23 Φεβ 2010

Το κράτος να επενδύει και η Διαπλοκή να κονομάει, το δόγμα Βγενόπουλου;

Η συνολική στάση του κου. Ανδρέα Βγενόπουλου στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του κου. Νίκου Χατζηνικολάου αποτέλεσε επιτομή της νοοτροπίας του μεγάλου Έλληνα επιχειρηματία.
Θα περίμενε κανείς από τον κο. Βγενόπουλο να υποστήριζε ότι η Ελλάδα θα όφειλε να είναι κατεξοχήν το κράτος της ελεύθερης επιχειρηματικότητας, λόγω του ειδικού μας ταλέντου στην αναζήτηση ευκαιριών στην ιδιωτική αγορά το οποίο διαπρέπει διεθνώς, αλλά και λόγω των ανεκμετάλλευτων πλουτοπαραγωγικών μας δυνατοτήτων.
Κι όμως, ο εν λόγω μπίζνεσμαν απεφάνθη υπέρ της ισχύος των κρατικών επενδύσεων και υπέρ ενός μοντέλου Κρατικού Καπιταλισμού.
Προφανώς, ο κος. Βγενόπουλος βρήκε την ευκαιρία να εκφραστεί εκ μέρους των κκ. Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Μπόμπολα και όλου του κατεστημένου του εν Ελλάδι μεγάλου κεφαλαίου που συχνά περιγράφεται υπό τον τίτλο της Διαπλοκής, το οποίο προκειμένου να εισέλθει στη βάσανο ενός κουραστικού και εξοντωτικού ιδιωτικού ανταγωνισμού, προτιμά ξεκούραστα και ανώδυνα να λυμαίνεται τη μεγάλη πίττα των δημοσίων έργων και εργολαβιών.
Το πιάσαμε το μήνυμα κε. Βγενόπουλε: Το Δημόσιο να επενδύει κι εσείς κι οι όμοιοί σας να κονομάτε.

3 σχόλια:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Θα τον φώναζα στον γάμο μου να μου ευχηθεί και του χρόνου, αν δεν ήθελα να μείνει κανένα και για τους συγγενείς.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Εννοώ κουφέτο

Dimitri είπε...

Μίλησε και η "επιχειρηματική πολιτική λύση" των Αμερικανών, να μάς δώσει και άποψη για τα οικονομικά θέματα.

Μήπως μπορεί να μας πεί ποιανού είναι τα λεφτά και μας το παίζει και παράγων, ο τέως δικηγοράκος του Σάλλα ;