16 Νοε 2009

Άντε να κερδίσουμε τους Ουκρανούς για να πάμε στους ...Ολυμπιακούς

Σήμερα μόλις το ακούσαμε και ευχόμαστε να καταλάβαμε λάθος. Για τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης με την Ουκρανία, ο κος. Παπανδρέου ευχήθηκε να νικήσουμε, για να καταφέρουμε να πάμε στους ... Ολυμπιακούς;

Πείτε μας ότι δεν έγινε έτσι. Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για τόσο UFO!

Την κατηγορούν για αλαζονεία οι βουλευτές, αλλά κυκλοφορεί απλά

Παρότι η υποψία ότι οι επιθέσεις εναντίον της από συγκεκριμένους εκδοτικούς-εργολαβικούς κύκλους οφείλονται στο γεγονός ότι τα οικολογικά ενδιαφέροντά της έρχονται σε αντίθεση με τα δικά τους επεκτατικά συμφέροντα την καθιστά πολιτικά συμπαθή, η κα. Τίνα Μπιρμπίλη κατηγορείται από βουλευτές του ΠαΣοΚ ότι τους αντιμετωπίζει με αλαζονεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας RealNews, η υπουργός Περιβάλλοντος αρνήθηκε να δεχτεί σε συνάντηση το βουλευτή Ζακύνθου κο. Βαρβαρίγο, λέγοντάς του ότι έχει άλλες προτεραιότητες. Αν ευσταθεί η πληροφορία, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση στις σχέσεις υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ θα εξελιχθεί τόσο έκρυθμη, όσο ήταν εκείνη στη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να πούμε ότι χθές το πρωί, η κα. Μπιρμπίλη μετέβη μαζί με το μικρό παιδί της στην παιδική σκηνή στη διεύθυνση Πειραιώς 131, για να παρακολουθήσουν την παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά "Για μία Φούχτα Μπάμιες". Η κα. Μπιρμπίλη, σπορ ντυμμένη όπως πάντα, απέφυγε με σεμνότητα κάθε προνομιακή μεταχείριση στην υποδοχή και φιλοξενία της στο παιδικό θέατρο, ενώ μετά το τέλος της παράστασης, αποχώρισαν πεζή μαζί με το παιδί της, χωρίς καμία απολύτως συνοδεία. Εμείς ήμασταν εκεί και τα είδαμε όλα και πράγματα συνέβησαν όπως σας τα περιγράφουμε. Είμαστε σίγουροι, ότι αν στη θέση της βρισκόταν κάποια υπουργός της ... "νέας διακυβέρνησης" θα είχε αποκλειστεί ολόκληρη η λεωφόρος Πειραιώς από τις μαύρες λιμουζίνες και τους φουσκωτούς με τα ακουστικά.

Ενορχηστρωμένη αλητεία σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, διαδίκτυο




Αναδημοσιεύουμε τις φωτογραφίες που βλέπετε, όχι για να δώσουμε παραπάνω δημοσιότητα στα φρικτά δημιουργήματα διεστραμμένων μυαλών και ανώμαλων ανθρώπων, αλλά για να δείτε τι ακριβώς σημαίνει επιτομή της δημοσιογραφικής αλητείας και κατάντια του πολιτικού ανταρτοπόλεμου που φτάνει στα όρια του να απεργάζεσαι την ηθική, ψυχική και προσωπική εξόντωση του αντιπάλου.

Οι δύο πρώτες σελίδες, είναι από το VetoMag, το ένθετο περιοδικό της εφημερίδας "Veto" του Μάκη (παραλείπουμε το κύριος) Τριανταφυλλόπουλου.
Ο απίστευτος άνθρωπος που αναφέρεται στον εαυτό του ως "Ο Δημοσιογράφος", ο αυτόκλητος εισαγγελέας που κουβαλάει κρυφές κάμερες για να παγιδεύει μια ζωή τις ζωές των άλλων, ο ανήκουστος φαρισαίος που προβάλλει και προβάλλεται ως ο "Ρομπέν των Φτωχών" αλλά ζει ο ίδιος μέσα στη χλιδή και στα πλούτη, ο απόλυτος υποκριτής που εγκαλεί ολόκληρη την κοινωνία για προσωπικά πάθη και λάθη, ατοπήματα και ολισθήματα, αλλά ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να "τυλίξει" στον ιστό του έρωτά του μία εικοσάχρονη, όχι ιδιαίτερα ευφυή ή καλλιεργημένη αν κρίνουμε από τα λεγόμενα και τα γραφόμενά της, υφιστάμενή του, για να την χρίσει στη συνέχεια και επισήμως σύζυγό του, αποφάσισε να ξαπλώσει στο ... "ντιβάνι του ψυχαναλυτή" (έτσι ονομάζεται η ρουμπρίκα του Vetomag) την κα. Ντόρα Μπακογιάννη και να την κατακρεουργήσει: ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως σύζυγο, ως χήρα, ως κόρη, ως μητέρα και το τελευταίο που έχει σημασία στην περίπτωση αυτή, ως πολιτικό.

Η κα. Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τα προηγούμενα:
«Στην πολιτική μου πορεία έχω υποστεί κάθε είδους επιθέσεις. Σήμερα όμως η χυδαιότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Προφανώς μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση, στην προσωπική μου ζωή, στη σχέση μου με τα παιδιά μου.
Η επίθεση αυτή δεν στρέφεται μόνο ενάντια σε μένα. Προσβάλει κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα, κάθε εργαζόμενη.
Γι' αυτό προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να προστατεύσω την οικογένειά μου. Θέλω να ξέρουν όμως ότι δεν με φοβίζουν.
Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί, αλλά και όσοι επιχαίρουν με αυτές.
Καλώ όλες τις νέες και τους νέους, όλες τις γυναίκες, όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις αθλιότητες. Τους καλώ με τη συμμετοχή τους να δώσουν μια ηχηρή απάντηση. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει».

Εμείς δε θα προσθέσουμε, ούτε θα αφαιρέσουμε τίποτα σε όλα όσα η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της, δίπλα στην οποία ο κος. Σαμαράς δεν είχε την πολιτική ευαισθησία, ούτε καν την απλή ανθρωπιά να παραθέσει καμία δική του καταδικαστική ανακοίνωση ή δήλωση. Απλά, θα επισημάνουμε ότι η χυδαία επίθεση που δέχτηκε, δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε αποσπασματική και αυτό, αποδείχτηκε την αμέσως επόμενη ημέρα, σήμερα δηλαδή, με την εμετική επίθεση που έκανε από τη συχνότητα του RealFM 97,8 στο δήμαρχο Αθηναίων κο. Νικήτα Κακλαμάνη που είναι ένθερμος υποστηρικτής της κας. Μπακογιάννη, το πιο ποταπό δείγμα εκπροσώπου στο χώρο της φτηνής στρατευμένης δημοσιογραφίας της κονόμας, που ονομάζεται Τράγκας.
Δράττοντας ως πρόφαση το δημοσίευμα μίας κουτσομπολίστικης εφημερίδας για ένα ρόζ σκάνδαλο, ο Τράγκας (που ούτε αυτός μπορεί να αποκαλείται κύριος) εκτόξευσε αρρωστημένα σχόλια και άθλια υπονοούμενα, σε σχέση με το δικαίωμα που έχει ο κος. Κακλαμάνης, όπως όλες και όλοι εμείς άλλωστε, στις επιλογές του σε ότι αφορά τον ιδιωτικό του βίο.
Την σκυτάλη στον δρόμο που οδηγεί στο βούρκο της δημοσιογραφικής και πολιτικής αλητείας, πήρε το blog που διαχειρίζεται ο Γιάννης Παπαγιάννης (ο γνωστός "Καλαπόδης", που προσφάτως έπιασε ξανά δουλειά στον RealFM), ο οποίος προθύμως και ενθουσιωδώς δημοσίευσε τις αθλιότητες που εκστόμισε ο Τράγκας, προσθέτοντας μάλιστα και την παραποιημένη φωτογραφία του κου. Κακλαμάνη που βλέπετε ως τρίτη στη σειρά επάνω. Την ανάρτηση, την απέσυρε άρον-άρον, προφανώς εμπρός στο φόβο να παρέμβει δυναμικά ο συνιδιοκτήτης του RealFM κος. Χατζηνικολάου και να αρχίσει να κόβει κεφάλια.

Τυχαία όλα αυτά; Δε νομίζουμε. Γιατι υπάρχει και συνέχεια...

Σε δεξιό blog, το όνομα του οποίου δεν θα θέλαμε στην παρούσα φάση να αναφέρουμε, όχι απλά από συναδελφική αλληλεγγύη ή επειδή προσκείμεθα φιλικά στους διαχειριστές του, αλλά κυρίως διότι ευχόμαστε ότι θα κατανοήσουν ότι έχουν πάρει ένα λάθος δρόμο που οδηγεί στη δυσφήμηση ανθρώπων και στη σπίλωση προσωπικοτήτων και ότι δε θα πρέπει να προδίδουν το εξαιρετικό ήθος και ύφος που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα, αναφέρεται για την επιλογή του κου. Άρη Σπηλιωτόπουλου να συνταχθεί με την υποψηφιότητα της κας. Μπακογιάννη, ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας πάει "μέσα στο λεωφορείο με τους "χαρούμενους" Ντοράκηδες" και ότι τα... " "ευαίσθητα" και "συναισθηματικά" αγόρια έχουν "πρόβλημα" με τον Σαμαρά..." Σαφέστατα, αν και υπαινικτικά τα μηνύματα, της ανάρτησης για ..."ευαίσθητα" και "συναισθηματικά" αγόρια, όπως και η χρήση του όρου "χαρούμενοι" Ντοράκηδες -ειδικά αν ανατρέξει κανείς σε κάποιο καλό ελληνοαγγλικό λεξικό για να δει τις πιθανές μεταφορές της λέξης "χαρούμενοι".

Ταυτόχρονα, στο χώρο του Facebook, διάφοροι καπεταναίοι και πολέμαρχοι της Δεξιάς που περιτριγύριζαν στη σάλα και στο φουαγιέ του ΣΕΦ στο Έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας "άνθρωποι του Αντώνη", έχουν αρχίσει να περιφέρουν τις ανοσιουργηματικές παρομοιώσεις περί "Σαλώμης" και άλλα διάφορα φαιδρά.

Δεν χρεώνουμε όλη αυτή την αλητεία στον ίδιο τον κο. Σαμαρά. Αλλά το πράγμα, έχει ήδη ξεφύγει, έως εκεί που δεν πάει άλλο. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, την 29η Νοεμβρίου δε θα κατεβούν να ψηφίσουν "ντορικοί" έναντι "σαμαρικών", ή το αντίστροφο. Ούτε καν φιλελεύθεροι έναντι δεξιών, ή το αντίστροφο. Θα δημιουργηθεί ένα κίνημα ανθρώπων που πιστεύουν πως -Διάολε!!!- διάγουμε μία εποχή πολιτισμού, έναντι κάποιων άλλων που έχουν μείνει στα ήθη και στους κώδικες του homo erectus. Και ο νοών νοείτο.

Σημείωση: Εισαγγελείς δεν υπάρχουν σε αυτό τον τόπο; Εδώ δεν διακυβεύεται μία εκλογική αναμέτρηση, αλλά το δικαίωμα ενός προσώπου (έστω και δημοσίου) να βιώνει και να πορεύεται με αξιοπρέπεια!

Συνέπραξαν, με κοινή τους εμφάνιση, τα δύο brand-names της ΝΔ

Τελικά ο Άρης ψηφίζει Ντόρα. Τα δύο brand-names της Νέας Δημοκρατίας ενώθηκαν με μία κοινή τους εμφάνιση στα ΜΜΕ. Με βάση και την ανάρτηση που έχετε διαβάσει πριν, είναι προφανές ότι ο κος. Σπηλιωτόπουλος επέλεξε με ποιον/α εκ των υποψηφίων συνδυάζεται καλύτερα σε ότι αφορά τις ιδεολογικές του αρχές και τις πολιτικές του θέσεις και επιπλέον, κατέληξε στο που υπάρχει χώρος γι' αυτόν, προκειμένου να αξιοποιηθεί στα ανώτατα δυνατά κομματικά κλιμάκια μετεκλογικά. Άφησε επιπλέον στην άκρη τη σκέψη να διεκδικούσε τη θέση του προέδρου της ΝΔ στο ενδεχόμενο που ο κος. Σαμαράς με το απομονωμένο κόμμα που επιζητεί να δημιουργήσει, έχανε τις επόμενες εθνικές εκλογές και εξέπιπτε της προεδρίας.

Η σαφής τοποθέτηση του κου. Σπηλιωτόπουλου είναι ικανή να κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα; Όχι, διότι ο Άρης δε διαθέτει ακόμη τέτοιο ειδικό βάρος. Διαμορφώνει όμως μία άλλη δυναμική, με πέρασμα της υποψηφιότητας της κας. Μπακογιάννη σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ευρύτερης φιλελεύθερης παραταξιακής βάσης, καθώς και στις νεότερες γενιές. Ταυτόχρονα, συμπληρώνει ιδανικά το παζλ των πρώτων σε ψήφους βουλευτών της Περιφέρειας Β' Αθηνών (που είναι η πιο πολυπληθής και σημαντική σε όλη την Επικράτεια), που υποστηρίζουν την κα. Μπακογιάννη, είτε ανοικτά (π.χ. Χατζηδάκης, Γιακουμάτος, Κυρ. Μητσοτάκης, Παπαθανασίου, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Ντινόπουλος), είτε με επιφυλάξεις, κατόπιν πιέσεων που ένιωσαν ότι τους ασκήθηκαν από τη δεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων τους (περίπτωση κου. Καμμένου).

Η τοποθέτηση που θα ήταν δυνατό να δώσει αέρα καθαρής πολιτικής επικράτησης της κας. Μπακογιάνη στην προσπάθεια που καταβάλλει να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, δεν είναι άλλη από εκείνη του κου. Μεϊμαράκη, εάν και εφόσον επέλεγε ο ίδιος να προσφέρει σαφή και ρητή στήριξη -κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει πράξει. Εις αναμονή νέων εξελίξεων λοιπόν...