23 Φεβ 2010

Τι να κάνει μονάχη της μία Ελληνίδα στο Άμπου Ντάμπι; Στείλτε πλήρες team!

Αν στείλαμε την κα. Λούκα Κατσέλη να θέλξει με τη στυλάτη γοητεία της και την πειθώ του λόγου της τους σεϊχηδες του Αμπού Ντάμπι, παραλείψαμε να συμπληρώσουμε την παρουσία της και με τις υπόλοιπες απαραίτητες μονάδες που θα σχημάτιζαν ένα πλήρες team, αντίστοιχο εκείνο της ταινίας «Μία Ελληνίδα στο Χαρέμι».
Ως γόη και καλλιτέχνη Βαγγέλη Σειληνό θα επιλέγαμε τον κο. Παύλο Γερουλάνο, ως εφευρετικό που ξέρει και να τα λέει χαριτωμένα Χρόνη Εξαρχάκο, τον κο. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ως ξανθιά Μαρία Ιωαννίδου, δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε άλλη από την κα. Θεοδώρα Τζάκρη.
Την επόμενη φορά πλήρης η αποστολή παιδιά! Έτσι;

Από που κι ως που έκαναν ταυτόχρονη εμφάνιση Λαζαρίδης και Μαρκόπουλος;



Χθες βράδυ στην «Ανατροπή» του κου। Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega Channel, η εμφάνιση του κου। Χρύσανθου Λαζαρίδη, γνωστού ρήτορα και μέγα διδασκάλου του γένους των πατριωτών κι εδώ και μία δεκαπενταετία προσωπικού συμβούλου και επιστημονικού συνεργάτη του κου। Αντώνη Σαμαρά, χρησίμευσε απλά ως back-up για τυχόν αδυναμία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μαρκόπουλου να αντιμετωπίσει υπεράριθμους αντιπάλους σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, ή υπέκρυπτε τη διάθεση του υπερήφανου μυστακοφόρου να εκτεθεί για τα καλά στο φως της δημοσιότητας, διεκδικώντας στο εγγύς μέλλον την πολιτική καριέρα την οποία πάντοτε φανταζόταν πως εδικαιούτο;









Κρατικός καπιταλισμός: Η διαιώνιση της κατεστημένης ολιγαρχίας

Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έχει στερέψει προφανέστατα η χώρα από φρέσκιες ιδέες. Την λύση θα δώσει ο λεγόμενος "κρατικός καπιταλισμός", ισχυρίζονται τώρα σοβαροί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Κρατικές επενδύσεις δηλαδή και στενός ελεγχος της Οικονομίας από το Δημόσιο. Ο,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα δηλαδή. Η διαφορά θα είναι πως θα έχουμε ...καλύτερους πολιτικούς!

Πως ακριβώς θα γίνει αυτό; Άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κρατικός καπιταλισμός καταλύει στην πράξη την Οικονομία της Αγοράς και βέβαια τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Που βέβαια ποτέ δεν θα επέτρεπε συγχωνεύσεις που διαμορφώνουν μονοπώλια στην αγορά. Και στηρίζει τις κατεστημένες επιχειρήσεις που επιζητούν κρατική προστασία. Το μοντέλο ανάπτυξης της μεταπολεμικής Ελλάδας, δηλαδή. Που είδαμε τελικά που μας οδήγησε. Ενα σύστημα που διαιωνίζει τις υπάρχουσες κυρίαρχες σχέσεις στην οικονομία και δεν κινδυνεύει η κατεστημένη επιχειρηματική τάξη. Μία από τα χρεωκοπημένα ίδια, δηλαδή.

Περισσότερο απ' όλα, το έλλειμμα εμπιστοσύνης είναι που πληρώνουμε τώρα

Του Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ οικονομικό σχόλιο της «Le Μonde» του Σαββατοκύριακου είχε τίτλο «Έλεος για την Ελλάδα». Εξηγούσε ότι η μεταχείριση που επιφυλάσσεται στη χώρα μας μπορεί να είναι δικαιολογημένη αλλά αρχίζει και ξεπερνάει πλέον τα όρια του θεμιτού. Κι ότι «η ελαφρότητα της Ελλάδας» δεν κοστίζει τελικά περισσότερο στην ευρωζώνη από «τον εγωισμό της Γερμανίας».

Το κράτος να επενδύει και η Διαπλοκή να κονομάει, το δόγμα Βγενόπουλου;

Η συνολική στάση του κου. Ανδρέα Βγενόπουλου στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του κου. Νίκου Χατζηνικολάου αποτέλεσε επιτομή της νοοτροπίας του μεγάλου Έλληνα επιχειρηματία.
Θα περίμενε κανείς από τον κο. Βγενόπουλο να υποστήριζε ότι η Ελλάδα θα όφειλε να είναι κατεξοχήν το κράτος της ελεύθερης επιχειρηματικότητας, λόγω του ειδικού μας ταλέντου στην αναζήτηση ευκαιριών στην ιδιωτική αγορά το οποίο διαπρέπει διεθνώς, αλλά και λόγω των ανεκμετάλλευτων πλουτοπαραγωγικών μας δυνατοτήτων.
Κι όμως, ο εν λόγω μπίζνεσμαν απεφάνθη υπέρ της ισχύος των κρατικών επενδύσεων και υπέρ ενός μοντέλου Κρατικού Καπιταλισμού.
Προφανώς, ο κος. Βγενόπουλος βρήκε την ευκαιρία να εκφραστεί εκ μέρους των κκ. Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Μπόμπολα και όλου του κατεστημένου του εν Ελλάδι μεγάλου κεφαλαίου που συχνά περιγράφεται υπό τον τίτλο της Διαπλοκής, το οποίο προκειμένου να εισέλθει στη βάσανο ενός κουραστικού και εξοντωτικού ιδιωτικού ανταγωνισμού, προτιμά ξεκούραστα και ανώδυνα να λυμαίνεται τη μεγάλη πίττα των δημοσίων έργων και εργολαβιών.
Το πιάσαμε το μήνυμα κε. Βγενόπουλε: Το Δημόσιο να επενδύει κι εσείς κι οι όμοιοί σας να κονομάτε.

Φρούδες οι ελπίδες του να καθιερωθεί μία μέρα ως ο εθνικός μας ηγέτης

Δική μας εκτίμηση είναι ότι και να θέλει ο κος. Ανδρέας Βγενόπουλος να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι κάποια στιγμή, έχει πάνω του στοιχεία, που είναι αρνητικά κι αδιόρθωτα:
Έχει αντιπαθητική όψη και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά. Θα πάει άραγε να κάνει πλαστική;
Έχει εκνευριστική χροιά. Θα βάλει άραγε τεχνικό μετατροπέα στις χορδές για την αλλάξει;
Έχει μανία με μία κακή καθαρεύουσα. Θα προσλάβει άραγε το Σαράντο Καργάκο να του την διορθώσει;
Τέλος, είναι Βαζέλας. Αυτό ΔΕΝ διορθώνεται, διότι έτσι χρίζεται κανείς εσαεί loser.

Προοίμιο ανοίγματος στην πολιτική το χθεσινοβραδινό κήρυγμα Βγενόπουλου;

(Αναδημοσίευση από το blog του Ατίθασου)

Αντίθετος με τις ιδιωτικοποιήσεις(!) δήλωσε στο ALTER ο Βγενόπουλος.
Άντε ας επιστρέψει, λοιπόν, την Ολυμπιακή και τα 300 εκ που έβγαλε από τον ΟΤΕ!!!

Δήλωσε υπέρ του "Κρατικού Καπιταλισμού"(!!!)
Άλλο πάλι και τούτο! Μάλλον το μοντέλο της Κίνας θα είχε στο νου του!

Λαϊκισμός και Άγιος ο Θεός. Αφού έχουμε κρατιστή λαό, του λέμε αυτά που θέλει να ακούσει. Κοινώς, του "χαϊδεύουμε τα αυτιά"!
Το ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ;
Το προπέρσυνο κρυφό γκάλοπ είχε δείξει πως δεν υπάρχει χώρος για κόμμα επιχειρηματιών. Μήπως αλλάζουν τα πράγματα;