8 Φεβ 2010

Μπάχαλο στον Πειραιά. Πολλοί πιθανοί υποψήφιοι και σίγουρος ο Μαυρίκος!

Το μεγαλύτερο μπάχαλο υποψηφιοτήτων διαδραματίζεται στον Πειραιά για τη δημαρχία.

Από την πλευρά του ΠαΣοΚ:
- Ο κος. Παναγιώτης Φασούλας ισχυρίζεται πως ξανακατεβαίνει υποψήφιος, εξ ου και τελευταία, έχει επενδύσει στην επικοινωνιακή προβολή του.
- Επιφανείς Πασόκοι του μεγάλου λιμανιού καθιστούν απολύτως ξεκάθαρο ότι είναι τόσο κραυγαλέα αποτυχημένος ο νυν δήμαρχος, που αν ξανακατεβεί υποψήφιος θα του στήσουν απέναντί του αντάρτικο. Λέγεται ότι εκείνος που είναι αποφασισμένος για τα πάντα, είναι ο εκδότης και πολιτευτής του ΠαΣοΚ στον Πειραιά, κος. Δημήτρης Κατσικάρης.
- Ταυτόχρονα ακούγεται ότι αν διευρυνθούν τα όρια του Δήμου προς Ρέντη και Δραπετσώνα, θα εξεταστεί σοβαρά και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κου. Ανδρέα Ανδριανόπουλου.
- Μπροστά στο ενδεχόμενο επέκτασης του Δήμου στυλώνουν πόδια οι άλλοι δήμαρχοι και λένε ότι δε θα δεχτούν καμιά συνένωση. Ο κεντροαριστερός δήμαρχος Ρέντη κος. Γιώργος Ιωακειμίδης για παράδειγμα έχει τονίσει ότι πρόκειται να είναι υποψήφιος δήμαρχος σε οποιοδήποτε νέο δήμο περιλαμβάνει τον δικό του, ακόμη και αν αυτός είναι ο διευρυμένος Δήμος Πειραιά.

Στον αντίποδα, στη Νέα Δημοκρατία:
- Ευελπιστεί να λάβει κομματική στήριξη ο τέως βουλευτής κος. Παναγιώτης Μελάς, χωρίς να έχει την παραμικρή ελπίδα εκλογής σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
- Περιμένει πως και πώς να ξεμπλέξει από τις κατηγορίες για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα ο τέως βουλευτής κος. Πέτρος Μαντούβαλος προκειμένου να ανακοινώσει τη δική υποψηφιότητά του, έστω και ανεξάρτητη.
- Νιώθει ενδιαφέρον, αλλά αναζητεί πολιτικά και κυρίως κομματικά στηρίγματα ο επικεφαλής του συνδυασμού Υπερνομαρχία Δράσης Αθήνα-Πειραιά κος. Σπύρος Σπυρίδων.
- Διάφοροι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί της πόλης προάγουν το σενάριο του κου. Ανδριανόπουλου εάν επεκταθούν τα όρια του δήμου, έστω και εάν τον πρώην δήμαρχο και υπουργό διεκδικεί και το αντίπαλο κόμμα.
- Διακινείται το σενάριο του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ κου. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, το οποίο δεν «περπατάει» με τίποτα, καθότι θεωρείται άκαπνος πολιτικά.
- Ενώ σε όλο αυτό το κουβάρι, μοιράζει την τράπουλα ο βουλευτής Πειραιά κος. Βασίλης Μιχαλολιάκος, κυρίως υπό την ιδιότητα του γραμματέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, αν και συζητείται ευρέως ότι έχει και αυτός στην άκρη του μυαλού του τη φιλοδοξία να είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Για να συμπληρωθεί η εικόνα του απόλυτου χάους με μία νότα ευθυμίας, απλά θα σας αναφέρουμε ότι έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του o κος. Παναγιώτης Μαυρίκος. Ποιος είναι ο κος. Μαυρίκος; Κατ’ αρχήν, διακρίνεται για το ταλέντο και την ευκολία που έχει να εκδίδει τετρασέλιδες κακοτυπωμένες εφημερίδες, με το ίδιο πάνω-κάτω περιεχόμενο, με τίτλους εφημερίδων που έχουν κλείσει («Ακρόπολις», «24 Ώρες»), η χρήση των οποίων είναι νομικώς ελέγξιμη - ίσως και επιλήψιμη. Επιπλέον, είναι παγκοίνως γνωστό ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ, ο κος. Μαυρίκος έλαβε χοντρά -σε σχέση με την ποιότητα των εφημερίδων που κυκλοφορεί- πακέτα διαφημίσεων και όλοι συμφωνούν ότι αυτό οφειλόταν στα ευχολόγια που έγραφε καθημερινά για τον κο. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον κο. Γιάννη Τραγάκη.
Τέλος, κάποιοι από εσάς ίσως να τον θυμόσαστε να ωρύεται τις βραδινές ώρες ως σχολιαστής από τον τηλεοπτικό άμβωνα του σταθμού «Τηλεάστυ» πριν καμιά δεκαριά χρόνια, ενώ κάποιοι πλακατζήδες τηλεθεατές του τηλεφωνούσαν και τον έβαζαν ακόμη περισσότερο στη μπρίζα με τα αγανακτισμένα -υποτίθεται- σχόλιά τους.

Η κατάσταση έχει γίνει πραγματικός μύλος δηλαδή και άντε να βγάλεις άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: