22 Ιαν 2010

Συμβάλλουμε στον αγώνα του Mediakia για επανένωση χαμένων αδερφών

Γιώργος Αλογοσκούφης, πρώην τσάρος της Οικονομίας - Κώστας Φραντζέσκος, πρώην βιρτουόζος της μπάλας

Θα τολμήσουν να ρίξουν πόρτα σε καθιερωμένα κομματικά στελέχη;

Εάν έχουν την ελάχιστη -έστω- δόση αληθείας (πράγμα που ειλικρινώς απευχόμαστε) οι πληροφορίες ότι άνθρωποι της γνωστής συνομοταξίας των μπρατσαράδων έχουν ήδη λάβει οδηγίες να ρίξουν πόρτα σε καθιερωμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην έχουν πρόσβαση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενδέχεται να ακολουθήσουν σκηνές από σαλούν του Φαρ Ουέστ.

Αν ευσταθούν οι φήμες για τον επικεφαλής του πογκρόμ θα 'ναι κρίμα

Ως πρωταγωνιστής όλων αυτών των εκκαθαρίσεων που περιγράψαμε παρακάτω, αλλά και πολύ περισσοτέρων ακόμη, φέρεται να είναι ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κος. Μενέλαος Δασκαλάκης. Εμείς δεν το γνωρίζουμε αυτό και ούτε και μπορούμε να το υιοθετήσουμε άκριτα, είτε ως πληροφορία, είτε ως φημολογία. Εάν αληθεύει πάντως, θα είναι πράγματι κρίμα για έναν άνθρωπο που καθιέρωσε στο κομματικό στερέωμα ο κος. Κώστας Καραμανλής, να ασκεί τέτοιο πογκρόμ κατά καραμανλικών στελεχών και η δίκαιη τιμωρία του, θα είναι η εντόνως συζητούμενη εν καιρώ αντικατάστασή του (αφότου θα έχει τελειώσει τη … «βρώμικη δουλειά» και θα έχει πάρει πάνω του όλο το κόστος και όλο το ανάθεμα) από τον φρέσκο και χαμογελαστό αναπληρωτή που του έβαλε στο πλάι του ο κος. Σαμαράς, κο. Θανάση Δραβίλα.

Τον στέλνουν πίσω στο Δημόσιο να τον κατασπαράξουν οι Πρασινοφρουροί;

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις άρσεων στις αποσπάσεις υπαλλήλων, ειδικά σε στελέχη που ανήκουν στον στενό πυρήνα συνεργατών ανθρώπων τους οποίους ο κος. Αντώνης Σαμαράς θεωρεί αντιπάλους του, όπως συμβαίνει με τον κο. Σωτήρη Καραντζά που αποτελεί alter ego του Δημάρχου Αθηναίων κου. Νικήτα Κακλαμάνη, ή που έχουν «φακελωθεί» από τη Ρηγίλλης ότι στήριξαν την κα. Ντόρα Μπακογιάννη, όπως συμβαίνει με τον κο. Σεραφείμ Λιάπη, τέως υποδιοικητή του ΙΚΑ και τον κο. Κώστα Πάσχο, τέως πρόεδρο σε ΗΣΑΠ και Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Εάν παραδείγματα σαν τα προηγούμενα αποτελούν απτές αποδείξεις για ένα οριστικό ξεκαθάρισμα που επιχειρούν οι Σαμαρικοί απέναντι σε όλα τα στελέχη που δε βρίσκονται στο στρατόπεδο της άμεσης ή έμμεσης επιρροής τους, τι να πει άραγε κανείς για στελέχη που υποστήριξαν με σθένος και αυταπάρνηση την υποψηφιότητα του Μεσσήνιου πολιτικού και όπως φημολογείται, τα παίρνει και αυτά για τα καλά το «σφουγγάρι».

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση, εκείνη του τέως διοικητή του ΟΑΕΔ και πολιτευτή στη Β’ Αθηνών, κου. Γιώργου Βερναδάκη.

Ο κος. Βερναδάκης είχε πάρει σχεδόν … «επ’ ώμου» το Δήμο Παλαιού Φαλήρου όπου κατοικεί, ο οποίος εθεωρείτο αμιγώς «μητσοτακικός» λόγω της παρουσίας του δημάρχου κου. Διονύση Χατζηδάκη. Και όμως, ο κος. Σαμαράς επικράτησε και εκεί, με τον κο. Βερναδάκη να δίνει τον καλύτερό του εαυτό γι’ αυτή την υπόθεση. Μέχρι και την ημέρα των εκλογών, κυκλοφορούσε στο εκλογικό κέντρο με κονκάρδες και αυτοκόλλητα του κου. Σαμαρά. Τόσο πολύ εξετέθη υπέρ του νυν προέδρου της ΝΔ!

Όλοι θεωρούσαν βέβαιο ότι λόγω της πολυετούς τριβής του με τα συνδικαλιστικά, της γνώσης του πάνω στον τομέα της Απασχόλησης, της παρουσίας του στην κορυφή της διοίκησης του ΟΑΕΔ, της εμπειρίας του ως διευθυντή της άκρως σημαντικής γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος παλαιότερα πριν δέκα χρόνια, ο κος. Βερναδάκης θα οριζόταν τουλάχιστον αναπληρωτής γραμματέας κάπου. Η πλήρης απουσία του ονόματός του από τους ορισμούς γραμματέων και αναπληρωτών, εξέπληξε τους πάντες. Και τώρα, είναι έτοιμοι να τον «ξηλώσουν» εντελώς από το κόμμα όπου ήταν αποσπασμένος, στέλνοντάς τον πίσω στην οργανική του θέση.

Σημειώστε, ότι για μία ολόκληρη ζωή, ο κος. Βερναδάκης υπήρξε ένα σκληρό αγκάθι μέσα στο σώμα του πασοκικού συνδικαλιστικού συστήματος, τόσο για το γεγονός ότι ήταν σκληρός Νεοδημοκράτης, όσο κυρίως διότι γνωρίζει το φάκελο Ανεργία-Απασχόληση καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο και έβγαζε πάντοτε στη φόρα τα λάθη, τις αμέλειες, αλλά και τις πολιτικές κομπίνες των «Πρασινοφρουρών». Αλλά και τις τελευταίες ημέρες, ο κος. Βερναδάκης έχει ανοίξει μέτωπο πολιτικής μάχης με τον υπουργό Εργασίας κο. Ανδρέα Λοβέρδο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κο. Γιάννη Παναγόπουλο, κατατροπώνοντάς τους με επιχειρήματα και με στοιχεία.

Και ναι, αυτό τον άνθρωπο ετοιμάζονται οι Σαμαρικοί να ρίξουν ως απλό υπάλληλο στα χέρια και στα δόντια των Πασόκων που ευχαρίστως θα τον διαμέλιζαν. Δεν τους κάνει ούτε καν ως απλός συμβουλος για το εργασιακό δηλαδή;

«Σφουγγάρι» !!!

Να δούμε με τι μάτια θα αντικρύσουν αυτά τα στελέχη στην αυριανή Κ.Ε.;

«Σφουγγάρι» ετοιμάζεται και για τον κο. Μπάμπη Κόκκινο, γενικό γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επί πέντε χρόνια.

Εκπαιδευτικός ο κος. Κόκκινος, απέρριψε ακόμη και τη θέση διευθυντή προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες στο κόμμα μέσα στο οποίο μεγάλωσε και έδωσε σημαντικές μάχες, από την εποχή της Νεολαίας, όσο και στα χρόνια των κυβερνήσεων του κου. Κώστα Καραμανλή. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κος. Κόκκινος έπαιξε κορώνα-γράμματα το όνομα και τη φήμη του, προκειμένου να φανεί πιστός απέναντι στο κόμμα και ανοικτός απέναντι στα αιτήματά του.

Νεότατος σε ηλικία ο κος. Κόκκινος, έμπειρος και καταρτισμένος περί τα πολιτικά και συνδικαλιστικά θέματα, θα μπορούσε να αποτελεί μία σημαντική επένδυση για τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν φαίνεται να τον σώζει τίποτα από το «σφουγγάρι», ούτε καν το γεγονός ότι ήταν και είναι γνήσιος Καραμανλικός. Διότι ως γνωστόν, πέρα από δύο-τρεις «Εφιάλτες», τα καραμανλικά στελέχη είναι από τα πρώτα που αποκεφαλίζονται.

Να δούμε με τι μάτια θα τον αντικρύσουν κάποιοι κύριοι στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή, της οποίας ο κος. Κόκκινος αποτελεί εκλεγμένο μέλος.

Άντε στα πενήντα-πέντε (και βάλε) να πέσεις μέσα στη φωλιά των Πασόκων!

Το πογκρόμ απομακρύνσεων σε στελέχη που είναι αποσπασμένα στο κόμμα, αναμένεται να γίνει αμέσως μετά την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ούτως ώστε να αποφύγει το σύστημα της Ρηγίλλης μία μαζική, οργανωμένη κλίμακα αντιδράσεων.

Λέγεται ότι στην λίστα προγραφών, βρίσκεται ψηλά ο αδελφός του κου. Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της κας. Ντόρας Μπακογιάννη, Θάνος. Μιλάμε δηλαδή για μία ευθεία πρόκληση του κου. Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στην αντίπαλό του, στις εκλογές.

Το «σφουγγάρι» πλησιάζει επικίνδυνα και στον κο. Γιάννη Χατζή, τέως αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος. Ο κος. Χατζής, πέρα από παλαιό στέλεχος που έχει διαγράψει μία ξεχωριστή πορεία προσφοράς και δημιουργικότητας μέσα στο κόμμα, είναι και ένας άνθρωπος πράος, καλοσυνάτος και αγαπητός στους περισσότερους Νεοδημοκράτες. Τον «σφουγγαρίζουν» κι αυτόν οσονούπω, καθώς χρεώνεται απευθείας στον κο. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του οποίου ο κος. Χατζής αποτελεί στενότατο συνεργάτη και έμπιστο φίλο από τα νιάτα τους στην ΟΝΝΕΔ.

Φανταστείτε τώρα, τον κο. Χατζή στην ηλικία των πενήντα-πέντε και βάλε χρόνων, να επιστρέφει στην οργανική του θέση στο Δημόσιο, περιστοιχισμένο από αφιονισμένους Πασόκους. Βέβαια, από την άλλη, οι Πασόκοι μπορεί να αποδειχτούν πιο ανθρώπινοι από τoυς «γενίτσαρους» που έχουν κατακλύσει τη ΝΔ.

Τέλος, για τον κο. Χατζή υπάρχει μία σοβαρή εκκρεμότητα αναφορικά με το μέλλον του περιοδικού «Μετεξέλιξη» στο οποίο είναι εκδότης και κάτοχος του τίτλου. Αυτή, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντησή του με τον ίδιο τον κο. Σαμαρά, εάν και όποτε γίνει.

«Σφουγγάρισαν» ακόμη και εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου!

Τους έχει πιάσει αμόκ. Απομακρύνουν από τη Ρηγίλλης, κόβοντας τις αποσπάσεις τους, όλα τα στελέχη που έχουν να κομίσουν πείρα και γνώση.

Βρίσκεται ήδη εκτός ο κος. Σέργιος Τσίφτης. Τέως γενικός γραμματέας Βόρειου Αιγαίου, τέως ειδικός γραμματέας Εθνικού Τυπογραφείου. Απ’ όπου και αν πέρασε, απέσπασε τα εύσημα και τίμησε τον κο. Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία για την απόφασή τους να τον συμπεριλάβουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Το σύστημα του κου. Αντώνη Σαμαρά, ενδεχομένως και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλλον δεν συγχωρούν στον κο. Τσίφτη το γεγονός ότι υποστήριξε την κα. Ντόρα Μπακογιάννη. Έτσι, τον «σφουγγάρισαν» για τα καλά. Δεν σεβάστηκαν καν το γεγονός ότι εξακολουθεί και είναι εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ναι, ασκούν πολιτική δίωξη ακόμη και σε εκλεγμένα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου!