28 Οκτ 2009

Ήταν αρκετές 25 μέρες για να αποκαλυφθεί η νέα κυβέρνηση

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ας κάνουμε μια σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν για να μην νομίζει ο -Αμερικανογενής- Γιώργος Παπανδρέου, πως έχει να κάνει με ... "Αμερικανάκια".

Η κυβέρνηση του λοιπόν έχει με δαιμονισμένη ταχύτητα μετατρέψει το δημόσιο σε ένα απερίγραπτο μπάχαλο. Στο βωμό των... νεωτερισμών που έχει στο γκριζαρισμένο κεφάλι του τα υπουργεία δεν έχουν Γενικούς Γραμματείς, κοντά ένα μήνα μετά τις εκλογές(!!!) Εξώθησε και τον... περιπτερά της γειτονιάς του να στείλει βιογραφικό, λες κι ο κάθε πολίτης μπορεί ανεμπόδιστα να έχει πρόσβαση στα μυστικά του κράτους, από την θέση του Γενικού Γραμματέα υπουργείου. Και λες και χρειαζόταν όλος αυτός ο τραγέλαφος για να κάνει ο Καστανίδης Γενικό Γραμματέα τον κολλητό του.

Ο κ. υπουργός των οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, την ίδια ώρα, δεν συνεννοείται με την νομική υπηρεσία του υπουργείου του. Η κυβέρνηση του απόλυτου τσίρκου άφησε στο δρόμο 40 χιλιάδες εργαζόμενους, με ευθύνη του ίδιου του κ. Παπανδρέου. Άνεργους και χωρίς προοπτική.

Την ίδια στιγμή τα Σκόπια πήραν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε. Ε. χωρίς να μπει ως όρος η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Η Τουρκία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την Ευρώπη και στρέφεται προς το... Ιράν, ενώ παράλληλα οι σαρκέμποροι λαθρομεταναστών κάνουν πάρτι στο Αιγαίο - το υπουργείο του οποίου ο κ. Παπανδρέου κατήργησε- και οι τρομοκράτες στέλνουν αιματηρά μηνύματα στους δρόμους των Αθηνών δίχως η θρασύδειλη δράση τους να καταδικάζεται επί της ουσίας από την καθημάς αριστερά που φιλοδοξώντας να αλιεύσει εκλογική πελατεία από τους θωλούς κόλπους της τρομοκρατίας δείχνει να διστάζει να βρεθεί μετωπικά απέναντι τους.

Να ... χαιρόμαστε, λοιπόν, την "νέα" μας κυβέρνηση...

Μαζικές εγγραφές σε γυμναστήρια για μία θέση στην κυβέρνηση


Όσο καθυστερούν οι διορισμοί γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία, τόσο αυξάνονται οι εγγραφές στα γυμναστήρια που εδρεύουν πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, καθώς και στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Βλέπετε, πολλές/οι φιλόδοξοι/ες νέες/οι με προσόντα και περγαμηνές, ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή θα "πέσουν" πάνω στον κο. Παπανδρέου και θα τύχουν ευκαιριών και αξιοποίησης αναλόγων με εκείνες που έλαβε η κα. Μπιρμπίλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία της φωτογραφίας έχει βάλει στο μάτι τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Φλερτ με τους μετανάστες, προσβλέποντας στην υποστήριξή τους

Εκείνοι που φαίνονται να εκτιμούν ιδιαίτερα επικοινωνιακές πρωτοβουλίες του κου. Παπανδρέου όπως η επίσκεψή του στην Πλατεία Αττικής είναι οι μετανάστες, ιδιαίτερα εκείνοι από Πακιστάν, Αφγανιστάν Μπαγκλαντές, Ινδία κλπ.. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το βράδυ των εκλογών εκείνοι ήταν που ξέσπασαν στους πιο έξαλλους πανηγυρισμούς για τη νίκη του ΠαΣοΚ. Από την πλευρά του, το κυβερνόν κόμμα επενδύει αρκετό από το πολιτικό του κεφάλαιο πάνω στο ενδεχόμενο της ψήφου αυτών των ανθρώων στο -ίσως όχι μακρινό - μέλλον.

Επικοινωνιακά τρικ η απάντηση στα προβλήματα της κυβέρνησης

Να ξέρετε ότι όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω της καθυστέρησης των Προεδρικών Διαταγμάτων για το νέο πλαίσιο λειτουργίας του υπουργικού σχήματος και της απουσίας γενικών και ειδικών γραμματέων, όσο σκάνδαλα όπως η απόλυση και η δίωξη σαράντα χιλιάδων συμβασιούχων των stage και η ανατροπή της ελληνοκινεζικής συμφωνίας για τον ΟΛΠ ξεσπούν, όσο το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκάζεται να καταπίνει αμάσητες μία προς μία τις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις για παροχές, τόσο θα αυξάνονται τα επικοινωνιακά κολπάκια όπως η αιφνιδιαστική -τάχα- επίσκεψη του κου. Παπανδρέου στο κατάστημα ΙΚΑ της Πλατείας Αττικής.

Πρόβλημά τους είναι ότι οι τρομοκράτες θα φέρουν Συντηρητισμό!

Η Κουμουνδούρου παίζει πολιτικό πινγκ - πονγκ με τους τρομοκράτες. Διαβάστε την "αντίδραση" της στο χθεσινό χτύπημα - όπου δεν βάζουν ... μπροστά τα στήθια τους για λογαριασμό των τραυματισμένων αστυνομικών - κι αν δείτε πουθενά "εχθρική στάση" απέναντι στους τρομοκράτες, πέρα από το αναμάσημα ενός-δύο αυτονόητων τοποθετήσεων, τηλεγραφείστε μας.

«Είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη μας απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή που συνέβη στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Ζήτημα χρόνου να αρχίσουμε να γιορτάζουμε και το "Γιατί όχι;"

Με ΠαΣοΚ στην εξουσία και τους κκ. Παπανδρέου, Δρούτσα, Μπεγλίτη κ.α. στη διακυβέρνηση, ειναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να γιορτάζουμε μαζί με την επέτειο του "Όχι!" και διάφορες άλλες επετείους του "Γιατί όχι;" Το λέμε αυτό, διότι πλησιάζουν οσονούπω οι κρίσιμες ημερομηνίες για να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για Ευρωτουρκικά, Σκοπιανό, Κυπριακό και άλλα θέματα αιχμής της εξωτερικής πολιτικής μας και τα μηνύματα για τις διαθέσεις και τις προθέσεις της δικής μας πλευράς σχετικά με το πως θα κινηθούμε, είναι παραπάνω από ανησυχητικά. Κοντός ψαλμός...

Για αναλγησία εγκαλείται από τους συντοπίτες του ο σκανδαλοθήρας


Ο Καρχιμάκης αντί να επισκεφτεί πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Κρήτης, προτίμησε να πάει …. ποδόσφαιρο!
(Αναδημοσίευση από το πάντα ενημερωμένο blog του Exastal)

Απερίγραπτος ο Καρχιμάκης!

Ενώ το νησί μας πλήττεται από βαριά κακοκαιρία και οι καταστροφές είναι πρωτοφανείς, ο κύριος αυτός αντί να επισκεφτεί τα χωριά που επλήγησαν και ακόμα πλήττονται, προτίμησε να πάει στο … ποδόσφαιρο! Προτίμησε να παρακολουθήσει αγώνα με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Έγραψε κανονικά τους ψηφοφόρους του ενώ και από άλλες περιοχές της Κρήτης, μόλις έμαθαν ότι βρίσκεται στον Άγιο, ζήτησαν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές τους και να δει από κοντά τις τεράστιες καταστροφές που δημιούργησε η κακοκαιρία. Αυτός ήταν … άφαντος!!! Εξοργισμένοι με τον υφυπουργό οι αγρότες του Λασιθίου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης! Την αγανάκτηση τους εξέφρασαν πολλοί παραγωγοί που έπαθαν σοβαρές ζημιές όταν αναζητώντας τον υφυπουργό ώστε να τους επισκεφτεί και να παρέμβει για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση τους, έμαθαν πως βλέπει ποδόσφαιρο!!!

Η αλαζονεία της εξουσίας δεν φαίνεται να μειώθηκε στο ελάχιστο από τις παροτρύνσεις του ΓΑΠ. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τα σταλινικά ποσοστά που παίρνει το ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι νομίζει πως θα κοροϊδεύει τους πάντες. Οι αγρότες καταστρέφονται και αυτός διασκεδάζει. Ακούγεται πως οι σχέσεις του με την υπουργό δεν είναι καθόλου καλές λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων και «φιλοσοφίας». Έντονη ήταν και δυσαρέσκεια του για την τοποθέτηση του σε αυτό το υπουργείο αφού θα προτιμούσε να είναι στο Αμύνης για να κάνει τα ρουσφέτια του και να συντηρεί την πελατεία του. Οι κακές γλώσσες λένε πως δεν μπορεί να χωνέψει ότι του έβαλαν από πάνω του μια άγνωστη που δεν έχει την δική του ιστορία και προσφορά στο ΠαΣοΚ.

[Είναι αλήθεια ότι ο Βενιζέλος δεν ήθελε με τίποτα τον Καρχιμάκη υφυπουργό του; Έτσι διαδίδεται!]


Θέλησαν να κάνουν τον Μίστερ Καμπούλ να φάει τα λόγια του




"Τι το 'θελες και το 'φαγες το αρνί Μιχαλάκη μου; Πήγες να το φας και σ' έφαγε" φώναζε η χήρα πάνω από τον τάφο στη γνωστή ελληνική ταινία και κάπως έτσι την πάτησε και ο υπουργός Προστασίας Πολίτη κος. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, βαυκαλιζόταν ότι είναι έτοιμος να εξαρθρώσει την Τρομοκρατία και μάλιστα διέρρεε πληροφορίες για επικείμενες συλλήψεις. Αλλά και ως σκιώδης υπουργός τις ημέρες που το ΠαΣοΚ βρισκόταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, προκαλούσε συνεχώς με τις τοποθετήσεις του, με αποκορύφωμα εκείνη τη δήλωση για "Αθήνα-Καμπούλ", η οποία μας είχε κάνει να αναρωτιόμαστε εάν του έχει περάσει η μπογιά της βαφής στον εγκέφαλο. Οι τρομοκράτες, που είναι προφανές ότι πρόκειται για αδίστακτους εκπαιδευμένους δολοφόνους και όχι για επαναστατημένα παιδάρια, με ενενήντα σφαίρες πάνω στα κορμιά έξι νεαρών παιδιών που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ, θέλησαν να κάνουν τον φανφαρόνο υπουργό να καταπιεί τα λόγια του.

Σήμερα, ο κος. Χρυσοχοϊδης εμφανίστηκε σε μία συνέντευξη Τύπου, εκφώνησε ένα λογίδριο υπέρ της Δημοκρατίας και απείλησε τους τρομοκράτες ότι δεν θα τους περάσει. Καλά θα κάνει να αφήσει τις δηλώσεις σαπουνόφουσκες και τους τσάμπα παλικαρισμούς, να σοβαρευτεί, να πιάσει λίγη δουλειά και κυρίως, να ορίσει νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ (η θέση παραμένει¨ορφανή" παό την ημέρα αποπομπής του κου. Τσιατούρα), γιατί εδώ διακυβεύεται η Δημόσια Ασφάλεια και απειλούνται οι ζωές ανθρώπων.

Επιβεβαιωνόμαστε για την αλλαγή πλεύσης της "Απογευματινής"


Θυμάστε την ανάρτησή μας στις 8/10/2009 με τίτλο "Ολοκληρώνεται η συνομωσία εξαφάνισης του Δεξιού Τύπου" με την οποία αποκαλύπταμε ότι επίκειται αλλαγή πλεύσης στην πολιτική γραμμή της ιστορικής εφημερίδας της Δεξιάς "Απογευματινή";

Δείτε λοιπόν το χθεσινό πρωτοσέλιδο και κυρίως τον χθεσινό τίτλο της εφημερίδας που "θάβουν" κανονικά τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ΠαΣοΚ αντιμετωπίζει τα πρώτα της, πολύ σοβαρά προβλήματα, για να καταλάβετε ότι τα γραφόμενά μας δε βασίζονταν σε εικασίες, αλλά σε συγκεκριμένες πληροφορίες. Θυμίζουμε, ότι την "Απογευματινή" την έχει αγοράσει εδώ και χρόνια ο εργολάβος κος. Σαραντόπουλος, ο οποίος μάλλον θέλει να λάβει και αυτός μέρος στο "Ελντοράντο" των δημοσίων αναθέσεων.