16 Ιαν 2010

Πως ο πολιτευτής Παπαρόπουλος φτιάχνει προφίλ μέσα από στημένα μπλογκς

Ο Μίλτος Παπαρόπουλος Οραματιστής Πολιτικός και Blogger
(Αναδημοσίευση από το Stakon's Blog)

"Γίνονται αυτά τα πράγματα;" ρώτησε εκστασιασμένος ο Μίλτος Παπαρόπουλος τον συνομιλητή του. Ο Μπάμπης Παπαντρεόπουλος τον κοίταξε με νόημα. “Μίλτο, θα μου δώσεις εμένα σαν startup fee 150.000 ευρώ και 50.000 ευρώ το μήνα και εγώ θα σου έχω 15 blogs top να σε παίζουν όλη μέρα κάθε μέρα και άλλα 100 που θα τα αναδημοσιεύουν”.

Ο Μίλτος κοντοστάθηκε. Κοιτάει τον Μπάμπη και του λέει. Περίμενε λίγο να φωνάξω τον ειδικό. Σχημάτισε το τηλέφωνο της Κούλας (της ξαδέλφης του με το ECDL), "Κούλα να σου πω δεν μου στέλνεις τον Μιχάλη από εδώ να συζητήσουμε κάτι σοβαρό". “Ο Μιχάλης είναι ο γιος της Κούλας και έχει PSP και ξέρει από αυτά”, λέει στον Μπάμπη. “Είναι αστέρι στα γκομπιούντερς”.

Μετά από 10 λεπτά εμφανίζεται ο Μιχάλης με κόκκινους κύκλους στα μάτια (έπαιζε Pro…). Μετά τις τυπικές συστάσεις ακούει τον Μπάμπη: “Το σύστημα είναι απλό. Δημιουργούμε 15 κεντρικά blogs τα οποία με πρόσβαση στα δελτία τύπου του ΑΠΕ ανεβάζουν 15-20 post καθημερινά. Αφού κτίσουμε αξιοπιστία για 45-60 μέρες και δημιουργήσουμε κοινό θα κάνουμε ένα από αυτά κεντρικό και θα είναι σε leading position στη μπλογκόσφαιρα”. Ο Μίλτος δεν καταλάβαινε γρι από αγγλικά αλλά κουνούσε το κεφάλι. “Τότε θα βάλουμε σε εφαρμογή το πλάνο. Θα αρχίσουμε να περνάμε δημοσιεύματα που θα λένε πόσο όμορφος, ψηλός και λυγερόκορμος είναι ο Μίλτος” συνέχισε ο Μπάμπης.

Εκεί πετάγεται ο Μιχάλης που ενδιάμεσα ζήτησε να του φέρουν σοκολάτες, “Ωραία κ. Παπαντρεόπουλε και πως θα πάνε ψηλά τα blogs στο sync και στο Αlexa να τα διαβάζει ο κόσμος, μόνοι μας θα τα γράφουμε, μόνοι μας θα τα διαβάζουμε;" Ο Μπάμπης τον κοίταξε και αφού είπε στο Μίλτο πόσο έξυπνος είναι ο μικρός (όσοι έχετε κάνει πωλήσεις στη ζωή σας χαμογελάστε πονηρά…) συνέχισε, “Εκεί είναι το κόλπο. Εκτός από τα 15 blogs και το ένα κεντρικό θα φτιάξουμε άλλα 150 που θα κάνουν συνέχεια αναδημοσιεύσεις στα άρθρα μας, οπότε θα ανέβουμε αυτόματα ψηλά στις λίστες. Μετά θα νοικιάσουμε και 5-6 ρομποτάκια αράχνες και θα δημιουργήσουμε επισκέψεις για να γράφουμε καλά και στην Alexa… Σε ένα-δύο μήνες το πολύ θα έχουμε περάσει και το troktiko…"

Ο Μίλτος τον κοιτούσε απορημένος. Είχε ακούσει για διαπλοκή ΜΜΕ και πολιτικών. Για διαπλοκή blogs και πολιτικής δεν είχε ακούσει ποτέ. Νόμιζε άλλωστε πως οι bloggers είναι αδέσμευτοι, άτεγκτοι και κίνημα. Κοίταξε το χαρτί που του είχε δώσει ο Μπάμπης με τα τεχνικά στοιχεία. 150.000 έξοδα εγκατάστασης, 50.000 το μήνα για αμοιβές του Μπάμπη και των συνεργατών του. Κοίταξε ξανά το Μπάμπη και του λέει. "Πολλά είναι βρε παιδί μου δουλειά θα γίνει;" Ο Μπάμπης τον κοίταξε και του λέει: “Μίλτο μου αν θέλεις σου κάνουμε επίδειξη 1-2 μήνες δωρεάν με 4-5 blogs που έχουμε έτσι αδέσμευτα να δεις τι ωραία που δουλεύει”.

O Μίλτος συμφώνησε για τη δοκιμή και αφού χαιρέτησε τον Μπάμπη και το Μιχάλη που ενδιάμεσα είχε φάει 3 σοκολάτες, τηλεφώνησε στη Κούλα ξανά και της είπε να φέρουν το γκομπιούντερ που έχουν έξω τα κορίτσια και δουλεύουν (παίζουν πασιέντζες) μέσα στο γραφείο του γιατί πλέον θα γίνει και αυτός blogger. Απλά θα πρέπει να δει τι θα κάνει με αυτές τις αράχνες που έλεγε πριν ο Μπάμπης. “Ο Μίλτος Παπαρόπουλος, οραματιστής πολιτικός και blogger” έγραφε την άλλη μέρα το blog taneatisrachoulas.blogspot.com…

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Η παρούσα ιστορία είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: