25 Αυγ 2009

Μήπως να κάνουμε παρέκει;

"Κάποιοι λένε ότι ο Σουφλιάς έχει αρχίσει να καλοβλέπει εκτός απ΄τη μεταβατική πρωθυπουργία, και την μεταβατική αρχηγία της Ν.Δ."

Αυτό μας πληροφορεί πολιτικό site που υποστηρίζει την επικοινωνιακή στρατηγική της κας. Μπακογιάννη και εσχάτως, απηχεί και τις απόψεις του κου. Σουφλιά.

Μάλιστα...

Μήπως να κάνουμε λίγο χώρο από τη δική μας πλευρά του κρεβατιού να μας έρθει και για ...μεταβατικός σύζυγος;

Κάποιος να τον προσέχει

Κοιτάξτε κάτι πράγματα!

Ενώ οι δυο καλοί πολιτικοί εταίροι, οι κκ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρης παρουσιάζουν ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για τις πυρκαγιές τη Νέα Δημοκρατία, την κυβέρνηση και προσωπικά τον κο. Καραμανλή, τα δύο παλιόπαιδα τα ατίθασα της Αριστεράς, οι κκ. Παπαρήγα και Αλαβάνος, για πρώτη φορά παραμερίζουν τις χαοτικές διαφορές τους και συμφωνούν στο συμπέρασμα ότι εν πολλοίς, για την καταστροφή φταίνε οι "δασοκτόνες" πολιτικές του ΠαΣοΚ.

Οι πληροφορίες ότι οι συντελεστές της Ιπποκράτους αλλάζουν ανά δίωρο βάρδιες επιτήρησης του κου. Πάγκαλου, ώστε να μην ξεχυθεί μαινόμενος στην πολιτική στράτα και τα κάνει όλα λίμπα, κρίνονται ασφαλείς.

Φωνή Βοώντος εν τη Ερήμω


Διαβάστε το πιο σοβαρό άρθρο και ταυτόχρονα, την πιο ψύχραιμη άποψη που σχετίζονται με τις πυρκαγιές, δοσμένα από ένα διακεκριμένο, αλλά πάνω απ' όλα, ρεαλιστή δημοσιογράφο.

Έλα ντε! Πες και συ...


Σε αυτό το ενδιαφέρον ερώτημα αναλαμβάνει να δοκιμάσει τη δική του προσέγγιση ο exastal, ένας πολυδιαβασμένος blogger, εκθέτοντας γεγονότα και σκέψεις που φαντάζουν περίεργα, αλλά όχι ασύνδετα.

Εξαγωγή της προπαγάνδας

Πολλοί επικαλούνται ξένα ΜΜΕ για να καλλιεργήσουν περαιτέρω εντυπώσεις για την καταστροφή που έπληξε την Αττική. Η αλήθεια είναι ότι οι εδώ ανταποκριτές τους, απλά μεταφέρουν το σφυγμό της επικαιρότητας, όπως αυτή καταγράφεται από το φιλοπασοκικό κατεστημένο του δικού μας Τύπου.

Κάτι αντίστοιχο, ουδέποτε συνέβη με τις μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν ακόμη και προηγμένες χώρες, όπως σε ΗΠΑ και Αυστραλία.
Βλέπετε, εκεί οι άνθρωποι κατανοούν ότι τη δύναμη της γης, της φωτιάς, του νερού και του αέρα, δε μπορούν να τη σταματήσουν κανένας και τίποτα και το μόνο που απομένει, είναι ο περιορισμός των συνεπειών και η ανακούφιση των πληγέντων.
Παράλληλα, η κουλτούρα του συστήματος εκεί, υπαγορεύει ψυχραιμία στις κρίσιμες ώρες και όχι ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών, πόσο μάλλον διά μέσου των φορέων διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Δυστυχώς, εδώ, ακόμη και το δέος απέναντι στην ισχύ των στοιχείων της φύσης, ακόμη και η ανάγκη για σύνεση σε δύσκολες περιστάσεις έχουν υποκασταθεί από την προπαγάνδα της λογικής ΠαΣοΚ.

Έχει να γίνει της ...

Πιστεύει κανείς αλήθεια ότι αίφνης ανακάλυψαν στο πρόσωπο του κου. Παπανδρέου τη μορφή του αληθινού, του χαρισματικού ηγέτη, οι διάφοροι επαγγελματίες πολιτικοί παράγοντες, οι μηντιάρχες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι μεγαλοεργολάβοι κ.ο.κ.;
Ή μήπως, ο κος. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, είναι τόσο ακατάλληλοι για να κυβερνήσουν, όσο επιμένουν να τους παρουσιάζουν;

Η απάντηση είναι όχι και στις δύο περιπτώσεις.

Ξεκινώντας από το δεύτερο, να επισημάνουμε ότι μπορεί οι διαπλεκόμενοι να έχουν βρει τις άκρες τους με κάποια από τα μπουμπούκια της νέας διακυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, αλλά όσο υπάρχει ο αδιάφθορος κος. Καραμανλής στην κορωνίδα του πολιτικού μας συστήματος, ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να τους πάρει ο διάβολος και να τους σηκώσει όλους τους προηγούμενους μαζί και καθέναν από δαύτους ξεχωριστά.

Πηγαίνοντας στο πρώτο, να υπογραμμίσουμε ότι με έναν πρωθυπουργό τόσο... sui generis, όσο ο κος. Παπανδρέου, είναι παραπάνω από πιθανό ότι γρήγορα, θα αρχίσει στην κυριολεξία να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Με άλλα λόγια, οι διαπλεκόμενοι θα στήσουν πάρτυ μάσας και αρπαχτής, ενώ την ίδια ώρα, ο κεντρικός κυβερνήτης της χώρας θα κάνει τίποτα αναρριχήσεις σε κάνα κορφοβούνι.

Υπερβολές είπατε; Όποιος έχει αντίρρηση, εδώ είμαστε να την συζητήσουμε...

Χαρωπά κελαηδούν τα πουλιά

Το σύνθημα για την κεντρική γραμμή δόθηκε νωρίς το πρωί, από την εφημερίδα "Τα Νέα", την προμετωπίδα του φιλοπασοκικού τύπου, με το άρθρο του κου. Μητρόπουλου στην τελευταία σελίδα.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες, όλα τα σχόλια των επαγγελματιών bloggers της Ιπποκράτους, αναπαρήγαγαν, με τα ίδια λόγια, τις ίδιες εικόνες, τα ίδια χρώματα, τις περιγραφές για κυβέρνηση και πρωθυπουργό Νέρωνες. ενώ ταυτοχρόνως, παρομοίαζαν τον κο. Καραμανλή με τον κο. Bush, δημιουργώντας κλίμα.

Τα πράσινα παπαγαλάκια έχουν αναλάβει πλήρη δράση και κελαηδούν δυνατά, κελαηδούν χαρωπά, καθώς το ΠαΣοΚ τα διατηρεί πάντα έτοιμα, πάντα πρόθυμα και κυρίως, πάντα καλοταϊσμένα. Την ίδια ώρα, μία χούφτα bloggers που κλίνουν προς τη Νέα Δημοκρατία, δε μπορούν να κάνουν συστηματική δουλειά, την ελάχιστη ώρα που ξεκλέβουν από το κυνήγι του μεροκάματου για να ζήσουν τη φαμίλια τους.

Και στη προπαγάνδα του διαδικτύου, το σύστημα ΠαΣοΚ καθίσταται κυρίαρχο, ενώ η ΝΔ πνίγεται στην αδυναμία και στην ανεπάρκεια κατανόησης της σύγχρονης τεχνολογικής-επικοινωνιακής πραγματικότητας από την πλευρά των κεντρικών συντελεστών της.