29 Νοε 2009

Πληροφορίες και για επεισόδιο στο Λασήθι με θύμα εκπρόσωπο του Σαμαρά

Δυστυχώς, στο διαδίκτυο πυκνώνουν οι πληροφορίες και οι καταγγελίες για φαινόμενα εκτροπής της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση τουλάχιστον με τις προσδοκίες που αρχικά υπήρχαν για μία καθ' όλα ομαλή διεξαγωγή. Το taxalia, ένα ακόμη blog κεντροδεξιάς κατεύθυνσης, αναφέρει «Σοβαρές καταγγελίες για όργια στο Λασήθι με την πτώση του συστήματος (ήταν πανελλαδική). Πέταξαν έξω από το εκλογικό την εκπρόσωπο του Σαμαρά. Πολλά προβλήματα, περίεργες συγκυρίες».
Ελπίζουμε όσο περνά η ώρα, αυτές οι καταγγελίες, που εκτοξεύονται πλέον ένθεν κακείθεν, να ελαττώνονται και να πάμε σε μία ομαλή συνέχεια. Πάντως η κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος επί ώρες, πέρα από την προχειρότητα που φανερώνει, επέτεινε την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό του πλήθους των ψηφοφόρων και καλλιέργησε τη δυσπιστία σε σχέση με τα αίτιά του.

«Το ΠαΣοΚ είναι εδώ, για Αντώνη αρχηγό» αποκαλύπτουν καταγγελίες

Όταν στις 24/11/2009 είχαμε δημοσιεύσει και καυτηριάσει αυτή την αφίσα, δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε ποτέ να λάβει πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο, ούτε και ότι θα έπεφτε «γραμμή» από το ΠαΣοΚ, για να κατέλθουν μαζικά οπαδοί του, να καταβάλλουν το δίευρω και να ψηφίσουν για τον κο. Αντώνη Σαμαρά. Μέχρις ότου, είδαμε μία περίεργη ανάρτηση από το troktiko πριν λίγες ώρες. Ποια; Δείτε:

Ακόμα και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν για να βγει ο Σαμαράς
«A, ρε γίγαντα Παπανδρέου. Έβγαλες τον Σαμαρά αρχηγό της Ν.Δ. Μέχρι και του ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι ψήφισαν για να εκλεγεί ο Σαμαράς και όχι η Ντόρα. Τον θεωρούν πιο εύκολο αντίπαλο επειδή πάει προς τα δεξιά και δεν πλησιάζει το κέντρο. Και όμως πολλοί λένε ότι ο αριθμός θα φθάσει και τις ... 700.000 ψηφοφόρους. Αλλά δεν είναι όλοι της Νέας Δημοκρατίας

Πριν καν συνέλθουμε από την έκπληξη, ο βουλευτής Κιλκίς κος. Κώστας Κιλτίδης, προέβη στην ακόλουθη καταγγελία, μιλώντας στο Voria.gr .

«Μέλη μας που βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα καταγγέλλουν πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γνωστά στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς, προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν Σαμαρά. Πως διασφαλίζεται πως όποιος συμμετέχει σήμερα στην εκλογική διαδικασία της ΝΔ, δεν είναι μέλος άλλου κόμματος; Υπάρχει σύστημα διασταύρωσης; Επιπλέον, όπως είναι τώρα η κατάσταση μπορεί να προσέλθει κάποιος και να ψηφίσει 10 φορές. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχα εκφράσει στο συνέδριο για τις δυνατότητες που έχουμε να εξασφαλίσουμε το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με όλες αυτές τις καταγγελίες που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, ενώ, όχι μόνο δεν έχει αρχίσει ακόμη η καταμέτρηση, αλλά δεν έχουν κλείσει καλά-καλά οι κάλπες. Ελπίζουμε να διαψευστούν όλες οι ανώνυμες φήμες και οι επώνυμες καταγγελίες ότι το σύστημα ΠαΣοΚ επιδιώκει να εκλέξει πρόεδρο της ΝΔ.

Άρχισαν να καταφθάνουν καταγγελίες στο poleatics@gmail.com

Αναγνώστριά μας (που είχε το θάρρος να μας γράψει και το ονοματεπώνυμό της, το οποίο δεν δημοσιοποιούμε για ευνόητους λόγους) μας έστειλε πριν λίγο την ακόλουθη επιστολή:

«Σας παρακολουθώ ανελλειπώς. Γύρισα πρό ολίγου από το εκλογικό τμήμα του Βόλου και θέλω να προσυπογράψω αυτά που αναφέρετε.
Κατ' αρχήν η προσέλευση ηλικιωμένων ήταν μεγάλη σε σημείο που να αναρωτηθώ που ήσαν αυτοί στις 4 Οκτωβρίου. Η ψηφοφορία γινόταν offline. Επειδή στο παρελθόν έχω κάνει για αρκετά χρόνια δικαστική αντιπρόσωπος θα σας πω ότι πάντοτε έψαχνα το καλάθι των αχρήστων του παραβάν και αυτό έκανα και σήμερα. Τα περισσότερα από τα απορριφθέντα ψηφοδέλτια ήταν του Ψωμιάδη, του Σαμαρά και δύο ως πέντε της Ντόρας. Τον κουβά τον ανακάτεψα καλά και εξ αυτού του γεγονότος γνωρίζω αυτά που σας εξέθεσα παραπάνω με πλήρη αλήθεια».

Η καταμέτρηση ξεκινά μετά τις 8.00 και ο "Καλαπόδης" δίνει ποσοστά!

Ρε Αλογομούρη «Καλαπόδη» ακόμη και να έχεις κόσμο μέσα στη Ρηγίλλης να σου ψιθυρίζει ποσοστά που φέρνουν τον κο. Αντώνη Σαμαρά να λαμβάνει μέχρι στιγμής το 58% των ψήφων, για πες μας αλήθεια, πως έχουν αυτοί εικόνα της ροής αποτελεσμάτων, αφού οι κάλπες θα ανοίξουν 8.00, μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και τότε μόνο θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων; Είσαι τόσο ξεδιάντροπος ψεύτης, ή σου έχουν ψιθυρίσει οι … «πηγές» από το κόμμα, ότι ακόμη και να ψήφιζαν μονάχα τα Χανιά σε αυτή την αναμέτρηση, ο κος. Σαμαράς και πάλι 58% ήταν προκαθορισμένο να λάβει; Επέλεξε!

«Καλαποδιές» από τον «Καλαπόδη», αλλά σε όφελος ποιου αλήθεια;




Ο πολυκωλοτούμπας «Καλαπόδης», σήμερα το πρωί ξύπνησε με την έμπνευση να υποστηρίξει τον κο. Αντώνη Σαμαρά. Ποιος ξέρει γιατί… Μπορεί να τον πήρε και ‘κείνον τηλέφωνο ο μπάρμπα-Κώστας (για όνομα του Θεού, δεν εννοούμε τον κο. Καραμανλή!!!) και να του έταξε να τον κάνει γραμματέα. Σημειώστε πως λογικά, αν επικρατήσει ο κος. Σαμαράς, οι γραμματείες του κόμματος πρέπει να γίνουν περισσότερες από τα μέλη με τόσες υποσχέσεις που έχουν δοθεί σε διάφορους εύπιστους - ακόμη και σε παιδιά του Γραφείου Κίνησης. Ή να του έταξε πως στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα συμπεριληφθεί επιτέλους ως υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια του μακαρίτη του πατέρα του - εδώ μέχρι και την τσαουσσοτάνια έβαλαν στο ψηφοδέλτιο το Σεπτέμβρη!

Λοιπόν, σήμερα το πρωί, στις 9:59 ακριβώς, ο «Καλαπόδης» ισχυρίστηκε σε ανάρτησή του στο fimotro, ότι από τις 7.00 μέχρι τις 9.30, σε δυόμιση ώρες μέσα δηλαδή, είχαν ψηφίσει 70.000 Νεοδημοκράτες εκ των οποίων, το 65% για τον κο. Σαμαρά!
Δεν είναι ακριβές ότι ο «Καλαπόδης» έκανε προβοκάτσια για να κινητοποιηθούν οι «Ντορικοί» και να κατεβούν να ψηφίσουν υπό το φόβο μήπως πάρει από νωρίς «κεφάλι» ο κος. Σαμαράς. Η πραγματικότητα είναι, ότι ο «Καλαπόδης» όντως έκανε προβοκάτσια, αλλά με πρόθεση να δημιουργήσει ρεύμα ευφορίας και νίκης υπέρ του κου. Σαμαρά και να «σπρώξει» εκείνους που έκαναν μία πρωινή «σκούπα» στα blogs πριν μεταβούν στην κάλπη, να ρίξουν την ψήφο τους υπέρ του … «φαβορί».

Βέβαια, ακόμη και στην προβοκάτσια, ο «Καλαπόδης» είναι σκράπα. Σκέτος σκερβελές.
Κατ’ αρχήν, ρε «Καλαπόδη» που ακούστηκε να έχεις εικόνα για ποσοστά στις 10.00 το πρωί; Έχεις βάλει σε όλα τα εκλογικά κέντρα δικούς σου «εξιτ-πολίστες», ή έχεις τοποθετήσει μικροκάμερες μέσα στα παραβάν;
Επιπλέον, ακόμη και να φτάσει η συνολική προσέλευση ψηφοφόρων σε μέγεθος ανέλπιστα υψηλό, ας πούμε στους 500.000, οι 70.000 που αναφέρεις εσύ, είναι περίπου στο 15%. Αν ψηφίσουν 350.000, που είναι μία καλή προσέλευση, είναι ακριβώς 20%. Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι όντως, σηκώθηκε και πήγε νωρίς πρωί Κυριακής να ψηφίσει το 15-20% των ψηφοφόρων (η διακύμανση των ποσοστών που βάλαμε, είναι αναλόγως με την τελική προσέλευση), αυτοί θα είναι οι γέροι και οι γριές που είχαν να πάνε εκκλησία. Παρεκτός και αν εννοείς ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες δεν έκαναν απολύτως τίποτα χθες βράδυ, γιατί είχαν την κάψα να βάλουν ξυπνητήρι και να πάνε μαζικά να ψηφίσουν τον κο. Σαμαρά. Αλλά και να πήγαν τελικά οι γέροι και οι γριές να ψηφίσουν, τι απέγινε, έχασαν τη θεία λειτουργία της Κυριακής; Ή μήπως θες να μας πεις ότι τελικά, μέσα σε μία ώρα με το ζόρι (που λογικά απέμεινε), 1.500 εκλογικά κέντρα εξυπηρέτησαν 70.000 κόσμο και μάλιστα, αργοκίνητους παππούδες και γιαγιάδες;

Τελικά ρε «Καλαπόδη», θα σου αλλάξουμε το παρατσούκλι και θα σε λέμε Αλογομούρη. Άλλωστε η μακρόστενη μουτράκλα σου το δικαιολογεί και αυτό ακόμη!

Σήμερα η βάση της ΝΔ κρίνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Η απάντηση μίας Νεοδημοκράτισσας χωρικής από μία νομαρχιακή οργάνωση αποδήμων στα Ουράλια, στην πλύση εγκεφάλου ότι η επιστροφή του ασώτου ήταν στην πραγματικότητα η έλευση του Μεσσία.