8 Οκτ 2009

Παρουσίαση ενός βιβλίου με έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον


Ιδού κύριοι, πως βρήκα λύση να σας απαλλάξω από μένα

Σύμφωνα με φήμες και κουτσομπολιά, ο κος. Παυλόπουλος μελετάει, ανάμεσα σε πολλές άλλες, μία πρωτοποριακή ιδέα, για να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση από οπαδούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να πει και αυτός το αντίο, μαζί με τους κκ. Σουφλιά και Αλογοσκούφη.

Έτσι ο τετραπέρατος κος. Πάκης, ενδέχεται να περιμένει την ορκομωσία της νέας Βουλής και την εκλογή νέου προεδρείου, έτσι ώστε αμέσως μετά να υποβάλει δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Έτσι, αφενός θα απαλλαγεί από τη μουρμούρα των περισσοτέρων νεοδημοκρατών για να σηκωθεί να φύγει και αφετέρου, δε θα απωλέσει το λατρεμένο του βουλευτιλίκι. Φοβερό;

Χαρακτηρίσατε "καραγκιοζιλίκια" τα δαχτυλίδια κε. Καραμανλή

Γιατί με την επιμονή του να πάει σε κλειστό συνέδριο εξπρές, στο οποίο θα ακολουθηθούν συνοπτικές διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ο κος. Καραμανλής δίνει την εντύπωση, πως όχι απλά επιζητεί να φύγει όσο πιο σύντομα μπορεί, αλλά έχει δώσει κιόλας το δαχτυλίδι διαδοχής στην κα. Μπακογιάννη;

Απλά να του θυμίσουμε, ότι ερωτώμενος για τον τρόπο που διεδέχθη τον κο Σημίτη, ο σημερινός πρωθυπουργός, είχε απαντήσει ότι "εμείς δεν κάνουμε τέτοια καραγκιοζιλίκια". Τουλάχιστον, ο διάδοχος του θεάτρου σκιών -κατά τον κο. Καραμανλή- πήγε στη βάση των ψηφοφόρων του κόμματός του, ζητώντας την έγκρισή τους.

Ταφόπλακα πανω στη σορό του Πειραιά η κατάργηση του ΥΕΝ




Καταργώντας το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο κος. Παπανδρέου δεν καταφέρνει μονάχα ένα θανάσιμο πλήγμα σε μία από τις κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, καταρρακώνοντας ταυτόχρονα το ηθικό τόσο των Ελλήνων εφοπλιστών, όσο και των ναυτικών μας, αλλά καταδικάζει και την πόλη του Πειραιά σε μία ακόμη μεγαλύτερη πολιτική υποβάθμιση.

Ήταν πολύ σημαντικό για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, να γνωρίζουν ότι το κέντρο πολιτικών αποφάσεων και συντονισμού για την Ελληνική Ναυτιλία βρισκόταν εκεί. Ο Πειραιάς, αποκτούσε έτσι, άλλη αξία, άλλη οντότητα, άλλη υπόσταση. Τώρα, οι πολιτικές τύχες του εγκαταλείπονται στα χέρια ενός ξένου στην κοινωνία της πόλης, άσχετου με τα προβλήματα και άφαντου όλο αυτό τον καιρό, δημάρχου, του κου. Φασούλα, καθώς και του κου. Μίχα, ο οποίος συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματάρχης, παρά ως νομάρχης.

Δικαιολογημένα είναι ξεσηκωμένοι οι κάτοικοι με αυτή την απρόσμενη εξέλιξη και βλέπουν ότι ο κος. Παπανδρέου βάζει ταφόπλακα πάνω από τη σορό της πόλης. Δυστυχώς, η σπαρασσόμενη από εσωτερικές έριδες Νέα Δημοκρατία, έχει να προσφέρει ως λύσεις τον παλαιοκομματικό κο. Μιχαλολιάκο, τον άχρωμο κο. Μελά που δεν εξελέγη, τον δύο φορές αποτυχόντα κο. Καλό και κάποιον κο. Κατσαφάδο που ακούγεται πως γενικά κινείται πιο πολύ στο σκοτάδι της πολιτικής ζωής, παρά στο φως της, ενώ, πίσω από όλους αυτούς, περιμένει να καθαρίσει από τις δικαστικές υποθέσεις του, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα κος. Μαντούβαλος.

Άμοιρε Πειραιά...

Ολοκληρώνεται η συνομωσία εξαφάνισης του Δεξιού Τύπου;

Μετά το κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" της κας. Αγγελοπούλου και την επιχείρηση επανέκδοσής του υπό τη διαχείριση του κου. Μπενέκου, που ως γνωστόν είναι άνθρωπος του κου. Μπόμπολα, οι πληροφορίες του Poleatics αναφέρουν ότι και η "Απογευματινή" του κου. Σαραντόπουλου είναι έτοιμη για μία πονηρή στροφή της πολιτικής της γραμμής υπέρ της κυβέρνησης ΠαΣοΚ και του κου. Παπανδρέου.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία θα μείνει με τον "Αδέσμευτο Τύπο" τον οποίο ευχαρίστως θα πωλούσε ο κος. Ρίζος έναντι του κατάλληλου αντιτίμου, τη "Βραδυνή" του κου. Μήτση που πωλεί λίγες εκατοντάδες φύλλα ημερησίως και τον "Ελεύθερο" της κας. Μάστορα που αρκείται σε ενδοπαραταξιακά παιγνίδια.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Α" κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας. Θα έχουμε το νου μας όμως και αν επιβεβαιωθούν, θα σηκώσουμε επαναστατικό μπαϊράκι εναντίον της προσπάθειας επιβολής ολοκληρωτικού καθεστώτος στον Ελλαδικό Τύπο.

Έστειλε περίπατο τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου!


Στην πιο ευαίσθητη περίοδο για τις διαπραγματεύσεις με τη FYROM για το ζήτημα της ονομασίας της…

Ενώ ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Αμερικανός κος. Νίμιτς πιέζει για αποδοχή των όρων και των προτάσεων που εμπεριέχονται στην τελευταία του πρωτοβουλία…

Ενώ οι ΗΠΑ επιμένουν με επιτακτικό τρόπο να γίνει επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ η FYROM και διάφοροι Ευρωπαίοι επιζητούν να της δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας…

Ενώ η κυβέρνηση του κου. Gruevski δε μετακινείται από τις εθνικιστικές, αδιάλλακτες τοποθετήσεις της…

Ενώ η Τουρκία απλώνει τον προπαγανδιστικό ιστό της πολιτικής της επιρροής πάνω από τη Θράκη…

Ενώ η κυβέρνηση του κου. Erdogan συνεχίζει το σκληρό πόκερ διεκδικήσεων στο Αιγαίο…

Ενώ στη διπλωματική μάχη οι συμβολισμοί έχουν πάντα ιδιαίτερη σημασία…

Ο νέος πρωθυπουργός κος. Παπανδρέου επέλεξε να καταργήσει τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Well done Governor. Really well done.