7 Νοε 2009

Η επιτροπή αποφάσισε και τα Όσκαρ της ημέρας πάνε στους...


Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας: Ντόρα Μπακογιάννη, για τη λαμπερή εμφάνισή της στο βήμα και για το χειροκρότημα.

Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Αντώνης Σαμαράς, για το βάθος της ιδεολογικής ανάλυσης στην τοποθέτησή του.

Βραβείο καλύτερης ταινίας: Κώστας Καραμανλής, γιατί όλο το έργο, από την αρχή μέχρι το τέλος και πάλι δικό του ήταν.

Βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου: Παναγιώτης Ψωμιάδης, ειδικά στη σκηνή που κατάφερε, πιέζοντας εμφανώς τον εαυτό του, να κλάψει.

Βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου: Κατερίνα Παπακώστα, για την έμπνευσή της να καθίσει πίσω από τους κκ. Μπακογιάννη-Σαμαρά, για να να την παίζουν όλα τα τηλεοπτικά πλάνα.

Βραβείο β’ ανδρικού ρόλου: Δημήτρης Σιούφας, για το πείσμα του και την υποκριτική του ικανότητα να εγκαλεί και να επαναφέρει στην τάξη τους ομιλητές, οι οποίοι από την πλευρά τους, έδειχναν ξεκάθαρα πόσο γραμμένο τον είχαν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Βραβείο β’ γυναικείου ρόλου: Αναστασία (Νταίζη) Κωνστάν Λιάργκοβα – Πολιτική Επιστήμων. Σας γράφουμε όνομα και τίτλο, όπως εμφανίστηκαν στον εκλογικό συνδυασμό της ΝΔ στη Β’ Αθηνών στο οποίο μετείχε. Η κα. Λιάργκοβα είχε γράψει ένα δισέλιδο με τις δικές (ακατάληπτες) πολιτικές θέσεις, τις οποίες μοίραζε ξανά και ξανά στους συνέδρους που περνούσαν από κοντά της.

Βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Δεν καταλάβαμε και πολλά, άρα μάλλον ξενόγλωσσο ήταν το έργο που έπαιξε.

Βραβείο καλύτερου κοστουμιού: Άρης. Έτσι, σκέτα. Το μοιράζεται με το Γιάννη Χατζή. Ακόμη και με μπουρνούζι και σαγιονάρες, πρέπει να είναι ο πιο κομψός άνθρωπος στη ΝΔ.

Βραβείο καλύτερων οπτικών εφέ: Γιάννης Κουρτάκης, δημοσιογράφος, να περιφέρεται συνεχώς ανάμεσα στους Νίκο Καραχάλιο και Φώτη Ιγνατίου. Σα να περνούσε ένας βοσκός, ανάμεσα στον Όλυμπο και στον Κίσσαβο, για τέτοια διαφορά ύψους μιλάμε.

Βραβείο καλύτερης μουσικής: Σταμάτης Σπανουδάκης, για τη μουσική του σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια. Στο συγκεκριμένο, απόλυτη βουβαμάρα. No music, no party.

Μικρά, παραλειπόμενα, αλλά με σημασία από το Συνέδριο της ΝΔ

Ρεπορτάζ του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις πρώτες στιγμές του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας διαψεύστηκαν οι "Kασσάνδρες", τουλάχιστον στο προσκήνιο. Δεν υπήρξε - ακόμη - αιματοχυσία, αν εξαιρέσει κανείς έναν μικρομεσαίο καβγά που έγινε πρωί - πρωί. Ένας σύνεδρος από την επαρχία ήθελε να μετρήσει την "δεξιοφροσύνη" ενός άλλου συνέδρου. Αντηλλάγησαν βαρύτατες εκφράσεις κι αν δεν έμπαιναν στην μέση κάποιοι πιο ψύχραιμοι θα έπεφταν και ... μπουνιές.

Ο "θεσμικός" Δημήτρης Σιούφας ξέχασε να αναγγείλει τον Κώστα Καραμανλή στην σειρά των ομιλητών κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου. Δυο τινά - και... δεινά - μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο κ. Σιούφας γέρασε τόσο πολύ που ξεχνά τα πρόσφατα και θυμάται, μόνον τα παλιά (δείγμα του ότι έχει αρχίσει να τον πιέζει να κάνουν παρέα εκείνος ο Γερμανός, ο Αλτσχάϊμερ), ή είναι έτοιμος για... κωλοτούμπα !

Όταν ξεκίνησε η ομιλία του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς δεν χειροκρότησε. Μιλούσε βλέπετε στο κινητό. Θα έκανε φαίνεται κανένα τηλεφωνικό γκάλοπ από αυτά που τον δίνουν... οριακά πίσω από την κ. Μπακογιάννη. Δεν βαριέστε... Ο καθένας όπως μπορεί το παλεύει σε αυτήν την ζωή...

Συνάντηση είχαν νωρίς το πρωί ο κ. Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η συνάντηση έγινε στο χώρο του συνεδρίου και περιεγράφη από καλό κλίμα. Λες και θα μπορούσε να πλακώσει ο ένας τον άλλον στα κλωτσομπουνίδια. Για την συνάντηση αυτή υπάρχει ένας παραλληλισμός: Είναι σαν να παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, - όπως το παίρνει - και μετά να δίνουν φιλικό ο Παναθηναϊκός με την Α. Ε. Κ. για να παρηγορηθούν.

Να μην ξεφεύγουμε. Είμαστε όλοι Νέα Δημοκρατία. Παλεύουμε για αρχές κι αξίες. Έχω γράψει πως είμαι δεξιός. Έχω ακόμη τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη. Αλλά στέλνω από εδώ ένα μήνυμα. Οι όποιες αντεγκλήσεις σημειωθούν -και ξέρω ότι θα σημειωθούν από μεσαία, κυρίως στελέχη, ας έχουν καταληκτική ημερομηνία την 29η Νοεμβρίου...

Τα μεγάλα κόμματα είναι ψύχραιμα κόμματα, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σε κουβέντα με δημοσιογράφους. "Και ζωντανοί οργανισμοί" πρόσθεσε κάποιος από την παρέα. "Βεβαίως και ζωντανοί οργανισμοί. Οι οποίοι δρούν και ανανεώνονται", πρόσθεσε με νόημα η "ψηλή", η οποία επισκέφθηκε το Κέντρο Τύπου πριν επικρατήσει στην μάχη του χειροκροτήματος ανεβαίνοντας στο βήμα του Συνεδρίου.

Θα πω κάτι κι ας μην παρεξηγηθώ. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος ηγέτης της Ελληνικής Κεντροδεξιάς. Ο διάδοχος του - πιο πιθανά, η διάδοχος του- θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να φτάσει να μην είναι απλώς πρόεδρος. Αυτή είναι η άποψη μου... Και την γράφω διότι όποιος επιχειρήσει να ακυρώσει τον Καραμανλή, θα έχει κάνει ένα βήμα προς την δική του, προσωπική απαξίωση...

Ο συνάδελφος Γιάννης Πευκιανάκης, από χρόνια στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είπε το καλύτερο : "Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ξύρισα το μούσι που είχα. Τώρα λέω πως όταν γίνει η Ντόρα πρωθυπουργός θα ξυρίσω και το μουστάκι". Κάτι σαν τον Φαίδωνα Γιωργίτση, δηλαδή...

Έκλεισε στόματα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την συνάντηση που είχε στο χώρο του συνεδρίου με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο "Βαγγέλας" που κάποια παπαγαλάκια τον κατηγορούσαν ότι "παζαρεύει θέσεις" είπε πως ο νικητής πρέπει να προτείνει στον ηττημένο την θέση του Αντιπροέδρου...

Δεν έχει σκεφτεί την πίεση από τα παιδιά στους γονείς ο Σαμαράς

Επειδή υπάρχει αφόρητη πίεση από τα παιδιά μας να ψηφίσουμε Ντόρα στις 29 Νοεμβρίου λόγω της συνωνυμίας της με τη γνωστή μικρή ηρωίδα των παιδικών καρτούν, μήπως θα μας έκανε τη χάρη ο κος. Σαμαράς να ταυτιστεί και αυτός με μία αντίστοιχη φιγούρα; Εμείς του προτείνουμε ως ιδέα το Νόντυ, το ψιλόλιγνο αγοράκι με το σκουφί. Τι Νόντυ, τι Αντώνης, εκεί θα τα χαλάσουμε;

Βρείτε ποιος είναι ο πρώην υπουργός με το απίθανο παρατσούκλι

Ποιον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή, εκλεγμένο σε μεγάλη περιφέρεια, αποκαλούν εδώ και καιρό κάποιοι από τους συναδέλφους του "καραφλοσουπιά"; Ο λόγος είναι ότι κλαιγόταν στην περιφέρειά του πως χρειαζόταν και την τελευταία ψήφο στήριξης, διότι είχε επιλέξει ο ίδιος να απογαλακτιστεί από τους "μπαμπάδες" του. Τελικά, έλαβε απόλυτη στήριξη από την οικογενένεια που τον προστατεύει, κέρδισε και πολλές ψήφους αφελών ή φιλότιμων που νοιάστηκαν μήπως και δεν εκλεγεί, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί σε μία απρόσμενα ψηλή θέση.

Να τελειώσει νωρίς το σημερινό παρτάκι γιατί παίζει και ο Θρύλος

Ελπίζουμε να έχει πει κάποιος προνοητικός στον Πικατσιούφα ότι στον πλανήτη γη παίζεται ένα δημοφιλές παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο και ότι στις 7.00 μμ υποδέχεται ο Θρύλος στο Καραϊσκάκη τις "γριές" για το πρωτάθλημα της Σούπερ ληγκ, ώστε να μεριμνήσει και να κλείσει τις σημερινές διαδικασίες του Συνεδρίου νωρίς. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά από τις 5.30 θα πλακώσουν όλοι οι "γάβροι", θα ψάχνουν για πάρκινγκ και θα έχουν βλέπουν να έχουν καταλάβει όλες τις θέσεις γύρω από το Φάληρο οι παραγοντάρες της ΝΔ.

Εκτελέστηκε ο Μακβέη και δεν έχουμε δείγμα δεξιού τρομοκράτη




Από εδώ το πάνε, από εκεί το φέρνουν, έχουν βάλει σκοπό να περάσουν το μήνυμα τα διάφορα φερέφωνα του ΠαΣοΚ και της Αριστεράς, ότι τα τελευταία τυφλά χτυπήματα παραπέμπουν στην ακροδεξιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τη διεθνή εμπειρία – όπως ισχυρίζονται.

Εδώ στην Ελλάδα όμως, η δική μας εμπειρία, μας διδάσκει ότι οι δικοί μας τρομοκράτες είναι αριστεροί και επιπλέον, είναι ξεκάθαρο ότι οι τρομοκράτες που συνηθίζει να συλλαμβάνει ο κος. Χρυσοχοϊδης δε φαίνεται να βρίσκονται ούτε καν στη φυσική ή τη νοητική κατάσταση που θα απαιτείτο να έχει ακόμη και ένα παραπαίδι σε συνοικιακό κεμπαμπτζίδικο που ‘χει και αναδουλειές!

Δεδομένου ότι οι … «τρομοκράτες» του είδους που επιζητούν ΠαΣοΚ και Αριστερά δεν υπάρχουν εδώ, μάλλον θα πρέπει οι κκ. Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδης και Τσίπρας να τους κατασκευάσουν ή να τους δανειστούν από κάπου. Είναι κρίμα πάντως που το 2001 θανατώθηκε με ένεση από τις αμερικανικές αρχές ο ακροδεξιός τρομοκράτης Τίμοθυ Μακβέη, που ήταν ο δράστης της ανατίναξης του κρατικού κτιρίου «Άφρεντ Μιούρεϊ» το 1995 στην πόλη της Οκλαχόμα και της δολοφονίας 168 ανθρώπων. Ήταν ιδανικός για το σενάριο που προάγεται τώρα στην κοινή γνώμη και θα μπορούσε ο κος. Παπανδρέου, με ένα τηλεφώνημα στον φίλο του κο. Ομπάμα, να φροντίσει να τον δανειστεί για λίγο. Έτσι για μία επίδειξη…

Ώριμη πια η κοινωνία για να μάθει ποιοι ήταν οι φουστανελάδες

Μετά την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, την υιοθέτηση της μηδενιστικής προπαγάνδας της αριστερής κας. Ρεπούση για τον "συνωστισμό στη Σμύρνη" από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας που είχε εγκρίνει το σχετικό κείμενο και το θέμα που ανοίγει τώρα για την απομάκρυνση της εικόνας του Χριστού από τις σχολικές αίθουσες, μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση και η κα. Διαμαντοπούλου να εξετάσουν και μία τροποποίηση των εγχειριδίων διδασκαλίας της Ιστορίας που θα μας εξοικειώνει με την ιδέα ότι οι φουστανελάδες της Επανάστασης ήταν πρώιμες ιστορικά Drag Queens σε ένα καυτό show με σπαθιά;

Μήπως πρόκειται για ομοιότητα και ξεγελιόμαστε βρε παιδιά;

Το πρόσωπο που διακρίνεται στη φωτογραφία, το οποίο κάποιοι αξιολόγησαν ως ικανό και κατάλληλο να διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι το ίδιο με εκείνο που στην εκπομπή "Ουδείς Αναμάρτητος" την Πέμπτη το βράδυ στη ΝΕΤ, εκστόμισε το φοβερό και απίστευτο "ενδιαφέροντες παρατηρήσεις";

Προσοχή, μην κάνετε την κοτσάνα και καλέσετε την Άμεσο Δράση!

Αν φανεί ο κύριος της φωτογραφίας να περνάει σαν πύραυλος πάνω από τη λεωφόρο Συγγρού και το Δέλτα του Φαλήρου, να κάνει μία περιστροφή πάνω από την Καστέλλα και να προσγειώνεται στην οροφή του ΣΕΦ, μην εκπλαγείτε ή πανικοβληθείτε, ούτε να σπεύσετε να τηλεφωνήσετε στο "100". Θα είναι ο κος. Ψωμιάδης με τη νέα, ειδική για την εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχει, στολή του.

Μην σας βγουν τα μάτια στη γεωμετρία κύριε Παπακωνσταντίνου!

Αντί ο υπουργός Οικονομικών κος. Παπακωνσταντίνου να μπει στη βάσανο να προσπαθήσει να τετραγωνίσει τον κύκλο προκειμένου να τα καταφέρει με τον προϋπολογισμό, εμείς θα του προτείναμε μία πιο εύκολη άσκηση, όχι γεωμετρική, αλλά γυμναστική. Να σκύψει βαθιά εμπρός και κάπου ανάμεσα στους βουβώνες του για να δει τι είναι εκείνο που πρόκειται να δώσει στους πολίτες ο πρωθυπουργός από τα «λεφτά που υπάρχουν» -όπως φώναζε προεκλογικά.

Προσέξτε, μη μπερδευτεί και κατεβεί πάλι στο λιμάνι για να κλάψει!

Αν παραστεί ανάγκη να κατεβούν τα ΜΑΤ στο λιμάνι, μη μπερδευτεί ο κος. Παπανδρέου και κατεβεί και αυτός για να κλάψει πάλι με τα δακρυγόνα. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Σημείωση: Σίγουρα θυμάστε τη φωτογραφία αυτή. Ο κος. Παπανδρέου κλαίει, ενώ οι γύρω του είναι cool. Δύο τα ενδεχόμενα. Είτε οι απεργοί είχαν φάει τόσο δακρυγόνο που είχαν εθιστεί και δεν τους ενοχλούσε άλλο, είτε κανένας Αθανασάκης γέμιζε τις τσέπες του, φλούδες μανταρίνι, του 'ριχνε στα μάτια να πονά, που λέει και η Χάρις Αλεξίου στο τραγούδι.

Αν είχαμε τη ΝΔ, θα έσπαγε το μπλόκο στον ΟΛΠ στο πι και φι


Αν είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τον κο. Βουλγαράκη υπουργό Ναυτιλίας και τον κο. Πολύδωρα υπουργό Δημόσιας Τάξης, θα επιστρατευόταν ο πλέον δραστικός και αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι λιμενεργάτες. Οι δύο υπουργοί θα έστελναν το αγαπημένο τους παιδί, γραμματέα της ΟΝΝΕΔ και εκκολαπτόμενο "τοπάρχη" στον Πειραιά κο. Κατσαφάδο, να κλείδωνε τους απεργούς μέσα στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, ή να τους περιελάμβανε με τον ...πυροσβεστήρα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο για το νεαρό...

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα καθαρίσει με το βάρος του ο Πάγκαλος


Αναλαμβάνοντας δράση στον Πειραιά κος. Πάγκαλος, μπορούν να συμβούν μονάχα δύο τινά. Είτε θα σπάσει τον αποκλεισμό του λιμανιού και θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργατών ρίχνοντας πάνω τους το πολιτικό του (και όχι μόνο) βάρος, είτε θα ενστερνιστεί τις απόψεις τους ως βέρος αριστερός (και καλά λέμε τώρα) με συνέπεια, να προκαλέσει τελικά τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κινέζων εδώ στην Ελλάδα σε αγώνα σούμο.

Νόμιζε πως συζητούσε με τεχνοκράτες του Κολωνακίου η μαντάμ

Αφού η κα. Κατσέλη βιάστηκε από την αρχή να εξαγγείλει επαναδιαπραγμάτευση για τη συμφωνία ΟΛΠ – Cosco, ανοίγοντας έτσι την όρεξη των λιμενεργατών με τις αμοιβές των 150.000 ευρώ ετησίως σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην συνθηκολογούν για τίποτε λιγότερο από την ολοκληρωτική ακύρωση της συμφωνίας, μετά βρέθηκε να χαρακτηρίζει ως ακατανόητη την απόφασή τους να κλείνουν το λιμάνι ξανά και ξανά, βυθίζοντας την αγορά σε κρίση και οδηγώντας την χώρα σε διεθνές ρεζίλεμα. Τώρα, αναλαμβάνουν ρόλο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος. Πάγκαλος και ο νέος επικεφαλής του ΟΛΠ κος. Ανωμερίτης.

Συγγνώμη μαντάμ, αλλά εκεί κάτω είναι Λιμάνι, δεν είναι οδός Τσακάλωφ.

Κουβάρια έχουν γίνει οι σχέσεις φίλων και συγγενών με την εκλογή


Προσέξτε τι μπλεξίματα προκαλούν στις φιλικές και οικογενειακές σχέσεις οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κος. Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ταχτεί ανοικτά υπέρ του κου. Σαμαρά, ενώ η πιο πιστή από τους πρόσφατους φίλους του, η κα. Χριστιάννα Καλογήρου έχει εισέλθει στο στρατόπεδο της κας. Μπακογιάννη. Ως συμπαθών την κα. Μπακογιάννη, εμφανίζεται από τις εφημερίδες ο κος. Βαχτσιαβάνος, γραμματέας Οργανωτικού και στενός συνεργάτης του κου. Ζαγορίτη, ο οποίος αν και αδερφικός φίλος του κου. Λυκουρέντζου, δεν έχει επιλέξει ακόμη στρατόπεδο. Οι «σαμαρικοί» τον θεωρούν δικό τους, ο ίδιος δεν αποκλείει τίποτα, ο κουνιάδος του, Μεσσήνιος γαρ, πρόσκειται στον κο. Σαμαρά και η αδερφή του είναι στο Δήμο Αθηναίων εδώ και χρόνια το δεξί χέρι του κου. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος υποστηρίζει την κα. Μπακογιάννη.

Κουβάρια έχει γίνει η κατάσταση…

Ποιον υποψήφιο πρόκειται να στηρίξει οριστικά το δικό μας blog

To Poleatics δεσμεύεται να στηρίξει για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον υποψήφιο που θα δεσμευτεί πως θα διατηρήσει στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου τον έξυπνο, ικανό, ευέλικτο και προπαντός συμπαθή και ευγενέστατο κο. Γιώργο Μαλούχο.

Ποιος από τους δύο υποψηφίους θα βγει ο πιο... χαμμένος;

Οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως έχουν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό. Η μεν κα. Μπακογιάννη επιτρέπει να βρεθούν στις τάξεις των υποστηρικτών της όλοι οι κληρονόμοι της οικογενειοκρατίας (κκ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Σοφία Καλαντζάκου, Μιχάλης Μπεκίρης, Αλεξάνδρα Πάλλη, Χριστιάννα Καλογήρου κ.α.), οι "Βατοπεδινοί" (κκ. Γιώργος Βουλγαράκης, Πέτρος Δούκας) και διάφοροι χρυσοκάνθαροι της εξαετούς διακυβέρνησης. Ο δε κος. Σαμαράς έχει ανοίξει την πόρτα του στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα στελέχη του πικρού για τη ΝΔ, πρωινού καφέ του Μαξίμου (κκ. Χατζηεμμανουήλ, Λιβαδάς, Δασκαλάκης κ.α.), καθώς και σε κάτι κουρασμένα παλικάρια από την εποχή των "Κενταύρων" που αλαλάζουν πως θέλουν να πάρουν το σκαλπ των αντιπάλων. Τώρα ποιος από τους δύο θα βγει πιο χαμμένος (γιατί κερδισμένος, πολύ αμφιβάλλουμε...) θα δείξει στην πορεία.