6 Φεβ 2010

Φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα Δράκου για την Πελοπόννησο

Βέβαιη σχεδόν θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΝΑΕ και νομάρχη Μεσσηνίας κου. Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που λέγεται πως «κλείδωσε» στο περιθώριο του Συνεδρίου του μεγάλου αυτοδιοικητικού οργανισμού.

Να σημειωθεί ότι μέχρι χθές εθεωρείτο κάθε άλλο παρά βέβαιο ότι ο κος. Δράκος θα ήταν τελικά ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι σχέσεις του με τον κο. Αντώνη Σαμαρά διήγαγαν περίοδο δριμείας ψυχρότητος, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κομματικό ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στην Πύλο ανήμερα των Θεοφανίων, χωρίς να ενημερώσει το νομάρχη για την παρουσία του. Ακούγεται ότι ο κος. Σαμαράς περίμενε από τον κο. Δράκο να χαιρετίσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ με κύμβαλα και αλαλαγμούς λόγω της κοινής μεσσηνιακής καταγωγής τους, αλλά ο κος. Δράκος επιφυλάχτηκε να φανεί τόσο εκδηλωτικός λόγω του γεγονότος ότι εκ της θεσμικής του ιδιότητος όφειλε να συμπεριφερθεί ως επικεφαλής όλων των νομαρχών -ακόμη και εκείνων που τέθηκαν στο πλευρό της κας. Ντόρας Μπακογιάννη.

Τελικά, φαίνεται πως πρυτάνευσε το πνεύμα της λογικής και ο κος. Δράκος κατεβαίνει υποψήφιος στην Πελοποννήσο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν μάλιστα ότι θα την πάρει κιόλας, καθώς θα ψηφιστεί από το σύνολο της βάσης δεξιών ψηφοφόρων, μαζί με πολλούς άλλους από τον κεντρώο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: