17 Δεκ 2009

Στα μεγάλα κόμματα μετρούν μονάχα οι συνθέσεις και οι συναινέσεις

Τελικά ο κος. Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να δώσει γη στο λεγόμενο «βαθύ ΠαΣοΚ», τοποθετώντας ακραιφνώς κομματικά στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις και ύδωρ στους «Εκσυγχρονιστές», καλώντας πολλά από τα παλαιά στελέχη τους να βάλουν πλάτη στην αντιμετώπιση της κατάστασης στην Οικονομία.

Έτσι είναι τα πράγματα κε. Παπανδρέου. Μαγκιές και εκκαθαρίσεις περνούν μονάχα στα κομματίδια και τα αποκόμματα του 3, του 3,5, του 4%, που η διαρροή των δυσαρεστημένων είναι μικρή σε απόλυτα μεγέθη και μπορεί να αποκατασταθεί γρήγορα. Στα μεγάλα κόμματα μετρούν πρωτίστως οι συνθέσεις και οι συναινέσεις, τόσο σε ότι αφορά τις ιδέες, όσο και τα πρόσωπα.

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι που εφόρμησαν ως ταύροι εν υαλοπωλείο και να παραδειγματίζονται.

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Παρόλο που διαφωνώ με την αξιολόγηση σας, αναφορικά με τους λόγους, για τους οποίους ο κ. Παπανδρέου συμπεριέλαβε αρκετά στελέχη αντιπάλων τάσεων στο κυβερνητικό σχήμα (καθόσον εκτιμώ, ότι για την διάσπαση του Πασόκ έχει προαποφασιστεί διαφορετικού τύπου διαδικασία από ότι στην περίπτωση της ΝΔ.) θεωρώ ευχής έργον από την μεριά σας την προβολή των ζωτικής σημασίας εννοιών της σύνθεσης και της συναίνεσης.
Η σύνθεση, ως προαγόμενη από την διαλεκτική συνεργεία της θέσεως και την αντιθέσως, απεικονίζει την Αγιοτριαδική φύση του γνήσιου Ελληνισμού, την οποία επισταμένως οι δυαρχιστές επιχειρούν να μεταλλάξουν, με την επιβολή του πολιτικού Μανιχαϊσμού, την καλλιέργεια συγκρουσιακού πνεύματος, την διάσπαση του κοινωνικού σώματος σε αντιμαχόμενες φατρίες και τον υποβιβασμό της πολιτικής αναζήτησης και υπευθυνότητας σε οπαδισμό.