16 Δεκ 2009

Στο στόχαστρο μπαίνει και η «Μετεξέλιξη» σύμφωνα με διασπορά πληροφοριών

Χοντρό «παιχνίδι» παίζεται και με το τι θα γίνει με τη «Μετεξέλιξη», ιδιοκτήτης της οποίας εμφανίζεται να είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο τίτλος ανήκει στον κο. Γιάννη Χατζή.
Η «Μετεξέλιξη» άρχισε να εκδίδεται πριν πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας το σχέδιο να παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία ένα περιοδικό που θα προέβαλλε ανεξάρτητη άποψη, κάποιες φορές, ακόμη και αιρετική. Εξαρχής ανέλαβε να στήσει και να διαχειριστεί αυτό το ενδιαφέρον εγχείρημα ο κατεξοχήν αντικονφορμιστής στο χώρο της ΝΔ, που είναι ο κος. Χατζής κστά γενική παραδοχή.
Όλα αυτά τα χρόνια, η «Μετεξέλιξη» ανακάτεψε για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα, άλλοτε εκθέτοντας το ΠαΣοΚ και το επικοινωνιακό σύστημα που το υποστηρίζει συστηματικά, άλλοτε προκαλώντας την μήνη ακροδεξιών, ακροαριστερών και γενικώς ακραίων στοιχείων, άλλοτε φτάνοντας σε τολμήματα όπως να εκμαιεύσει με συνέντευξη και να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις και τις απόψεις της κόρης του «Κομαντάτε» Τσε Γκεβάρα.

Η «Μετεξέλιξη» κέρδισε αναρίθμητους φίλους, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο για κάθε φιλόδοξη και συνάμα ανατρεπτική σε σχέση με τα συντηρητικά αντανακλαστικά του κόμματος προσπάθεια και ορκισμένους εχθρούς. Τα τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκαν διάφοροι κομματικοί παράγοντες και συντελεστές που έβαλαν κατά νου είτε να χειραγωγήσουν τη «Μετεξέλιξη», είτε να την κλείσουν. Εφόσον δεν κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο, έστω και αν το επιχείρησαν ακόμη και με ύπουλα μηχανεύματα όπως η διαρροή του δοκιμαστικού εξώφυλλου προεκλογικά, που παρουσίαζε τον κο. Παπανδρέου ως τον «Πρίγκιπα εκ Λιβύης» του ποιητή Καβάφη, τώρα μάλλον έχουν βάλει σκοπό το δεύτερο. Αυτό τουλάχιστον δίνουν ως πληροφορία σε δημοσιογράφους, αλλά και σε bloggers (οι οποίοι, κατά τ’ άλλα, δεν συμπεριφέρονται ως δημοσιογράφοι!!!).

Εάν δεν πρόκειται για ένα τρικ στο πλαίσιο μίας υπόγειας πολιτικής αναμέτρησης, αλλά για πραγματική πρόθεση κάποιων, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο κος. Χατζής να σηκώσει το γάντι, να βρει συνδρομητές και διαφημιζομένους και να βγάλει το περιοδικό στις προθήκες των περιπτέρων. Αυτό και αν θα ήταν αντικομφορμιστική επιλογή! Πάντως ο αγαπητός σε όλα τα στελέχη Γιάννης είναι μάλλον ο τελευταίος που θα 'θελε να φτάσει μία τέτοια κατάσταση στα άκρα, καθώς πάντοτε έπαιζε για τη φανέλα και ποτέ για τον εαυτό του.

2 σχόλια:

Dexi Extrem είπε...

Κάτι μου θυμίζει αυτό...
Μιας και φαίνεσαι παλιός πως το λέγανε το περιοδικό που έβγαζε η ΔΑΚ/ΟΝΝΕΔ και ο Μανωλάκος ;) ... μήπως το λέγανε "Παρέμβαση";

Οι εκδιωχθέντες σκέφτονται μήπως και το αντάρτικο και τις επιδρομές εναντίον των γραφείων όπως τότε;

Φίλε Poleatics αν είναι τόσο μάγκας ο Χατζής (τον οποίο δεν ξέρω βέβαια) ας βγάλει ένα άλλο περιοδικό τώρα που είναι εκτός γραφείων... για να δούμε πόσο πολύ μετράνε όλοι αυτοί όταν δεν έχουν την ταμπέλα της ΝΔ στο πέτο...

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Είναι προφανές πως ΔΕΝ γνωρίζεις τον Χατζή. Διαφορετικά, ΔΕΝ θα τον συνέκρινες με κανέναν τύπου Μανωλάκο και θα γνώριζες ότι την εκτίμηση και τον σεβασμό του κόσμου τον έχει κερδίσει ανεξαρτήτως κομμάτων και ταμπελών.