8 Δεκ 2009

Υπό το κράτος σύγχυσης και πανικού λόγω της δυναμικής Σαμαρά και ΝΔ

Του ΓIANNH ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η καταγραφή μιας ακόμη μεγαλοπρεπούς ... κωλοτούμπας από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ συνοδεύτηκε από την χθεσινή επίδειξη πολιτικής υποκρισίας ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Η στάση που «κουβαλούσε» μαζί του ο Γιώργος Καρατζαφέρης δρασκελίζοντας τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου, χθες το μεσημέρι, ήταν στάση αμφισβήτησης του ύπατου πολιτειακού άρχοντα. Μέχρι χθες εισηγείτο στην Ν Δ να τον βοηθήσει να παίξει με τους θεσμούς και να σύρει την χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο. Λίγη ώρα πριν να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο, ο κ. Καρατζαφέρης «λείανε» την στάση του καθώς δήλωσε από τηλεοράσεως ότι «υπάρχουν θέματα για τα οποία κρίνει πως πρέπει να συζητήσει με τον Πρόεδρο». Όταν βγήκε από την συνάντηση η «οβιδιακή μεταμόρφωση» είχε. ολοκληρωθεί: «Πρόεδρο σαν τον Κάρολο Παπούλια δεν θα ξαναβρούμε άλλον ... Για τα επόμενα έξι Χριστούγεννα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο Κάρολος Παπούλιας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από τη συνάντηση.

Όπως έκανε γνωστό, η συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο περιεστράφη γύρω από τα προβλήματα της χώρας, τα Εθνικά και την Οικονομία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μη μπορώντας να κρύψει τον πανικό που επικρατεί στο κόμμα του μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, ερωτηθείς για το Σκοπιανό και την αλλαγή της ηγεσίας της ΝΔ, παρατήρησε πως «ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ξεχάσει ποτέ τον λόγο για τον οποίο έριξε, το '93, την κυβέρνηση της ΝΔ και θα συνεχίσει τον αγώνα για τα εθνικά θέματα». Μάλιστα όπως εκτίμησε, η συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά για τα εθνικά θέματα μπορεί να είναι καλύτερη απ' ό,τι με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Καραμανλή. Η εκλογή Σαμαρά δικαιολογεί την παρουσία του ΛΑΟΣ, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε: «Πάψαμε να είμαστε ακραίο κόμμα, όσο και αν κάποιοι λένε ότι είμαστε». Οι εξελίξεις πάντως δεν δικαιώνουν αυτήν την θέση του κ. Καρατζαφέρη καθώς χθες σημειώθηκε η πρώτη επίσημη προσχώρηση στελέχους του κόμματος Καρατζαφέρη στην ΝΔ της νέας πραγματικότητας. Ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ στα Ιωάννινα Σπύρος Μούλιος ανακοίνωσε χθες την προσχώρηση του, στην ΝΔ.

Όχι τίποτα άλλο,αλλά «ξεψάρωσαν» έως και οι άνθρωποι του Φασούλα!

Με αυτά και με άλλα, έχουν «ξεψαρώσει» και οι συνεργάτες του (εντελώς ανύπαρκτου) Δημάρχου Πειραιά κου. Παναγιώτη Φασούλα και διατείνονται πως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ως δεδομένα ότι α.- το μέτωπο μεταξύ των κκ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και Πέτρου Μαντούβαλου πρόκειται να βαθύνει και άλλο μετά την τελευταία σύγκρουση που είχαν οι δυο τους ως προς την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και β.- δεν υπάρχει η παραμικρή επένδυση εκ μέρους της ΝΔ σε νέο πολιτικό προσωπικό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, η «Αράχνη» πρόκειται να επιτύχει μία εύκολη επανεκλογή.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν μάλιστα, ότι όσο και αν χτυπιούνται οι κάτοικοι της πόλης ότι είναι ανεπαρκής στην εκτέλεση των καθηκόντων του ο κος. Φασούλας το ΠαΣοΚ θα τον στηρίξει και πάλι. Γιατί; Διότι, αν το κόμμα επιλέξει άλλο υποψήφιο και αυτός ηττηθεί, τότε η ήττα θα χρεωθεί εξ ολοκλήρου στο ΠαΣοΚ, ενώ, αν χάσει ο κος. Φασούλας, τότε την ήττα θα την χρεωθεί εξ ολοκλήρου ο ίδιος.

Πάντως, με μία ΝΔ κατακερματισμένη ανάμεσα στις έριδες όλων των παλιών της στελεχών, μάλλον ο κος. Φασούλας και το ΠαΣοΚ «παίζουν» εκ του ασφαλούς. Προς το παρόν τουλάχιστον…

Επιπόλαιες οι φήμες που μιλούν για «άδειασμα» του Νικήτα στις Δημοτικές

Είναι δυνατόν κάποιος να μας εξηγήσει πως είναι δυνατό «κύκλοι» που ισχυρίζονται πως πρόσκεινται στον κο. Αντώνη Σαμαρά (χωρίς αυτό να σημαίνει όμως κατ’ ανάγκη ότι τον εκφράζουν προσωπικά) να καλλιεργούν μία απέραντη φημολογία γύρω από το ενδεχόμενο, του χρόνου τον Οκτώβριο, η Νέα Δημοκρατία να μην παράσχει την πολιτική στήριξή της στο Δήμαρχο Αθηναίων κο. Νικήτα Κακλαμάνη, προκειμένου να διεκδικήσει την εκλογή του;

Μας προκαλεί αληθινή απορία όλη αυτή η φημολογία, για τρεις βασικούς λόγους:
- Ο πρώτος, είναι ότι φαντάζει αδύνατο, μην πούμε αδιανόητο, ένα κόμμα να μην ξαναστηρίξει τον υποψήφιό του, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές, στον πρώτο δήμο της χώρας, έλαβε ποσοστό 46%, αφήνοντας πίσω το βασικό του αντίπαλο κατά 18 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Μάλιστα, ο κος. Κακλαμάνης κατάφερε να πάρει σχεδόν ίσο ποσοστό, με εκείνο που έλαβαν αθροιστικά οι κκ. Κώστας Σκανδαλίδης, Αλέξης Τσίπρας και Σπύρος Χαλβατζής.
- Ο δεύτερος, είναι ότι ακούγεται αστείο να του κρατάει κανείς «μανιάτικο» του κου. Κακλαμάνη, ότι ετάχθη εναντίον του ανθρώπου που είχε πρόεδρο παλιά σε ένα άλλο κόμμα, ή ότι ανέσυρε στην επιφάνεια το γεγονός ότι ο κος. Σαμαράς έχει υπάρξει απόγονος μίας υψηλής διαστρωμάτωσης αστικής ελίτ.
- Ο τρίτος, είναι ότι φαίνεται τουλάχιστον υποκριτικό, να καταλογίζεται δυσμενώς στον Δήμαρχο Αθηναίων ότι διέθεσε το δυναμικό και τους μηχανισμούς του δήμου στην προσπάθεια της κας. Μπακογιάννη, ενώ, την ίδια ώρα στην προσπάθεια του κου. Σαμαρά διετέθη ολόκληρη η ανώτατη διοίκηση συν ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ. Αυτό, είναι κάτι που εμείς ως blog επικαλούμασταν εξαρχής, για να έρθουν οι περισσότερες, αν όχι όλες οι εφημερίδες του περασμένου Σαββατοκύριακου, για να μας επιβεβαιώσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Είναι ώρα, λοιπόν, να σταματήσουν αυτές οι επιπόλαιες πολιτικά φήμες, που υπονομεύουν την ενότητα της παραταξιακής βάσης και είναι δυνατό να δημιουργήσουν πρόβλημα σε έναν πρόεδρο που αμέσως μετά την πανηγυρική εκλογή του, εξέφρασε την πρόθεση να αντιμετωπίσει όλα τα στελέχη, χωρίς καμία απολύτως πολιτική προκατάληψη και χωρίς καμία απολύτως προσωπική μνησικακία.

Μιας και αναφερθήκαμε στην ακροδεξιά, ας δούμε και μία αφίσα της


Μιας και έγινε κουβέντα για ακροδεξιούς, να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και άνθρωποι που παρακολουθούν τα blogs για λογαριασμό της ομάδας Επικοινωνίας του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ποιο είναι το πρόσφατο παρελθόν κάποιων βουλευτών, για τους οποίους τα έχουν δώσει όλα κάποιοι, προκειμένου να τους … «μετεγγράψουν» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, σε εκείνη της ΝΔ. Αρχίζουμε με μία ενδιαφέρουσα, τόσο σε πολιτικά μηνύματα, όσο και σε πολιτικά μηνύματα, αφίσα του Ελληνικού Μετώπου, του κόμματος του οποίου ηγείτο ως πρόεδρός ο κος. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, πριν ενταχθεί στο ΛΑΟΣ. Σημειώνεται, ότι ο κος. Βορίδης θεωρείται το υπ’ αριθμόν ένα golden boy της (ακρο)δεξιάς πτέρυγας του κοινοβουλίου, το οποίο οι συναπόφοιτοί του από το Κολέγιο Αθηνών που κατείχαν θέσεις επιρροής (αν όχι ευθύνης) στην προεκλογική εκστρατεία του κου. Σαμαρά, επιθυμούν διακαώς να πάρουν μαζί τους στη ΝΔ.

Επιμένουν στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν "ακροδεξιά τρομοκρατία"

Επισημαίνουμε, ότι η σύνδεση μέσα στην ίδια φράση του κου. Χρυσοχοϊδη, «ακροδεξιών» και «τρομοκρατών», δεν ήταν κάτι που συνέβη από σπόντα. Πριν καλά-καλά αναλάβει καθήκοντα διακυβέρνησης το ΠαΣοΚ, είχε αρχίσει μία μανιέρα από διάφορους «προοδευτικούς» αναλυτές (που συνδέονται εμμέσως ή αμέσως με τις Μυστικές Υπηρεσίες), οι οποίοι επικαλούμενοι την διεθνή -τάχα- επιστημονική πείρα τους, επιχειρούσαν αλλά και επιχειρούν να υποστηρίξουν τη θεωρία ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα αλλάζουν μορφή και συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο στοχευμένα χτυπήματα, αλλά και προσπάθειες για μαζικά. Σύμφωνα με τους ίδιους δήθεν έγκριτους αναλυτές, στα μαζικά τρομοκρατικά χτυπήματα, έχει παράδοση η Ακροδεξιά. Εμείς, είχαμε προβεί σε μία εξαιρετικά έγκαιρη επισήμανση πάνω σε αυτό το γεγονός. Απλά θυμίζουμε την ανάρτησή μας στις 7/11/2009 με τίτλο «Εκτελέστηκε ο Μακβέη και δεν έχουμε δείγμα δεξιού τρομοκράτη». Γράφαμε συγκεκριμένα:

«Από εδώ το πάνε, από εκεί το φέρνουν, έχουν βάλει σκοπό να περάσουν το μήνυμα τα διάφορα φερέφωνα του ΠαΣοΚ και της Αριστεράς, ότι τα τελευταία τυφλά χτυπήματα παραπέμπουν στην ακροδεξιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τη διεθνή εμπειρία – όπως ισχυρίζονται. Εδώ στην Ελλάδα όμως, η δική μας εμπειρία, μας διδάσκει ότι οι δικοί μας τρομοκράτες είναι αριστεροί…
Δεδομένου ότι οι … «τρομοκράτες» του είδους που επιζητούν ΠαΣοΚ και Αριστερά δεν υπάρχουν εδώ, μάλλον θα πρέπει οι κκ. Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδης και Τσίπρας να τους κατασκευάσουν ή να τους δανειστούν από κάπου. Είναι κρίμα πάντως που το 2001 θανατώθηκε με ένεση από τις αμερικανικές αρχές ο ακροδεξιός τρομοκράτης Τίμοθυ Μακβέη, που ήταν ο δράστης της ανατίναξης του κρατικού κτιρίου «Άφρεντ Μιούρεϊ» το 1995 στην πόλη της Οκλαχόμα και της δολοφονίας 168 ανθρώπων (σ.σ.: η φωτογραφία είναι σχετική). Ήταν ιδανικός για το σενάριο που προάγεται τώρα στην κοινή γνώμη και θα μπορούσε ο κος. Παπανδρέου, με ένα τηλεφώνημα στον φίλο του κο. Ομπάμα, να φροντίσει να τον δανειστεί για λίγο. Έτσι για μία επίδειξη…»

Όπως διαπιστώνετε, το έχουμε «πιάσει» από πολύ νωρίς αυτό το θέμα και το παρακολουθούμε στην εξέλιξή του προσεκτικά. Απλά, να ξέρουν οι Χρυσοχοϊδηδες και οι Τσίπρες, ότι δεν θα τους είναι καθόλου εύκολο να βαφτίσουν την (ακρο)αριστερή τρομοκρατία σε (ακρο)δεξιά, διότι πέρα από ατάκες στυγνής πολιτικής προβοκάτσιας, χρειάζονται και ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία μάλιστα, πρέπει να είναι αυθεντικά και όχι κατασκευασμένα. Καταλαβαινόμαστε, έτσι;

Οι ... ακροδεξιοί και όχι οι ακροαριστεροί του φταίνε του Χρυσοχοϊδη!!!

Επιστρέφουμε στον … «οικογενειακό» καυγά μεταξύ των κκ. Μιχάλη Τσίπρα και Αλέξη Χρυσοχοϊδη (ή το αντίστροφο αν προτιμάτε) για να παρατηρήσουμε ότι η κατάληξή του, ήταν μία απίστευτη δήλωση πολιτικών φρονημάτων στην οποία προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με αυτή, «εχθροί του είναι μόνο οι ακροδεξιοί, οι ρατσιστές και οι τρομοκράτες».

Μάλιστα... Ουδεμία αντίρρηση από την πλευρά μας, πλην ίσως μίας πολύ βασικής απορίας. Για ποιο λόγο οι τρομοκράτες είναι εχθροί του κου. Χρυσοχοϊδη το καταλαβαίνουμε. Προφανώς, διότι προκαλούν κοινωνική ανασφάλεια, πολιτική αστάθεια και διεθνή διασυρμό της χώρας. Να αποδεχτούμε επίσης ότι του φταίνε οι ακροδεξιοί και οι ρατσιστές, αλλά κυρίως ως ιδεολογικοί του αντίπαλοί, καθώς οι δύο προαναφερόμενες ομάδες, πρακτικά δεν καλλιεργούν εκτεταμένες σκηνές ολέθρου στην Αθήνα και αλλού, αλλά στοχεύουν με τις επιθέσεις τους κατά ατόμων ή ομάδων του αντεξουσιαστικού χώρου και μετανάστες – κάτι που είναι καταδικαστέο από το blog μας για να μην παρεξηγούμαστε.

Αλήθεια όμως, ο κος. Χρυσοχοϊδης, ανάμεσα σε εκείνους που αποκαλεί εχθρούς του, γιατί δεν συγκαταλέγει και τους ακροαριστερούς; Και το ρωτάμε αυτό, διότι είναι αποδεδειγμένο, ότι από τις δικές τους τάξεις προέρχονται όχι μονάχα οι γνωστές ομάδες των Εξαρχείων, που είναι άμεσα υπεύθυνες για τους βανδαλισμούς στην Αθήνα και αλλού, αλλά σύμφωνα με ισχυρότατες ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις και οι τρομοκράτες που καταφέρνουν πλήγματα κατά της ακεραιότητας του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανόμενων των φονικών επιθέσεων κατά αστυνομικών και ειδικών φρουρών.
Η παραζάλη της πολιτικής επιπολαιότητας και αβελτηρίας του κου. Χρυσοχοϊδη δεν αποτελούν δικαιολογίες για δηλώσεις όπως αυτή που παρουσιάσαμε.

Βάζει πλάτη η ΝΔ για πάταξη του φαινομένου εκμετάλλευσης του ασύλου

Να είστε βέβαιοι, ότι το -αναφερθέν στην προηγούμενη ανάρτηση- σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, συνεπικουρούμενο και από τα έντυπα και τα blogs της Αριστεράς, θα επιχειρήσουν και πάλι να «πνίξουν» το ζήτημα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, υπό τη μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή της προστασίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων όλων όσων προβαίνουν σε έκνομη δράση, η οποία συνήθως φτάνει στα επίπεδα της διάπραξης βαρέων ποινικών αδικημάτων –όπως ο τρυματισμός του πρύτανη κου. Χρήστου Κίττα. Όσο για το ΠαΣοΚ θα αποφύγει να λάβει σαφή θέση, σε ένα ζήτημα που θεωρείται «ταμπού» για τις δικές του, δήθεν προοδευτικές απόψεις και που θα το έφερνε ενδεχομένως στην τροχιά μίας κανονικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και όμως, η Νέα Δημοκρατία, σπεύδει να βάλει πλάτη, κατά το κοινώς λεγόμενο, ως αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε αυτό το σκάνδαλο που υφίσταται με το «άσυλο». Αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της:

«Η κοινωνία είναι έτοιμη, η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει, η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να διστάσει σήμερα. Αύριο ίσως είναι αργά…
Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα άσκησης βίας σε βάρος πρυτάνεων και καθηγητών, καθώς και οι συνεχιζόμενες καταστροφές της δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια.Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε την ελευθερία διακίνησης ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως την ορίζει το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας.
Είναι καιρός να καταργηθεί η ασυλία κακουργηματικών πράξεων μέσα στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν έχει καμία σχέση με το ακαταδίωκτο εγκληματικών δράσεων. Πριν χυθεί κι άλλο αίμα αθώων, οφείλουμε να αντιδράσουμε.
Το σημερινό καθεστώς-που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο- θα αλλάξει, έτσι κι αλλιώς. Είναι προτιμότερο να αλλάξει σήμερα, πριν συμβούν τα χειρότερα, πάρα αύριο, όταν θα έχει πυροδοτήσει νέες εκρήξεις ανεξέλεγκτης βίας».

Δυστυχώς, είναι παραπάνω από αμφίβολο ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την αποφασιστικότητα της ΝΔ να της παράσχει την πολιτική της στήριξη για την κατάργηση του λεγόμενου «ασύλου» και επομένως, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις, ανάλογες εκείνης του

Όλα σωστά τα βρήκε στη δράση της ΕΛΑΣ ο φιλοκυβερνητικός Τύπος

Κάποιοι αναγνώστες μας λένε (και σίγουρα δεν έχουν άδικο) ότι αν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας προέβαινε σε πάνω από οκτακόσιες προσαγωγές και εκατόν πενήντα συλλήψεις, καθώς και σε προληπτικές εφόδους σε γιάφκες αντεξουσιαστών, τότε όχι μόνο θα είχε μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας σε κόλαση μαχών και ταραχών με τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους, αλλά θα είχαν βοήσει και τα πρωτοσέλιδα του φιλοπασοκικού Τύπου, καταγγέλλοντας τις ... αυθαιρεσίες και τον περιττό ζήλο ενός αστυνομικού κράτους.
Αντιθέτως, τώρα οι ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας προβάλλονται ως αποτέλεσμα του δόγματος μηδενικής ανοχής που υιοθετεί -τάχα- ο κος. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ταυτόχρονα, όπως εύστοχα παρατήρησε αναγνώστης σε σχόλιό του στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι αντιληπτό ότι φέτος οι βάνδαλοι δεν κατέβηκαν σε πλήρη διάταξη των δυνάμεών τους για να καταστρέψουν το κέντρο, αλλά έκαναν απλά γυμνάσια.
Τα συμπεράσματα που προσπαθούν να εμφυσήσουν στην κοινή γνώμη οι Χρυσοχοϊδηδες και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είναι ότι επί ΠαΣοΚ, δεν γίνονται εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές, ότι διαφυλάσσεται η δημόσια τάξη και ότι η βία από την πλευρά της Αστυνομίας, στο μέτρο που χρησιμοποιείται, είναι νόμιμη και αποδεκτή.
Είναι βέβαιο ότι ήδη ζούμε νέες μέρες «γκεμπελισμού» στην ενημέρωση, ίδιες χειρότερες από εκείνες των κυβερνήσεων του κου. Κώστα Σημίτη.

Η καθιέρωση μίας "επετείου μνήμης" και τα κίνητρα της υποκρισίας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η επέτειος από την δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πέρασε εκθέτοντας όσους πέρυσι μέσα στην θέρμη των δραματικών γεγονότων έλεγαν "πολλά τραγούδια" έξω από το ...χορό. Δεν θα ασχοληθώ όμως με αυτό, αλλά με την "επίσημη αλητεία" να καταστεί περίπου εθνική γιορτή ένα τραγικό, θλιβερό και άθλιο από την πλευρά του δράστη γεγονός, το οποίο όμως υπήρξε σε μεγάλο βαθμό, τυχαίο.
Κάποιοι περίμεναν την "επέτειο" αυτήν για να την εκμεταλλευτούν πολιτικά και μικροκομματικά- για να διασώσουν την πολιτική τους ανυπαρξία και να κρύψουν την ιδεολογική τους απίσχναση. Οι ίδιοι άνθρωποι που δεν ντράπηκαν όταν έδωσαν σε ένα 15χρονο παιδί την διάσταση του... Γρηγόρη Λαμπράκη, δεν έχουν ποτέ αποτείσει έναν φόρο τιμής στους στρατιώτες μας που χάθηκαν στα Ίμια, σε ώρα καθήκοντος με ευθύνη -και - του υπέρ του δέοντος θορυβώδους σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου. Δεν έχυσαν στάλα δάκρυ για τον δολοφονημένο Σολωμό Σολωμού και τον Τάσο Ισαάκ. Δεν έδωσαν δεκάρα ποτέ για το εθνικό μας σύμβολο που δεινοπαθεί καιόμενο στα χέρια βάνδαλων και λαθρομεταναστών, υπό τα εκκωφαντικά χειροκροτήματα κορυφαίων στελεχών της καθ'ημάς Αριστεράς.
Επέτειος για όλα λοιπόν κι όχι μόνο για έναν νεαρό που έτυχε να πίνει τον καφέ του στα Εξάρχεια και δυστυχώς, δολοφονήθηκε. Μην τολμήσει κανείς να καθιερώσει την 6η Δεκεμβρίου ως "ημέρα μνήμης" διότι όποιος το επιχειρήσει μοιραία θα αθροιστεί στους ηθικούς αυτουργούς της τρομοκρατικής συμπεριφοράς ακραίων στοιχείων, τα οποία έκοντα - άκοντα τους κάνουν την δουλίτσα τους...