Του ΣΤΑΘΗ ΣΑΡΑΦΟΠΟΥΛΟΥ, τέως βουλευτή
Γράφαμε προχθές στο άρθρο μας "
Καραμανλής και "αντιπολίτευση", μακάρι ο Καραμανλής να είχε την αντιπολίτευση που έχει σήμερα ο Παπανδρέου! Η κατάσταση στην πατρίδα μας θα ήταν τελείως διαφορετική και πιθανόν να μην αντιμετωπίζαμε τα σημερινά αδιέξοδα της οικονομίας μας, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρο της!
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Καραμανλής ενημέρωσε τον τότε αρχηγό της αξ. αντιπολίτευσης γι' αυτά που έβλεπε ότι έρχονται. Δηλαδή την επίθεση των "διεθνών κερδοσκόπων" εναντίον του ισχυρότερου νομίσματος του πλανήτη, του ευρώ! Και ότι η επίθεση αυτή θα γίνει σε χώρες της "Ευρωζώνης" των οποίων η οικονομία τους είναι διαχρονικά προβληματική! Δηλαδή των οικονομιών του Νότου (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία κλπ).
Του ζήτησε συναίνεση και ο Παπανδρέου του απήντησε... εκλογές, η μόνη λύση!
Έτσι εξηγείται και το ερώτημα όλων μας: Γιατί ο Καραμανλής πήγε σ' εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009;
Η αντιμετώπιση της επίθεσης χρειαζόταν συναίνεση η οποία δεν υπήρχε με τους ίδιους παίκτες της πολιτικής σκηνής!
Χρειαζόταν αλλαγή στους ρόλους και στα πρόσωπα! Και αυτό έγινε.
Ήδη αυτή τη στιγμή μαθαίνουμε τις επιθέσεις που δέχεται η οικονομία της Πορτογαλίας από τους ίδιους κύκλους που δέχθηκε και η ελληνική οικονομία!
Αξίζει να θυμηθούμε την εικόνα του Παπανδρέου πριν δύο χρόνια περίπου και τι έλεγε στη Βουλή στη σχετική συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τη συμμετοχή του Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τον Μάρτιο του 2008, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 12/3/2008, είχε κατέβει στην πορεία και δήλωνε: «Είμαστε όλοι εδώ γιατί παλεύουμε για το δίκιο. Και έχει δίκιο ο εργαζομένος που διαμαρτύρεται. Έχει δίκιο η γυναίκα που αντιδρά, έχει δίκιο η νέα γενιά που αντιδρά.Και δεν θα περάσουν, με αιφνιδιασμούς και με επικοινωνιακά τρικ, αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης». Έξι μέρες αργότερα παρενέβη στην ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στον Καραμανλή έλεγε: «Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα τους πείτε; Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, πώς να αντέξουν την προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεων μητέρες, κι αυτές που δικαιούνται; Και οι εργαζόμενες;»
Τα λόγια αυτά του Παπανδρέου, σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ!