8 Οκτ 2009

Ταφόπλακα πανω στη σορό του Πειραιά η κατάργηση του ΥΕΝ




Καταργώντας το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο κος. Παπανδρέου δεν καταφέρνει μονάχα ένα θανάσιμο πλήγμα σε μία από τις κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, καταρρακώνοντας ταυτόχρονα το ηθικό τόσο των Ελλήνων εφοπλιστών, όσο και των ναυτικών μας, αλλά καταδικάζει και την πόλη του Πειραιά σε μία ακόμη μεγαλύτερη πολιτική υποβάθμιση.

Ήταν πολύ σημαντικό για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, να γνωρίζουν ότι το κέντρο πολιτικών αποφάσεων και συντονισμού για την Ελληνική Ναυτιλία βρισκόταν εκεί. Ο Πειραιάς, αποκτούσε έτσι, άλλη αξία, άλλη οντότητα, άλλη υπόσταση. Τώρα, οι πολιτικές τύχες του εγκαταλείπονται στα χέρια ενός ξένου στην κοινωνία της πόλης, άσχετου με τα προβλήματα και άφαντου όλο αυτό τον καιρό, δημάρχου, του κου. Φασούλα, καθώς και του κου. Μίχα, ο οποίος συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματάρχης, παρά ως νομάρχης.

Δικαιολογημένα είναι ξεσηκωμένοι οι κάτοικοι με αυτή την απρόσμενη εξέλιξη και βλέπουν ότι ο κος. Παπανδρέου βάζει ταφόπλακα πάνω από τη σορό της πόλης. Δυστυχώς, η σπαρασσόμενη από εσωτερικές έριδες Νέα Δημοκρατία, έχει να προσφέρει ως λύσεις τον παλαιοκομματικό κο. Μιχαλολιάκο, τον άχρωμο κο. Μελά που δεν εξελέγη, τον δύο φορές αποτυχόντα κο. Καλό και κάποιον κο. Κατσαφάδο που ακούγεται πως γενικά κινείται πιο πολύ στο σκοτάδι της πολιτικής ζωής, παρά στο φως της, ενώ, πίσω από όλους αυτούς, περιμένει να καθαρίσει από τις δικαστικές υποθέσεις του, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα κος. Μαντούβαλος.

Άμοιρε Πειραιά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και εδώ σχετικά:

http://akatalliloteros.wordpress.com/2009/10/08/βαριά-βιομηχανία/