31 Αυγ 2009

Οικονομέας που σας αξίζει παλιο-SOBs!


Βόρεια Καλιφόρνια. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχοντας κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και βλάστησης, ενώ κινδυνεύουν πάνω από 10.000 σπίτια με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα εγκαταλείψουν οι κάτοικοί τους. Δύο πυροσβέστες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πασχίζουν να κρατήσουν τη φωτιά στο όρος Γουίλσον, για να μην πλησιάσει και απειλήσει ακόμη και την πόλη του Λος Άντζελες.

Ο κυβερνήτης κος. Schwarzenegger δήλωσε πως «η φωτιά είναι εκτός ελέγχου» και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις εντολές για εκκένωση.

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής, λένε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον μία βδομάδα για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και της υφής της βλάστησης που συνεχώς την ανατροφοδοτούν.

Ο διοικητής αντιμετώπισης περιστατικών στα δάση των ΗΠΑ κος. Dietrich ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η φωτιά μπορεί ουσιαστικά να αναζωπυρώνεται και να εξαπλώνεται ανά πάσα στιγμή, διότι έχει τα δικά της μυαλά».

Όλα αυτά συμβαίνουν στις τριτοκοσμικές ΗΠΑ και δεν έχει βγει κανένα κανάλι, ή δημοσιογράφος να ζητήσουν την κεφαλή του κου. Schwarzenegger, ή ακόμη και αυτού του κου. Obama επί πίνακι. Αντιθέτως, αντιμετωπίζουν και αυτή την πυρκαγιά ως ένα φαινόμενο φυσικής καταστροφής, η τιθάσευση του οποίου, ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Τώρα τους στέλνεις, ή δεν τους στέλνεις τους αγγέλους της ελληνικής τηλεόρασης να τους τιμωρήσουν με τη ρομφαία τους. Διότι, εδώ, ως γνωστόν, ακόμη και για το σκώρο που μας τρώει τα μάλλινα στη ντουλάπα μας, ο κος. Καραμανλής είναι που φταίει και καταγγέλλεται δημοσίως γι’ αυτό, με ζητούμενο πάντα την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Μες στο πνεύμα των καιρών

Η ΝΕΤ προβάλλει τη δραματική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου (1958) "Ένας ήρως με παντούφλες" με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Βασίλη Λογοθετίδη.

Πρόκειται για ένα θεατρικό και κινηματογραφικό αριστούργημα, πιο επίκαιρο και διδακτικό από ποτέ άλλοτε, που αναφέρεται στην εντιμότητα των ολίγων, αλλά αληθινών πατριωτών και στη φαιδρότητα των πολλών, που σήμερα συνηθίζουμε να περιγράφουμε ως λαμόγια.

Όσοι έχετε κοντά σας τηλεοπτικό δέκτη, συντονιστείτε και δε θα χάσετε.

"Μιλημένες" έως και οι φωτογραφίες!

Το ΠαΣοΚ είναι επαγγελματίες στην προπαγάνδα. Η μεγαλύτερη επιτυχία δε, είναι ότι την εξαπολύουν μέσω του φιλικού τους τύπου, με τρόπο, τόσο άρτια συντονισμένο, που όχι μόνο η δημοσιογραφική προσέγγιση, αλλά έως και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται είναι οι ίδιες ακριβώς.

Τη φωτογραφία του κου. Καραμανλή που βλέπετε, η οποία τον παρουσιάζει σκυφτό να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου, επέλεξαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες, να δημοσιεύσουν την ίδια ημερομηνία, Σάββατο 29.8.2009, οι εφημερίδες

- "Ημερησία" (σελ. 6), με τίτλο στο σχετικό ρεπορτάζ "Σφίγγει ο κλοιός των εκλογών",

- "Κόσμος του Επενδυτή" (σελ. 6), με τίτλο "Ηρωική έξοδο αναζητά ο Κώστας Καραμανλής και

- "Τα Νέα" (σελ. 10), με τίτλο "Πρόεδρε, αποφάσισε πότε θα χάσουμε".

Σημειωτέον, ότι φωτογραφία από την ίδια στιγμή εξόδου του από το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά απλά σε διαφορετικό καρέ, επέλεξε και η "Ελευθεροτυπία" της ίδιας μέρας (σελ. 3), με τίτλο "Και οι δύο δρόμοι χωρίς επιστροφή στο Μαξίμου".

Οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι στη Νέα Δημοκρατία, έχουν προβληματιστεί καθόλου με όλη αυτή την ενορχηστρωμένη εκστρατεία και αντιλαμβάνονται πόσο λάθος τους ήταν να μην χτίσουν την τελευταία πενταετία ξανά το οικοδόμημα του φιλελεύθερου τύπου, αλλά να το καταστρέψουν ολοσχερώς;

Μεταδοτική ασθένεια ο φθόνος;

Σύμφωνοι, ο κος. Σαμαράς μπορεί να μην είναι κορυφαίος, υπό την έννοια, ότι αποσκίρτησε από το κόμμα του και έριξε κυβέρνηση ΝΔ, ίδρυσε διασπαστικό σχηματισμό, επανέκαμψε ασθμαίνων και τώρα μόλις αρχίζει να μπαίνει ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Σύμφωνοι, ο κος. Αβραμόπουλος μπορεί να μην είναι κορυφαίος, υπό την έννοια ότι μετά το ατυχές εγχείρημά του με το ΚΕΠ, επέστρεψε σε ένα κόμμα που κατ' αυτόν πάντα, είχε κλείσει το βιοϊστορικό του κύκλο και διαχειρίστηκε με τον πλέον ερασιτεχνικό τρόπο, τις όποιες μικρές πιθανότητες του έδιναν κάποιοι, για να αναδειχθεί εν καιρώ σε διάδοχο του κου. Καραμανλή.

Αλλά, όχι και δεν είναι κορυφαίος ο κος. Μεϊμαράκης! Υφυπουργός Πολιτισμού παλιότερα και τώρα υπουργός Εθνικής Αμύνης, βουλευτής επί πολλές θητείες στη σειρά, μακράν από τους πρώτους σε ψήφους στην χαοτική Β' Αθηνών, παλιός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, πρώτος και απόλυτα πετυχημένος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής και στρατηγός που δεν κάθεται στα μετόπισθεν, αλλά ρίχνεται πρώτος στη μάχη, τι άλλο θα χρειαζόταν άραγε κατά τον κο. Καλαντζή (που έκανε και τις σχετικές δηλώσεις στον 9,84) για να θεωρείται κορυφαίος;

Φαίνεται, στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης 18, όπου κατοικοεδρεύει εσχάτως ο κος. Καλαντζής, κυκλοφορούν στον αέρα, ιοί και μικρόβια, πολύ ισχυρότερα της νέας γρίπης, με πρώτο το φθόνο.

Quiz (προχωρημένης δυσκολίας)

Για ποιον νεαρό αστέρα της πολιτικής, που διάγει φάση απομόνωσης από το σύστημα και έντονου εκνευρισμού, έχει χρησιμοποιηθεί από παλαιό, έμπειρο πρώην συνάδελφό του, ή ίδια φράση που είχε χρησιμοποιήσει κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου για το Στρατηγό Γρίβα "εδοξάσθη κρυπτόμενος και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος";

Hint: Ο ίδιος ο νεαρός, ήρξε χειρών αδίκων πρώτος, πάνω στον όντως έντονο εκνευρισμό του, αποδίδοντας σε πρώην συνάδελφούς του, χαρακτηριστικά και χαρακτηρισμούς που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας.

Απίθανος συνδυασμός life&style

Αριστερά, διακρίνεται ο πρώην υπουργός, κος. Βουλγαράκης, που δημοσιογραφικές πληροφορίες τον εμφανίζουν να συγγράφει πόνημα με τίτλο "Περί πολιτικού κόστους". Σίγουρα, δεν πρόκειται για αυτοβιογραφικό, καθώς θα έπρεπε να φέρει ως ονομασία "Περί πολιτικής φθοράς". Προφανώς, αναφέρεται στο κόστος που ο ίδιος επέβαλλε με τα έργα και τις ημέρες του στην κυβέρνηση.

Δεξιά, διακρίνεται ο φερόμενος ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το Λαϊκό Οθόδοξο Συναγερμό, κος. Τράγκας, ο οποίος, έχει βαλθεί να μας θυμίσει από τις συχνότητες του RealFM και τις παρεμβάσεις του στο Alter, τον παλιό εαυτό του στο ραδιοφωνικό "Σκάι" του '93. Να βγει στον αέρα ντουέτο με τον κο. Κακαουνάκη έχει απομείνει μόνο.

Στυλιστικές παρατηρήσεις:
Ο κος. Βουλγαράκης φοράει μαύρο κοστούμι, μαύρη γραβάτα, πενθώντας ενδεχομένως για την καριέρα του ως βουλευτού, ενώ ο κος. Τράγκας προκαλεί το μικροαστικό καθωσπρεπισμό των πολιτών της Αθήνας, με δερμάτινο σανδάλι, φορεμένο με παντελόνι, πουκάμισο, σακάκι, γραβάτα.

Έξω υπάρχει ο "στρατηγός άνεμος"

"Πυρκαγιά κατακαίει τη νότια Καλιφόρνια, πάνω από 2000 κάτοικοι έχει χρειαστεί ήδη να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ οι σφοδροί άνεμοι καθιστούν δυσχερή την κατάσβεσή της¨.

Αυτό το κείμενο διάβαζε Παρασκευή μεσημέρι, εκφωνήτρια κορυφαίου ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού. Βλέπετε, στις ξένες πυρκαγιές, η σφοδρότητα του ανέμου, αναγνωρίζεται ως αρνητικός συντελεστής αναφορικά με τις προσπάθειες κατάσβεσης και δικαιολογείται η εξάπλωσή της. Εδώ, όχι. Ειδικά αν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία.