11 Σεπ 2009

Νέοι ανθοί στα "καθαρά ψηφοδέλτια" της ΝΔ;




Κάποιος κος. Κώστας Κατσαφάδος που ακούγεται από παντού πως έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του για τα "καθαρά" - κατά τους ιθύνοντες της Ρηγίλλης 18 - ψηφοδελτιά τους και πιο συγκεκριμένα για εκείνο της Α' Πειραιά, είναι ο ίδιος εξαίρετος νέος που περιγράφει στο ρεπορτάζ της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" της 8/10/2006 (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=62788692) η έγκυρη συντάκτης κα. Μαρίνα Μάνη να τραβιέται σε δίκες και δικαστήρια κατηγορούμενος για "πράξεις απρόκλητης απλής σωματικής βλάβης από κοινού", "παράνομης βίας από κοινού τετελεσμένης κατ' εξακολούθηση και άπαξ" και «διατάραξη της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση", σε επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, απ' όπου και είναι μία από τις φωτογραφίες της ανάρτησης;

Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησε το Poleatics να σκαλίζει λίγο την υπόθεση αναζητώντας πληροφορίες για να δει πως είναι δυνατόν ένας νέος που έχει κατηγορηθεί για τέτοιου είδους ανδραγαθήματα, να έχει πρόσφατα εκλεγεί γραμματέας της ΟΝΝΕΔ και τώρα, να είναι και υποψήφιος βουλευτής.

Το πρώτο πράγμα που μας πληροφόρησαν οι κομματικές πηγές μας ήταν ότι ο κος. Κατσαφάδος, αν και γραμματέας στη Νεολαία, ήταν και είναι ομαδάρχης του πρώην υπουργικού διδύμου Αλογοσκούφη - Βουλγαράκη, δρώντας συστηματικά ενάντια στον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ κο. Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος είναι βέρος καραμανλικός και κινείται με βάση τα σχέδια και τις επιθυμίες του προέδρου του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές, μας επεσήμαναν πως σε ότι αφορά τη Νεολαία, είναι γνωστό ότι ο "βατοπεδινός" κος. Βουλγαράκης ήταν και είναι τόσο ισχυρός, που ελέγχει ένα σημαντικό κομμάτι της ακόμη και σήμερα. "Συνέταιρος" σε αυτή την υπόθεση μπήκε και ο κος. Αλογοσκούφης, που μέσω των δυνατοτήτων που είχε να προσλαμβάνει απεριόριστους συμβούλους, στελέχη, συνεργάτες και υπαλλήλους από τις τάξεις της ΟΝNΕΔ σε νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το ΥΠΕΘΟ, απέκτησε και εκείνος ερίσματα ανάμεσα στους νεολαίους. Επομένως, δεν ήταν δύσκολο και στους δυο υπουργούς μαζί να εκλέξουν γραμματέα της οργάνωσης των "μικρών", ειδικά σε μία εποχή που δεν είχαν γίνει ακόμη "μαύρα πρόβατα" από πολιτικής άποψης, για τη βάση της ΝΔ.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της βουλευτικής υποψηφιότητας, ο κος. Κατσαφάδος, ως προερχόμενος από το Κερατσίνι όπου είχε εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος στο παρελθόν, έμελλε κανονικά να πολιτευτεί στη Β' Πειραιά, που είναι και η φυσική του κοιτίδα. Εκεί όμως έχει διατελέσει βουλευτής και πολιτεύεται σταθερά και ο κος. Γιάννης Κουράκος. Μανιάτες και οι δυο, δεν άργησαν να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας, όπως κυκλοφορεί έντονα η φήμη στο λιμάνι, σύμφωνα με το οποίο, θα μετακινείτο ο κος. Κατσαφάδος από τη Β' Πειραιά στην παρακείμενη Α' και ως αντάλλαγμα, ο κος. Κουράκος θα τον στήριζε όχι μόνο με ψήφους, αλλά και με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Η συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα θρυλούμενα και τις κομματικές πηγές μας, είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Ο κος. Κουράκος είναι κολλητός φίλος και κουμπάρος του κου. Ζαγορίτη. Ως εκ τούτου, λέγεται πως ο τελευταίος έκανε τα στραβά μάτια για όλα τα ανδραγαθήματα για τα οποία έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς ο κος. Κατσαφάδος (ακόμη και για εκείνα κατά της ηγεσίας της νεολαίας και του κόμματος) και εδώ και μήνες, του έχει παράσχει κατά αποκλειστική προνομία, το πράσινο φως για να κατέλθει στην Α' Πειραιά, ως υποψήφιος, δίνοντάς του έτσι και τη δυνατότητα να τρέξει μία πολύμηνη καμπάνια το κόστος της οποίας παρουσιάζεται στα μάτια των Πειραιωτών να είναι δυσανάλογο σε σχέση με τις δυνατότητές του, όπως τουλάχιστον τις περιγράφει ο ίδιος στο http://www.katsafados.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=74. Δεν έχει κανείς στα χέρια του τιμολόγια και αποδείξεις των εξόδων της καμπάνιας του νεαρού υποψήφιου, αλλά για έναν γιο αστυνομικού που διατηρεί ένα λογιστικό γραφείο ακούγεται μάλλον δύσκολο στην ονομαστική του γιορτή να προσφέρει ποτό σε χίλια-πεντακόσια άτομα (απ' όπου και η άλλη φωτογραφία της ανάρτησης), να κάνει συγκεντρώσεις σε αίθουσες ξενοδοχείων κ.α. Ο γιος του ταχυδρόμου, απέκτησε τέσσερα σπίτια σε τέσσερα χρόνια, χάθηκε ο κόσμος να προσφέρει ο γιος του αστυνομικού ένα ποτό στον κόσμο, λένε οι συνηθισμένες χαιρέκακες γλώσσες στον Πειραιά.

Τώρα θα μου πείτε, πως είναι δυνατόν ο γραμματέας της ΝΔ να παρασύρεται σε τέτοιες ιστορίες που έχουν αδιερεύνητα σημεία και σκοτεινές γωνίες; Το κακό σενάριο είναι να έχει πλήρη άγνοια, μαύρα μεσάνυχτα γύρω από όλα τα παραπάνω, οπότε είναι ακατάλληλος να κρίνει ποιος αξίζει για υποψήφιος και ποιος όχι και το ακόμη χειρότερο σενάριο, είναι ότι ενεργεί με βάση τη λογική ότι στη Ρηγίλλης 18, δε μετρούν οι κανόνες στο προσωπικό ήθος και οι αρχές στην πολιτική συμπεριφορά, αλλά πάνω απ' όλα, οι τράμπες και οι εξυπηρετήσεις μεταξύ κουμπάρων, φίλων και κολλητών.

Τέλος, κάποιες άλλες πληροφορίες, οι οποίες δεν είναι απολύτως διασταυρωμένες ακόμη και γι' αυτό το λόγο είναι προς το παρόν ανοικτές σε αμφισβήτηση, αναφέρουν ότι ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο για τη στενή φιλία των κκ. Ζαγορίτη και Κουράκου προς την πλευρά του κου. Κατσαφάδου είναι η υπερφυσική ικανότητα του τελευταίου να έχει πάρει στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, λιγοστές ψήφους σε ένα εκλογικό τμήμα και υπερπολλαπλάσιες στο αμέσως παραδίπλα, φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε διάφορα εκλογικά κέντρα. Άν αληθεύει αυτό, πρόκειται για πολιτικό θαύμα του νεαρού υποψηφίου, τα μυστικά του οποίου προφανώς θα ήθελαν να μοιραστούν και οι κκ. Ζαγορίτης και Κουράκος σε αυτές τις εκλογές, με δεδομένο ότι ακόμη και ο γραμματέας της ΝΔ κινδυνεύει να μην εκλεγεί καν με βάση το άθροισμα των αρνητικών σχολίων (προφανώς και αισθημάτων) που έχει προκαλέσει στην οργανωμένη βάση.
Πάντως, στα πηγαδάκια της σπετσιώτικης αρμάτας, ακούστηκε νυν βουλευτής της ΝΔ στην Α' Πειραιά να αναφέρει πως με 250 δικούς του εκλογικούς αντιπροσώπους που έχει ήδη στρατεύσει, δεν θα αφήσει το παραμικρό περιθώριο για να γίνει κανένα θαύμα στην καταμέτρηση των σταυρών από τμήμα σε τμήμα.

Σημείωση: Ο κος. Καραμανλής, που εμφανίζεται στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις έτοιμος να σαρώσει στο διάβα του τους πάντες και τα πάντα στο όνομα της εσωκομματικής διαφάνειας, έχει ιδέα για όλα τα παραπάνω;

Το μυστικό της πράσινης διακυβέρνησης ΠαΣοΚ

Ο κος. Παπανδρέου ετοιμάζεται να κυβερνήσει, στο μέσο οικονομικής κρίσης, με τους κκ. Πέμη Ζούνη, Άννα Φόνσου, Γιάννη Βούρο, Άννα Βαγενά, Άννα Νταλάρα, Γιώργο Ματαράγκα, Δάφνη Μπόκοτα, Κώστα Παταβούκα και άλλα επιφανή στελέχη. Προσθέστε σε αυτούς και πολιτικές υποψηφιότητες σαν εκείνες της κας. Ευδοξίας (Εύας) Καϊλη και μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν να δουν τα μάτια μας και τι έχουν να ακούσουν τα αυτιά μας.

Μήπως τελικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ονειρεύεται μία απόλυτα πράσινη διακυβέρνηση, διότι προτίθεται να τη γεμίσει με "γλάστρες";

"Επωάζεται" το πιο cult κόμμα της Ευρώπης




















































Μπορεί να του ξέφυγε ο κος. Ψινάκης του ΛΑΟΣ για αυτή την εκλογική αναμέτρηση, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να "επωαστεί" (sic) το θέμα.

Μαθαίνω ωστόσο ότι ο κος. Καρατζαφέρης, λαμβάνει ήδη τα μέτρα του, ώστε να κλείσει από τώρα για τα ψηφοδέλτιά του για τις αμέσως επόμενες εκλογές, μεγάλα ονόματα από το χώρο της showbiz και της τέχνης. Χρόνος "επώασης" υπάρχει πάντως αρκετός.

Ας αποκαλύψουμε λοιπόν τα ονόματα, τα οποία έχει κατ' αποκλειστικότητα το Poleatics:

- Κωνσταντίνος Βεδουράς

- Νίκος -"Κάτμαν"- Κατέλης

- Ανδρέας Ευαγγελόπουλος

- Στέλλα Μπεζαντάκου

- Ρούλα Βροχοπούλου

- Τσάκας

- Εύα Κουμαριανού

- και στην κεφαλή ο ανυπέρβλητος Μητσάρας

Μιλάμε για το πιο cult κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο θα ψηφίσουμε όλοι με τρέλα.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις που θα έχουν οι κκ. Βορίδης, Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Πλεύρης, καθώς και ο Αληθινός Έλλην -κατά δική του δήλωση- πολιτευτής του κόμματος κος. Καραθάνος, υποδεχόμενοι τα νέα μέλη της πολιτικής οικογένειάς τους.