13 Ιαν 2010

Μην αιφνιδιαστούν αν εισπράξουν μία ξερή άρνηση, ή κανένα γερό σιχτίρι

Κλείνοντας με την υπόθεση των καινούργιων γραμματέων, θα τους συνιστούσαμε φιλικά να μην προσφεύγουν στα «φώτα» των προκατόχων τους για ενημέρωση και πληροφορίες, διότι πραγματικά δοκιμάζουν τα όρια της ευγένειας και της καλοσύνης τους.

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Πολύ απλά, διότι οι περισσότεροι, εάν όχι όλοι οι τέως γραμματείς του κόμματος και οι αναπληρωτές τους, έχουν γίνει «βαπόρι» από την τσαντίλα τους για τον κο. Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό, όχι τόσο επειδή τους αντικατέστησε, όσο για το λόγο ότι ούτε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κος. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ούτε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κος. Λευτέρης Ζαγορίτης έδειξαν τη βασική, την στοιχειώδη πρόνοια να τους ευχαριστήσουν μέσω κάποιας επιστολής για την πολυετή, εντελώς άμισθη, παρουσία και συμβολή τους στο κόμμα και να τους καλέσουν να παραμείνουν πολιτικά στην γραμμή ενίσχυσης των πρωτοβουλιών της νέας ηγεσίας.

Τελικά, έχουν πλάκα οι άνθρωποι. Πραγματικά, θέλουν να δημιουργούν όχι απλά αντιπάλους, αλλά εχθρούς. Αλαζονεία; Υπεροψία; Αμετροέπεια; Απρονοησία; Βλακεία; Ένας Θεός ξέρει!

Πάντως, επανερχόμενοι στο ζήτημα των καινούργιων γραμματέων που απευθύνονται στους προκατόχους τους για ενημέρωση και πληροφορίες, να τους κάνουμε γνωστό το γεγονός ότι οι συνομιλητές τους δε δεσμεύονται από κανενός είδους κομματική δεοντολογία ή συναδελφική αλληλεγγύη, διότι όλα τούτα τα καταρράκωσε η νέα ηγεσία με τον τρόπο που τους αντιμετώπισε. Επομένως, μην αιφνιδιαστούν εάν κάποια μέρα ακούσουν μέσα από τη γραμμή του τηλεφώνου από μία ξερή άρνηση, έως και κανένα γερό σιχτίρι, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι μάλιστα!

Τόσοι πολλοί οι αξιωματούχοι, που δεν έχουν που να τους βολέψουν!

Μιλώντας για τον ορισμό γραμματέων, αλλά και τομεαρχών από τον κο. Αντώνη Σαμαρά, να σας αποκαλύψουμε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τόση ανάγκη, αλλά και τόση πρεμούρα να τακτοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερα από τα ετερόκλητα στοιχεία που τον βοήθησαν να αναδειχθεί νικητής, που δεν έχει πλέον που να τους βάλει!

Οι τομεάρχες, που είναι βουλευτές όλοι τους, έχουν τα πολιτικά γραφεία τους, αλλά οι γραμματείς και οι αναπληρωτές τους, για να καταφέρουν να βολευτούν όλοι μαζί, χρειάζεται η ΝΔ να νοικιάσει το μισό Πύργο των Αθηνών, Κηφισίας και Αλεξάνδρας γωνία.

Για να καταλάβετε, ενώ στη δωδεκαετία του κου. Κώστα Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος, το συμβούλιο τομεαρχών, αλλά και το διαγραμματειακό συμβούλιο, συνέρχονταν σε ξεχωριστές συνεδριάσεις μέσα στην Αίθουσα Εκτελεστικού, γύρω από ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι συσκέψεων, τώρα, έχει επιστρατευτεί η μεγάλη Αίθουσα Κήπου (η οποία δε γνωρίζουμε εάν ονομάζεται ακόμη και σήμερα «Αίθουσα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», ή την πήρε το σφουγγάρι την ονομασία), ακριβώς στην όπισθεν πλευρά του νεοκλασσικού, ενώ χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός μικρότερων ορθογώνιων τραπεζιών, διατεταγμένων σε σχήμα «Π».

Προφανώς, ο κος. Σαμαράς, ως γνήσιος Καίσαρ, δεν αρκείται στην προτίμηση του όχλου, αλλά θέλει να οργανώσει και τάγμα Πραιτοριανών. Εμείς, τους εν καιρώ σφετεριστές του θρόνου, μπορούμε να τους διακρίνουμε από τώρα κιόλας. Ο Βρούτος δεν γνωρίζουμε ποιος πρόκειται να είναι.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση για τα κριτήρια αξιοποίησης στελεχών

Μιλώντας για τον κο. Γιώργο Βερναδάκη, να σας αναφέρουμε ότι ενάντια στις εκτιμήσεις, ο κος. Αντώνης Σαμαράς δεν τον αξιοποίησε σε καμία απολύτως θέση στο κόμμα. Και το λέμε με βεβαιότητα αυτό, καθώς η υπόθεση ορισμού νέων γραμματέων, έκλεισε οριστικά.

Υπήρχε η εκδοχή, ο κος. Βερναδάκης να οριστεί αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, λόγω της γενικότερης πολιτικής και κομματικής του εμπειρίας, αλλά φυσικά, λόγω και του γεγονότος ότι έχει διατελέσει διευθυντής στον συγκεκριμένο τομέα την περίοδο 1999-2000 και τον γνωρίζει καλά. Ποιος πιστεύετε πως ορίστηκε τελικά αναπληρωτής αντί του κου. Βερναδάκη που έβγαλε τον κο. Κώστα Καραμανλή, την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ασπροπρόσωπους για μία ολόκληρη πενταετία και ήταν από τους πλέον επιτυχημένους διοικητές; Μα, ο τέως Γραμματέας Ενημέρωσης της κυβέρνησης, κος. Πάνος Λειβαδάς. Ο άνθρωπος, που μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του «πρωινού καφέ» του Μαξίμου, ήταν οι υπεύθυνοι ώστε να μην περνά σωστά, ούτε η εικόνα της κυβέρνησης και ειδικά του πρωθυπουργού προς στην κοινωνία, αλλά ούτε και η εικόνα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση και ειδικά προς τον πρωθυπουργό.

Μία άλλη εκδοχή ήταν να οριστεί ο κος. Βερναδάκης, γραμματέας Συνδικαλισμού, καθώς υπηρετεί το χώρο με συνέπεια και επιτυχία για μία ολόκληρη ζωή, ενώ πάντοτε αποτελούσε εντός της ΓΣΕΕ το «αγκάθι» για τους διάφορους Πολυζωγόπουλους του ΠαΣοΚ. Αλλά όχι, ούτε γραμματέας Συνδικαλισμού ορίστηκε, καθώς αυτή η θέση έπρεπε να δοθεί στον κο. Γιάννη Μανώλη, ο οποίος, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, έψηνε το ψάρι στα χείλη του κου. Καραμανλή, με τις διάφορες φασαριόζικες, άνευ περιεχομένου τις περισσότερες φορές, «εκρήξεις» του μπρος στις κάμερες και στα μικρόφωνα των καναλιών και τις απειλές του «μένω-φεύγω» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα..

Θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε άλλα πόστα ο κος. Βερναδάκης, για τα οποία θα ήταν ο πλέον κατάλληλος. Από γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής, έως γραμματέας της νεοσυσταθείσας γραμματείας Σχέσεων Κόμματος και Κοινωνίας, ή ακόμη και διευθυντής του Διαγραμματειακού Συμβουλίου της ΝΔ. Αλλά και εκεί, τοποθετήθηκαν άλλα πρόσωπα. Στην Κοινωνική Συνοχή η κα. Κόλλια εκ Σερρών, που ανέδειξαν την υποψηφιότητα του κου. Σαμαρά στα ύψη. Στις Σχέσεις Κόμματος Κοινωνίας, ο κος. Διονύσης Καραχάλιος, κομματικό στέλεχος η τελευταία παρουσία του οποίου εντοπίζεται πολύ μακριά στο παρελθόν της ΝΔ και με απόψεις που εντοπίζονται πολύ μακριά από το χώρο του Πολιτικού Κέντρου. Στο Διαγραμματειακό, ο κος. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος τον οποίο είχε από το 2006 ορίσει γραμματέα Οργανωτικού, ο κος. Λευτέρης Ζαγορίτης. Φανταστείτε! Ο άνθρωπος, επί των ημερών του οποίου στην αρμόδια γραμματεία, διαλύθηκε στην κυριολεξία η οργάνωση του κόμματος στο Λεκανοπέδιο και στην Περιφέρεια, αναλαμβάνει τώρα, να συντονίσει όλες τις γραμματείες του κόμματος!

Το εκπληκτικό είναι, ότι για την επικράτηση του κου. Σαμαρά, ο κος. Βερναδάκης αφιέρωσε όλη του την ενέργεια και γενικότερα, τον καλύτερο εαυτό του, τόσο στην Περιφέρεια της Β’ Αθηνών όπου πολιτεύεται, όσο και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου όπου κατοικεί και ο οποίος, εθεωρείτο σκληρά «μητσοτακικός» λόγω της δημαρχίας του κου. Διονύση Χατζηδάκη.
Εις μάτην, όμως, η προσπάθεια.
Και ο κος. Βερναδάκης, όπως και άλλα πολλά στελέχη, γνώρισαν μονομιάς το αδιόρατο, αλλά κυρίαρχο, στην προσωπικότητά του κου. Σαμαρά, στοιχείο της αγνωμοσύνης και της αλαζονίας. Βλέπετε, ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ, ούτε golden boy της κυβέρνησης Καραμανλή υπήρξε, ούτε απόφοιτος της … «στοάς» του Κολλεγίου Αθηνών, ούτε πολυκαβγατζής και τηλεπαλιάτσος, ούτε ... «χίτης και ταγματασφαλίτης». Επομένως, σφουγγάρι και σε αυτόν!!!

Κρίμα για το στέλεχος, κρίμα και για το κόμμα!!!

Απίθανη «τάπα» στον υπουργό Εργασίας από τον τέως Διοικητή του ΟΑΕΔ

Κόλαφος στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν έχει το κράτος χρήματα ούτε για να πληρώσει επιδόματα ανεργίας, ήταν η απάντηση του τέως Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, κου. Γιώργου Βερναδάκη, που πολιτεύεται στην Περιφέρεια της Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε προσεκτικά την απάντηση, για να δείτε πόσο διαβασμένος είναι ο κος. Βερναδάκης και σε τι ψευτοτερτίπια καταφεύγουν οι υπουργοί ΠαΣοΚ, προκειμένου να δικαιολογήσουν τόσο την πολιτική ανεπάρκεια τη δικιά τους, όσο και τη γενικότερη σύγχυση και αναστάτωση που επικρατεί στα κλιμάκια της κυβέρνησης.

«Η πρωτοφανής «σκηνοθεσία πανικού» που έστησε εχθές ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνεπικουρούμενος από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπερβαίνει τα όρια των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, στα οποία μας έχει συνηθίσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι στις 10.9.2009 ημέρα παραίτησης μου από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οικονομική θέση του Οργανισμού, όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο έγγραφο ήταν 710.918.851,3 ευρώ. Ταυτόχρονα, υπήρχαν συσσωρευμένες, πολλών ετών, απαιτήσεις από το ΙΚΑ ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ (είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ δεν διαθέτει μηχανισμό είσπραξης εισφορών αλλά του αποδίδονται από το ΙΚΑ οι συνεισπραττόμενες εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ), καθώς και απαιτήσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα που είχαν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική θέση του ΟΑΕΔ στις 10.9.2009 ήταν κατά πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη που παρελήφθη πέντε χρόνια πριν, στις αρχές του 2004, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (τότε στα ταμεία υπήρχαν μόλις 50 εκατ. ευρώ!).

Συνεπώς, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να απαντήσει τι (και εάν) μεσολάβησε κάτι από τις 10.9.2009 και την ανάληψη της διοίκησης του ΟΑΕΔ από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο μέχρι σήμερα.

Είναι η διαχειριστική ανικανότητα της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των επίλεκτων ιντερνετικών στελεχών τους, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται από την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού μεταξύ των κρατικών στελεχών;

Είναι η προσπάθεια τεχνητής διαμόρφωσης μιας δραματοποιημένης εικόνας, προκειμένου να δικαιολογηθούν υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ (π.χ. αύξηση επιδόματος ανεργίας), αλλά και να καλλιεργηθεί το «κοινωνικό έδαφος» για την επιβολή νέων, πρόσθετων εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση;

Ή μήπως είναι ένα ακόμη (εσωκομματικό) επεισόδιο στο χορό των αποχωρήσεων και των «ηρωικών εξόδων» των τελευταίων ημερών;
Ό,τι και να είναι από τα παραπάνω, είναι ανεπίτρεπτο να «παίζει» κανείς με τις αγωνίες και τις ανάγκες των ανέργων. Δυστυχώς, αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Δεν διστάζουν να διασύρουν τη χώρα και τους θεσμούς».

Προφανώς ο κος. Λοβέρδος, αν και μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής, δεν περίμενε να φάει τέτοια ξεγυρισμένη τάπα. Ας πρόσεχε! Ο κος. Βερναδάκης έκανε θαύματα στον ΟΑΕΔ, γνωρίζει τον τομέα της Απασχόλησης όσο ουδείς άλλος και τέλος, έχει αναπτύξει πολιτικό λόγο που συνοδεύεται πάντοτε από σωστά επιχειρήματα και εύστοχες (ενίοτε δε αιχμηρές) παρατηρήσεις. Αφήστε δε, που είναι σωστό ντερέκι, τόσο σε ότι αφορά το φυσικό του, όσο και το πολιτικό του ανάστημα. Έμπλεξε δηλαδή με άπαιχτο αντίπαλο ο υπουργός του ΠαΣοΚ και άντε να ξεμπερδέψει!.

Προσέξτε το τελευταίο και πλέον σημαντικό!!!
Για να αποστομώσει μια και καλή τον θεατρίνο και υπερόπτη υπουργό Εργασίας, ο κος. Βερναδάκης παραθέτει στην απάντησή του και τον επίσημο οικονομικό απολογισμό του ΟΑΕΔ, τον οποίο και αναδημοσιεύουμε.

Για ένα διάλειμμα ιλαρότητας και γέλιου, πάρτε ένα quiz για τον Καλαπόδη

Ποιος είναι ο ανομολόγητος καημός του γνωστού αποκαλυπτικού πολιτικού συντάκτη και καταγγελτικού τηλεοπτικού παρουσιαστή Καλαπόδη;

- Να εκλεγεί βουλευτής στην Περιφέρεια του αειμνήστου πατρός του, ανεξαρτήτως με ποιο κόμμα θα κατέλθει ως υποψήφιος;

- Να αναλάβει ρόλο εκπροσώπου (άντε, έστω Διευθυντή) Τύπου στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία είναι τάλε-κουάλε;

- Να λάβει έπαινο δημόσιας αναγνώρισης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα τρία πτυχία και τις περίφημες σπουδές του;

- Να υποβάλλει την Τάνια σε σαδομαζοχιστικές ακρότητες, αφού εκείνη δε δείχνει να χαμπαριάζει από όσα της έχει κατά καιρούς σούρει;

- Να αποκτήσει επιτέλους βλεμματική επαφή τόσο με τον ίδιο, όσο και με την κάμερα ο συνσχολιαστής και φίλος του Ανδρέας Καψαμπέλης;

- Όλα τα παραπάνω μαζί;

- Τίποτα από τα παραπάνω;

- Δεν ξέρω και δεν απαντώ: Είμαι fan του Καλαπόδη και είστε κάφροι που τον σατιρίζετε.