29 Ιαν 2010

Κύπριος αδελφός (ΚΑΙ υπουργός) είναι ο Κουφοντίνας του ECOFIN

Φίλοι αναγνώστες με μηνύματά τους μας ρωτούν ποιος είναι ο γραβατωμένος κύριος που τον παρουσιάσαμε πέντε αναρτήσεις παρακάτω να εμφανίζεται στα ECOFIN μαζί με τους υπουργούς των Οικονομικών μας, κυρίους Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου και φέρει τέτοια φυσιογνωμική ομοιότητα με το Δημήτρη Κουφοντίνα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου κο. Χαρίλαο Σταυράκη.

«Δεν έχουν δίκιο οι αγρότες» ισχυρίζεται σε άρθρο του ο Α. Ανδριανόπουλος

(Αναδημοσίευση από το www.andrianopoulos.gr)

Δίχως έλεγχο της πραγματικότητας και της ουσίας των διαφόρων αιτημάτων σχεδόν όλοι συμφωνούν πως «έχουν δίκιο οι αγρότες». Γιατί όμως έχουν δίκιο; Αν εξαιρέσουμε τις βαθιές αγροτικές ρίζες της ελληνικής κοινωνίας, που προκαλούν μια φυσιολογική συμπάθεια προς τον κόσμο της υπαίθρου, σχεδόν κανείς δεν μπαίνει στην ουσία του ζητήματος.

Σε ετήσια βάση οι αγρότες συνηθίζουν να κλείνουν τους δρόμους με στόχο την εξυπηρέτηση οικονομικών αιτημάτων. Με μέσο τα μπλόκα οι ξεσηκωμένοι αγρότες εξασφαλίζουν κάθε Ιανουάριο κάποια αύξηση τιμών και πρόσθετες παροχές. Είναι αυτονόητο πως κάτι που γίνεται κάθε χρόνο παύει να είναι έκτακτο και να εμφανίζεται σαν κίνηση απόγνωσης. Πως γίνεται κάθε χρόνο να έρχεται μια κοινωνική ομάδα σε απόγνωση περίπου τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες;

Κάποιοι προφανώς έχουν συνειδητοποιήσει πως στην χώρα δεν λειτουργεί η έννομη τάξη. Και μέσω εκβιασμών η βιαιοτήτων (όπως λ.χ. η μαγκιά του μπλοκαρίσματος των συνόρων η της ομηρείας επιβατών κατά την έξοδό τους από τα λιμάνια) αποκομίζουν εντυπωσιακές (όπως τα περυσινά 500 εκ ευρώ) τελικά παροχές. Η κατάντια είναι απίστευτη. Ο νόμος του τσαμπουκά λειτουργεί απόλυτα στην Ελλάδα. Είτε συντεχνιακές ομάδες είτε μέλη ισχυρών οικογενειών δίχως να σέβονται τους νόμους και τις κοινές κοινωνικές αξίες προωθούν επιδιώξεις, νομιμοποιούν καταχρηστικές συμπεριφορές και αλαζονικά περιφρονούν τους απλούς συμπολίτες τους.

Στον αγροτικό τομέα έχουν διοχετευθεί συνολικά κοινοτικοί πόροι ιλιγγιώδους ύψους. Ούτε ένα ευρώ από τους πόρους αυτούς δεν είχε σαν αρχικό στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των ελλήνων αγροτών. Οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό και την επιχειρηματικοποίηση της ελληνικής γεωργίας. Δεν στερούνταν αυτοί χρήματα ώστε να έχουν πόρους κάποιοι στην ελληνική ύπαιθρο και να περνάνε καλύτερα. Αν οι ευρωπαίοι συνειδητοποιήσουν το πάρτι που γινόταν με τα χρήματά τους στον θεσσαλικό κάμπο κυρίως, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η αντίδρασή τους θα είναι βιαιότερη από την οργή τους για την λεγόμενη ελληνική «δημιουργική λογιστική».

Τι έγιναν όλα αυτά τα χρήματα; Οσοι διαμαρτύρονται για αδιέξοδα σήμερα οφείλουν να εξηγήσουν τι έγιναν τόσες επιδοτήσεις, γιατί δεν άλλαξαν καλλιέργειες και για ποιο λόγο εξακολουθούν να παράγουν προιόντα (λ.χ. μπαμπάκι) που ελάχιστες αγορές πλέον ενδιαφέρονται να απορροφήσουν. Το επιχείρημα πως τους πίνουν το αίμα οι μεσάζοντες και πως δεν είναι ενημερωμένοι είναι πολύ παλιό για να έχει αξία. Εφτιαξαν δικούς τους συνεταιρισμούς, για να πολεμήσουν υποτίθεται τους μεσάζοντες, και τους χρεοκόπησαν. Για χρόνια ακούω προτροπές για αλλαγή καλλιεργειών και το υπουργείο προσλαμβάνει ειδικευμένους γεωπόνους. Οι περισσότεροι όμως εμμένουν στο εύκολο στάρι και στο μπαμπάκι.

Οσο για τα οικονομικά προβλήματά τους, αυτά δεν είναι λιγότερο αιχμηρά από τα αντίστοιχα των ανέργων η των εμπόρων και επαγγελματιών που χρεοκοπούν. Για να σωθούν αυτοί καταστρέφουν χιλιάδες άλλους. Και βουλιάζουν την χώρα στην διεθνή ανυποληψία. Kι’ από την τηλεόραση συνεχίzουν κάποιοι να απειλούν. Δεν θα τιμωρηθούν κάποτε οι παρανομίες;

Θέλουν να τον δουν μπροστάρη στις ...«εθνικές» κινητοποιήσεις, αλλά τζίφος!

Έχουν γούστο κάποιοι σχολιογράφοι του διαδικτύου που καλούν τον κο. Αντώνη Σαμαρά να ενστερνιστεί, ή έστω να σεβαστεί, τις πεποιθήσεις και τις προτεραιότητές τους και να στείλει, τη μία φορά επίσημο κομματικό εκπρόσωπο στις επετειακές εκδηλώσεις στου Μακρυγιάννη και την άλλη να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία που θα αποτίει φόρο τιμής στα τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια. Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια, εάν φαντάστηκαν έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι η εκστρατεία του κου. Σαμαρά είχε πραγματικό ιδεολογικό υπόβαθρο, πόσο μάλλον, εκείνο που εκπροσωπεί τις απόψεις και τις ανησυχίες της λεγόμενης Ριζοσπαστικής Δεξιάς. Με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσουν ότι ναι μεν τους ακούγονται ελκυστικές οι ομιλίες που γράφει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κος. Χρύσανθος Λαζαρίδης, αλλά από μέσα, το καρπούζι είναι κούφιο.

Στο δεύτερο μέρος θα δούμε δραματικές εξελίξεις και απρόσμενες ανατροπές

Δημοσιεύσαμε την επιστολή του κου. Σπηλιόπουλου, επειδή θεωρούμε χρέος μας να προβάλουμε τις απόψεις όλων των αναγνωστών μας, αρκεί αυτές να είναι συντεταγμένες στην εκφορά τους και ευπρεπείς στο ύφος τους. Από εκεί και έπειτα, θα πρέπει να γνωρίζει ο φίλος μας, αλλά και όλοι οι αναγνώστες ότι το βίντεο που απεικονίζει τον Κώστα Καραμανλή στο Βατοπαίδι, δε συνιστά ούτε απόδειξη σκανδάλου, ούτε ένδειξη. Στο Άγιος Όρος είχαν υπάρξει διάφορες ανοικτές υποθέσεις μεταξύ μοναχών και γι’ αυτές είχε αποφανθεί η σχετική νομοθεσία, διά μέσου των πολιτειακών οργάνων που είναι υποχρεωμένα να την εφαρμόζουν.

Αναφορικά με το γενικότερο πολιτικό ζήτημα που εγείρεται αυτές τις ημέρες γύρω από το ενδεχόμενο ο τέως πρωθυπουργός να ενέχεται ενεργά σε οποιαδήποτε υπόθεση που συνιστά σκάνδαλο με ενδεχόμενες ποινικές προεκτάσεις, η θέση μας είναι μία και δεδομένη. Υποστηρίζουμε με πίστη ότι ο κος. Καραμανλής είναι ένας έντιμος άνθρωπος και γι’ αυτό το λόγο, υπήρξε και ένας έντιμος πρωθυπουργός. Σαφώς, επί των ημερών του διαμείφτηκαν ζοφερά γεγονότα, για τα οποία ωστόσο, ο ίδιος ο κος. Καραμανλής ανέλαβε εξολοκλήρου την πολιτική ευθύνη, κάτι που ουδέποτε έχει διαπράξει μεταπολιτευτικά πρωθυπουργός. Πιστεύουμε όμως, ότι ο κος. Καραμανλής δεν είχε ολοκάθαρη εικόνα γι’ αυτά.

Γενικά, ο κος. Καραμανλής είναι ένας πολιτικός που θέλει να ασχολείται με τη διαχείριση των πολιτικών θεμάτων στο βάθος ενός μακρινού ορίζοντα και με μία οραματική προδιάθεση και εμπιστεύεται τους χειρισμούς επιμέρους ζητημάτων σε ανθρώπους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Είναι σαφές ότι έσφαλε στην προσέγγισή του, έσφαλε και στους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε. Από εκεί και έπειτα, μην ξεχνάμε ότι είναι ο ηγέτης που πήρε ένα κόμμα από την ανυπαρξία και την ανυποληψία και το οδήγησε στη νίκη και στη δικαίωση.

Αλλά ήταν πολύ μόνος.

Από εκείνους που εμπιστεύτηκε, κάποιοι κρύβονται από τη δημοσιότητα και χαίρονται τα πλούτη που απέκτησαν. Άλλοι, κινούνται καιροσκοπικά, αγκαλιάζουν νέες δοξασίες, επιζητούν νέες εξουσίες, γλύφουν εκεί που έφτυναν και φτύνουν εκεί που έγλυφαν. Κάποιοι τρίτοι, τον έχουν ακόμη από κοντά, διότι και αυτοί κατά βάθος ελπίζουν ότι πράγματι, είναι νωρίς να βγει στη σύνταξη σε ηλικία πενήντα-τριών χρόνων και επενδύουν να επιστρέψουν κάποτε στα πράγματα, μαζί του.

Τελικά, είναι όντως οξύμωρο ότι η … «Θεοδώρα Μητσοτάκη» όπως έγραφαν οι -τάχα νεοδημοκράτες- εγκάθετοι στα blogs, η πρέσβειρα του υποτιθέμενου «μητσοτσακισμού», τον οποίο πολλοί σκοπίμως εξισώνουν με τον υποτιθέμενο «αντικαραμανλισμό», ήταν η μόνη που επέδειξε το ηθικό σθένος και την ηθική συνέπεια να υπερασπιστεί προεκλογικά και να τιμήσει τον τέως πρωθυπουργό, έστω και αν οι στενότεροι συνεργάτες του σε Μαξίμου και Ρηγίλλης κατέβαλαν μία εκστρατεία αβυσσαλέου μίσους και απερίγραπτου τραμπουκισμού εναντίον της.

Ξεκινήσαμε από το βίντεο, πήγαμε στα σκάνδαλα επί διακυβέρνησης ΝΔ και στη στάση του κου. Καραμανλή και καταλήξαμε στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι όλα είναι αλληλοσυναρτόμενα, όλα είναι αλληλοεπηρεαζόμενα. Πάντως, διάφοροι φωτεινοί παντογνώστες δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε δει μονάχα το πρώτο μέρος του έργου. Τώρα, μεσολαβεί το διάλειμμα για διαφημίσεις. Στο δεύτερο μέρος, θα έχουμε δραματικές εξελίξεις και απρόσμενες ανατροπές. Αν δεν μας κατεβάσει το blog κανένας κυβερνοπραίτορας της ραγκουσιανής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εδώ θα μείνουν τα γραφτά μας και θα δείτε πως με την πάροδο του χρόνου, οι απόψεις που εκφράζουμε, θα δικαιωθούν.