4 Νοε 2009

Κλειδί της νίκης θα είναι ποιος θα κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους

Του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Επικοινωνιολόγου
Διευθυντή της Think Politics

Έχοντας «θεοποιήσει» τελευταία την Πολιτική Επικοινωνία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτή βρίσκεται το κλειδί για μία επιτυχημένη καμπάνια και για την επιτυχή έκβαση κάθε εκλογικής προσπάθειας. Το ίδιο πάνω-κάτω θέσφατο, έχουμε υιοθετήσει πολλοί από εμάς που παρακολουθούμε και αναλύουμε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανόμενης και εκείνης ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Συντελούν ωστόσο και διάφορα άλλα σημαντικά στοιχεία για να ολοκληρωθεί η συνταγή μίας εκλογικής επιτυχίας, με βασικότερο εκείνο της κινητοποίησης ψηφοφόρων. Το λεγόμενο voters mobilization είναι η βάση κάθε καμπάνιας στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε κάποια από τα δυτικοευρωπαϊκά κράτη, διότι η Πολιτική Επικοινωνία προκαλεί εντυπώσεις, διαμορφώνει εκτιμήσεις, κερδίζει ή χαρίζει (όπως θέλετε πάρτε το) συμπάθειες, αλλά δεν αναγκάζει κανέναν ψηφοφόρο να σηκωθεί από την πολυθρόνα του, ή να χάσει τη βόλτα ή την εκδρομή του, για να πάει να ψηφίσει. Τα αυξανόμενα ποσοστά αποχής και στις δικές μας εκλογές εδώ στην Ελλάδα μας υποδεικνύουν, ίσως και μας αποδεικνύουν, αυτή την πραγματικότητα.

Επιστρέφοντας στην κούρσα για την προεδρία της ΝΔ, αξίζει να επισημάνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι εφαρμόζουν τη δική τους πλατφόρμα Πολιτικής Επικοινωνίας και μάλιστα με επιτυχία, καθώς, καθένας από αυτούς έχουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, πολιτικά και προσωπικά, α οποία μπορούν να αναδείξουν ενσωματωμένα στο γενικότερο προφίλ τους. Επομένως, μεγάλο προβάδισμα στην τελική ευθεία, θα αποκτήσει εκείνος ή εκείνη που θα καταφέρει να βγάλουν το δικό τους πλήθος οπαδών, έξω από το σπίτι τους, να πάει στη κάλπη να ψηφίσει, χωρίς την παραμικρή αποχή, ή διαρροή. Αυτό, είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τα επιτελεία τους.

Φιλοξενεί... "πολιτιστικό κέντρο" σε περιοχή αμιγούς κατοικίας




Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο του politis-gr αυτούσιο και χωρίς περικοπές, για να δείτε τι "φρούτα" είναι αυτά που μας κουβαλήθηκαν στην εξουσία. Η πολυπράγμων και μαχητική κα. Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργός Παιδείας στην ..."καθαρή" κυβέρνηση του κου. Παπανδρέου κατά τ' άλλα, η κυρία που κατακεραύνωνε τον κο. Μαγγίνα της Νέας Δημοκρατίας για το αναψυκτήριο στην Ανατολική Αττική, διαθέτει παρανόμως δικό της ιδιόκτητο χώρο σε περιοχή μόνο αμιγούς κατοικίας για να λειτουργεί ...μπουζουξίδικο.

Έκνομη λοιπόν η κα. Χριστοφιλοπούλου, για να μην πούμε παράνομη. Εκτός και αν πιστεύει πως το "Plaisir" εμπίπτει στην εξαίρεση του νόμου για... πολιτιστικά κέντρα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου.

Ακολουθεί το κείμενο...

(Αναδημοσίευση από το -πάντα εξαιρετικό στις τοποθετήσεις του- blog του politis-gr)

Η παλαιότερη ιστορικά, αλλά και σημαντικότερη αρμοδιότητα της Βουλής των Ελλήνων είναι η νομοθετική, δηλαδή η θέσπιση γενικών και απρόσωπων κανόνων δικαίου.Άρα ο/η κάθε εκλεγμένος βουλευτής είναι εν δυνάμει νομοθέτης. Εάν δε αυτός/η ο/η βουλευτής είναι και υπουργός τότε καλείται εκτός του νομοθετικού του έργου να υπηρετεί την πιστή και αυστηρή εφαρμογή αυτών.

Γιατί τα αναφέρω; Μπορεί η περιοχή της Καστρίτσας ,όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του το «ΘΕΜΑ», που ανήκει στον Δήμο της Νέας Ερυθραίας να έχει χαρακτηριστεί από το 1988 ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, όμως αυτό δεν εμπόδισε την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου να ενοικιάσει ακίνητο ( ...όμορο...με δασική περιοχή ) που είχε στην κατοχή της σε ...ιδιοκτήτες κέντρου νυκτερινής διασκέδασης.

Η υπόθεση ξεκινά στις 30 Ιουνίου του 1992, όταν ο κ.Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος και η σύζυγός του κυρία Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου μίσθωσαν σε τρεις επιχειρηματίες ακίνητο 257 τ.μ., σε οικόπεδο 1.260 τ.μ., που είχαν στην κατοχή τους (τώρα το έχουν μεταβιβάσει στα παιδιά τους) στην περιοχή Καστρίτσα στη Νέα Ερυθραία.

H μελλοντική χρήση του ακινήτου από τους μισθωτές ήταν γνωστή εξ αρχής καθώς στο μισθωτήριο συμβόλαιο οι τρεις επιχειρηματίες υπογράφουν με την επίσημη σφραγίδα της εταιρείας τους που αναγράφεται: H μισθώτρια «Le Plaisir Music Restaurant» Μορτερό, Nέα Ερυθραία, οδός Καστρίτσας...

Το ακίνητο ενοικιάστηκε για να λειτουργήσει εκεί κέντρο διασκέδασης, αν και ήταν ευρέως γνωστό, αφού ήδη είχε εκδοθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήδη από το 1988, ότι η περιοχή είχε χαρακτηριστεί ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..

Τα χρήματα του μισθίου ...πολλά !Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο ανέδειξαν επί πολλά χρόνια το εν λόγω μπουζουξίδικο ως μία από τις πρώτες επιλογές στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.

Φέτος όμως και εξαιτίας μιας αδυσώπητης κόντρας μεταξύ του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και κατοίκων της περιοχής που κρατά από το 2004, ο Δήμος Νέας Ερυθραίας αποφάσισε την αναστολή της άδειας λειτουργίας του «Plaisir».

Η νυν υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου θα γνώριζε (ως έμπειρη κρατικοδίαιτη πολυθεσίτισσα , σύμφωνα με το βιογραφικό της) ότι βάσει του Κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Ι > Αρθρο-231 (Αρθ-2 ΠΔ/23-2/6-3-87) στις περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπονται μόνο:
1. Κατοικία. 2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες) 3. Εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (παντοπωλείο, φαρμακείο, χαρτοπωλείο κλπ) 4. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας 5. Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 6. Αθλητικές εγκαταστάσεις. 7. Θρησκευτικοί χώροι. 8. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

Μπορεί το τελευταίο να αποτέλεσε μακροχρόνια ... «δυσνόηση» της κυρίας Χριστοφιλοπούλου που της επέτρεπε το μπουζουξίδικο να το θεωρεί ...πολιτιστικό κέντρο ! Όλα μπορεί να συμβούν σε αυτόν τον κόσμο!

Από την άλλη βέβαια θυμάμαι την κυρία Χριστοφιλοπούλου πριν δύο χρόνια να «έχει ανεβεί στα κεραμίδια» κατακεραυνώνοντας τον κ. Μαγγίνα διότι είχε υποπέσει σε παρόμοια ... «δυσνόηση» θεωρώντας την οικία αναψυκτήριο.Δεν γνωρίζω τους ακριβείς δεσμούς της κυρίας υπουργού με… την θρησκεία , αλλά δεν μπορεί να μην έχει ακούσει το ..«Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω»!!!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη διαμάχη των κατοίκων με τους εκμισθωτές, η υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου και η οικογένεια της δεν έκανε κάποια ενέργεια υπέρ των κατοίκων, κάτι που εγείρει ΚΑΙ θέμα ηθικής τάξης !

Να ποια είναι τα enfants gâtés που υπογράφουν και ..."μανιφέστα"

Τη γνώμη μας για τον "Καλαπόδη", μυστικοκάτοχο του fimotro και αυτοαποκαλούμενο "πολιτικό συντάκτη" την γνωρίζετε, διότι την έχουμε εκφράσει επανειλημμένως. Με δυο λόγια, είναι η χειρότερη δυνατή. Που και που όμως, πάνω στο αμόκ του να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία και να διαβάλλει πρόσωπα και διαδικασίες, γράφει και καμία αλήθεια -έστω και από σπόντα.

Σήμερα, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, που αναδημοσιεύουμε μία ανάρτησή του. Ο λόγος είναι, ότι προσφέρει σημαντικά στοιχεία του βιογραφικού σημειώματος, ή για να το θέσουμε πιο σωστά, του βίου και της πολιτείας της ομάδας των enfants gâtés ("κακομαθημένων παιδιών" στη σωστή μετάφραση από τα γαλλικά) της ΟΝΝΕΔ, η οποία, λειτουργώντας για ακόμη μία φορά ως κλίκα, εξέδωσε ένα ακατάληπτο κείμενο που το ονομάζουν πολιτικό μανιφέστο, έχοντας ως εμφανή σκοπό, ή επιδίωξη πίσω από αυτή την κίνησή τους, όχι απλά να καταγράψουν τη δική τους διακριτή παρουσία, αλλά διαπραγματευόμενοι ως ομάδα, να καταφέρουν να καταλάβουν κομματικούς θώκους και ζώνες επιρροής εντός της Νέας Δημοκρατίας, την επόμενη μέρα από την εκλογή νέου προέδρου.

Τις δικές μας πληροφορίες και τις απόψεις για αυτούς τους τύπους, μπορείτε να τις διαβάσετε, μεταφερόμενοι στη σχετική ανάρτησή μας, με τίτλο "Πολιορκία στη νέα εξουσία μέσω... "μανιφέστο" από τα enfants gâtés"κάνοντας κλικ εδώ πάνω.

Τις πληροφορίες που δίνει ο "Καλαπόδης" τις παραθέτουμε αμέσως παρακάτω, με τον σχολιασμό να είναι επίσης δικός του. Διατηρούμε μία επιφύλαξη για την ακρίβεια των πληροφοριών, αν και νομίζουμε πως σε γενικές γραμμές, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.


(Αναδημοσίευση από το blog του "Καλαπόδη")

1.056 "ΟΝΝΕΔιτες" μιλάνε για καθαρότητα ιδεών και πράξεων! Τι έκαναν κατά την διάρκεια της γαλάζιας διακυβέρνησης; Ήταν μήπως χαμηλόβαθμα στελέχη που απλά στήριζαν την γαλάζια Oργάνωση; Ή μήπως αποτελούσαν τα γρανάζια του μηχανισμού οι οποίοι πλούτιζαν στο όνομα των Νεοδημοκρατών που έτρωγαν τον παραμύθι; Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ να κάνουν υποδείξεις στη Νέα Δημοκρατία;
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ - Στέλεχος του γραφείου Βουλγαράκη. Υπάλληλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Προύχοντας του Παντείου Πανεπιστημίου.
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - Υποψήφιος Βουλευτής στην... Α' Πειραιά. Προύχοντας του ΠΑ.ΠΕΙ. Έχει διατελέσει σύμβουλος των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως (Πολύδωρα) και Οικονομικών (Αλογοσκούφη). Ήταν το ένα από τα δύο φιντάνια που είχαν κλειδώσει το πρύτανη του ΠΑΠΕΙ στην υπόθεση με τους πυροσβεστήρες.
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ - Χρυσό παιδί του Αλογοσκούφη διετέλεσε σύμβουλος του Υπ.Οικ. και Γενικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων χωρίς καμία πρότερη εργασιακή εμπειρία.
ΜΗΤΡΑΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ - Πρώην γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Πρωτοστάτησε στο σκάνδαλο της ΟΝΝΕΔ Α.Ε. Στενές σχέσεις με τον Γιώργο Ορφανό και συμμετοχή στην υπόθεση της ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.ΠΑΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - Διευθυντής του πολιτικού γραφείου Βουλγαράκη. Σύμβουλος σε όλα τα Υπουργεία και πνευματικός μπαμπάς του Σάκη Ιωαννίδη.
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - Συμμετείχε και αυτός στο σκάνδαλο ΟΝΝΕΔ Α.Ε. Διετέλεσε Πρόεδρος στη θυγατρική της ΔΕΥΑΘ και Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
ΤΟΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - Πρώην γραμματέας ΔΑΠ ΑΕΙ. Στενός συνεργάτης του Αλογοσκούφη. Συμμετείχε σε διάφορα ΔΣ επί κυβερνήσεως ΝΔ ακόμα και στην ΕΡΤ.
ΤΣΑΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ - Σύμβουλος Αλογοσκούφη. Τοποθετήθηκε Ειδικός Γραμματέας στο ΣΔΟΕ παρότι η μοναδική του μέχρι τότε εργασιακή εμπειρία ήταν σαν σύμβουλος του Αλογοσκούφη. Συμμετείχε και αυτός σε καλοπληρωμένα ΔΣ όπως των ΕΛΠΕ.


Σημείωση Poleatics: Τη φωτογραφία δεν την δημοσιεύουμε τόσο από ρομαντική διάθεση, όσο διότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά "μπουμπούκια".

Μία είναι η υποψηφιότητα που ταιριάζει με την επόμενη μέρα

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έχω γράψει ξανά πως η κεντροδεξιά παράταξη στην Ελλάδα, χρειάζεται ηγέτη ανοιχτό στην κοινωνία κι όχι απομονωμένο Βοναπάρτη. Έχω υποστηρίξει ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να περιφρουρήσει το χθες, το σήμερα και το αύριο του "πολιτικού σπιτιού" ενός τεράστιου πληθυσμιακά κόμματιού των πολιτών αυτής της χώρας.

Πρεσβεύω την άποψη πως το ειδικό βάρος της νέας ηγεσίας θα πρέπει να υπερβαίνει το "καπρίτσιο της εξιλέωσης" για ένα παροιμιώδες λάθος που στιγματίζει την πολιτική διαδρομή κάποιου. Οφείλει να κουβαλήσει τις ελπίδες και τα προβλήματα ενός τεράστιου κομματιού της κοινωνίας που η κεντροδεξιά πρέπει να συμπεριλάβει στην αγκαλιά της. Πρέπει να γίνει ξανά πειστική και ελκυστική ως προς την ορθότητα των θέσεων και των λύσεων που προτείνει στην κοινωνία. Η "επόμενη μέρα" πρέπει για το καλό της χώρας και των πολιτών, να δώσει προοπτική στην παράταξη.

Από τις υποψηφιότητες που συνθέτουν τον "καμβά το αύριο" μια είναι η υποψηφιότητα που μπορεί να επιτύχει στους περισσότερους από αυτούς τους στόχους. Η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να αναδειχθεί ισχυρή - αλλά χωρίς χαρακτηριστικά "λευκής επιταγής". Η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να ψηφιστεί, διότι γράφει την δική της ιστορία και δεν μπορεί να βαρύνεται από λάθη που δεν έκανε η ίδια, δυο δεκαετίες πριν ή και παραπάνω. Στηρίζω την κ. Μπακογιάννη διότι πιστεύω πως είναι η πιο κατάλληλη να υπηρετήσει τις δύσκολες στιγμές που περνά η ελληνική κεντροδεξιά !