2 Σεπ 2009

Τα τζάκια και τα κούτσουρα

Αν υπάρχει διάθεση από την πλευρά του κου. Καραμανλή για να παρουσιάσει νέα δείγματα πολιτικού ήθους σε αυτές τις εκλογές, τα οποία ενδεχομένως θα έπειθαν τους πολίτες να τον τιμήσουν για τρίτη συνεχή φορά με την ψήφο τους, θα έπρεπε να δει πολύ σοβαρά τι θα μπορούσε να αλλάξει αναφορικά με την υπερεκπροσώπηση των φυσικών διαδόχων πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χρησιμότητα στο να καταφύγουμε σε ακριβή ονοματολογία, μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι στην τελευταία βουλή, οι λεγόμενοι γόνοι (και σε πολλές περιπτώσεις κλώνοι) των διάσημων μπαμπάδων και μαμάδων τους, καταλάμβαναν το 10-15% των εδράνων της ΝΔ, ποσοστό που δεν παραπέμπει απλά σε μία κατάσταση νεποτισμού, αλλά μάλλον θυμίζει ξεπερασμένα κόμματα του τρίτου κόσμου. Οι περισσότεροι δε από αυτούς, πιο πολύ τίμησαν τις κοσμικές στήλες των εφημερίδων με τις φωτογραφίες τους, παρά τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις με τις παρουσίες τους.

Ιδού ένα κρίσιμο ερώτημα για τον κο. Καραμανλή λοιπόν. Θα κάνει κάτι με τα τζάκια, η το μέλλον της εκπροσώπησης των πολιτών στη βουλή και του κόμματος στην κοινωνία, θα μείνει για πάντα μία οικογενειακή υπόθεση;

Το βαρύ βομβαρδιστικό της ΝΔ

Στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μετά την αναγγελία προκήρυξης εκλογών από τον πρωθυπουργό, εμφανιζόμενος στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κος. Μεϊμαράκης υπήρξε ισοπεδωτικός σε βάρος της τομεάρχου Εθνικής Άμυνας κας. Παπανδρέου και ταυτόχρονα, σε βάρος ολόκληρου του ΠαΣοΚ.

Διαβασμένος, συγκροτημένος, πειστικός, μαχητικός, έκανε την πολιτική αντίπαλό του να κομπιάζει και να τραυλίζει από την ένταση και τα νεύρα και αποστόμωσε τους κκ. Τρέμη, Πρετεντέρη, Τσίμα που δεν είχαν τίποτα να αντιτάξουν ως ερωτήματα, ή ως παρατηρήσεις στα ακλόνητα επιχειρήματά του.

Ο κος. Μεϊμαράκης είναι το βαρύ βομβαρδιστικό της παράταξης. Πολλοί από τη ΝΔ μπορούν να καταφέρουν πλήγματα στον αντίπαλο, αλλά μόνο ο ΥΠΕΘΑ έχει τη δυνατότητα να κάνει μόνος του γυαλιά-καρφιά την Ιπποκράτους.

Τα χαμόγελα της επιτυχίας


Pas mal ma cherie, non?


Not bad my dear, right?


Καθόλου άσχημα αγαπητή μου, έτσι;

Δείπνο Παπανδρέου - Καρατζαφέρη



Διαβάστε ολίγα και θα καταλάβετε πολλά.

Ενωμένοι, δίπλα στην κυρά-Λένη


Ο τίτλος, θα μπορούσε να είναι προεκλογικό σλόγκαν του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, μαζί με τα γνωστά "χέρι-χέρι, με τον Καρατζαφέρη" και το "όλους εμάς, ενώνει η Ελλάς".

Αλλά η κυρά-Λένη, δεν είναι απλά σύνθημα, αλλά η εμβληματική μορφή της μέσης Ελληνίδας, τον πόνο της οποίας καταλαβαίνει ο κος. Καρατζαφέρης. Το πιστοποίησε και χθες το βράδυ, στο βραδινό τηλεκήρυγμά του από το κανάλι του, μιλώντας συνεχώς γι' αυτήν και τα βάσανά της. Την παρουσίασε μάλιστα ως σύζυγο κάποιου κου. Πανόπουλου, ο οποίος, αν είναι υπαρκτό πρόσωπο και όχι γέννημα της φαντασίας του προέδρου του ΛΑΟΣ, του ζητούμε συγγνώμη για την αναφορά στο όνομά του.

Το εντυπωσιακό, είναι πως αναφορά σε κάποια κυρά-Λένη, έκανε και στη σημερινή πρωινή του εκπομπή στο Alter ο κος. Αυτιάς. Ξεφεύγοντας πρόσκαιρα από τις a la Βασιλάκη Καϊλα δραματοποιημένες κορώνες για τα ενσημούλια που έχει κολλήσει από παιδί, ο γνωστός δημοσιογράφος βάλθηκε να σχολιάσει κάποιο από τα μέτρα άσκησης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, για να καταλήξει στην αφοπλιστική κατακλείδα "πως να τα καταλάβει αυτά η κυρά-Λένη";

Τα αμείλικτα ερωτήματα που αναπόφευκτα ανακύπτουν είναι:

- Ποια στην ευχή είναι επιτέλους η κυρά-Λένη;
- Τη γνωρίζουμε;
- Μας γνωρίζει;
- Τη γνωρίζουν;
- Και αν ναι, αυτή είναι που κρύβεται πίσω από το φημολογούμενο προξενιό να πολιτευτεί ο κος. Αυτιάς με το ΛΑΟΣ στον Πειραιά (αφού δεν του κάθησε ποτέ κάτι τέτοιο με τη ΝΔ);

Ο λαός απαιτεί απαντήσεις και κυρίως, να δει την κυρά-Λένη να εμφανίζεται, είτε στο "Τηλεάστυ", είτε στο Alter!

Διαβολικό σχέδιο από Καραμανλή

Κυκλοφόρησε σήμερα νωρίς το πρωί και έχει πράγματι πλάκα. Για τους λιγότερο πλακατζήδες, παρουσιάζει πάντως σοβαρό ενδιαφέρον.

Ο κος. Καραμανλής, ανακοινώνει σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αρχίζοντας από τον εαυτό του. Αποσύρεται από την πρωθυπουργία και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καλείται να εκλέξει μεταβατικό πρωθυπουργό.

Γίνεται πρόταση στον κο. Σουφλιά, ο οποίος δεν έχει πολλά περιθώρια για να αρνηθεί. Η Κ.Ο. τον εκλέγει πρωθυπουργό, όχι παμψηφεί, προκειμένου να μην καταστεί πανίσχυρος. Αλλά ήδη το σύστημα του διαπλεκόμενου Τύπου, ειδικά τα ΜΜΕ συμφερόντων του κου. Μπόμπολα, είναι εγκλωβισμένα να υποστηρίξουν το νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση που αυτός θα ορίσει.

Ο κος. Σουφλιάς παρουσιάζει πρόταση διακυβέρνησης με ορίζοντα το φθινόπωρο του 2011 και το ΠαΣοΚ καθίσταται απολύτως υπεύθυνο για το αν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στην πιο κρίσιμη φάση της. Ο κος. Παπανδρέου μπαίνει σε σκέψεις να ανακαλέσει την αρχική δέσμευσή του και προσανατολίζεται ακόμη και στο ενδεχόμενο να ψηφίσει με την πρώτη την επανεκλογή του κου. Παπούλια το Μάρτιο.

Ο κος. Καραμανλής συγκαλεί έκτακτο συνέδριο ολικής επανίδρυσης της ΝΔ. Θέτει εαυτόν στη διάθεση της κομματικής βάσης και η καραμανλική πλειοψηφία του 70%, τον επανεκλέγει πανηγυρικά. Ψηφίζονται νέα πλατφόρμα πολιτικής επανίδρυσης, νέο καταστατικό και εκλέγονται νέα Κεντρική Επιτροπή, νέος Γραμματέας Κ.Ε. και νέο Πολιτικό Συμβούλιο, όλοι και όλα του απολύτου ελέγχου του κου. Καραμανλή. Ο πρόεδρος, μαζί με το Γραμματέα και τα όργανα που μόλις εκλέχτηκαν, αφοσιώνονται στη ριζική ανασύνταξη του κόμματος ενόψει εθνικών εκλογών.

Διαβολικό; Ίσως. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ασφαλώς.

Έως και ο Εγκέλαδος αντιδρά

Ενόψει του διαγγέλματος το οποίο θρυλείται πως θα απευθύνει στον ελληνικό λαό σήμερα ή το πολύ αύριο ο πρωθυπουργός, που θα περιέχει αναγγελία προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, δεν έχει ξεσηκωθεί μονάχα η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας και της στελεχιακής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, ούτε και η εμπορική και επιχειρηματική κοινότητα είναι η μόνη που έχει εγείρει ζωηρές ενστάσεις.

Εδώ προειδοποιεί με τα δικά της απειλητικά μηνύματα έως και η φύση.

Το πρωί, ο Εγκέλαδος χτύπησε τη Δυτική Αττική με 4,4 ρίχτερ, σε εστιακό βάθος μόλις 7 χλμ., ενώ τη νύχτα που προηγήθηκε, καταγράφτηκε μία ασυνήθιστη σεισμική κινητικότητα.

Λέτε, ενώ είναι έτοιμος να σταθεί μπροστά στο podium ο πρωθυπουργός, να ξεσπάσει κανένα εξάρι ρίχτερ και να ανακρούσει πρύμνα;

Μακάρι, λένε όλοι. Όχι να γίνει σεισμός, αλλά να κάνει πίσω ο κος. Καραμανλής.

Για το Θρύλο ρε γαμώτο!













Έχοντας ως μοναδική -πλέον- επιλογή για να καλύψει τα ορατά κενά του στις θέσεις του αριστερού χάφ-εξτρέμ και του σέντερ-φόρ αποκλειστικά με παίκτες που αυτή την εποχή είναι ελεύθεροι στην αγορά, ο Ολυμπιακός έκλεισε συμφωνία-εξπρές με τους κκ. Ρουσσόπουλο και Καραχάλιο.

Η θέση που κάλυπτε μέχρι πρότινος ο Pedrag Djordjevic, αναμένεται να καλυφθεί επαρκώς από τον κο. Ρουσσόπουλο, που έχει όλα τα σχετικά προσόντα. Είναι κλασσικός αριστερός, που μπορεί να γυρίσει ξαφνικά και σε δεξιός, επιδέξιος στους ελιγμούς στο κέντρο, που ειδικεύεται να χτυπάει τον αντίπαλο πισώπλατα στην άμυνά του.
Στη γραμμή κρούσης, ο κος. Καραχάλιος μπορεί να κάνει επίσης άριστη δουλειά. Ψηλός, βαρύς, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένας φουνταριστός επιθετικός, κάποιες φορές άτεχνος και επιπόλαιος, αλλά με θράσος και δίψα για διάκριση.

Κοινό τους σημείο, ότι είναι "γαύροι" και οι δύο και μπρος στη δόξα του θρυλικού εφήβου του Πειραιά, είναι έτοιμοι να παραμερίσουν τις παλιές τους διαφορές και να δώσουν τα χέρια αγαπημένοι, όπως στη φωτογραφία.

Πληροφορίες ότι ο φανατικός "βαζέλας" κος. Καραμανλής, κτυπάει με μανία το κεφάλι του που τους έκανε δώρο και τους δυο στον αιώνιο αντίπαλο, κρίνονται ως παραπάνω από πιθανές.

(Τον κύριο στα αριστερά δεν τον γνωρίζουμε, αλλά είναι προφανές πως έχει μείνει εμβρόντητος από την αναπάντεχη εξέλιξη)