12 Οκτ 2009

Απρόσμενες εξελίξεις στη ΝΔ. Ορίζεται μεταβατικός πρόεδρος


ΚΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Αποκλειστικές πληροφορίες μας από τη Ρηγίλλης αναφέρουν ότι μπρος στο διαφαινόμενο σοβαρό αδιέξοδο που δημιουργείται μετά την πλήρη αντίθεση στις απόψεις των τεσσάρων φερομένων ως υποψηφίων προέδρων στη ΝΔ, ο κος. Καραμανλής προσανατολίζεται πλέον στη σκέψη να μεταβεί το κόμμα σε τακτικό συνέδριο, περί την αρχή του επόμενου έτους. Μεταβατικός πρόεδρος, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό που φαίνεται να αποδέχονται οι κκ. Μπακογιάννη και Αβραμόπουλος, αλλά βλέπει με επιφύλαξη ο κος. Σαμαράς, αναμένεται να είναι ο μοναδικός εκλεγμένος από την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου θεσμικός παράγων της Ρηγίλλης, που δεν είναι άλλος από τον γραμματέα της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτή Β' Πειραιώς, κο. Τραγάκη. Πρόσθετο στοιχείο, υποστηρικτικό για την επιλογή αυτής της λύσης, είναι η επάρκεια εκπροσώπησης του κόμματός του, που έχει δείξει ο κος. Τραγάκης σε πολύ δυσκολες πολιτικές συζητήσεις, σε τηλεοπτικές εκπομπές και αλλού, καθώς και η αποτελεσματικότητα που είχε δείξει στο συντονισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Για λόγους τήρησης εσωκομματικών ισορροπιών, αλλά και προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις της κομματικής βάσης στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει η σκέψη να προταθεί για γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο βουλευτής Σερρών, κος. Καρυπίδης.

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί το ρεπορτάζ μας τρέχει και είναι πιθανό αύριο, μέχρι το μεσημέρι, ο κος. Τραγάκης να τοποθετηθεί επίσημα με δηλώσεις του, αποδεχόμενος κατά πάσα πιθανότητα την επιλογή στην οποία προσανατολίζεται ο πρόεδρος και αναλαμβάνοντας έτσι τις ιστορικές του ευθύνες απέναντι στην παράταξη.

Απροσμέτρητη δημοσιογραφική αλητεία με χρήση πλαστογραφίας




Όταν ο «Καλαπόδης» έχει έμπνευση, η δημοσιογραφική αλητεία παύει να δεσμεύεται από όρια.

Το fimotro δημοσιοποίησε ένα …«έγγραφο», σύμφωνα με το οποίο, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, απεύθυνε συστάσεις προς τις οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος, προκειμένου να αναβάλουν ή ματαιώσουν τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις για να μην επιταθεί περαιτέρω η εσωστρέφεια που προκαλεί η εκλογή νέου αρχηγού.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση ότι το «έγγραφο» είναι προϊόν πλαστογραφίας και ότι ουδέποτε υπήρξε οτιδήποτε παρόμοιο, ή σχετικό, αλλά το fimotro την αγνόησε επιδεικτικά και όχι μόνο αυτό, αλλά συνέχισε δημοσιεύοντας και σχόλια αναγνωστών για την υποτιθέμενη …«αποκάλυψη».

Βέβαια, ευθείς εξαρχής, το «έγγραφο» φώναζε από μόνο του ότι ήταν πλαστό και ο «Καλαπόδης», ως καλός γνώστης των νεοδημοκρατικών πραγμάτων (μην ξεχνάτε ότι ο μακαρίτης ο πατέρας του ήταν βουλευτής του κόμματος και ο ίδιος, για χρόνια έγλυφε και εκλιπαρούσε μπας και κατέβαινε υποψήφιος και εκείνος στην Αττική), είναι λογικό ότι θα έπρεπε να το είχε καταλάβει με ευκολία.

Το έγγραφο, φωνάζει ότι είναι πλαστό, από τα εξής:

- Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ χρησιμοποιεί στις ανακοινώσεις της πάντα δικό της λογότυπο και όχι ένα copy από το εκλογικό banner που αναφέρει «Νέα Δημοκρατία – Απόφαση Ευθύνης».

- Ονομάζεται Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος και όχι γενική γραμματεία, όπως αναφέρεται στο κείμενο.

- Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, με την οποία υποτίθεται πως συσκέφτηκε εκείνη του Πολιτικού Σχεδιασμού, απλά δεν υφίσταται.

- Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού δεν έχει ευθύνη ή αρμοδιότητα να απευθύνει συστάσεις ή προτροπές σε κομματικές οργανώσεις. Αυτή είναι δουλειά του Γραφείου Προέδρου, του Γραφείου Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, ή της Γραμματείας Οργανωτικού.

- Είναι πραγματικά αστεία η διαβάθμιση «σημαντικό».

- Δεν υφίσταται όχι ως τίτλος θέματος, αλλά ούτε καν ως concept η κουταμάρα «Επικοινωνιακή Πολιτική».

- Στα τηλέφωνα και φαξ της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, αναγράφεται κωδικός κλήσης από εξωτερικό. Μεταξύ των διαφόρων τηλεφωνικών γραμμών, δεν υπάρχει καν διαχωριστική γραμμή.

- Τα ορθογραφικά λάθη που υπάρχουν στο κείμενο (λ.χ. υπέστει αντί υπέστη, εγγυόνται αντί για εγγυώνται κ.α.), μπορεί να εκπροσωπούν το μορφωτικό επίπεδο εκείνου που έκανε πλαστογραφία για λογαριασμό δικό του ή τον ίδιο τον «Καλαπόδη», αλλά όχι γραμματεία σαν εκείνη του Πολιτικού Σχεδιασμού.

Τελικά, είναι άθλιο κατάντημα για έναν δημοσιογράφο να ζει και να λειτουργεί ως «Καλαπόδης».
Διευκρίνηση: Πολλοί αναγνώστες ρωτούν από τι προέρχεται το παρωνύμιο "Καλαπόδης" που κυκλοφορεί στην πιάτσα. Ε, δεν έχετε παρά να συγκρίνετε το σχήμα του καλαποδιού, με το σχήμα της μούρης του ακατανόμαστου.