8 Σεπ 2009

Η αμηχανη Φώφη και η ασπίδα προστασίας

Είναι λίαν άδικο για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και εξαιρετικά εκνευριστικό για όλους εμάς τους μη πολιτευόμενους, το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που έχουν στην κυριολεξία χτίσει την καριέρα τους πάνω στη βάση στήριξης που τους παρέχει το σύστημα του κεντρικού τύπου, γραπτού και ηλεκτρονικού. Αυτή την ειδική φροντίδα την απολαμβάνουν πρωτίστως γόνοι πολιτικών οικογενειών και η κα. Γεννηματά, αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα αυτής της κατηγορίας.

Μη έχουσα καλλιεργημένο πολιτικό λόγο η κα. Γεννηματά, ούτε και δομημένη επιχειρηματολογία, μονίμως βασίζεται στο σεβασμό που τρέφουν όλοι οι διαμορφωτές κοινής γνώμης απέναντι στις θύμησες από το αγωνιστικό παρελθόν και την κοινωνική προσφορά του αειμνήστου πατρός της και περνά αλώβητη από οποιασδήποτε μορφής δυσχέρεια, καθώς της προσφέρεται απο παντού ασπίδα προστασίας.

Στην χθεσινοβραδινή "Ανατροπή" ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κος. Δούκας της απηύθυνε κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με το τι σχεδιάζει να κάνει το ΠαΣοΚ με την Οικονομία και ενώ η κα. Γεννηματά είχε περιέλθει σε εμφανή κατασταση αμηχανίας και συνάμα αδυναμίας να απαντήσει, ανέλαβε να τη διασώσει ο συντονιστής κος. Πρετεντέρης. Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατό να ζητεί κανείς εξειδικευμένες αναφορές σε τέτοιου είδους πολιτικές από την κα. Γεννηματά, δεδομένου ότι δεν είναι η αρμόδιος για θέματα Οικονομίας του ΠαΣοΚ κα. Κατσέλη, αλλά ούτε και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει δημοσίως εξηγήσει το πρόγραμμά του, κάτι που αναμένεται να πράξει στη ΔΕΘ.

Το λεπτό ζήτημα που προφανώς διαφεύγει του κου. Πρετεντέρη, είναι οτι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο πρωτοκλασάτο και κυρίως, τόσο προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έχει μαύρα μεσάνυχτα γύρω από τα βασικά οικονομικά πράγματα και από τι σκέφτονται στο κόμμα της να πραξουν. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, πολλώ δε μάλλον για μία εν δυνάμει ... υπουργό.

Συμπερασματικά και επί της ουσίας, είτε το ΠαΣοΚ δεν ενημερώνει σωστά τα στελέχη του, είτε τα στελέχη του είναι ανεπίδεκτα μάθησης, είτε το κόμμα στερείται πολιτικών προτασεων. Το ένα χειρότερο, από το άλλο σίγουρα...

Φέρτε γρήγορα το σιδηρούν περιλαίμιο!

Μέχρι την ημέρα συμπλήρωσης των ανακοινώσεων για όλους τους συνδυασμούς των εκλογικών περιφερειών μπορεί να είναι σίγουρος ο κος. Καραμανλής ότι μπορεί να αποφύγει το θανατηφόρο δάγκωμα στην καρωτίδα από το γνωστό αιμοσταγές βαμπίρ της εγχώριας πολιτικής ζωής.

Άπαξ και είναι οριστική η συμμετοχή της θυγατρός κας. Μπακογιάννη στην Α' Αθηνών και του υιού κου. Κυριάκου στη Β', τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κυκλοφορεί με σιδηρούν περιλαίμιο.

Αν και ενίοτε, τα βαμπίρ χτυπούν και με υποστηρικτικές -υποτίθεται- δηλώσεις.

Μπρρρρρ!!!

Άντε γεια Γιώργο από τους εκσυγχρονιστές


Μέχρι στιγμής, από τη Νέα Δημοκρατία δήλωσαν ότι δε θα κατέλθουν ως υποψήφιοι οι "βατοπεδινοί" κκ. Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης, ο διαφωνών εντόνως με την προκήρυξη εκλογών κος. Λιάπης, η έχουσα συμπληρώσει μία μακρά και ευδόκιμη κοινοβουλευτική θητεία και πρώτη γυναίκα πρόεδρος της βουλής κα. Ψαρούδα-Μπενάκη, καθώς και κάποιοι άλλοι πρώην βουλευτές, που βλέπουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι παραπάνω από περιορισμένες.

Την ίδια στιγμή όμως, εθελούσιες αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων έχουμε και στο ΠαΣοΚ, παρ' όλο που αν όντως ευσταθούσε η εκτίμηση περί σίγουρης επικράτησής του στις εκλογές, θα έπρεπε φυσιολογικά να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής σε εκλογικούς συνδυασμούς από παλιότερους και από επίδοξους υπουργούς. Μερικές αποχωρήσεις μάλιστα, όπως εκείνες των κκ. Αλέκου Παπαδόπουλου και Νίκου Χριστοδουλάκη, ενδέχεται να εμπεριέχουν και βαθύτερους πολιτικούς συμβολισμούς.

Ο κος. Χριστοδουλάκης, ενδεχομένως δεν είχε μεγάλες ελπίδες υπουργοποίησης λόγω του ιστορικού του στο ΥΠΕΘΟ, αλλά μην ξεχνάμε ότι ανήκει στη φρουρά εκσυγχρονιστικών στελεχών, τα οποία επιδιώκουν να τηρούν πολιτική απόσταση από τον κο. Παπανδρέου, ούτως ώστε να είναι ελεύθεροι στην κριτική τους απέναντί του.

Στην εκσυγχρονιστική τάση, υπολογίζεται πως ανήκει και ο ευρέως αναγνωρισμένος για τη σοβαρότητά του κος. Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα, έχει επανειλημμένως ζητήσει από όλους (προφανώς και από τον πρόεδρο του κόμματός του), να πουν την αλήθεια για η σκληρή πραγματικότητα της Οικονομίας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα μπορούσε να ενισχύσει με την παρουσία του τις ανεύθυνες εξαγγελίες του κου. Παπανδρέου για δώρα συνολικού ύψους 17 δις ευρώ.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι άλλοι δε θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές και από τα δύο κόμματα.

Και άλλο στέλεχος θύμα του Καρατζαφέρη

Ως τελευταίο δείγμα του πόσο αξιοκρατικά και δημοκρατικά αντιμετωπίζει τα ίδια του τα στελέχη στο ΛΑΟΣ, ο κος. Καρατζαφέρης έκοψε με το έτσι θέλω το Χρήστο Χαρίτο από το συνδυασμό της περιφέρειας Α' Πειραιώς για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, στέλνοντάς τον να πολιτευτεί στην παρακείμενη περιφέρεια της Β' Πειραιώς, την οποία ο νεαρός σε ηλικία πολιτικός δεν έχει δουλέψει αρκετά. Η αυθεντική πολιτική κοιτίδα του κου. Χαρίτου είναι η Α' Πειραιώς, στην οποία είναι αναπληρωτής βουλευτής πίσω από τον εκλεγέντα το 2007, γνωστό σεξολόγο Βαϊτση Αποστολάτο.

Η διαφορά μεταξύ των δύο σε ψήφους, ήταν ελάχιστη την προηγούμενη φορά. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δημοσκόπηση που διεξήχθη πρόσφατα, ο κος. Χαρίτος προπορευόταν του κου. Αποστολάτου. Δεδομένου ότι ο τελευταίος είναι αντιπρόεδρος της βουλής, ο κος. Καρατζαφέρης, προκειμένου να τον προστατεύσει, προτίμησε να απομακρύνει από την περιφέρεια τον κο. Χαρίτο.

Οι έχοντες καλή γνώση των πραγμάτων, ωστόσο, παρατηρούν ότι ο κος. Χαρίτος έχει αναπτύξει έντονη πολιτική δράση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, διεκδικώντας ρόλο πρωτοστάτη της ριζοσπαστικής δεξιάς, πράγμα που δεν άρεσε καθόλου στον κο. Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν αντέχει με τίποτα να βλέπει στελέχη του να ξεχωρίζουν. Αυτό, είχε διαφανεί και από την παλιότερη απόφασή του να εξορίσει στην περιφέρεια Αττικής το Μάκη Βορίδη, αντί να τον αφήσει να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, ή υποψήφιος υπενορμάρχης Αθηνών-Πειραιώς και από τις συχνές αλλαγές εκπροσώπων τύπου του κόμματος.

Σε μία ακόμη πιο προχωρημένη απόδοση της ίδιας εκδοχής, εκείνο που δεν άντεχε ακόμη παραπάνω ο κος. Καρατζαφέρης αναφορικά με τον κο. Χαρίτο, ήταν η επιμονή του τελευταίου να προσδίδει ιδεολογικά χαρακτηριστικά ριζοσπαστικού δεξιού στον εαυτό του και στο κόμμα του. Ανεπαρκής μορφωτικά και απαίδευτος πολιτικά, ο κος. Καρατζαφέρης δεν αντέχει να μοιράζεται το ζωτικό του χώρο με αναλυτές-ιδεολόγους της ριζοσπαστικής δεξιάς και προτιμά να προκρίνει light υποψηφιότητες σαν του κου. Αποστολάτου, οι οποίες, δεν ερεθίζουν την ανασφάλειά του και τον κάνουν να αισθάνεται κυρίαρχος.

Μπαίνουν και σε συνδυασμούς ΠαΣοΚ

Το απόλυτο κάρφωμα (και ουχί ξεκάρφωμα) πάντως, για το ποιοι είναι οι "Αποκαλυπτικοί" του Extra3 και πόσο αμερόληπτοι και αντικειμενικοί είναι στο υποτιθέμενο ρεπορτάζ και στην κριτική τους, αποτελεί το γεγονός ότι ο αρχιϊνστρούχτοράς τους κος. Γιομπαζολιάς αναμένεται να κατέλθει στον εκλογικό στίβο, ως στέλεχος σε κάποιον από τους συνδυασμούς του ΠαΣοΚ.

Το μαντάτο για τη συμμετοχή του προϊσταμένου της σε ψηφοδέλτιο του ... "Κινήματος" ξέφυγε από την περιχαρή κα. Τάνια, ενώ έσπευσε να το επιβεβαιώσει και ο κος. Παπαγιάννης.

Άντε "Καλαπόδη" και στα δικά σου. Δεν κατάφερες ποτέ σου να λάβεις τη θέση του αειμνηστου πατρός σου, παλιού βουλευτή της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής, εξ ου και το μίσος σου για το κυβερνόν κόμμα, αλλά η υπόγεια σήραγγα σύνδεσης και συνεργασίας που διατηρούν μεταξύ τους ανοικτή ΛΑΟΣ και ΠαΣοΚ και στην οποία κάνεις και εσύ συνεχείς βόλτες, όλο και κάπου θα σε οδηγήσει.
Όσο για τον κο. Γιομπαζολιά, ουδείς εξ υμών των παλιών αιφνιδιαστήκαμε για την επιλογή του. Τον θυμόμαστε καλά στα παλιά πασοκικά του παραληρήματα στο Κανάλι 29 μαζί μετους κκ. Κουρή, Γερονικολό, Πασβαντίδη και άλλους εκλεκτούς του συναδέλφους.

Τι απέκρυψαν οι "Αποκαλυπτικοί" για GPO

Είναι γνωστό το μέγεθος της φαιδρότητας του κου. "Καλαπόδη" και της υπόλοιπης κομπανίας, αλλά το απίστευτο είναι ότι πιστεύουν πως απευθύνονται σε τόσο πορωμένους πρασινοφρουρούς, που δε διστάζουν να κρύβουν όλα τα πραγματικά στοιχεία μίας δημοσκόπησης, ειδικότερα αν δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας για τη ΝΔ.

Για τη GPO για παράδειγμα...

1. "Αποκάλυψαν" τη διαφορά του 5,4% υπέρ του ΠαΣοΚ, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι αυτή η διαφορά δεν έχει σχέση με τα εξάρια και τα εξαμισάρια. Επιπλέον, δεν αποκάλυψαν ότι η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 20%.

2. "Αποκάλυψαν" ότι η δημοσκόπηση βγήκε μετά την εμφάνιση του κου. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι είχε αρχίσει από την Πέμπτη το πρωί και επομένως, δεν είχαν ενσωματωθεί ούτε κατά το ήμισυ οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

3. "Αποκάλυψαν" ότι ο κος. Παπανδρέου προηγείται του κου. Καραμανλή κατά μία μονάδα στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι στη συμπληρωματική ερώτηση για διαχείριση της οικονομικής κρίσης, προηγείτο με δύο μονάδες ο κος. Καραμανλής. Και αυτό, ενώ, οι ερωτώμενοι απάντησαν σε συντριπτικά ποσοστά πλειοψηφίας ότι κύριο μέλημά τους αυτή την εποχή είναι οτιδήποτε σχετίζεται με τα οικονομικά της χώρας.

4. "Αποκάλυψαν" ότι το ΠαΣοΚ έχει υψηλότερη συσπείρωση από τη ΝΔ, αλλά δεν αποκάλυψαν ότι:
α' - η συσπείρωση της ΝΔ είναι που έχει τα καλύτερα περιθώρια και την πιθανότερη προοπτική ανόδου.
β' - ένα μεγάλο μέρος των εκροών της ΝΔ, κατευθύνεται προς το ΛΑΟΣ και αυτό δεν είναι οριστικό, αλλά μάλλον αναστρέψιμο.
γ' - ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2007 και συγκεκριμένα το 22,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Αυτοί, αποτελούν ένα 3% περίπου του εκλογικού σώματος.
δ' - το ισοζύγιο εισροών-εκροών μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ είναι ένας προς δύο υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που του δίνει προβάδισμα νίκης, αλλά όχι βέβαιης, ειδικά αν πάρει αντίστροφη πορεία, έστω και μικρή.

5. "Αποκάλυψαν" ένα σωρό δικές τους αυθαίρετες σκέψεις και δεν αποκάλυψαν ότι παραπάνω από τους μισούς ερωτώμενους αναγνώρισαν ειλικρίνεια στις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αναγκαία τα μέτρα που εμπεριέκλειαν.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού κος. Βρυώνης έχει άποψη επί της δημοσιογραφικής ποιότητας και του επιπέδου αμεροληψίας των "αποκαλύψεων" και μη αποκαλύψεων των συνεργατών του, ή μήπως υποκρύπτεται κάποια γενικότερη σκοπιμότητα, την οποία ενδεχομένως αγνοούμε;


Και η Τάνια πατάει στις δύο βάρκες

Ένα πρόσθετο κομμάτι στο δημοσιογραφικό παζλ που συνθέτουν όλοι όσοι προπαγανδίζουν ταυτόχρονα υπέρ του ΠαΣοΚ και του ΛΑΟΣ, ελεεινολογώντας ακατάπαυστα για τη Νέα Δημοκρατία και τον κο. Καραμανλή, είναι και η κα. Ιακωβίδου, παρτενέρ του κου. "Καλαπόδη" στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra3.

Η τσαούσα κα. Τάνια, που φωνασκεί υπέρ του ... Κινήματος, όπως περιγράφει μονίμως το ΠαΣοΚ, στις βουλευτικές εκλογές του 2007, είχε κατεβεί με το συνδυασμό του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Αττικής, ως Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια) του Χρυσοστόμου, τρώγοντας τη σκόνη του κου. Βορίδη, παρ΄όλο που τον τελευταίο τον μετακίνησε εκεί άρον-άρον από την Α' Αθηνών ο κος. Καρατζαφέρης, προκειμένου να τον κάψει.

Λεπτομέρεια. Η κα. Τάνια ήταν κάποτε τηλεοπτικό ντουέτο με τον κο. "Καλαπόδη" και στο 'Τηλεάστυ" του κου. Καρατζαφέρη.

Καλό παιδί και από σπίτι ο Jeffrey

Στο στημμένο show μεταξύ των κκ. Καρατζαφέρη και 'Καλαπόδη", ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έβγαλε όλη τη μαυρίλα της συνομωτικής ψυχής του κατά του κου. Καραμανλή, λέγοντας ΤΑ απίστευτα ψέματα για τη μεταξύ τους σχέση, ενώ, έκανε ότι ήταν δυνατό για να καταστήσει συμπαθή τον κο. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας ότι λετουργεί ως δούρειος ίππος του.

Έως και για την ... όλως τυχαία συνεύρεσή τους στο ιταλικό εστιατόριο La Strada του Χαλανδρίου παραμονή της αναγγελίας προκήρυξης των εκλογών, είπε πως ο κος. Παπανδρέου σηκώθηκε, πήγε στο τραπέζι του και τον χαιρέτισε, καθώς πρόκειται για έναν ήρεμο και ευγενή άνθρωπο, αποτέλεσμα της διαπαιδαγώγησής του από τη μητέρα του Μαργαρίτα!!! Φυσικά, έσπευσε να προσθέσει ότι σε αντίθεση, ο κος. Καραμανλής είναι μάλλον κακομαθημένος.

Οδηγέ, μία σακούλααααααα!