8 Σεπ 2009

Και άλλο στέλεχος θύμα του Καρατζαφέρη

Ως τελευταίο δείγμα του πόσο αξιοκρατικά και δημοκρατικά αντιμετωπίζει τα ίδια του τα στελέχη στο ΛΑΟΣ, ο κος. Καρατζαφέρης έκοψε με το έτσι θέλω το Χρήστο Χαρίτο από το συνδυασμό της περιφέρειας Α' Πειραιώς για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, στέλνοντάς τον να πολιτευτεί στην παρακείμενη περιφέρεια της Β' Πειραιώς, την οποία ο νεαρός σε ηλικία πολιτικός δεν έχει δουλέψει αρκετά. Η αυθεντική πολιτική κοιτίδα του κου. Χαρίτου είναι η Α' Πειραιώς, στην οποία είναι αναπληρωτής βουλευτής πίσω από τον εκλεγέντα το 2007, γνωστό σεξολόγο Βαϊτση Αποστολάτο.

Η διαφορά μεταξύ των δύο σε ψήφους, ήταν ελάχιστη την προηγούμενη φορά. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δημοσκόπηση που διεξήχθη πρόσφατα, ο κος. Χαρίτος προπορευόταν του κου. Αποστολάτου. Δεδομένου ότι ο τελευταίος είναι αντιπρόεδρος της βουλής, ο κος. Καρατζαφέρης, προκειμένου να τον προστατεύσει, προτίμησε να απομακρύνει από την περιφέρεια τον κο. Χαρίτο.

Οι έχοντες καλή γνώση των πραγμάτων, ωστόσο, παρατηρούν ότι ο κος. Χαρίτος έχει αναπτύξει έντονη πολιτική δράση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, διεκδικώντας ρόλο πρωτοστάτη της ριζοσπαστικής δεξιάς, πράγμα που δεν άρεσε καθόλου στον κο. Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν αντέχει με τίποτα να βλέπει στελέχη του να ξεχωρίζουν. Αυτό, είχε διαφανεί και από την παλιότερη απόφασή του να εξορίσει στην περιφέρεια Αττικής το Μάκη Βορίδη, αντί να τον αφήσει να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, ή υποψήφιος υπενορμάρχης Αθηνών-Πειραιώς και από τις συχνές αλλαγές εκπροσώπων τύπου του κόμματος.

Σε μία ακόμη πιο προχωρημένη απόδοση της ίδιας εκδοχής, εκείνο που δεν άντεχε ακόμη παραπάνω ο κος. Καρατζαφέρης αναφορικά με τον κο. Χαρίτο, ήταν η επιμονή του τελευταίου να προσδίδει ιδεολογικά χαρακτηριστικά ριζοσπαστικού δεξιού στον εαυτό του και στο κόμμα του. Ανεπαρκής μορφωτικά και απαίδευτος πολιτικά, ο κος. Καρατζαφέρης δεν αντέχει να μοιράζεται το ζωτικό του χώρο με αναλυτές-ιδεολόγους της ριζοσπαστικής δεξιάς και προτιμά να προκρίνει light υποψηφιότητες σαν του κου. Αποστολάτου, οι οποίες, δεν ερεθίζουν την ανασφάλειά του και τον κάνουν να αισθάνεται κυρίαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: