16 Ιαν 2010

Μην ανοίγετε vendetta με τη νοημοσύνη μας στο θέμα της Τρομοκρατίας

(Αναδημοσίευση από το blog κοινή μοίρα)

Την ίδια εποχή που γνωστή -από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις- διεθνολόγος υπαινισσόταν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ανοικτή κλίμακα, όπως αυτό που σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής κατά ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παραπέμπουν στην ακροδεξιά με βάση τη διεθνή εμπειρία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος. Μιχάλη Χρυσοχοϊδης εξομοίωνε τους τρομοκράτες, με τους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές!!! Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπαινίχθη επίσης κάτι περί ακροδεξιάς και αναφορικά με προχθεσινή τοποθέτηση του «σκιώδους» αντιστοίχου του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, κου. Νίκου Δένδια.
Επιπλέον, στην ίδια χρονική καμπή που τρομοκράτες έβαλαν βόμβα στον Άγνωστο Στρατιώτη και κουκουλοφόροι εφόρμησαν στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης ξυλοκοπώντας υπαλλήλους, κάτι γελοίοι τύποι που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες από την ταινία “V for Vendetta” οργάνωσαν ένα ντου σε αίθουσα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί φιλομεταναστευτική εκδήλωση, προκειμένου να πετάξουν χάρτινα ελληνικά σημαιάκια και να γράψουν συνθήματα, δίνοντας έτσι λαβή για σχόλια σχετικά με τον κίνδυνο της ακροδεξιάς απειλής.

Κολοκύθια τούμπανα!

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η παραμικρή εμπειρία, έστω και υπόνοια για ακροδεξιά τρομοκρατία, εκτός και αν μιλάμε για μεμονωμένες επιθέσεις τραμπούκων σε αριστεριστές και μετανάστες. Αλλά και στο εξωτερικό, τα γνωστά ακροδεξιά militia υποτίθεται πως μια ζωή οργανώνονται για μαζικές οργανωμένες ενέργειες και για επιλεκτικές δολοφονίες πολιτικών προσώπων, αλλά μόνο στα σχέδια μένουν. Μοναδική κραυγαλέα εξαίρεση, αποτέλεσε η βόμβα στο κτίριο «Άλφρεντ Μιούρεϊ» το 1995 στην πόλη της Οκλαχόμα με εκατόν εξήντα οκτώ θύματα.
Αντιθέτως, στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, ανέκαθεν υπήρχαν στοιχεία για αριστερή τρομοκρατία. Εξάλλου, αριστεροί ήταν και τα … επαναστατικά «ρετάλια» που μας παρουσίασε ως μέλη της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ προοολυμπιακά, ο κος. Χρυσοχοϊδης.

Σε ότι αφορά την εισβολή από τους μασκοφόρους στην αντιρατσιστική εκδήλωση, η παρατήρηση που χρειάζεται είναι ότι οι δικοί μας ακροδεξιοί είναι τόσο φανατικοί με τα πιστεύω τους και τόσο υπερήφανοι για τη δράση τους, που θεωρούν σχεδόν τιμητικό να φανερώνουν το πρόσωπό τους, είτε πάνε κάπου για να φωνάξουν, είτε για να παίξουν ξύλο. Επομένως, οι κύριοι ...“V for Vendetta” ενδεχομένως είναι τίποτα συνοικιακοί χαβαλέδες, ή στημένοι προβοκάτορες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εξάλλου, και το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στο χώρο της εκδήλωσης, πιο πολύ έκπληκτοι έδειχναν στο σχετικό βίντεο για αυτή την άξαφνη εισβολή και το θέαμα που παρουσίαζαν οι εισβολείς, παρά απειλούμενοι.
Αν είναι απλοί χαβαλέδες, κάτι που υποψιαζόμαστε ακόμη και από καθαυτό το γεγονός ότι τράβηξαν βίντεο (!), με γεια τους, με χαρά τους. Στην πατρίδα του κιτς, του θεατρινισμού και της τηλεκαταγγελίας, επιτρέπεται να παραστήσει οποιοσδήποτε τον μασκοφόρο εκδικητή, τον μασκοφόρο εθνικιστή και οπωσδήποτε, τον καραγκιόζη. Ειρήσθω εν παρόδω, ακόμη και από τη σελίδα που διατηρούν στο διαδίκτυο, αυτοί οι τύποι φαίνονται εντελώς για τα πανηγύρια.
Αν είναι ωστόσο προβοκάτορες, η βαλίτσα πάει πολύ μακριά, δεδομένου ότι ακολουθούν, όπου να ‘ναι, Μεταναστευτικό, Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό και διάφορα άλλα σοβαρά θέματα, στα οποία, για να γίνει πιστευτό το παραμύθι, επιβάλλεται να κατασκευαστεί ένας ξενοφοβικός, εθνικιστικός δράκος, ούτως ώστε να καθίσουν φρόνιμα στα σπίτια τους οι συνειδητοποιημένοι πολίτες και πατριώτες μην τυχόν και παρεξηγηθούν. Μια που το φέρνει η συζήτηση και στη Μεγαλόνησο καλλιεργείται επικοινωνιακά από το κυβερνητικό στρατόπεδο η φοβέρα της ακροδεξιάς. Τυχαίο; Θα φανεί στην πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε παθητικοί δέκτες της κουταμάρας καθενός, αλλά ούτε και της προπαγάνδας. Όποιος υποτιμά τη νοημοσύνη μας, πράγματι μας προκαλεί σε ανοικτή πολιτική vendetta, χωρίς γελοίες μάσκες και παραμύθια με δράκους.

Σημείωση (σ.σ., από τον διαχειριστή του κοινή μοίρα): Δεδομένου ότι είναι πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι θα μου χιμήξουν ξανά, μέσα από το φιλικό τους κύκλωμα των ανώνυμων αριστεριστικών μπλογκς, οι γνωστοί υμνητές της γερμανικής Μπάντεν Μάινχοφ, καταγγέλλοντάς με τάχα ως … συμπαθούντα την άκρα δεξιά (!), απλά να αναφέρω ότι χτυπώντας οποιοσδήποτε το ονοματεπώνυμο μου σε μία καλή μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, θα βρει αρκετούς συνδέσμους για επιθέσεις που έχω δεχτεί για τις φιλελεύθερες και κεντρώες, όπως με κατηγορούν, απόψεις μου, από στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και του παλιού Ελληνικού Μετώπου. Η διπλή αυτή επίθεση που έχω δεχτεί, από αριστεριστές από τη μία πλευρά και εθνικιστές από την άλλη, υποθέτω πως με τοποθετούν αυτομάτως στο Πολιτικό Κέντρο. Περίφημα!

(Πίνακας: "Who is the Fool" από τη Suzanne Clark)

Πως ο πολιτευτής Παπαρόπουλος φτιάχνει προφίλ μέσα από στημένα μπλογκς

Ο Μίλτος Παπαρόπουλος Οραματιστής Πολιτικός και Blogger
(Αναδημοσίευση από το Stakon's Blog)

"Γίνονται αυτά τα πράγματα;" ρώτησε εκστασιασμένος ο Μίλτος Παπαρόπουλος τον συνομιλητή του. Ο Μπάμπης Παπαντρεόπουλος τον κοίταξε με νόημα. “Μίλτο, θα μου δώσεις εμένα σαν startup fee 150.000 ευρώ και 50.000 ευρώ το μήνα και εγώ θα σου έχω 15 blogs top να σε παίζουν όλη μέρα κάθε μέρα και άλλα 100 που θα τα αναδημοσιεύουν”.

Ο Μίλτος κοντοστάθηκε. Κοιτάει τον Μπάμπη και του λέει. Περίμενε λίγο να φωνάξω τον ειδικό. Σχημάτισε το τηλέφωνο της Κούλας (της ξαδέλφης του με το ECDL), "Κούλα να σου πω δεν μου στέλνεις τον Μιχάλη από εδώ να συζητήσουμε κάτι σοβαρό". “Ο Μιχάλης είναι ο γιος της Κούλας και έχει PSP και ξέρει από αυτά”, λέει στον Μπάμπη. “Είναι αστέρι στα γκομπιούντερς”.

Μετά από 10 λεπτά εμφανίζεται ο Μιχάλης με κόκκινους κύκλους στα μάτια (έπαιζε Pro…). Μετά τις τυπικές συστάσεις ακούει τον Μπάμπη: “Το σύστημα είναι απλό. Δημιουργούμε 15 κεντρικά blogs τα οποία με πρόσβαση στα δελτία τύπου του ΑΠΕ ανεβάζουν 15-20 post καθημερινά. Αφού κτίσουμε αξιοπιστία για 45-60 μέρες και δημιουργήσουμε κοινό θα κάνουμε ένα από αυτά κεντρικό και θα είναι σε leading position στη μπλογκόσφαιρα”. Ο Μίλτος δεν καταλάβαινε γρι από αγγλικά αλλά κουνούσε το κεφάλι. “Τότε θα βάλουμε σε εφαρμογή το πλάνο. Θα αρχίσουμε να περνάμε δημοσιεύματα που θα λένε πόσο όμορφος, ψηλός και λυγερόκορμος είναι ο Μίλτος” συνέχισε ο Μπάμπης.

Εκεί πετάγεται ο Μιχάλης που ενδιάμεσα ζήτησε να του φέρουν σοκολάτες, “Ωραία κ. Παπαντρεόπουλε και πως θα πάνε ψηλά τα blogs στο sync και στο Αlexa να τα διαβάζει ο κόσμος, μόνοι μας θα τα γράφουμε, μόνοι μας θα τα διαβάζουμε;" Ο Μπάμπης τον κοίταξε και αφού είπε στο Μίλτο πόσο έξυπνος είναι ο μικρός (όσοι έχετε κάνει πωλήσεις στη ζωή σας χαμογελάστε πονηρά…) συνέχισε, “Εκεί είναι το κόλπο. Εκτός από τα 15 blogs και το ένα κεντρικό θα φτιάξουμε άλλα 150 που θα κάνουν συνέχεια αναδημοσιεύσεις στα άρθρα μας, οπότε θα ανέβουμε αυτόματα ψηλά στις λίστες. Μετά θα νοικιάσουμε και 5-6 ρομποτάκια αράχνες και θα δημιουργήσουμε επισκέψεις για να γράφουμε καλά και στην Alexa… Σε ένα-δύο μήνες το πολύ θα έχουμε περάσει και το troktiko…"

Ο Μίλτος τον κοιτούσε απορημένος. Είχε ακούσει για διαπλοκή ΜΜΕ και πολιτικών. Για διαπλοκή blogs και πολιτικής δεν είχε ακούσει ποτέ. Νόμιζε άλλωστε πως οι bloggers είναι αδέσμευτοι, άτεγκτοι και κίνημα. Κοίταξε το χαρτί που του είχε δώσει ο Μπάμπης με τα τεχνικά στοιχεία. 150.000 έξοδα εγκατάστασης, 50.000 το μήνα για αμοιβές του Μπάμπη και των συνεργατών του. Κοίταξε ξανά το Μπάμπη και του λέει. "Πολλά είναι βρε παιδί μου δουλειά θα γίνει;" Ο Μπάμπης τον κοίταξε και του λέει: “Μίλτο μου αν θέλεις σου κάνουμε επίδειξη 1-2 μήνες δωρεάν με 4-5 blogs που έχουμε έτσι αδέσμευτα να δεις τι ωραία που δουλεύει”.

O Μίλτος συμφώνησε για τη δοκιμή και αφού χαιρέτησε τον Μπάμπη και το Μιχάλη που ενδιάμεσα είχε φάει 3 σοκολάτες, τηλεφώνησε στη Κούλα ξανά και της είπε να φέρουν το γκομπιούντερ που έχουν έξω τα κορίτσια και δουλεύουν (παίζουν πασιέντζες) μέσα στο γραφείο του γιατί πλέον θα γίνει και αυτός blogger. Απλά θα πρέπει να δει τι θα κάνει με αυτές τις αράχνες που έλεγε πριν ο Μπάμπης. “Ο Μίλτος Παπαρόπουλος, οραματιστής πολιτικός και blogger” έγραφε την άλλη μέρα το blog taneatisrachoulas.blogspot.com…

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Η παρούσα ιστορία είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα.