26 Αυγ 2009

Welcome back Cpt. Scarlet

"Στο DNA της ΝΔ βρίσκεται η ανικανότητα,η φαυλότητα κι η αναλγησία"

Δεν είναι το ευρύ μέτωπο της ευφυίας, η ιδιαίτερη κινησιολογία, η άτονη εκφορά του λόγου, που μας θυμίζουν αλησμόνητους τηλεοπτικούς ήρωες των παιδικών μας χρόνων στο πρόσωπο του spokesman του ΠαΣοΚ κου. Παπακωνσταντίνου, αλλά κυρίως το θάρρος και η πυγμή του, το ταλέντο και η ευρηματικότητά του.

Ψιχαλίζει ή σας φτύνουν;

Η σύμπραξη είναι πλέον ορατή και από ...τυφλούς ! (κάνετε κλικ)

Διαβάστε το θέμα που δημοσιεύει ο politis-gr, ένας αξιόλογος blogger που προβάλει πάντα τεκμηριωμένες αναλύσεις και αποκαλύψεις, για να διαπιστώσετε πως διαχειρίζονται την πολιτική ζωή του τόπου μας, με τη χρήση κατασκευασμένης επικαιρότητας, τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα.

Τοκ-τοκ, το ακατοίκητο

Θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τη σφοδρή πολιτική επίθεση που της έκανε ο κος. Αλαβάνος με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αττική, ώστε να του απαντήσει σε ανάλογα υψηλούς τόνους, καθιστώντας τον έτσι και πάλι βασικό πολιτικό παράγοντα και αντίπαλο;

Ή χρειάζεται πολλή σκέψη και σοφία για να συνειδητοποιήσι κανείς ότι όσο βουλιάζει στην εσωστρέφεια και στην απομόνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, οφελείται εκλογικά κατά κύριο λόγο το ΠαΣοΚ;

Κώστας Ανασκολοπιστής

Μπορεί να μην έχει το αγριωπό παρουσιαστικό και τα φονικά, σαδιστικά ένστικτα του πρίγκηπα της Βλαχίας Vlad Draculea, γνωστού και ως Tepes, ο πρωθυπουργός κος. Καραμανλής, αλλά κοιτάζοντας προς τους συνεργάτες του υπουργούς και υφυπουργούς, μήπως θα 'πρεπε να αφήσει την ιδέα του ανασχηματισμού και να σκεφτεί εκείνη του ανασκολοπισμού;

Ήρεμα, χωράτε και οι δυο

Δεν είναι ανάγκη να λάβει τις διαστάσεις ανοικτής διένεξης η διαφωνία μεταξύ των κκ. Αλαβάνου και Τσίπρα, για το ποιος θα εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις του σχηματισμού της αριστεράς, αναπτύσσουν δυο ειδών παρουσίες και δράσεις.

- Η μία είναι η θεσμική, με επισκέψεις σε παραγωγικούς φορείς, ομιλίες και συνεντεύξεις.

- Η άλλη, είναι η ακτιβιστική, με διάφορες δυναμικές εκδηλώσεις στους δρόμους της συμπρωτεύουσας και κυρίως, στους χώρους εντός και πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ας αναλάβει λοιπόν επικεφαλής, ο ένας στο ένα κομμάτι και ο άλλος στο άλλο. Λόγω της διαφοράς ηλικίας των δύο ανδρών, γίνεται μάλιστα κατάτι απλούστερο το ποιος πρέπει να πάει που.

Jeffrey ή Bart ρε παιδιά;

Νιώθουν τόση νευρικότητα έναντι της προοπτικής να γίνει πρωθυπουργός ο κος. Παπανδρέου οι άσπονδοι φίλοι του μέσα στο ίδιο του το κόμμα, που εδώ και καιρό διακινούν σε βάρος του ένα απίστευτο κουτσομπολιό.

Ότι τη φορά εκείνη που γκρεμοτσακίστηκε, δεν επέβαινε στο ποδήλατό του και είχε την ιδέα να επανατοποθετήσει εν κινήσει την αλυσίδα που είχε φύγει από τη θέση της.

Αλλά ότι ένιωσε την επιθυμία, στα εξήντα του χρονια σχεδόν, να δοκιμάσει ένα street sport, στο οποίο συνήθως επιδίδονται οι έφηβοι. Με τα τελικά αποτελέσματα αυτού του ριψοκίνδυνου εγχειρήματος, να είναι γνωστά σε όλους/ες.


Το κουτσομπολιό ακούγεται όντως κακοπροαίρετο, αλλά η απορία που μένει είναι εάν περιέχει στοιχεία -έστω- αλήθειας.

Έφυγε άλλος ένας θρύλος

Απεβίωσε σε ηλικία 77 χρόνων, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, ο Edward Kennedy.

Ο "Ted" ήταν ο μικρός αδελφός του John F. Kennedy και του Bob Kennedy και επίσης, τελευταίος Πατριάρχης αυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας.

Αποτελούσε μία εμβληματική φιγούρα, για το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Σε τέτοιο βαθμό, που αν και βρισκόταν ήδη σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του, στάθηκε ικανός μόνο με την παρουσία του να προωθήσει αποφασιστικά την υπόθεση της εκλογής του κου. Obama έναντι της κας. Clinton, στις προκριματικές εκλογές για την αμερικανική προεδρία.

Αν και ο νεανικός του βίος ήταν ταραχώδης, όπως εξάλλου και ο πολιτικός του στην πρώτη φάση του, αν και επικρίθηκε και ο ίδιος για διάφορες σκανδαλώδεις υποθέσεις, κατάφερε να γίνει το πλέον σεβαστό μέλος της Γερουσίας, ενώ φίλοι και αντίπαλοί του του απέδωσαν το προσωνύμιο "Το Λιοντάρι", λόγω του μαχητικού χαρακτήρα του.

Ένιωθε αγάπη για την πατρίδα του και πάθος για τη Δημοκρατία.

Τέλος, ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και το απέδειξε σε αναρίθμητες περιπτώσεις.

Καλό σας ταξίδι Edward -"Ted"- Kennedy.