2 Σεπ 2009

Διαβολικό σχέδιο από Καραμανλή

Κυκλοφόρησε σήμερα νωρίς το πρωί και έχει πράγματι πλάκα. Για τους λιγότερο πλακατζήδες, παρουσιάζει πάντως σοβαρό ενδιαφέρον.

Ο κος. Καραμανλής, ανακοινώνει σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αρχίζοντας από τον εαυτό του. Αποσύρεται από την πρωθυπουργία και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καλείται να εκλέξει μεταβατικό πρωθυπουργό.

Γίνεται πρόταση στον κο. Σουφλιά, ο οποίος δεν έχει πολλά περιθώρια για να αρνηθεί. Η Κ.Ο. τον εκλέγει πρωθυπουργό, όχι παμψηφεί, προκειμένου να μην καταστεί πανίσχυρος. Αλλά ήδη το σύστημα του διαπλεκόμενου Τύπου, ειδικά τα ΜΜΕ συμφερόντων του κου. Μπόμπολα, είναι εγκλωβισμένα να υποστηρίξουν το νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση που αυτός θα ορίσει.

Ο κος. Σουφλιάς παρουσιάζει πρόταση διακυβέρνησης με ορίζοντα το φθινόπωρο του 2011 και το ΠαΣοΚ καθίσταται απολύτως υπεύθυνο για το αν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στην πιο κρίσιμη φάση της. Ο κος. Παπανδρέου μπαίνει σε σκέψεις να ανακαλέσει την αρχική δέσμευσή του και προσανατολίζεται ακόμη και στο ενδεχόμενο να ψηφίσει με την πρώτη την επανεκλογή του κου. Παπούλια το Μάρτιο.

Ο κος. Καραμανλής συγκαλεί έκτακτο συνέδριο ολικής επανίδρυσης της ΝΔ. Θέτει εαυτόν στη διάθεση της κομματικής βάσης και η καραμανλική πλειοψηφία του 70%, τον επανεκλέγει πανηγυρικά. Ψηφίζονται νέα πλατφόρμα πολιτικής επανίδρυσης, νέο καταστατικό και εκλέγονται νέα Κεντρική Επιτροπή, νέος Γραμματέας Κ.Ε. και νέο Πολιτικό Συμβούλιο, όλοι και όλα του απολύτου ελέγχου του κου. Καραμανλή. Ο πρόεδρος, μαζί με το Γραμματέα και τα όργανα που μόλις εκλέχτηκαν, αφοσιώνονται στη ριζική ανασύνταξη του κόμματος ενόψει εθνικών εκλογών.

Διαβολικό; Ίσως. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ασφαλώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: