29 Ιαν 2010

Στο δεύτερο μέρος θα δούμε δραματικές εξελίξεις και απρόσμενες ανατροπές

Δημοσιεύσαμε την επιστολή του κου. Σπηλιόπουλου, επειδή θεωρούμε χρέος μας να προβάλουμε τις απόψεις όλων των αναγνωστών μας, αρκεί αυτές να είναι συντεταγμένες στην εκφορά τους και ευπρεπείς στο ύφος τους. Από εκεί και έπειτα, θα πρέπει να γνωρίζει ο φίλος μας, αλλά και όλοι οι αναγνώστες ότι το βίντεο που απεικονίζει τον Κώστα Καραμανλή στο Βατοπαίδι, δε συνιστά ούτε απόδειξη σκανδάλου, ούτε ένδειξη. Στο Άγιος Όρος είχαν υπάρξει διάφορες ανοικτές υποθέσεις μεταξύ μοναχών και γι’ αυτές είχε αποφανθεί η σχετική νομοθεσία, διά μέσου των πολιτειακών οργάνων που είναι υποχρεωμένα να την εφαρμόζουν.

Αναφορικά με το γενικότερο πολιτικό ζήτημα που εγείρεται αυτές τις ημέρες γύρω από το ενδεχόμενο ο τέως πρωθυπουργός να ενέχεται ενεργά σε οποιαδήποτε υπόθεση που συνιστά σκάνδαλο με ενδεχόμενες ποινικές προεκτάσεις, η θέση μας είναι μία και δεδομένη. Υποστηρίζουμε με πίστη ότι ο κος. Καραμανλής είναι ένας έντιμος άνθρωπος και γι’ αυτό το λόγο, υπήρξε και ένας έντιμος πρωθυπουργός. Σαφώς, επί των ημερών του διαμείφτηκαν ζοφερά γεγονότα, για τα οποία ωστόσο, ο ίδιος ο κος. Καραμανλής ανέλαβε εξολοκλήρου την πολιτική ευθύνη, κάτι που ουδέποτε έχει διαπράξει μεταπολιτευτικά πρωθυπουργός. Πιστεύουμε όμως, ότι ο κος. Καραμανλής δεν είχε ολοκάθαρη εικόνα γι’ αυτά.

Γενικά, ο κος. Καραμανλής είναι ένας πολιτικός που θέλει να ασχολείται με τη διαχείριση των πολιτικών θεμάτων στο βάθος ενός μακρινού ορίζοντα και με μία οραματική προδιάθεση και εμπιστεύεται τους χειρισμούς επιμέρους ζητημάτων σε ανθρώπους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Είναι σαφές ότι έσφαλε στην προσέγγισή του, έσφαλε και στους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε. Από εκεί και έπειτα, μην ξεχνάμε ότι είναι ο ηγέτης που πήρε ένα κόμμα από την ανυπαρξία και την ανυποληψία και το οδήγησε στη νίκη και στη δικαίωση.

Αλλά ήταν πολύ μόνος.

Από εκείνους που εμπιστεύτηκε, κάποιοι κρύβονται από τη δημοσιότητα και χαίρονται τα πλούτη που απέκτησαν. Άλλοι, κινούνται καιροσκοπικά, αγκαλιάζουν νέες δοξασίες, επιζητούν νέες εξουσίες, γλύφουν εκεί που έφτυναν και φτύνουν εκεί που έγλυφαν. Κάποιοι τρίτοι, τον έχουν ακόμη από κοντά, διότι και αυτοί κατά βάθος ελπίζουν ότι πράγματι, είναι νωρίς να βγει στη σύνταξη σε ηλικία πενήντα-τριών χρόνων και επενδύουν να επιστρέψουν κάποτε στα πράγματα, μαζί του.

Τελικά, είναι όντως οξύμωρο ότι η … «Θεοδώρα Μητσοτάκη» όπως έγραφαν οι -τάχα νεοδημοκράτες- εγκάθετοι στα blogs, η πρέσβειρα του υποτιθέμενου «μητσοτσακισμού», τον οποίο πολλοί σκοπίμως εξισώνουν με τον υποτιθέμενο «αντικαραμανλισμό», ήταν η μόνη που επέδειξε το ηθικό σθένος και την ηθική συνέπεια να υπερασπιστεί προεκλογικά και να τιμήσει τον τέως πρωθυπουργό, έστω και αν οι στενότεροι συνεργάτες του σε Μαξίμου και Ρηγίλλης κατέβαλαν μία εκστρατεία αβυσσαλέου μίσους και απερίγραπτου τραμπουκισμού εναντίον της.

Ξεκινήσαμε από το βίντεο, πήγαμε στα σκάνδαλα επί διακυβέρνησης ΝΔ και στη στάση του κου. Καραμανλή και καταλήξαμε στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι όλα είναι αλληλοσυναρτόμενα, όλα είναι αλληλοεπηρεαζόμενα. Πάντως, διάφοροι φωτεινοί παντογνώστες δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε δει μονάχα το πρώτο μέρος του έργου. Τώρα, μεσολαβεί το διάλειμμα για διαφημίσεις. Στο δεύτερο μέρος, θα έχουμε δραματικές εξελίξεις και απρόσμενες ανατροπές. Αν δεν μας κατεβάσει το blog κανένας κυβερνοπραίτορας της ραγκουσιανής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εδώ θα μείνουν τα γραφτά μας και θα δείτε πως με την πάροδο του χρόνου, οι απόψεις που εκφράζουμε, θα δικαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: