19 Οκτ 2009

Σήμερα, ομιλία Άρη Σπηλιωτόπουλου σε εκδήλωση του Forum2020




Πρόσκληση από το Forum2020 του κου. Καραχάλιου για μία εκδήλωση, λάβαμε στο email μας και σας την παρουσιάζουμε:

"Εθνικές Εκλογές 2009: Η Επόμενη Μέρα
Η Έξοδος της Κεντροδεξιάς από την Κρίση"

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της δεξαμενής ιδεών Forum2020,
τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 6 μμ,
στο ξενοδοχείο Electra Palace
(αίθουσα Ballroom, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα)

Εισηγητές:
•Άρης Σπηλιωτόπουλος, πρ. Υπουργός και Βουλευτής ΝΔ Β’ Αθηνών
•Νίκος Καραχάλιος, Πρόεδρος Forum2020 και πρ. Γραμματέας
Πολιτικού Σχεδιασμού & Προγράμματος ΝΔ
•Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος Marc
•Τάσος Γεωργιάδης, Διευθυντής Kapa Research
•Κώστας Παναγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Alco
Συντονιστής:
•Πάνος Σταθόπουλος, Ειδικός Εκλογικός Αναλυτής

* Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Κατ' αρχήν, σας προτρέπουμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, διότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την τοποθέτηση του κου. Σπηλιωτόπουλου.

Όλοι αναμένουμε να δούμε εάν ο Άρης σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και σίγουρα, στην εκδήλωση του Forum2020 θα δώσει κάποιο σαφέστερο στίγμα αναφορικά με τις διαθέσεις και τις προθέσεις του.

Επιπλέον, πρόκειται να είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαίνον στέλεχος της ΝΔ θα λάβει το λόγο για να εξηγήσει τα αίτια της δεινής ήττας που υπέστη το κόμμα του.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η τοποθέτηση του κου. Καραχάλιου, ενός πολιτικού στελέχους με ταλέντο και πείρα στην πολιτική ανάλυση. Αρκεί βεβαίως να τοποθετηθεί με ρεαλισμό και φαντασία, ξεπερνώντας την εμμονή που τον κατατρέχει να υποστηρίζει ότι πάνω-κάτω, όσο ήταν εκείνος παρών στη ΝΔ, υπήρχε ελπίδα ανάκαμψής της και με το που απηλλάγη των καθηκόντων του, τα πάντα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Τέλος, ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε τον κο. Σταθόπουλο σε ρόλο κεντρικού ομιλητή και όχι συντονιστή.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κος. Σταθόπουλος είναι ένας πραγματικός "γκουρού" της εκλογικής ανάλυσης, που άλλο όμοιό του, δεν έχει ούτε η ΝΔ, ούτε κανένα άλλο κόμμα. Το πρέπον θα ήταν να καθήσουν οι κκ. Καραχάλιος, Γεράκης, Γεωργιάδης, Παναγόπουλος να ακούσουν τον κο. Σταθόπουλο να μιλά και όχι το αντίστροφο.

Επιπλέον, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν και εφόσον ο κος. Σταθόπουλος λάβει την πρωτοβουλία να αντικρούσει οποιαδήποτε επιχειρηματολογία στραφεί εναντίον της ικανότητας ή μη που έδειξαν το κόμμα και τα στελέχη του να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.
Και το γράφουμε αυτό διότι ο κος. Σταθόπουλος, εκτός από ειδικός εκλογικός αναλυτής, ήταν και παραμένει ένας από τους αναπληρωτές γραμματείς Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ. Επομένως, εύλογη υποχρέωσή του θα ήταν να εναντιωθεί σε οποιοδήποτε φάουλ επιχειρείτο κατά του κόμματος.

Συμπληρωματική παρατήρηση:
Φαντάζει αξιοπερίεργο ότι ενώ στην πρόσκληση αναφέρεται ο κος. Καραχάλιος ως πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, ο κος. Σταθόπουλος αναφέρεται απλά ως ειδικός εκλογικής αναλυτής, αν και είναι ένας από τους νυν αναπληρωτές γραμματείς Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος. Αβλεψία; Μάλλον ναι, αν και ελπίζουμε όχι σκόπιμη.
Πάντως, τον καιρό που ο κος. Καραχάλιος βρισκόταν στην οδό Λυκείου αρνείτο να αναφέρεται στους κκ. Χατζή, Μοίρα, Σταθόπουλο ως αναπληρωτές του (δηλαδή ως συναδέλφους και ομοβάθμους του), αλλά αρκείτο σε ένα απλό "οι συνεργάτες μου".
Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κος. Σταθόπουλος δέχτηκε να του "καταπιεί" η πρόσκληση τον επίσημο πολιτικό τίτλο του, υποθέτουμε ότι ο κος. Καραχάλιος τα βρίσκει και τα κάνει αυτά...