6 Φεβ 2010

Φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα Δράκου για την Πελοπόννησο

Βέβαιη σχεδόν θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΝΑΕ και νομάρχη Μεσσηνίας κου. Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που λέγεται πως «κλείδωσε» στο περιθώριο του Συνεδρίου του μεγάλου αυτοδιοικητικού οργανισμού.

Να σημειωθεί ότι μέχρι χθές εθεωρείτο κάθε άλλο παρά βέβαιο ότι ο κος. Δράκος θα ήταν τελικά ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι σχέσεις του με τον κο. Αντώνη Σαμαρά διήγαγαν περίοδο δριμείας ψυχρότητος, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κομματικό ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στην Πύλο ανήμερα των Θεοφανίων, χωρίς να ενημερώσει το νομάρχη για την παρουσία του. Ακούγεται ότι ο κος. Σαμαράς περίμενε από τον κο. Δράκο να χαιρετίσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ με κύμβαλα και αλαλαγμούς λόγω της κοινής μεσσηνιακής καταγωγής τους, αλλά ο κος. Δράκος επιφυλάχτηκε να φανεί τόσο εκδηλωτικός λόγω του γεγονότος ότι εκ της θεσμικής του ιδιότητος όφειλε να συμπεριφερθεί ως επικεφαλής όλων των νομαρχών -ακόμη και εκείνων που τέθηκαν στο πλευρό της κας. Ντόρας Μπακογιάννη.

Τελικά, φαίνεται πως πρυτάνευσε το πνεύμα της λογικής και ο κος. Δράκος κατεβαίνει υποψήφιος στην Πελοποννήσο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν μάλιστα ότι θα την πάρει κιόλας, καθώς θα ψηφιστεί από το σύνολο της βάσης δεξιών ψηφοφόρων, μαζί με πολλούς άλλους από τον κεντρώο χώρο.

Σενάρια διακινούνται και για υποψηφιότητες Βαγγέλη και Άρη στην Αττική

Βέβαια η Ρηγίλλης διαρρέει προς τα Μέσα Ενημέρωσης πληροφορίες για πιθανές υποψηφιότητες στην Αττική των κκ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Άρη Σπηλιωτόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πρώην υπουργοί είχαν ταχθεί υπέρ της εκλογής της κας. Μπακογιάννη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι όλα τούτα διαχέονται στη δημοσιότητα από το επικοινωνιακό επιτελείο του κου. Αντώνη Σαμαρά, προφανώς σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει να παίξει παιχνίδια διάσπασης απέναντι σε μία ομάδα στελεχών η οποία, αν παρέμενε συσπειρωμένη, θα ήταν μόνιμη απειλή γι’ αυτόν και πόλος έλξης για έναν τεράστιο αριθμό επίλεκτων στελεχών του κόμματος.

Ενδιαφέρον θα ‘χει πάντως να κάνουν όλοι αυτοί πίσω και να αναγκαστεί ο κος. Σαμαράς να κατεβάσει στην Αττική κανένα Μανώλη. Άντε και κανένα Αβραμόπουλο στην πιο κυριλέ εκδοχή.

Έδινε και έπαιρνε στην ΕΝΑΕ η φήμη ότι η Ντόρα πάει για Περιφερειάρχης

Έδινε και έπαιρνε χθες στο Συνέδριο της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος) στο ξενοδοχείο Caravel ο ψίθυρος ότι η κα. Ντόρα Μπακογιάννη σκέφτεται, ή ακόμη και προτίθεται, να κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, μία θέση άκρως σημαντική, εφόσον μιλάμε για κάτι σα μίνι-πρωθυπουργό σε ένα πληθυσμό άνω των δύο εκατομμυρίων πολιτών.

Μάλιστα, λεγόταν ότι η κα. Μπακογιάννη θα προβεί στο συγκεκριμένο εγχείρημα, με, ή χωρίς τη στήριξη της Ρηγίλλης, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Μένει να αποσαφηνιστεί ποιος κυκλοφόρησε αρχικά αυτή τη φήμη. Από εκεί κρίνεται τόσο η εγκυρότητα, όσο και η σημασία της. Πάντως, οι σαμαρικοί τη διακινούσαν μετά μανίας, ενώ οι μπακογιαννικοί δεν τη σχολίαζαν.

Οργή αρχίζουν και νιώθουν οι εθνικιστές δεξιοί από την κοροϊδία Σαμαρά

(Αναδημοσίευση από το blog του Κοπέρνικου)

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες πολλά σχόλια ανθρώπων που ιδεολογικά τοποθετούνται στο λεγόμενο δεξιό εθνικιστικό φάσμα σχετικά με τα ανθελληνικά μέτρα που έχει σκοπό να περάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την στάση του Σαμαρά απέναντι τους. Παντού παρατηρώ διάχυτη αγανάκτηση για την συνεναιτική στάση του κυρίου Σαμαρά και οργή για την χαμένη ψήφο που του έδωσαν όλοι στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως έχω ξαναπεί επανειλλημένα όλοι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ σε ποσοστό σχεδόν απόλυτο έτρεξαν πρώτοι στις κάλπες να ψηφίσουν Σαμαρά με την ελπίδα οτι με την εθνικιστική του στροφή θα δώσει κίνητρα και στους ίδιους να επιστρέψουν στην Νέα Δημοκρατία. Τώρα οι ίδιοι λένε οτι όχι μονάχα δέν θα επιστρέψουν αλλά οι διαρροές στις επόμενες εκλογές προς το ΛΑΟΣ θα είναι ακόμα μεγαλύτερες, έτσι εξηγείται επιπλέον το άνοιγμα της ψαλίδας που φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Πολλοί δηλώνουν οτι παρασύρθηκαν ακούγοντας τις μεγαλοστομίες απο τα διάφορα Καραμανλοσαμαρικά παπαγαλάκια οτι τάχα η Ντόρα Μπακογιάννη έχει σκοπό να πουλήσει την Ελλάδα στους Αμερικάνους, άλλοι απο αυτούς άδολα άλλοι με δόλο. Ακόμα και μόνιμοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που ιδεολογικά ανήκουν στην καθαρή δεξιά δηλώνουν οτι απογοητεύθηκαν άλλα περίμεναν να βρούν όταν πήγαν να του ρίξουν την ψήφο, άλλα βρήκαν.

Αιχμή του δόρατος στην δυσαρέσκεια που υπάρχει εναντίον του Σαμαρά είναι οτι επέτρεψε να κλείσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να εκμεταλευτεί το γεγονός ώστε να μπορέσει να βάλει φρένο στα μελλοντικά σχέδια του Γιωργάκη για ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες. Τελικά οι μόνοι που δικαιώθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ήταν όσοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ πήγαν να ψηφίσουν Σαμαρά, αυτοί πραγματικά σήμερα αισθάνονται όλοι με το δίκιο τους περήφανοι.

Συμπαιγνία απάτης για το Μεταναστευτικό από την άτυπη συγκυβέρνηση!

(Αναδημοσίευση από το periothiko)

Η στάση του προέδρου Αντώνη στο ζήτημα της παροχής ιθαγένειας στους μετανάστες, που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αμετροέπειας, ελιγμών, καπηλείας και φτηνών εντυπωσιασμών.
Με σκοπό και «η δουλειά να γίνει» και το αφελές πόπολο των «υπερήφανων δεξιών» να χάψει το παραμύθι της δήθεν «διαφωνίας» Σαμαρά με τον Παπανδρέου για το ζήτημα αυτό…

Η ιστορία έχει μεθοδευθεί αριστοτεχνικά και σύμφωνα με τη λογική του φαινομενικού «παζαρέματος»… Επί της ουσίας και του σκοπού δεν υφίσταται καμία απολύτως διαφοροποίηση.
Ενώ, π.χ., το ΛΑΟΣ είναι ξεκάθαρο -λέει όχι στην παροχή ιθαγένειας- ο Αντώνης προβάλλει, υποτίθεται, «ενστάσεις» για τα «κριτήρια» και τις «προϋποθέσεις» που θα πρέπει να ισχύουν, επικαλούμενος αόριστα και μπακαλίστικα το «καθεστώς άλλων ευρωπαϊκών χωρών»… Ποιων ακριβώς; Γιατί η κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει δικό της, αυτόνομο πλαίσιο για την παροχή ιθαγένειας σε νόμιμους μετανάστες.
Οι βαρύγδουπες και κενολόγες «προτάσεις» του Αντώνη στοχεύουν στο ξεγέλασμα των νεοδεξιών που είναι κάθετα αντίθετοι στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και ταυτίζονται με τις ακραίες θέσεις του Καρατζαφέρη. Όμως ο Σαμαράς δεν καταδέχεται να κατέλθει στο… υπόγειο της «πολυκατοικίας»… Άλλωστε, με το «φίλο Γιώργο» έχουν συμφωνήσει σε όλο το πρόγραμμα της «συγκυβέρνησης», ακόμη και στο πού θα… διαφωνήσουν, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των σκληροπυρηνικών «δεξιών».

Ήδη ο συντηρητικός τύπος (βλ. στο πλάι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ») και τα ΜΜΕ προετοιμάζουν το έδαφος για την… από κοινού (!!!) ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, αφού προηγουμένως ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει κάνει… αποδεκτές τις «προτάσεις» του προέδρου Αντώνη… Δηλαδή, το «παιχνίδι της κολοκυθιάς»: όχι 5 χρόνια, αλλά 7, όχι 3, αλλά 6 και πάει λέγοντας…
Γελοίες προφάσεις από πολιτικάντηδες που δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο…

Στο αίτημα Καραμανλή για συναίνεση απαντούσε «μόνη λύση οι εκλογές»

Του ΣΤΑΘΗ ΣΑΡΑΦΟΠΟΥΛΟΥ, τέως βουλευτή
(αναδημοσίευση από το blog Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για ανάπτυξη, με τίτλο «Γιατί ο Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία»)

Γράφαμε προχθές στο άρθρο μας "Καραμανλής και "αντιπολίτευση", μακάρι ο Καραμανλής να είχε την αντιπολίτευση που έχει σήμερα ο Παπανδρέου! Η κατάσταση στην πατρίδα μας θα ήταν τελείως διαφορετική και πιθανόν να μην αντιμετωπίζαμε τα σημερινά αδιέξοδα της οικονομίας μας, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρο της!

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Καραμανλής ενημέρωσε τον τότε αρχηγό της αξ. αντιπολίτευσης γι' αυτά που έβλεπε ότι έρχονται. Δηλαδή την επίθεση των "διεθνών κερδοσκόπων" εναντίον του ισχυρότερου νομίσματος του πλανήτη, του ευρώ! Και ότι η επίθεση αυτή θα γίνει σε χώρες της "Ευρωζώνης" των οποίων η οικονομία τους είναι διαχρονικά προβληματική! Δηλαδή των οικονομιών του Νότου (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία κλπ).
Του ζήτησε συναίνεση και ο Παπανδρέου του απήντησε... εκλογές, η μόνη λύση!
Έτσι εξηγείται και το ερώτημα όλων μας: Γιατί ο Καραμανλής πήγε σ' εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009;
Η αντιμετώπιση της επίθεσης χρειαζόταν συναίνεση η οποία δεν υπήρχε με τους ίδιους παίκτες της πολιτικής σκηνής!
Χρειαζόταν αλλαγή στους ρόλους και στα πρόσωπα! Και αυτό έγινε.
Ήδη αυτή τη στιγμή μαθαίνουμε τις επιθέσεις που δέχεται η οικονομία της Πορτογαλίας από τους ίδιους κύκλους που δέχθηκε και η ελληνική οικονομία!

Αξίζει να θυμηθούμε την εικόνα του Παπανδρέου πριν δύο χρόνια περίπου και τι έλεγε στη Βουλή στη σχετική συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τη συμμετοχή του Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τον Μάρτιο του 2008, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 12/3/2008, είχε κατέβει στην πορεία και δήλωνε: «Είμαστε όλοι εδώ γιατί παλεύουμε για το δίκιο. Και έχει δίκιο ο εργαζομένος που διαμαρτύρεται. Έχει δίκιο η γυναίκα που αντιδρά, έχει δίκιο η νέα γενιά που αντιδρά.Και δεν θα περάσουν, με αιφνιδιασμούς και με επικοινωνιακά τρικ, αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης». Έξι μέρες αργότερα παρενέβη στην ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στον Καραμανλή έλεγε: «Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα τους πείτε; Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, πώς να αντέξουν την προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεων μητέρες, κι αυτές που δικαιούνται; Και οι εργαζόμενες;»
Τα λόγια αυτά του Παπανδρέου, σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ!