14 Ιαν 2010

Από πέρυσι είχαμε τη νέα γρίπη, χωρίς την ύπαρξη τρόμου και πανικού;;;

Άσχετο με τα πολιτικά, αλλά κρίσιμο για όλους μας…

Αληθεύει ότι γιατροί μας είχαν εντοπίσει σε ασθενείς τους (ειδικά σε παιδιά) συμπτώματα της «γρίπης των χοίρων» από πέρυσι το χειμώνα, χωρίς όμως να πανικοβληθούν, ή να προβληματιστούν, παρά αντιμετώπισαν την κατάσταση, όπως θα έκαναν και με την κοινή γρίπη;

Αληθεύει επίσης ότι η «μετανάστευση» του ιού στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και ειδικά στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκάλεσε τους πρώτους θανάτους λόγω κυρίως της έλλειψης υγειονομικών, ιατρικών, νοσοκομειακών, νοσηλευτικών κλπ. υποδομών, μέσων και στελεχών και ότι η συνεπακόλουθη «έκρηξη» ανά τον κόσμο του φόβου πανδημίας και της απειλής θανάτων ήταν τίποτε άλλο από ένα «παιχνίδι» αμοιβαίου συμφέροντος και πρωτοφανούς αισχροκέρδειας, ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες και στα μέσα ενημέρωσης;

Και επιπλέον, γιατί Έλληνες (και όχι μόνο) γιατροί, επιφυλάσσονται και αποφεύγουν να κάνουν το εμβόλιο στους εαυτούς τους και στους ασθενείς τους; Υπάρχουν πιθανότητες επιπλοκών, ή απλά, δε συντρέχει σοβαρή ανάγκη, ούτε και ουσιαστικός λόγος;

Το λεβεντόπαιδο με τη χρυσή καρδιά που «σφουγγάρισε» έξι μαζεμένους!!!

Ένα ακόμη παράδειγμα, για το πώς λειτουργεί το «σφουγγάρι» και κλείσαμε με αυτό το θέμα. Για σήμερα εννοείται…

Το λεβεντόπαιδο του κάμπου με την χρυσή καρδιά, αποφάσισε να … «σφουγγαρίσει» μονομιάς από τη γραμματεία που ανέλαβε έξι διοικητικούς υπαλλήλους.

Ποιο ήταν το … αμάρτημα αυτών των άμοιρων ανθρώπων που θα περιπλανιούνται μέσα στο κόμμα, μέχρι να δουν που θα τους διαιρέσουν εσωτερικά; Ότι ενδιαφέρθηκε για το τι θ’ απογίνουν στη συνέχεια, εις εκ των … «σφουγγαρισθέντων» -τέως πια- αναπληρωτών γραμματέων. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν χρειάζονταν. Ερώτηση δική μας: Μα καλά, ούτε ένας από τους έξι;

Από την άλλη πλευρά, θα προσθέταμε, πάλι καλά, να κάνουν το σταυρό τους οι άνθρωποι που δεν τους πέταξαν ολωσδιόλου στο δρόμο, απολύοντάς τους και κόβοντάς τους το ψωμί που τρώνε τα σπίτια τους! Που ξέρεις τι γίνεται; Μετά από το «σφουγγάρισμα» σε πολιτικά στελέχη, μπορεί να υπάρξει κανονικό «σφουγγάρισμα» και σε υπαλλήλους, προκειμένου να προσληφθούν άλλοι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Διαφορετική περίπτωση από την παραπάνω, αλλά απολύτως σχετική:
Σφουγγαρισθείσα» υπάλληλος άλλου τομέα, λέει σε συναδέλφους της αυτοσαρκαζόμενη, «εγώ παιδιά θα είμαι η ροζ Vileda, από ‘κει και πέρα, αποφασίστε μεταξύ σας ποιοι θα ‘ναι τα υπόλοιπα χρώματα της σειράς».

Δεν ενημερώνουν καν τους αποσπασμένους ότι τους σφουγγάρισαν ΚΑΙ αυτούς!

Ναι, οι πηγές μας στη Ρηγίλλης μας ανέφεραν ότι συμβαίνει ΚΑΙ αυτό!

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, τα κόμματα, συντηρούν στο δυναμικό και δημοσίους υπαλλήλους σε απόσπαση. Συνήθως, στα κόμματα, τους αποσπασμένους τους φέρνουν με επιλογή τους οι ηγεσίες και τα μεγαλοστελέχη. Έτσι, ο κος. Αντώνης Σαμαράς και οι άμεσοι πολιτικοί συνεργάτες του να θέλουν να φέρουν τους δικούς τους, αποδεσμεύοντας την ίδια ώρα κάποιους παλιότερους, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα (αν και κάπως ελαστικά μερικές φορές) πλαφόν στις αποσπάσεις. Το ζήτημα είναι το ΠΩΣ το κάνουν. Και εδώ, όπως μας αποκαλύπτουν οι πηγές μας, το σφουγγάρι είναι βρώμικο. Δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να ενημερώσουν εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που αποδεσμεύουν (βάσει της γνωστής –πλέον- εσωτερικής λίστας προγραφών), προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν το κουμάντο και τις συνεννοήσεις τους για τη συνέχεια, αλλά απλά, αφήνουν να τους τηλεφωνήσουν μία πρωία οι υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν, λέγοντάς τους «η απόσπασή σας έχει αποσυρθεί, από την τάδε μέρα να βρίσκεστε εδώ».

Εάν και εφόσον είναι ακριβείς οι πληροφορίες μας, δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε ότι οι «σφουγγαράκηδες» αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά, τυπικοί, προνοητικοί, ευγενικοί και πάνω απ' όλα ... ανθρώπινοι στο πως αντιμετωπίζουν τον κόσμο.

«Επιεικώς απαράδεκτοι-Ούτε τηλεφωνικά δε μας ενημέρωσαν ότι μας φάγανε»!

Σχόλιο στο Poleatics, αναφορικά με την τελευταία μας ανάρτηση, έστειλε ο προ ολίγων -μόλις- ημερών ... σφουγγαρισθείς γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της Νέας Δημοκρατίας, κος. Σταύρος Κοντακτσής. Σας το παραθέτουμε:

«Αγαπητό Poleatics

Ισχύει πως η συμπεριφορά απέναντι στα πρόσωπα μας από το γραφείο προέδρου ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Όμως επειδή εγώ στη ζωή μου έμαθα να υπηρετώ τη Νέα Δημοκρατία και όχι τους εφήμερους που κάθονται σε κάποια καρέκλα, προσωπικά παρέδωσα πλήρη φάκελο στον αντικαταστάτη μου με το σύνολο της δουλειάς που είχα κάνει στην γραμματεία. Του αφιέρωσα μάλιστα και μία συνάντηση μίας ώρας για να τον ενημερώσω για πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω μιας και ο άνθρωπος δεν φταίει σε τίποτα. Όμως δεν σκοπεύω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο μιας και όπως σωστά γράφεις είπαμε να αφιερώνουμε χρόνο και φαιά ουσία, τα οποία στερούμαστε από τον εαυτό μας και να μην μας παίρνουν ούτε ένα τηλέφωνο να μας ενημερώσουν ό,τι μας "φάγανε" πάει πολύ.

Φιλικά

Σταύρος Κοντακτσής»

Ο κος. Κοντακτσής είναι ένας νέος άνθρωπος, γνωστός σε όλους/ες για τους πολυετείς αγώνες του με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στο στίβο μάχης των πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων και παράλληλα ένας ικανός και καταρτισμένος επιστήμων στο χώρο των Νέων Τεχνολογιών. Ο κος. Κοντακτσής, αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στο κόμμα, δίνοντας στην κυριολεξία «φτερά» στην διαδικτυακή του παρουσία και όχι μόνο και τούτο, ενώ πάλευε να επιβιώσει και να καθιερωθεί στον αδηφάγο και ανταγωνιστικό Ιδιωτικό Τομέα. Παράλληλα, εκτιμήθηκε για το ήθος και τη συμπεριφορά του απέναντι σε πολιτικούς προϊσταμένους, πολιτικούς συναδέλφους και πολιτικούς υφισταμένους.

Ο κος. Κοντακτσής ... σφουγγαρίστηκε μαζί με όλους τους συναδέλφους του, διότι δεν ενετάχθη στις άτακτες ορδές των μεχμετζίκ, που κυρίευσαν τη Ρηγίλλης, παραβιάζοντας κερκόπορτες. Τη θέση του την πήρε ο τέως βουλευτής κος. Μανούσος Βολουδάκης. Προφανώς, επειδή ο κος. Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να βολέψει κάπου έναν Κρητικό πολιτευόμενο που τον υποστήριξε ενάντια στην κα. Μπακογιάννη και επιπλέον, διότι ως «τέως», ο κος. Βολουδάκης έπρεπε να αποκτήσει πολιτική θέση μές στο σύστημα, μήπως και διασώσει την πολιτική καριέρα του.

Το σχόλιο που μας έστειλε ο κος. Κοντακτσής, δείχνει την υπευθυνότητα των γραμματέων που … σφουγγαρίστηκαν και τη γαϊδουριά των κρατούντων το σφουγγάρι. Τον άνθρωπο τον ... σφουγγάρισαν χωρίς καν να τον ειδοποιήσουν τηλεφωνικά και εκείνος παρέδωσε έτοιμο φάκελο στον αντικαταστάτη του!

Τέτοια στελέχη ... σφουγγάρισε ο κος. Σαμαράς!!!