24 Οκτ 2009

Δεν υπάρχει πιο ειδικός στη διαχείριση κρίσεων από τον Πάγκαλο


Στις σκέψεις του κου. Παπανδρέου για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησής του, βρίσκεται και η σύσταση επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων, υπό τον κο. Πάγκαλο. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός έχει στο νου του πόσο αποφασιστικά έδρασε ο κος. Πάγκαλος ως υπουργός Εξωτερικών, τόσο στην κρίση των Ιμίων, όσο και στην κρίση με τον κο. Οτσαλάν.

Στην πρώτη περίπτωση, πίεζε τον τότε αρχηγό ΓΕΕΘΑ κο. Λυμπέρη "να φυσήξει ένα αεράκι και να πάρει την ελληνική σημαία πάνω από τη βραχονησίδα" και τη δεύτερη, τον Έλληνα πράκτορα κο. Καλεντερίδη, που είχε επωμιστεί τη φύλαξη του επικεφαλής του κουρδικού ΡΚΚ, "να τον πετάξει έξω από την πρεσβεία μας" στο Ναϊρόμπι, η οποία ήταν περιτριγυρισμένη από Τούρκους και Αμερικανούς πράκτορες.

Αποψή μας είναι ότι με τον κο. Πάγκαλο στη διαχείριση κρίσεων, υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε διμοιρία Τούρκων κομάντο να κάνουν ηλιοθεραπεία στον κήπο, ή στην ταράτσα της πολυκατοικίας μας. Συμφωνείτε;

Η Κοινωνία και η Παράταξη χρειάζονται ηγέτη, όχι Βοναπάρτη

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί εκ των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας έχουν εγκλωβιστεί σε μια εν δυνάμει παγίδα. Αναζητούν δηλαδή τρόπους για το πως θα αποκαθηλώσουν το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.
Το πραγματικό ζητούμενο δεν είναι αυτό.
Οι αμφίσημες διευρύνσεις δεν υπήρξαν ιστορικά οφέλιμες. Εκείνο που στ' αλήθεια χρειάζεται είναι, όσος χρόνος κι αν απαιτηθεί, να επιχειρήσει η ΝΔ να πείσει την κοινωνία πως οι αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού αποτελούν την λύση για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο κι όχι μιαν απλή θεωρητική προσέγγιση στις προκλήσεις της. Το ιδεολογικό ζήτημα της ΝΔ έχει επιλυθεί από την ιδρυτική της διακύρηξη της 4ης Οκτωβρίου του 1974. Ζητούμενο πια είναι η ιδεολογική κυριαρχία επί πραγματικών δεδομένων κι όχι η προσωπική επικράτηση κάποιου έναντι κάποιου άλλου σε ένα πεδίο άγονου καβγά για αιτίες που βρίσκονται πια στην κρίση της Ιστορίας.
Η κοινωνία και η παράταξη απαιτούν μπροστάρηδες κι όχι έναν σύγχρονο Βοναπάρτη.

Ελαφρυντικό στον Κορκονέα από τον υπουργό Προστασίας Πολίτη


Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου. Χρυσοχοϊδη περί "τρελού αστυνομικού που τον περασμένο Δεκέμβρη σκότωσε ένα παιδί", αν προέρχεται φυσικά από έναν σοβαρό και εχέφρονα άνθρωπο και όχι από κάποιον που έχει ήδη σαλτάρει από την εξουσία και δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει, θα πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν από τη Δικαιοσύνη ως ελαφρυντικό όταν κρίνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 15 Δεκεμβρίου;

Απαντάμε στο Mediakia με όλη την αλήθεια για τον κο. Λούλη
















Στοιχεία και πληροφορίες για το ρόλο του κου. Γιάννη Λούλη στα νεοδημοκρατικά πράγματα ή και γενικότερα, μας καλεί να δώσουμε με δύο απανωτές αναρτήσεις του στο blog του ο φίλος Mediakias. Μπορείτε μάλιστα να τις διαβάσετε, την πιο πρόσφατη κάνοντας κλικ εδώ και την πρώτη, κάνοντας ξανά κλικ ακριβώς εδώ.

Επειδή βλέπουμε πως ο Mediakias, το 'χει μεγάλη έγνοια τι εστί Λούλης και παράλληλα, το ενδιαφέρον της νεοδημοκρατικής βάσης γύρω από αυτό το καυτό ερώτημα ολοένα και κορυφώνεται, το Poleatics αποφάσισε να λύσει επιτέλους την πολυετή σιωπή του και να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που είχε για τή διπλή ζωή και το διπλό ρόλο του κου. Λούλη.

Λίγες, έως ελάχιστες μέρες το χρόνο, ο κος. Λούλης κατοικούσε στην Αθήνα, όπου παρουσιαζόταν ως πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος των περισσοτέρων από τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας από τον κο. Μητσοτάκη και μετά. Για το υπόλοιπο διάστημα, όλοι έχαναν από τα μάτια τους αυτό τον ιδιόρρυθμο και περίεργο άνδρα με αποτέλεσμα να διερωτώνται εάν επρόκειτο για άνθρωπο ή για φάντασμα.

Αποκαλύπτουμε λοιπόν, ότι μόνιμος τόπος κατοικίας του κου. Λούλη ήταν και είναι η μακρινή Ινδία, στην οποία έχει εκλεγεί και κυβερνά ως πρωθυπουργός, με το όνομα Μανμόχαν Σινγκ. Πως προέκυψε αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί και για αυτό το λόγο δε θεωρούνται απολύτως ασφαλείς, ως προς το παρόν τουλάχιστον, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Μεγάλη Βρετανία, ο κος. Λούλης μυήθηκε στον Ινδουϊσμό, έμαθε την επίσημη ινδική γλώσσα και τελικά, επεδίωξε και κατόρθωσε να αποκτήσει και την υπηκοότητα της ασιατικής χώρας. Οι Ινδοί, εκστασιασμένοι από την πολιτική του γνώση και το φιλοσοφικό του μεγαλείο, τον ανέδειξαν σε διάφορα υψηλά αξιώματα, με τελευταίο, εκείνο του πρωθυπουργού.

Πως δεν είχαμε πάρει χαμπάρι εδώ στην Ελλάδα όλη αυτή την φοβερή ιστορία; Είναι απλό. Στα δελτία ειδήσεων των καναλιών μας βλέπουμε Τράγκα και Μακρή, Καψή και Οικονομέα, Αυτιά και Βερύκιο, αλλά όχι διεθνείς ειδήσεις. Επομένως, που να διαπιστώσουμε την ύπαρξη και τη δράση του κου. Λούλη ως πρωθυπουργού Σινγκ; Μόνο η ΕΡΤ παίζει κάποιες διεθνείς ειδήσεις, αλλά και πάλι, τα πασοκάκια εκεί, αρκούνται να παίζουν δυσφημιστικά βίντεο για τους κκ. Μπερλουσκόνι και Σαρκοζί, εκτονώνοντας τα αντιδεξιά τους απωθημένα. Για τον κο. Λούλη - Σινγκ, ούτε βίντεο, ούτε αναφορά.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε αδιάψευστα τεκμήρια. Στο μονό πορτραίτο, βλέπετε τον κο. Λούλη όπως εμφανιζόταν στην Ελλάδα υπό την ιδιότητα του πολιτικού αναλυτή. Στις διπλές φωτογραφίες, βλέπετε τον κο. Λούλη ως πρωθυπουργό Σινγκ, καμουφλαρισμένο με ένα γαλάζιο τουρμπάνι, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό μας κο. Καραμανλή, ενώ σε εκείνη με το πλήθος, μπορείτε να διακρίνετε έως και τον πρώην Διευθυντή Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου και νυν βουλευτή Αργολίδας κο. Ανδριανό. Στην επίσκεψη εκείνη, ο κος. Καραμανλής είχε μεταβεί στην Ινδία για να λάβει ειδικές συμβουλές από τον κο. Λούλη γύρω από το πως θα μπορούσε να σωθεί η ΝΔ από το δημοσκοπικό της κατήφορο και όλοι οι θεατές και παριστάμενοι είχαν την εντύπωση πως οι δύο άνδρες συνομιλούσαν για ελληνοϊνδικές εμπορικές και άλλες διμερείς συναλλαγές. Ο μοναδικός από τους παρισταμένους που γνώριζε την πραγματικότητα ήταν ο κος. Ανδριανός που κρατούσε και σημειώσεις.

Τώρα πια ξέρετε ολόκληρη την αλήθεια και εσείς και ο Mediakias.

Πρώτο σεισμικό ρήγμα στο ΠαΣοΚ με τη (μη;) εκλογή γραμματέα

Ο κος. Ξυνίδης, ο υποψήφιος που υπέδειξε ο κος. Παπανδρέου, εξελέγη νέος γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ μς 180 ψήφους υπέρ.

Ο κος. Παναγιωτακόπουλος, ο "αντάρτης" υποψήφιος (και βετεράνος συγκεντρωσιάρχης του κόμματος), έλαβε 125 ψήφους.

Οι λευκές ψήφοι, ανήλθαν σε 64 στον αριθμό.

Με άλλα λόγια, οι ψήφοι ενάντια στην υπόδειξη του προέδρου του ΠαΣοΚ ήταν στο άθροισμά τους 191, δηλαδή 11 περισσότερες από εκείνες που δόθηκαν στον κο. Ξυνίδη.

Το χειρότερο όμως ήταν, πως το καταστατικό του κόμματος (το οποίο οι πασόκοι σέβονται όσο οι νεοδημοκράτες το δικό τους) προβλέπει πως για την εκλογή γραμματέα, χρειάζονται το 50% των συνολικών ψήφων, συν μία παραπάνω. Προφανώς τα "συντρόφια" μετέτρεψαν τις λευκές ψήφους σε άκυρα ψηφοδέλτια.

Ξινή του βγήκε του κου. Παπανδρέου η εκλογή του κου. Ξυνίδη. Και τα καλύτερα, δεν έχουν φανεί καν ακόμη στον ορίζοντα. Μείνετε συντονισμένοι, διότι έχει να ακολουθήσει μεγάλο show.