9 Δεκ 2009

Με δραματοποιήσεις και παλινωδίες αντιμετωπίζουν και το Ασφαλιστικό

Αντίστοιχη με εκείνη της Οικονομίας, είναι και η εικόνα που επιμένει να παρουσιάζει η κυβέρνηση αναφορικά με το μείζονα τομέα του Ασφαλιστικού. Τι συμβαίνει εκεί; Το ΠαΣοΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η ΓΣΕΕ του Πασόκου κου. Γιάννη Παναγόπουλου κατήγαγαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποδυναμωθεί, ή και να ματαιωθεί ακόμη, το αποτέλεσμα των σχεδιασμών της κυβέρνησης του κου. Κώστα Καραμανλή και της αρμόδιας υπουργού κας. Φάνης Πετραλιά.
Τώρα, πιεζόμενοι από τις πραγματικές ανάγκες του Ασφαλιστικού, αλλά και τις απαιτήσεις που εγείρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί να προβεί σε μία απίστευτη παλινωδία, καταπίνοντας στην κυριολεξία τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς που ήγειρε πριν λίγους -μόλις- μήνες. Ο είρων ως αντιπολιτευόμενος και δραματικός ως κυβερνών κος. Ανδρέας Λοβέρδος, τώρα μας λέει ότι εκρήγνυται η βόμβα του Ασφαλιστικού, καθώς και ότι το έτος 2015 θα είναι καθοριστικό για τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ ο κος. Παναγόπουλος δε γνωρίζει πως μπορεί να βρει το σημείο που είναι ιδανικό για να ισορροπήσουν ο συνδικαλιστικός του οίστρος με την κομματική του νομιμοφροσύνη.
Οι άνθρωποι που καλλιέργησαν στο πολιτικό σύστημα τον καιροσκοπισμό και στην συνδικαλιστική κοινότητα την ασυδοσία, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν μέτρα και πολιτικές που ισχύουν ήδη στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που πρόκειται να ισχύσουν και στο υπόλοιπο, αλλά είναι ακατάλληλοι να αναλάβουν το πολιτικό κόστος αυτής της ευθύνης. Κατέβαλαν λυσσώδη αγώνα να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά δυστυχώς, δεν έχουν ιδέα πως να τα φέρουν πέρα με τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που αντικειμενικά υπάρχουν.

Τα ψεύδη και οι υπερβολές βαραίνουν τη χώρα και την Οικονομία μας

Οικονομολόγοι ομολογούμε πως δεν είμαστε, αλλά δε χρειάζεται να ‘ναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει γιατί η δημοσιονομική εικόνα της χώρας έχει περιέλθει σε τέτοια κατάσταση, ώστε να την υποβιβάζουν ως προς την πιστοληπτική της ικανότητα οι διεθνείς οίκοι.
Για παράδειγμα, το έλλειμμα που παρέδωσε η κυβέρνηση του κου. Κώστα Καραμανλή ήταν πράγματι φουσκωμένο, λόγω παραλείψεων στη λήψη ισχυρών μέτρων εξυγίανσης, καθώς και λόγω των συνεπειών της διεθνούς κρίσης, αλλά όχι στα επίπεδα που το παρουσιάζει η σημερινή κυβέρνηση.
Οι κκ. Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου «φούσκωσαν» τεχνηέντως το έλλειμμα, ούτως ώστε να δείξουν ότι το μειώνουν αποφασιστικά το 2010, ενώ ταυτόχρονα, ακολούθησαν μία τακτική προεκλογικών και μετεκλογικών εξαγγελιών που βασίζονταν στο πνεύμα μίας άκρατης, άκαιρης και επικίνδυνης υποσχεσιολογίας («λεφτά υπάρχουν» φώναζε ο κος. Παπανδρέου στις συγκεντρώσεις) τις οποίες επιχειρούν να εφαρμόσουν τώρα, έστω και εν μέρει, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι γεγονός, ότι αν δεν «φούσκωναν» τα νούμερα λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και παράλληλα, αν εφαρμόζονταν οι περιοριστικού χαρακτήρα δημοσιονομικές εξαγγελίες του κου. Καραμανλή, το έλλειμμα θα ήταν χαμηλότερο, τόσο επίσημα, όσο και πρακτικά, απ' όσο παρουσιάζεται σήμερα.

Οι κκ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου καλούνται να κοιμηθούν, καταπώς έστρωσαν - σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση. Εμείς όλοι όμως, σε τι φταίμε;

Φέτος τους επέτρεπαν συλλήψεις, πέρυσι τους ζητούσαν μόνο υποχωρήσεις

Αν θέλουμε να είμαστε απολύτως αντικειμενικοί, οφείλουμε να σας μεταδώσουμε μία μαρτυρία από δύο άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, η αξιοπιστία των οποίων κρίνεται υπεράνω πάσης αμφισβήτησης, επειδή τυγχάνει να τους γνωρίζουμε προσωπικά. «Φέτος, ήταν η πρώτη φορά, που ακούγαμε στους ασυρμάτους: κάντε συλλήψεις αν συμβεί κάτι, με προσοχή, αλλά κάντε συλλήψεις» μας λένε οι δύο αστυνομικοί, για να προσθέσουν: «Πέρυσι τέτοια εποχή, ακούγαμε μονάχα μία λέξη να επαναλαμβάνεται: υποχωρήστε, υποχωρήστε, υποχωρήστε».

Τελικά, ο τομέας της Δημόσιας Τάξης, οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της Αθήνας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ως πρωθυπουργός ο κος. Κώστας Καραμανλής, υπέφεραν πολλά και κατέβαλλαν καθένας το δικό του, έστω διαφορετικό σε είδος και ποσότητα, κόστος, λόγω της ανικανότητας και της απερισκεψίας του κου. Προκόπη Παυλόπουλου. Επί των ημερών του, σε ότι αφορά τον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη, Η Ελλάδα έμοιαζε με Πακη-στάν!

Αντιμέτωπος με το φόβο μίας «νέας Καμπούλ» και την «καθ' ημάς Αριστερά»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ελληνική εκδοχή της «νύχτας των κρυστάλλων» είχε ως πρωταγωνιστές κάποιους ακροαριστερούς. Αυτούς ,που με τακτικές οι οποίες παρέπεμπαν στις πιο άγριες μέρες των ναζιστικών πογκρόμ, θέλησαν να βάλουν την πρωτεύουσα σε έναν κλοιό από φωτιά, τυφλή βία και σίδερο κι ως εν δυνάμει θύματα του «πογκρόμ» αυτού, τους πολίτες, την ζωή και την περιουσία τους. Η συντεταγμένη πολιτεία λειτούργησε πιο άρτια από ότι την περσινή, τραγική χρονιά, αλλά όχι άριστα. Αδυναμίες ανεδείχθησαν, για άλλη μια φορά, όσο κι αν η κοινή παραδοχή είναι πως το δράμα είχε, φέτος, πολύ λιγότερες πράξεις. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μπαρουτοκαπνισμένος» πλέον από το χειρισμό της κατάστασης εμφανίσθηκε χθες αποφασισμένος να υπερασπισθεί τον νόμο και την τάξη προς όφελος των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις. Την ίδια ώρα, κάποιοι είπαν -και δεν είχαν άδικο- πως ο κ. Χρυσοχοϊδης πρέπει αυτό το διήμερο να κατάπιε πολλές φορές την γλώσσα του, για τις περσινές δηλώσεις του περί Καμπούλ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Α. Τσίπρα προσωπικά. χαρακτηρίζοντας ψεύδη τα όσα ισχυρίζονται για τη δράση της Αστυνομίας. «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν νηφάλιες φωνές και ορισμένες έξαλλες. Ο κ. Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του. Κάνει λάθος διεύθυνση σε ό,τι με αφορά. Κούφια λόγια χωρίς περιεχόμενο» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Λίγες στιγμές νωρίτερα κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες με θέμα τον απολογισμό των γεγονότων είχε για μιαν ακόμη φορά αναφερθεί δηκτικά στην καθ' ημάς Αριστερά: «Η υποκρισία και η διγλωσία έχει όρια και την παραβίασή τους δεν θα την ανεχθούμε. Η κυβέρνησή μας δεν κρύβεται αλλά αντιμετωπίζει τα προβλήματα και ήδη πετύχαμε να δώσουμε την εικόνα μιας ασφαλούς χώρας» είπε χαρακτηριστικά ρίχνοντας «νερό στο μύλο» μιας αντιπαράθεσης στην οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να δώσουν «ιδεολογικά χαρακτηριστικά». Σε αυτήν την «μάχη» καμιά από τις δυο πλευρές δεν απέφυγε τις υπερβολές. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να απογαλακτισθεί από τα ακροαριστερά στοιχεία που ένα χρόνο πριν είχε σπεύσει να «υιοθετήσει» εκλογικά πέρασε στην αντεπίθεση: «Ακούγοντας το χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό κρεσέντο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναρωτιέμαι αν πρόκειται για έναν υπουργό της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κάλεσε το συνήγορο του πολίτη, ή για κάποιον υπουργό μιας ιδιότυπης συγκυβέρνησης ΝΔ και ΛΑΟΣ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι όπου υπήρξε «υπερβάλων ζήλος» από πλευράς αστυνομίας θα ερευνηθεί. «Θα ερευνηθεί επίσης ο τραυματισμός της διαδηλώτριας και γίνεται δικογραφία για τον αστυνομικό. Όσο απεχθής είναι η αστυνομική βία, όμως, άλλο τόσο απεχθής είναι και η εικόνα βανδάλων και χούλιγκανς οι οποίοι επιτίθενται σε αστυνομικούς» τόνισε. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι λόγω των γεγονότων του 2008 χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ ο Τουρισμός υπέστη μεγάλο πλήγμα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση αν η Αστυνομία έψαχνε με την είσοδό της στους χώρους του «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι κάποιο πρόσωπο ή πρόσωπα που να σχετίζονται και με άλλου είδους εγκλήματα, απάντησε ότι η Αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της. Παράλληλα εξήγγειλε μέτρα όπως την κατάθεση (την άλλη εβδομάδα) του σχεδίου αντεγκληματικής πολιτικής. Επίσης από τις αρχές του 2010 όλοι οι αστυνομικοί θα έχουν διακριτικά στις στολές τους και όταν βρίσκονται σε αντιμετώπιση διαδηλώσεων. Λόγια παχιά, σαν αδειανό πουκάμισο.