16 Ιαν 2010

Μην ανοίγετε vendetta με τη νοημοσύνη μας στο θέμα της Τρομοκρατίας

(Αναδημοσίευση από το blog κοινή μοίρα)

Την ίδια εποχή που γνωστή -από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις- διεθνολόγος υπαινισσόταν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ανοικτή κλίμακα, όπως αυτό που σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής κατά ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παραπέμπουν στην ακροδεξιά με βάση τη διεθνή εμπειρία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος. Μιχάλη Χρυσοχοϊδης εξομοίωνε τους τρομοκράτες, με τους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές!!! Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπαινίχθη επίσης κάτι περί ακροδεξιάς και αναφορικά με προχθεσινή τοποθέτηση του «σκιώδους» αντιστοίχου του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, κου. Νίκου Δένδια.
Επιπλέον, στην ίδια χρονική καμπή που τρομοκράτες έβαλαν βόμβα στον Άγνωστο Στρατιώτη και κουκουλοφόροι εφόρμησαν στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης ξυλοκοπώντας υπαλλήλους, κάτι γελοίοι τύποι που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες από την ταινία “V for Vendetta” οργάνωσαν ένα ντου σε αίθουσα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί φιλομεταναστευτική εκδήλωση, προκειμένου να πετάξουν χάρτινα ελληνικά σημαιάκια και να γράψουν συνθήματα, δίνοντας έτσι λαβή για σχόλια σχετικά με τον κίνδυνο της ακροδεξιάς απειλής.

Κολοκύθια τούμπανα!

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η παραμικρή εμπειρία, έστω και υπόνοια για ακροδεξιά τρομοκρατία, εκτός και αν μιλάμε για μεμονωμένες επιθέσεις τραμπούκων σε αριστεριστές και μετανάστες. Αλλά και στο εξωτερικό, τα γνωστά ακροδεξιά militia υποτίθεται πως μια ζωή οργανώνονται για μαζικές οργανωμένες ενέργειες και για επιλεκτικές δολοφονίες πολιτικών προσώπων, αλλά μόνο στα σχέδια μένουν. Μοναδική κραυγαλέα εξαίρεση, αποτέλεσε η βόμβα στο κτίριο «Άλφρεντ Μιούρεϊ» το 1995 στην πόλη της Οκλαχόμα με εκατόν εξήντα οκτώ θύματα.
Αντιθέτως, στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, ανέκαθεν υπήρχαν στοιχεία για αριστερή τρομοκρατία. Εξάλλου, αριστεροί ήταν και τα … επαναστατικά «ρετάλια» που μας παρουσίασε ως μέλη της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ προοολυμπιακά, ο κος. Χρυσοχοϊδης.

Σε ότι αφορά την εισβολή από τους μασκοφόρους στην αντιρατσιστική εκδήλωση, η παρατήρηση που χρειάζεται είναι ότι οι δικοί μας ακροδεξιοί είναι τόσο φανατικοί με τα πιστεύω τους και τόσο υπερήφανοι για τη δράση τους, που θεωρούν σχεδόν τιμητικό να φανερώνουν το πρόσωπό τους, είτε πάνε κάπου για να φωνάξουν, είτε για να παίξουν ξύλο. Επομένως, οι κύριοι ...“V for Vendetta” ενδεχομένως είναι τίποτα συνοικιακοί χαβαλέδες, ή στημένοι προβοκάτορες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εξάλλου, και το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στο χώρο της εκδήλωσης, πιο πολύ έκπληκτοι έδειχναν στο σχετικό βίντεο για αυτή την άξαφνη εισβολή και το θέαμα που παρουσίαζαν οι εισβολείς, παρά απειλούμενοι.
Αν είναι απλοί χαβαλέδες, κάτι που υποψιαζόμαστε ακόμη και από καθαυτό το γεγονός ότι τράβηξαν βίντεο (!), με γεια τους, με χαρά τους. Στην πατρίδα του κιτς, του θεατρινισμού και της τηλεκαταγγελίας, επιτρέπεται να παραστήσει οποιοσδήποτε τον μασκοφόρο εκδικητή, τον μασκοφόρο εθνικιστή και οπωσδήποτε, τον καραγκιόζη. Ειρήσθω εν παρόδω, ακόμη και από τη σελίδα που διατηρούν στο διαδίκτυο, αυτοί οι τύποι φαίνονται εντελώς για τα πανηγύρια.
Αν είναι ωστόσο προβοκάτορες, η βαλίτσα πάει πολύ μακριά, δεδομένου ότι ακολουθούν, όπου να ‘ναι, Μεταναστευτικό, Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό και διάφορα άλλα σοβαρά θέματα, στα οποία, για να γίνει πιστευτό το παραμύθι, επιβάλλεται να κατασκευαστεί ένας ξενοφοβικός, εθνικιστικός δράκος, ούτως ώστε να καθίσουν φρόνιμα στα σπίτια τους οι συνειδητοποιημένοι πολίτες και πατριώτες μην τυχόν και παρεξηγηθούν. Μια που το φέρνει η συζήτηση και στη Μεγαλόνησο καλλιεργείται επικοινωνιακά από το κυβερνητικό στρατόπεδο η φοβέρα της ακροδεξιάς. Τυχαίο; Θα φανεί στην πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε παθητικοί δέκτες της κουταμάρας καθενός, αλλά ούτε και της προπαγάνδας. Όποιος υποτιμά τη νοημοσύνη μας, πράγματι μας προκαλεί σε ανοικτή πολιτική vendetta, χωρίς γελοίες μάσκες και παραμύθια με δράκους.

Σημείωση (σ.σ., από τον διαχειριστή του κοινή μοίρα): Δεδομένου ότι είναι πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι θα μου χιμήξουν ξανά, μέσα από το φιλικό τους κύκλωμα των ανώνυμων αριστεριστικών μπλογκς, οι γνωστοί υμνητές της γερμανικής Μπάντεν Μάινχοφ, καταγγέλλοντάς με τάχα ως … συμπαθούντα την άκρα δεξιά (!), απλά να αναφέρω ότι χτυπώντας οποιοσδήποτε το ονοματεπώνυμο μου σε μία καλή μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, θα βρει αρκετούς συνδέσμους για επιθέσεις που έχω δεχτεί για τις φιλελεύθερες και κεντρώες, όπως με κατηγορούν, απόψεις μου, από στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και του παλιού Ελληνικού Μετώπου. Η διπλή αυτή επίθεση που έχω δεχτεί, από αριστεριστές από τη μία πλευρά και εθνικιστές από την άλλη, υποθέτω πως με τοποθετούν αυτομάτως στο Πολιτικό Κέντρο. Περίφημα!

(Πίνακας: "Who is the Fool" από τη Suzanne Clark)

Δεν υπάρχουν σχόλια: