15 Δεκ 2009

Διπλό το πλήγμα, καθώς ο παραιτηθείς ήταν ο «αρχάγγελος» της Διαφάνειας

Πάντως το πλήγμα για την αξιοπιστία και το κύρος της κυβέρνησης του κου. Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά ήταν διπλό, καθώς στα χρόνια της αντιπολίτευσης, ο κος. Ντίνος Ρόβλιας αποτέλεσε τον … «αρχάγγελο» της Κάθαρσης και της Διαφάνειας σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, μαζί με τον κο. Μιχάλη Καρχιμάκη.
Η επίδειξη εύνοιας και η απόδοση προνομίων στη διευθέτηση μεταθέσεων σε δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί δυστυχώς ένα από τα κλασσικότερα είδη ρουσφετιού για όλους τους παράγοντες του πολιτικού μας συστήματος, αλλά λογικό είναι από αυτό τον «γκρίζο κανόνα» να εξαιρούνται εκείνοι οι εκπρόσωποι κομμάτων που πρωτοστατούν στις καταγγελίες. Όπως αποδεικνύεται βέβαια στην περίπτωση του κου. Ρόβλια, αλλά και άλλων συναδέλφων του από το παρελθόν, εκείνοι που είναι οι πλέον θορυβώδεις στην κουβέντα για Διαφάνεια, απλά ακολουθούν τη γνωστή λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ετοιμάζεται να ακολουθήσει το Ρόβλια

Ήταν 25 Νοεμβρίου, πριν είκοσι μέρες, όταν επισημαίναμε σε ανάρτησή μας με το χαρακτηριστικό τίτλο «Σκέφτεται πως να τους συμμαζέψει» ότι η κυβέρνηση «πνιγόταν ήδη στη δίνη ενός πρωτοφανούς πολιτικού και οργανωτικού μπάχαλου … που τίποτα δεν απέκλειε», ακόμη και το «να βγάλει και κόκκινη κάρτα ο κος. Παπανδρέου, αν συνέβαινε κάτι κραυγαλέο μέχρι την αρχή του έτους». Μετά την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών κου. Ντίνου Ρόβλια, μπορούμε να πούμε πως δικαιωθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος για μία τέτοια κίνηση. Είχαμε διαβλέψει μάλιστα ότι «ο γνωστός "σκληρός" του πυρήνα των άμεσων συνεργατών του, του είχε προτείνει ακόμη και την περίπτωση ενός πρόωρου πολιτικού "αποκεφαλισμού" κάποιου στελέχους» και πράγματι, ο κος. Ραγκούσης ήταν εκείνος που υποστήριξε μετά επιμονής την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του πολιτικού υφισταμένου του.

Θα τολμήσουμε να προβούμε σε μία ακόμη εκτίμηση. Ο επόμενος αποκεφαλισμός θα συμπεριλαμβάνει κορυφαίο υπουργικό στέλεχος, που έχει ήδη στοχοποιηθεί από το αμεσο περιβάλλον συνεργατών του κου. Παπανδρέου, τόσο για τις πράξεις, όσο και για τις παραλείψεις του. Αλλαγή χρόνου ως υπουργός, θα προλάβει να κάνει πάντως λένε οι πληροφορίες μας, αν και με τις παραιτήσεις και τις αποπομπές είναι να μη γίνει η αρχή, διότι η συνέχεια έρχεται πάντα από μόνη της.

Τέλος η φάση προετοιμασίας, τώρα αρχίζει η κανονική αγωνιστική δράση

Δύο ολόκληρες μέρες μείναμε μακριά σας, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος με το blog και λόγω αδυναμίας της διαχείρισης να το διορθώσει ελλείψει χρόνου. Είπαμε, δεν είμαστε επαγγελματίες bloggers.

Πάντως, τώρα που επιστρέψαμε, σας ενημερώνουμε ότι από τις 21 Αυγούστου που ξεκίνησε το Poleatics να σας παρουσιάζει αναρτήσεις, μέχρι και σήμερα, ήταν για την ομάδα μας απλά η περίοδος προετοιμασίας. Η περίοδος προπόνησης. Η περίοδος προθέρμανσης.

Για μας η κανονική αγωνιστική σεζόν αρχίζει από σήμερα και αυτό, δεν αποτελεί προειδοποίηση για τους αντιπάλους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι καλό να προσέχουν περισσότερο την άμυνα και τα γκολ-ποστ τους από ‘δω και ‘μπρος, αλλά δέσμευση για τους φίλους που με την επισκεψιμότητά τους, μας έχουν δείξει πως «διψούν» να διαβάζουν απόψεις, σχόλια και πληροφορίες γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις.

Έτοιμοι να αγωνιστούμε λοιπόν και να ‘στε σίγουροι ότι πάμε για το πρωτάθλημα και όχι για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ενημέρωση και στο σχολιασμό.