17 Δεκ 2009

Στα μεγάλα κόμματα μετρούν μονάχα οι συνθέσεις και οι συναινέσεις

Τελικά ο κος. Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να δώσει γη στο λεγόμενο «βαθύ ΠαΣοΚ», τοποθετώντας ακραιφνώς κομματικά στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις και ύδωρ στους «Εκσυγχρονιστές», καλώντας πολλά από τα παλαιά στελέχη τους να βάλουν πλάτη στην αντιμετώπιση της κατάστασης στην Οικονομία.

Έτσι είναι τα πράγματα κε. Παπανδρέου. Μαγκιές και εκκαθαρίσεις περνούν μονάχα στα κομματίδια και τα αποκόμματα του 3, του 3,5, του 4%, που η διαρροή των δυσαρεστημένων είναι μικρή σε απόλυτα μεγέθη και μπορεί να αποκατασταθεί γρήγορα. Στα μεγάλα κόμματα μετρούν πρωτίστως οι συνθέσεις και οι συναινέσεις, τόσο σε ότι αφορά τις ιδέες, όσο και τα πρόσωπα.

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι που εφόρμησαν ως ταύροι εν υαλοπωλείο και να παραδειγματίζονται.

«Καλαπόδη» βιάσου γιατί η διεύθυνση kalapodis.blogspot.com είναι ελεύθερη

Διαπιστώσαμε ότι είναι ελεύθερη η διεύθυνση http://www.kalapodis.blogspot.com/ και παροτρύνουμε τον «Καλαπόδη» να σπεύσει να το καπαρώσει, γιατί βλέπουμε να του το παίρνουν άλλοι πολύ σύντομα. Μην σας πούμε πως θα το καπαρώσουμε εμείς.

Είναι καλή ιδέα μάλιστα να βάλει και ως σήμα τη φωτογραφία που έχουμε εδώ.

Πάνω στον οίστρο του ο «Καλαπόδης» καρφώθηκε ότι είναι αυτός το fimotro

«Θέλει η π… να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει» αναφέρει μία σοφή λαϊκή ρήση και κάπως έτσι, ο γνωστός «Καλαπόδης», συνελήφθη on air να παραδέχεται υπό μία έννοια ότι εκείνος είναι ο καθημερινός δράστης του fimotro.

Προχθές, το fimotro ανέφερε για την ομιλία του κου. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, σε μία ανάρτησή του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Γραφικοί…», τα ακόλουθα:
«Δεν βρέθηκε κανείς να εξηγήσει στον Σαμαρά ότι οι απίθανοι και γραφικοί τύποι που βρίσκονται από πίσω του (με εξαίρεση τον βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο) είναι αυτοί που βούλιαξαν στην ανυποληψία την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και έστειλαν τον... Καραμανλή στο σπίτι του με 33,4%, το χαμηλότερο ποσοστό που πήρε ποτέ η Ν.Δ.; Αντώνη, με Ζαγορίτη, Δασκαλάκη και Τραγάκη θα αλλάξεις το κόμμα; Καλά κρασιά!...»

Ε, τα ίδια ακριβώς είπε ο «Καλαπόδης», λέξη προς λέξη, mot-à-mot (μιας και έχει σπουδάσει και εις … Παρισίους) το ίδιο βράδυ και στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra3.

Ρε «Καλαπόδη», αφού εσύ είσαι το fimotro, γιατί κάνεις την πάπια; Ή μήπως φταίει ότι φοβάσαι μηνύσεις και αγωγές για τα όσα σέρνεις στον κόσμο;

( Τη φωτογραφία από τη Βουλή την πήραμε από το blog του «Καλαπόδη», αυτός έχει βάλει και τα κόκκινα βελάκια)

Ορίστε και η δική μας ψυχαναλυτική άποψη για τον "Ψυχαναλυτή" του VetoMag

Μιλώντας για το Veto, να σας ενημερώσουμε ότι ο αυτοαποκαλούμενος … «Ψυχαναλυτής» του ενθέτου VetoMag ξαναχτύπησε, μετά το απίστευτα αρρωστημένο, σχιζοφρενικό και εμετικό δημοσίευμα που είχε γράψει δύο βδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την κα. Ντόρα Μπακογιάννη. Θύμα του … «Ψυχαναλυτή» αυτή τη φορά, ο κος. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Τι είναι ο πρώην υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τον … «Ψυχαναλυτή» της εφημερίδας Veto; Πάρτε ανάσα και διαβάστε: «τζάμπα μάγκας», «κιοτής», «λαγός», «τζάμπα νταής», «δίνει την εντύπωση λιονταριού, αλλά έχει ψυχή κουνελιού», «κομματάρχης και νταραβεριντζής», «πρώην τραμπούκος», «πολιτικά μαζοχικός» και «συμβολικά ευνουχισμένος». Παράλληλα, κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο … «Ψυχαναλυτής» πιάνει στην πένα του και την οικογένεια του κου. Μεϊμαράκη, όπως είχε κάνει και με την κα. Μπακογιάννη. Τουλάχιστον, σε αντίθεση με το δημοσίευμα για την κα. Μπακογιάννη, την «πληρώνει» μόνο η γυναίκα του και τη «γλυτώνουν» τα παιδιά του.

Επειδή συμβαίνει και εμείς εδώ στο Poleatics να διαθέτουμε ολίγες γνώσεις ψυχολογίας, θα τολμούσαμε να προβούμε στην εκτίμηση ότι ο … «Ψυχαναλυτής» είναι ένας ανασφαλής άνθρωπος, τιποτένιος στις βασανιστικές κρίσεις αυτογνωσίας του, πολύ δειλός για να μισήσει τον εαυτό του και γι' αυτό, γίνεται τόσο θρασύς ώστε να μισεί όλους τους υπολοίπους ανθρώπους. Πηγαίνουμε στοίχημα ότι ο … «Ψυχαναλυτής» είναι ένας τύπος που επειδή δε βρίσκει τρόπο να κρύψει τα ανεπούλωτα ψυχικά τραύματά του, φροντίζει να κάνει την παρουσία του να «φωνάζει» μές στο πλήθος, είτε με τα ρούχα και τα παπούτσια που φοράει, είτε με τα σπάνια πολύχρωμα αξεσουάρ που επιδεικνύει πάνω του, είτε με τους θορυβώδεις τρόπους του. Εικάζουμε δε, ότι έχει τόσα χρόνια να βρεθεί σε άμεση οπτική επαφή με την ανδρική του φύση, που αναλογίζεται εάν η λύση είναι να βάλει δαχτυλίδι σε συνδυασμό με μπαλόνι στο στομάχι, ή να το γυρίσει σε άλλου τύπου συνήθειες και προτιμήσεις. Αυτά προς το παρόν.

Σημείωση: Κατά παράξενο τρόπο, ανάμεσα σε όλο το φρικαλέο μένος και την δυσώδη χολή του εν λόγω για πρόσωπα και κυρίως για οικογένειες, την βγάζει καθαρή η «γλυκιά» και «χαμηλών τόνων» -κατά την άποψή του- σύζυγος ανώτατου πολιτειακού και θεσμικού παράγοντα. Όχι ότι θα επιθυμούσαμε οτιδήποτε το διαφορετικό, αλλά απλά μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν μιλάμε καν για ..."ασυλία", αλλά για πραγματική διαφήμιση.