13 Φεβ 2010

Μία ευθεία (και θρασεία) παραδοχή για το ποιοι ψήφισαν στις 29/11/2009!

Ανατρέχοντας σε άλλα blogs (όπως για παράδειγμα εκείνο του DeFreJus) βρήκαμε μία παραπομπή σε ηχητικό ντοκουμέντο από ραδιοφωνική εκπομπή που έχουν κάποιοι ανεβάσει στο youtube, στο οποίο ακούγεται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κος. Άδωνις Γεωργιάδης να παραδέχεται ευθαρσώς ότι έστειλε ολόκληρο το οικείο του περιβάλλον, οικογενειακό ή άλλο, ακόμη και τα στελέχη του πολιτικού του γραφείου στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να ψηφίσουν για τον κο. Αντώνη Σαμαρά, κάτι που θα έπραττε και ο ίδιος όπως ομολογεί, εάν δεν υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί κόλαση στα κανάλια ότι προσχωρεί στη Ρηγίλλης.

Φυσικά η ευθεία, όσο και θρασεία παραδοχή του βουλευτή του ΛΑΟΣ, όπως εξάλλου και οι ισχυρισμοί του κου. Τάσου Τέλλογλου στην επιτροπή της Βουλής για απαλλαγή της κας. Ντόρας Μπακογιάννη από κάθε είδους πολιτικής ευθύνης αναφορικά με τη διαφυγή του Χρήστου Καραβέλα της Siemens Hellas στην Ουρουγουάη, δε βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια της δημοσιότητας από τα γνωστά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς κάτι τέτοιο δε θα βόλευε καθόλου την παρούσα ηγεσία της ΝΔ, αλλά ούτε και το ΠαΣοΚ, το οποίο προσπορίζεται μεγάλα πολιτικά οφέλη από την καινούργια κατάσταση που δημιουργείται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη πλευρά όμως, δικαιώνονται οι υποψίες και οι καταγγελίες πολλών στελεχών και υποστηρικτών της ΝΔ ότι το ανεπιβεβαίωτο με βάση επίσημα και πειστικά στοιχεία πλήθος των 390.000 ανθρώπων που ψήφισαν υπέρ του κου. Αντώνη Σαμαρά στις 29/11/2009 δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα αμάλγαμα παραπλανημένων -από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κομματικής «μούργας» που ξέμεινε στη Ρηγίλλης μετά την αποχώρηση του κου. Κώστα Καραμανλή- Νεοδημοκρατών, εγγεγραμμένων στις λίστες της Ιπποκράτους Πασόκων που είχαν λάβει σημάδι να στηρίξουν δια της δικής τους (ανέλεγκτης και ανεξέλεγκτης) συμμετοχής τον «κολλητό» φίλο του κου. Γιώργου Παπανδρέου, μελών του ΛΑΟΣ που επιζητούσαν να μεταστεγαστούν σε μία … νεοδεξιά-«νέα» Νέα Δημοκρατία ή απέβλεπαν στην αποδυνάμωση της Ρηγίλλης με τη εκλογή του κου. Σαμαρά, περιπλανώμενοι παλαιοδεξιοί που από την εποχή του ανοίγματος του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πολιτικό Κέντρο το 1977 μέχρι και σήμερα, είχαν ψηφίσει οτιδήποτε άλλο (ΕΠΕΝ, ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛΑΝ, Ελληνικό Μέτωπο, ΛΑΟΣ, ακόμη και … Χρυσή Αυγή) παρά τη ΝΔ και ότι άλλο, ή όποιος άλλος μπορεί να χωρέσει στο νου και στη φαντασία κάθε σοβαρού ανθρώπου.

Ως γνωστό, το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια και το τι πραγματικά συνέβη στις 29/11/2009 κάποια στιγμή θα ‘ρθει στην επιφάνεια με όλες τις γκρίζες και σκοτεινές λεπτομέρειες. Δυστυχώς, το σοκ που θα προκαλέσει την αποκάλυψη της αλήθειας ενδέχεται να είναι η εν καιρώ εκλογική συρρίκνωση του μεγάλου κυβερνητικού κόμματος της Ελληνικής Κεντροδεξιάς σε μεγέθη που δε θα μπορούσε να ευχηθεί ούτε ο φανατικότερος Κεντροαριστερός αντίπαλος.

Να γεμίσει το ΣΕΦ ενεργούς Νεοδημοκράτες, όχι κομματικά ανδρείκελα

Έχει περιέλθει και στη δική μας κατοχή η πληροφορία που έχουν δημοσιεύσει άλλα blogs ότι το call center της Ρηγίλλης έχει πάρει στην κυριολεξία φωτιά από τα τηλεφωνήματα με τα οποία προσκαλούνται μέλη (από τα … 800.000 των εκλογών προφανώς) να δώσουν βροντερό παρών στο πρώτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 21 του τρέχοντος μηνός. Η ομάδα του κου. Αντώνη Σαμαρά αναζητεί με αγωνία να διαμορφώσει ένα μπούγιο άβουλων χειροκροτητών, ένα πλήθος πραγματικών κομματικών ανδρείκελων και το αναφέρουμε αυτό, διότι όλες μας οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο το λόγο να λάβει μονάχα ο πρόεδρος της ΝΔ και ουδείς άλλος, πλην ίσως του προεδρεύοντος της διαδικασίας προς το Συνέδριο, κου. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Επιβάλλεται η προσέλευση στελεχών και μελών να είναι πράγματι αθρόα, με τη μόνη διαφορά, ότι πρέπει να σπεύσουν στο ΣΕΦ πρώτοι και καλύτεροι όλοι εκείνοι οι ενεργοί Νεοδημοκράτες που πιστεύουν σε μία μεγάλη στο μέγεθος, πλειοψηφική στην κοινωνία, δημοκρατική στις διαδικασίες και φιλελεύθερη στις αρχές ΝΔ και όχι μόνο εκείνοι που τους βολεύει για τις φοβίες και τις εμμονές τους ένα νωχελικό, εσωστρεφές, συντηρητικό, άδοξο πολιτικό μόρφωμα.

Στο κενό οι κατηγορίες για πολιτική ευθύνη Ντόρας στη διαφυγή Καραβέλα

Όταν το γνωστό τηλεγράφημα της Ουρουγουάης για την υπόθεση του Χρήστου Καραβέλα ακολουθούσε διάφορες δαιδαλώδεις υπηρεσιακές διαδρομές μέχρι να φτάσει καθυστερημένα στο γραφείο της κας. Ντόρας Μπακογιάννη, το στέλεχος της Siemens Hellas βρισκόταν ήδη εκτός ελληνικών συνόρων και επομένως τίποτα απολύτως που να οδηγούσε στη διευκόλυνση της διαφυγής του συνέβη, με ευθύνη της τέως υπουργού Εξωτερικών τουλάχιστον.
Σε αυτό το συμπαγές συμπέρασμα καταλήγει η μαρτυρία του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, ο οποίος ερευνά εδώ και τρία χρόνια το σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων της Siemens Hellas σε πολιτικούς φορείς και πολιτικά πρόσωπα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Τα πρακτικά από την κατάθεση του δημοσιογράφου, τα οποία παραθέτουμε αμέσως στη συνέχεια, είναι ενδεικτικά, αν όχι αποδεικτικά τους γεγονότος ότι σίγουρα αδίκως και πιθανότατα σκοπίμως, έσπευσε το ΠαΣοΚ, αλλά και το καραμανλικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που στρατεύτηκε με την υποψηφιότητα του κου. Αντώνη Σαμαρά, να καταλογίσουν στην κα. Μπακογιάννη το πολιτικό σκέλος της ευθύνης για τη διαφυγή Καραβέλα. Ας δούμε τα πρακτικά.

Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη (βουλευτής ΠαΣοΚ): Σαν Υπουργός Εξωτερικών η κ. Μπακογιάννη φέρει ευθύνη για τη μη έγκαιρη ενημέρωση της ελληνικής δικαιοσύνης για τον Καραβέλα, σύμφωνα με την έρευνα που έχετε κάνει; Αναμειγνύεται καθόλου σε αυτό;
Μάρτυς (Αναστάσιος Τέλλογλου): Καμιά απολύτως δεν φέρει. Ξέρω προσωπικά από το περιβάλλον του κ. Καραβέλα πως όταν ήδη ο κ. Καραβέλας ήταν εκτός Ελλάδος, στελνόταν το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Πώς;
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Λέω. Ανεξάρτητα από το τι γράφτηκε στον Τύπο, για το χρόνο στον οποίο παραδόθηκε το τηλεγράφημα από το Υπουργείο Εξωτερικών, το ερώτημα δεν είναι αν άργησε το Υπουργείο Εξωτερικών να το δώσει. Το ερώτημα ήταν: αν το έδινε στην ώρα του, θα έπιαναν τον Καραβέλα;
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Όχι, άλλο σας ρώτησα εγώ.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Ναι, αλλά εγώ σας απαντάω σε αυτό.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Σαν Υπουργείο Εξωτερικών…
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Το τηλεγράφημα στάλθηκε Κυριακή ή Σάββατο, δεν θυμάμαι…
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Σάββατο.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Σάββατο ... και ο Καραβέλας ήταν ήδη εκτός Ελλάδος. Αυτό σας λέω.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Με συγχωρείτε πολύ, εγώ δεν σας ρωτάω για τις συνέπειες, εγώ σας ρωτάω…
Μάρτυς (Αναστάσιος Τέλλογλου): Μα, δεν είναι συνέπεια. Ο Καραβέλας είχε φύγει όταν ήλθε το τηλεγράφημα.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Δεν ξέρουμε την εξέλιξη που θα είχε, κύριε Τέλλογλου, αν όλη αυτή η διαδικασία είχε γίνει έγκαιρα. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε και να προδικάσουμε.
Μάρτυς (Αναστάσιος Τέλλογλου): Καμία εξέλιξη δεν θα υπήρχε. Ο Καραβέλας πάλι θα είχε φύγει. Ήταν έξω.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Εγώ σας ρωτάω ευθέως: αν υπήρχε πολιτική ευθύνη από τη διαδικασία αυτή, έτσι όπως κινήθηκε, της μη επίσπευσης όλης αυτής της διαδικασίας. Εφόσον το τηλεγράφημα έφθασε Σάββατο, την Τρίτη…
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Δεν μου απαντάτε ευθέως. Δεν πειράζει.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Ευθέως σας απαντάω: δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη: Δεν σας ρώτησα αυτό.
Μάρτυς ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Με ρωτάτε αν καθυστέρησε να το δώσει η κ. Μπακογιάννη. Δεν ξέρω να σας το πω αυτό. Αυτό που ξέρω εγώ ήταν ότι ο κ. Καραβέλας είχε φύγει. Αυτό το ξέρω.

Ως τελευταία παρατήρηση, να επισημάνουμε την επιμονή της βουλευτού ΠαΣοΚ να αρνείται να παραδεχτεί που βρίσκονται η ουσία και το νόημα σε όσα καταθέτει ο δημοσιογράφος, δηλαδή ότι κανένα λάθος ή παράλειψη της κας. Μπακογιάννη ως αρμόδιας επικεφαλής του ΥΠΕΞ συνέτεινε, ή συνέβαλλε στη διαφυγή Καραβέλα, αλλά αντίθετα, επανέρχεται ρωτώντας επανειλημμένα και κυρίως στοχευσμένα, για τυχόν ευθύνες της τέως υπουργού. Είτε η βουλευτής δεν πολυκαταλαβαίνει ακόμη και τα πλέον βασικά, είτε της έχουν δοθεί ρητές οδηγίες να τσαλακώσει πάση δυνάμει το προφίλ της κας. Μπακογιάννη, προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και των παρακείμενων (και παρακοιμώμενων) φίλων του.

Η αντίδραση κάθε σωστού ανθρώπου εμπρός στον ηθικό παχυδερμισμό

Η δριμεία φραστική επίθεση του κου. Κώστα Μπακογιάννη στο δημοσιογράφο Θανάση Λάλα στο καφέ Da Capo της Πλατείας Κολωνακίου ήταν όχι μονάχα μία απολύτως δικαιολογημένη πράξη, αλλά η απαρχή μίας νέας φάσης, όπου οι ελεεινολογήματα και τα χυδαιογραφήματα κάθε διεστραμμένου νου και διεφθαρμένης ψυχής εναντίον ευυπόληπτων προσώπων δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μένουν αναπάντητα.

Οι περισσότεροι από εμάς αναγνωρίσαμε στον τρόπο γραφής του κατάπτυστου εκείνου κειμένου κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών στο ένθετο Vetomag της κυριάτικης εφημερίδας “Veto”, που μόνο ως παράδειγμα δημοσιογραφικής αγυρτείας μπορεί να χρησιμεύσει, τον Λάλα. Και όμως! Μπροστά στην οργή του γιου της κας. Μπακογιάννη και χωρίς να ντραπεί όλο τον κόσμο που παρίστατο στη σκηνή, απεμπολούσε την ευθύνη για το δημοσίευμα, χρεώνοντάς το στον συνέταιρό του στην εφημερίδα.

Κάποιοι δήθεν και καθωσπρέπει θα ισχυριστούν ενδεχομένως ότι ουδείς, πόσο μάλλον ο γιος του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, αξίζει να εκτίθεται οργισμένος στον κοινωνικό περίγυρο για τέτοιες θλιβερές περιπτώσεις, όπως εκείνου του Λάλα. Λάθος! Είναι χρέος κάθε σωστού ανθρώπου να υπερασπίζεται την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς του και μάλιστα με τρόπο δυναμικό, εάν έχει να αντιμετωπίσει τόσο ιταμές και οικτρές καταστάσεις. Έναν τέτοιο ηθικό παχυδερμισμό.

Γεια στο στόμα σου λοιπόν Κώστα και ελπίζουμε να βρεις μιμητές σε ανάλογες περιπτώσεις.

Υ.Γ.: Περιττό να αναφέρουμε ότι ευχόμαστε όταν φτάσει η ώρα της εκδίκασης της μήνυσης και αγωγής της κας. Μπακογιάννη κατά των Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Θανάση Λάλα, η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να τους βαρέσει μία γερή καμπάνα.