24 Νοε 2009

Ένας μυστηριώδης αλλά ευφυής άνθρωπος στο πλευρό του Σαμαρά

Αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του ο δημοσιογράφος «Ρετσίνας» στο parapolitiko site που συντηρεί, αποκαλύπτοντας φιλοϊσραηλινό άρθρο που έγραψε υπό την ιδιότητα του γραμματέα του «Δικτύου 21». Πρόκειται για τον κο. Χρύσανθο Λαζαρίζη, οικονομολόγο, δημοσιογράφο, σύμβουλο και λογογράφο του κου. Αντώνη Σαμαρά από την αρχή της περασμένης δεκαετίας.

Είναι αλήθεια ότι δεν κατανοούμε πως γίνεται ο γραμματέας του πατριωτικού, εθνικιστικού για πολλούς, «Δικτύου 21», να διάκειται θετικά προς το Ισραήλ, διότι αυτά τα δύο θεωρούνται αντιφατικά, τουλάχιστον κατά τα δικά μας ειωθότα. Από την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνουμε πως μέσα στο μπερδεμένο μυαλό του φιλοντορικού ως γνωστόν, δημοσιογράφου «Ρετσίνα», συνιστά μομφή το να γράφει θετικά για το Ισραήλ, κάποιος συνεργάτης του κου. Σαμαρά.

Πάντως και ο ίδιος ο κος. Λαζαρίδης συνιστά μία σκέτη αντίφαση.
Αν και με λαμπρές σπουδές στα Οικονομικά, μέχρι του σημείου να κερδίσει τον ακαδημαϊκό τίτλο του Διδάκτορος, πάντοτε αναλωνόταν στο να παλεύει με αμυντικές και διπλωματικές Χίμαιρες.
Τόσο ως αρχισυντάκτης της ομογενειακής εφημερίδας Πρωϊνής Νέας Υόρκης και σχολιαστής της Εθνικής Ελληνικής Τηλεόρασης Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο ως ανταποκριτής του Οικονομικού Ταχυδρόμου, αντί να αναλύει τη NAFTA και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που αποτελούσαν ζητήματα του τομέα της ειδικότητάς του, εξηγούσε πόσο χρειαζόταν η χώρα μας τη δημιουργία μοιρών επιθετικών ελικοπτέρων ταχείας επεμβάσεως στο Αιγαίο, ή πως το βλήμα του όλμου που έπεσε στην αγορά του Σεράγεβο προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων Μουσουλμάνων και αποτέλεσε την επίσημη αφορμή για έναρξη των βομβαρδισμών των σερβοβοσνιακών θέσεων από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ το 1995, ήταν αδύνατο να προερχόταν από τους άντρες του κου. Ράντοβαν Κάραντζιτς, διότι στην πορεία του ακολουθούσε ελλειπτική ή ελλειψοειδή τροχιά!!!
Αναλόγως αντιφατικά ήταν τα αισθήματα πολλών που γνώριζαν το παρελθόν του ως Ρηγά και ως στέλεχος της εξέγερσης της Νομικής το ’73, όταν τον έβλεπαν να συμμετέχει σε συνδυασμό ακροδεξιών στοιχείων που κυβερνούσαν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης (που είχε και έχει ως επίσημο θυρεό το Φοίνικα της χούντας!) και να σηκώνεται σε συνεδριάσεις για να επιβάλλει την πατριωτική του διαφώτιση σε ένα αδύναμο συνήθως, μορφωτικά και ακαδημαϊκά, ακροατήριο ομογενών.
Αλλά και με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο κος. Λαζαρίδης δεν αφιέρωσε την εξαιρετική πένα του και το ακόμη πιο εξαιρετικό μυαλό του στην επιστημονική, πολιτική, δημοσιογραφική ανάλυση των αιτιών για την κακοδαιμονία της Εθνικής μας Οικονομίας, αλλά μέσα από τις σελίδες του Ελεύθερου Τύπου, αλλά και τις τάξεις της οργάνωσης «Δίκτυο 21», έθεσε ως στόχο να γίνει η αιχμή του δόρατος των «Σκοταδιστών» (όπως περιγράφουν τους Συντηρητικούς αναλυτές στην Ελλάδα, οι λεγόμενοι Προοδευτικοί), εναντίον των «Φωταδιστών» (όπως άρχισε ο ίδιος να αποκαλεί περιπαικτικά τους διάφορους Αριστεροεκσυγχρονιστές).

Αυτές είναι οι πληροφορίες μας, για αυτό τον μυστηριώδη και αινιγματικό, αλλά σίγουρα ενδιαφέροντα και ευφυή, άνθρωπο, τον οποίο μπορεί να συναντήσει κανείς καθημερινά στον πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου να γοητεύει τους ακροατές του με τις γνώσεις και την ευφράδειά του.

Διακρίνουν αδικία ως προς την αντιμετώπισή τους από τα ΜΜΕ οι Πασόκοι

Στελέχη της κυβέρνησης διαρρέουν - επισήμως- στους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες τα παράπονά τους για την "άδικη αντιμετώπιση" του κυβερνητικού έργου ( δεν προβάλλεται, λένε οι πράσινοι, το έργο της δίκαιης μοιρασιάς του πλούτου).
Μάλιστα...
Όταν τα μέσα (όλα, ακόμα και οι εφημερίδες που παραδοσιακά στήριζαν την Ν.Δ.) πυροβολούσαν μέχρι και τους κλητήρες των υπουργείων (όχι αδίκως, τις περισσότερες των περιπτώσεων) και το ΠΑΣΟΚ με μηδενική αντιπολίτευση έβλεπε τα ποσοστά του να αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο, ήταν δίκαιοι οι πυροβολισμοί;
Όταν ο Καραμανλής, προεκλογικά έλεγε ότι δεν μπορείτε να εισπράξετε τα 30 δισ των βεβαιωμένων ανείσπρακτων φόρων και ο Παπανδρέου απαντούσε μπορούμε, τουλάχιστον τα δέκα, ποιος ήταν ανεύθυνος;
Τώρα που δημοσιεύθηκε η έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου που δεν επιτρέπει την αισιοδοξία ότι θα εισπραχθούν ούτε 7 δισ ευρώ ποιος ήταν ανεύθυνος;
Βέβαια, για να γίνουν οι εισπράξεις και να ξεκινήσουν οι οικονομικοί έλεγχοι θα πρέπει πρώτα να βρεθεί Διευθυντής για τον πρώην ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Φαίνεται ότι τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν τις πρώτες περιβόητες 100 ημέρες ως άλλοθι για σταθερή αναβλητικότητα.

(Αναδημοσίευση από το blog του Mediakia. Για να το διαβάσετε στην αυθεντική ανάρτηση, που φέρει τον τίτλο "Τα παράπονα της κυβέρνησης από τους Media-ρχες", κάνετε κλικ εδώ)

Ένα φάουλ που πρέπει να διορθωθεί άμεσα από την ομάδα της Ντόρας

Η φωτογραφία που βλέπετε συνιστά ένα άψογο σχεδιαστικά δημιούργημα.
Επικοινωνιακά, αν και επιθετική, είναι αποτελεσματική, υπό την έννοια ότι συνδέει την υποψηφιότητα του κου. Σαμαρά με τις ευθείες και απροκάλυπτες παρεμβάσεις του συστήματος ΠαΣοΚ υπέρ αυτής, λέτε και τα συμφέροντα των δύο τους, υποστηριζόμενων και υποστηρικτών, ταυτίζονται.
Πολιτικά, αποτελεί μεγάλο φάουλ, ειδικώς αν φιλοξενείται στο The Wall της σελίδας της κας. Ντόρας Μπακογιάννη στο Facebook. Η ίδια η πρώην υπουργός Εξωτερικών, ενδέχεται να δικαιούται να εγείρει πολιτικές επισημάνσεις όπως εκείνη που αναφέρεται στο που στρέφεται η εύνοια των ενημερωτικών συγκροτημάτων της Διαπλοκής, αλλά οι συνεργάτες της, οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί στο τι είδους υλικό φιλοξενείται στα επίσημα επικοινωνιακά μέσα.

Ελπίζουμε ότι ο πάντα προσεκτικός και υπεύθυνος κος. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, επικεφαλής του DoraWeb Team, θα επιληφθεί άμεσα.

Απάντηση σε ανάρτησή μας και διάψευση των αναγραφομένων

Με σχόλιό της, κάτω από την προηγούμενη ανάρτησή μας, η κα. Πατριανάκου έδωσε τη δική της εκδοχή, για τα όσα γράφτηκαν.
Εμείς, νιώθουμε το δεοντολογικό καθήκον, να ανασύρουμε την απάντησή της από τα «κουτάκια» των σχολίων και να την αναρτήσουμε στην κεντρική οθόνη του blog, χάριν της «ορθής πληροφόρησης των αναγνωστών», όπως αναφέρει και η ίδια και όπως συμφωνούμε και εμείς:

«Κύριε ή Κυρία,
υποχρεούμαι χάριν της ορθής πληροφόρησης των αναγνωστών σας να διαψεύσω κατηγορηματικά την ανάρτησή σας.
Ως μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ουδεμία εμπλοκή έχω με κανένα επιτελείο και κανένα στρατηγείο, κανενός εκ των τριών υποψηφίων.
Αντίθετα έχω πολιτική, θεσμική και ηθική υποχρέωση να συμβάλλω, στο πλαίσιο της ευθύνης που μου αναλογεί, για τη διενέργεια άψογης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου.
Η συμμετοχή μου δε στην Εφορευτική Επιτροπή απορρέει από την αιρετή ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου.
Κατά τα λοιπά η ανάρτηση βρίθει ανακριβειών και κακής προαίρεσης».
Φεβρωνία Πατριανάκου

Κάποιες δικές μας επισημάνσεις και το θέμα κλείνει εδώ, ως λήξαν.
1. Δεχόμαστε ανεπιφύλακτα ως απολύτως ισχύουσα την «κατηγορηματική διάψευσή» της, ότι «ουδεμία εμπλοκή έχει με κανένα επιτελείο και κανένα στρατηγείο». Καλό θα ήταν να ενημερώσει όμως και τα ίδια τα επιτελεία και τα στρατηγεία, για να μην την προβάλλουν ως «εμπλεκόμενη».
2. Καλώς επικαλείται την ιδιότητά της ως μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και την προβάλει ως απαγορευτική για να έχει κάποια ανάμιξη, αλλά θα ήταν ακόμη πιο συνεπής στα όσα ισχυρίζεται, αν ήγειρε αυτό το ζήτημα ως ζήτημα αρχής και δεοντολογίας και μέσα στην ίδια την Επιτροπή, μέλη της οποίας, έχουν «χρεωθεί» ακόμη και ολόκληρα γεωγραφικά διαμερίσματα για λογαριασμό υποψηφίων.
3. Όντως έχει εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου και ομολογουμένως εκεί πιαστήκαμε επιπόλαιοι και εντελώς λάθος. Πάντως, ας μην πολυδιαφημίζει την εκλογή της σε τέτοια όργανα, διότι σε αυτά, εκλέγεται κανείς μόνο μέσα από «σκονάκια» και «κεντρικές γραμμές.
4. Αιρετό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου δε σημαίνει και διορισμένο μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Εκεί, είναι λάθος η ίδια. Αν όχι, που είναι ο κος. Βουλγαράκης;
5. Αν υπάρχουν ανακρίβειες στο κείμενο, μετά χαράς να μας τις υποδείξει και εμείς θα αποκαταστήσουμε την εικόνα της πλήρους αλήθειας. Σημάδι ότι και να γίνονται κάποια λάθη, ειδικά σε ένα μη επαγγελματικό blog, αυτά δεν είναι εσκεμμένα, ούτε υποβολιμαία και γι' αυτότο λόγο, διορθώνονται πάραυτα.
6. Η κακή προαίρεση που μας καταλογίζεται, αποτελεί μείζον ατόπημα. Διότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για ένα δημόσιο πρόσωπο από το να μετουσιώνει τη δική του προσωπική υποδοχή και υποκειμενική αξιολόγηση μίας άποψης ή μίας πληροφορίας, σε ανοικτή δίκη προθέσεων, με πρόχειρη την ετυμηγορία.
Κατά τ’ άλλα, αν διάβαζε η κα. Πατριανάκου κάποιες προηγούμενες αναρτήσεις του blog μας, ή δεν έσπευδε να τοποθετηθεί πριν αναρτηθούν οι αμέσως επόμενες, θα διαπίστωνε ότι έχουμε επανειλημμένως περιγράψει τη δουλειά και τη συνεισφορά της στο κόμμα με λόγια που εκφράζουν μόνο αναγνώριση και εκτίμηση. Δυστυχώς μας δείχνει πως ευαισθητοποιείται αποκλειστικά σε περιπτώσεις, για τις οποίες νιώθει πως αγγίζουν τις χορδές της ευθιξίας της, όπως η ίδια την προσδιορίζει. Ωφέλιμο θα ήταν πάντως οι φίλοι και οι συνεργάτες της να της δίνουν μία συνολική εικόνα για το πως αντιμετωπίζεται από ένα blog, μαζί με τις θετικές αναφορές που αναρτιούνται για εκείνη.

Ανακεφαλαιωτικά, κάνουμε a priori δεκτά όσα αναφέρει η κα. Πατριανάκου και λυπούμαστε αν την κάναμε να αισθανθεί αδικημένη ή θιγμένη, διότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας.

Poleatics

Που στρέφεται καθένας από τους υπόλοιπους τρεις cabaleros

Μιας και γράψαμε για τη γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, στην οποία πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι τις εργατώρες που έβαλε στο κόμμα σε λίγους μήνες, δεν έχουν βάλει όλοι οι υπόλοιποι κομματικοί αξιωματούχοι χρόνια ολόκληρα (πράγμα που έχουμε τονίσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας), να δούμε ποιες είναι, σύμφωνα με αποσπασματικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην προσοχή μας, οι τάσεις των τριών αναπληρωτών μέσα στη Λυκείου.
Ο κος. Γιάννης Χατζής, alter ego του κου. Μεϊμαράκη για μία ολόκληρη ζωή, βλέπει προς την πλευρά της κας. Μπακογιάννη, αν και παραμένει cool στη συμπεριφορά του όπως πάντα και εγκάρδιος προς όλους. Άλλωστε είναι γνωστό και μοναδικό, όχι μόνο μέσα στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα το στυλ Χατζή. Επίσης, η πείρα του στη ΝΔ, τον έχει διδάξει να περιμένει και αν χρειαστεί, ακόμη και να υπομένει. Θυμίζουμε, πως το τελευταίο πράγμα που υπέμεινε, ήταν η σκόπιμη διαρροή στον Τύπο προεκλογικά, μέσα από τη Ρηγίλλης, του δοκιμαστικού πρωτοσέλιδου του περιοδικού «Μετεξέλιξη», το οποίο παρομοιαζόταν ο κος. Γιώργος Παπανδρέου με τον «Πρίγκιπα εκ Λιβύης» του ποιητή Κώστα Καβάφη.
Ο κος. Πάνος Σταθόπουλος, βρίσκεται στο μέσο μίας πιο σύνθετης εικόνας. Παρότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, σεμνός και ήρεμος, που δεν του αρέσει να προσφέρεται ως θέμα για συζήτηση, λέγεται πως χαίρει ιδιαιτέρως της εκτίμησης του στρατοπέδου του κου. Σαμαρά. Από την άλλη πλευρά, ήταν συνεργάτης του κου. Προκόπη Παυλόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο κος. Γιώργος Σουφλιάς ήταν εκείνος που πρώτος τον έφερε στον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος. Πάντως, ο ίδιος μάλλον πρέπει να νιώθει σχετικά αδιάφορος για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς, ως γκουρού στον τομέα της Εκλογικής Ανάλυσης, θα είναι απαραίτητος σε οποιονδήποτε πρόεδρο και αν προκύψει.
Τέλος, ο κος. Γιάννης Μοίρας, ο πιο νέος από την παρέα των τριών, βγάζει μία «έκρυθμη σιωπή», αν και στην αρχή της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, είχε αναφέρει ενώπιον μεγάλης δημοσιογραφικής παρέας έξω από τη Ρηγίλλης, ότι η εμπειρία του με την Πολιτική Άνοιξη είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να μη βρεθεί ξανά, σε οποιοδήποτε πολιτικό εγχείρημα, με επικεφαλής τον κο. Σαμαρά.

Εντός των ημερών, θα δώσουμε στοιχεία για τις τάσεις που διαμορφώνονται και στις υπόλοιπες γραμματείες και τομείς, αν και όλα αυτά, να ξέρετε τελούν ανά πάσα στιγμή, υπό (αν)αίρεση. Όχι, διότι τα στελέχη είναι ασυνεπή ή ανακόλουθα με το τι αποφασίζουν και τι πράττουν στο ζήτημα της εκλογής, αλλά διότι οι πληροφορίες αποδίδουν κυρίως φήμες και σπανίως μαρτυρίες και επομένως, ισχύουν με ακρίβεια, μονάχα στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν, ή διαψευστούν από τους ίδιους τους αναφερόμενους. Εμείς πάντως, χωρίς πάθος ή προκατάληψη, είμαστε έτοιμοι να αναρτήσουμε απάντηση, δήλωση, διάψευση σε ανάρτησή μας, από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα γραφόμενά μας ή νιώθει να θίγεται από αυτά.

Ποια άλλη παρουσία φιλοξενεί το στρατηγείο της Βασιλίσσης Σοφίας

Μια που έγινε αναφορά στο στρατηγείο του κου. Σαμαρά στη διεύθυνση Βασιλίσσης Σοφίας 4, να σας ενημερώσουμε και ποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εδρεύει πλέον εκεί μέσα, σύμφωνα με πληροφορίες «κατασκόπων» μας, αφού στο υπηρεσιακό του γραφείο πατάει πλέον αραιά και που. Πρόκειται για την κα. Φεβρωνία Πατριανάκου, νυν γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Όταν μετά το ατυχές και για την ίδια εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, που την έφερε πέμπτη στη σειρά κατάταξης, ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους στην εκλογική Περιφέρεια Λακωνίας, η κα. Πατριανάκου έλεγε σε όσους την ρωτούσαν ότι θα ασχολιόταν πλέον με τις δουλειές της, η εντύπωση που επικρατούσε ήταν ότι η πρώην βουλευτής θα επέστρεφε στα συμβόλαια πώλησης απορριμματοφόρων και κάδων απορριμμάτων σε δήμους. Λίγοι κατάλαβαν ότι οι δουλειές στις οποίες θα επέστρεφε η κα. Πατριανάκου, αφορούσαν στην ευόδωση των πολιτικών φιλοδοξιών του κου. Σαμαρά. Και χρησιμοποιούμε τη λέξη «επέστρεφε», διότι η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, είχε περάσει για κάποιο διάστημα από την Πολιτική Άνοιξη ως στέλεχος, παρότι απέφευγε να το αναφέρει στο βιογραφικό της σημείωμα.

Πάντως, κάποιοι αιφνιδιάστηκαν από τη διαρροή της πληροφορίας ότι η κα. Πατριανάκου εργάζεται για την εκλογή του κου. Σαμαρά. Όχι τόσο λόγω του γεγονότος ότι η θεσμική της θέση μέσα στο κόμμα δε θα της επέτρεπε καμιά ενεργή ανάμιξη υπέρ ενός υποψηφίου (η κα. Παπακώστα, γραμματέας Γυναικών του κόμματος, έχει «ξεσαλώσει» υπέρ του κου. Σαμαρά εξάλλου, χωρίς να την επαναφέρει κανείς αρμόδιος, όπως π.χ. ο κος. Ζαγορίτης, στην ορθή τάξη), αλλά κυρίως, βασιζόμενοι στην εντύπωση ότι η κα. Πατριανάκου δεν ακουγόταν στους συνομιλητές της να έχει περί πολλού τον κο. Σαμαρά, με βάση την εμπειρία της στην ΠΟΛΑΝ τουλάχιστον.

Είτε αποφάσισε να δώσει στο Μεσσήνιο πολιτικό μία δεύτερη ευκαιρία να γίνει ο ηγέτης της προτίμησής της, είτε επηρεάστηκε από τους παλιούς αβερωφικούς συνάδελφούς της στη Νεολαία για να ενταχτεί στο σύστημα του κου. Σαμαρά, είτε η εξουσία (έστω και εσωκομματική) είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο για να στερηθεί κανείς τη γεύση του, έστω και αν ισχυρίζεται δημοσίως πως δεν το ‘χει πια καμιά ανάγκη.

Αξίζει να προσθέσουμε, ότι από τους πέντε υποψηφίους της Λακωνίας, οι τέσσερις, δηλαδή οι κκ. Δαβάκης, Σκανδαλάκης, Ματάλας και Πατριανάκου είναι με τον κο. Σαμαρά και ο ένας, ο κος. Αποστολάκος, με την κα. Μπακογιάννη. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αν η κα. Πατριανάκου ήθελε να χτυπήσει μία έδρα στις επόμενες εκλογές, θα τη συνέφερε να ταχτεί με την κα. Μπακογιάννη, διότι στους «σαμαρικούς» της Περιφέρειας, έχει ήδη δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Από την άλλη πλευρά, παίρνοντας την κρυάδα της ήττας πρόσφατα, ενδέχεται να έχει καταλήξει ότι τα δοτά αξιώματα είναι πιο ευπρόσδεκτα. Άλλωστε, έχει συνηθίσει από τα μικράτα της σε αυτά, όταν ο πατέρας της κας. Μπακογιάννη την είχε ορίσει νομάρχη Κυκλάδων πριν κλείσει καν τα τριάντα.

Σημείωση: Αν πέφτουμε έξω σε οτιδήποτε από τα παραπάνω, φιλοξενούμε με προθυμία οποιαδήποτε δήλωση, απάντηση, ή ακόμη και διάψευση. Σε κάθε περίπτωση, κρατάμε μία "πισινή" διότι σε πληροφορίες τρίτων είναι που βασιζόμαστε και δε θα θέλαμε να αδικήσουμε το συγκεκριμένο στέλεχος σε κάτι.

Πέρα από τους Μαυρογυαλούρους, υπάρχουν και οι... τεχνοκράτες

Ορισμένοι άλλοι παράγοντες στη Ρηγίλλης, δεν επιδίδονται σε τέτοιες χοντροκοπιές, όπως εκείνες που περιγράψαμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας. Τεχνοκράτες ως προς το προφίλ που έχουν καλλιεργήσει και με ύφος που εκπέμπει σοβαρότητα, φροντίζουν για την υποψηφιότητα του κου. Σαμαρά, διασφαλίζοντάς της ... άλλου τύπου ευνοϊκές προϋποθέσεις. Ποιες; Ποιος; Πως; Για σκεφτείτε ποιος μοίρασε όλη αυτή τη διαφήμιση για τις εσωκομματικές εκλογές στα κυριακάτικα -και όχι μόνο- φύλλα των εφημερίδων. Για σκεφτείτε ποιος διακινεί γενικά τα διαφημιστικά κονδύλια και κάνει εκ μέρους του κόμματος τις συνεννοήσεις και τις συμφωνίες με τους δημοσκόπους. Μια μικρή βοήθεια για να βρείτε την απάντηση: είναι ο μοναδικός -ίσως-΄άνθρωπος που έχει μία καλή δικαιολογία να μπαινοβγαίνει στο στρατηγείο του κου. Σαμαρά στη διεύθυνση Βασιλίσσης Σοφίας 4, καθώς εκεί στεγάζεται και το ΙΔΚΚ, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα επανέλθουμε σε αυτό.

Τράγκα σου' χουμε καυτό ρεπορτάζ για πιέσεις σε υπαλλήλους

Κάθε πρωί από τη συχνότητα του RealFM ο Τράγκας, φωνάζει (γκαρίζει ίσως ταιριάζει καλύτερα;) ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων κος. Νικήτας Κακλαμάνης κάνει χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχονται από τη θέση του, προκειμένου να προωθεί την υποψηφιότητα της κας. Ντόρας Μπακογιάννη. Τον ειδοποιούμε λοιπόν ότι έχει βουίξει ο τόπος πως στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, τόσο ο αντιδήμαρχος κος. Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο μονίμως κρατικοδίαιτος, φοιτητονονός του Παντείου, κος. Βαγγέλης Πάνου, δίνουν αγώνα ζωής ή θανάτου για την εκλογή του κου. Αντώνη Σαμαρά.

Και μιας και αρέσουν στον Τράγκα τέτοιου είδους αποκαλύψεις, τον ειδοποιούμε ακόμη ότι μέσα στη Ρηγίλλης κάποιοι αιώνιοι παράγοντες που αγωνιούν να κρατήσουν το σύστημα στα χέρια τους και την επόμενη μέρα, μετέρχονται κάθε κουτοπονηριάς, ή βλαχοδημαρχίστικου τρικ που έμαθαν να εφαρμόζουν στην περιφέρεια της καταγωγής τους, προκειμένου να πειθαναγκάσουν το υπαλληλικό προσωπικό, για να μεταμορφωθεί, τόσο εντός του χώρου του κόμματος, όσο και στις γειτονιές που κατοικούν, σε αρχάγγελους της υποψηφιότητας του κου. Σαμαρά.
Τα κίνητρα που προσφέρονται στους σταθερά υπεραπασχολούμενους και απαράλλαχτα υποαμοιβόμενους υπαλλήλους της Ρηγίλλης, είναι άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά. Αν έρθει εδώ μία ψηλή κυρία που της αρέσουν τα κόκκινα ταγιέρ, θα μείνετε όλοι στο δρόμο και θα πεινάσουν οι οικογένειές σας, είναι τα αρνητικά κίνητρα στη λεκτική και φραστική αποτύπωσή τους. Αν κερδίσουμε με το καλό, θα δεις, μέχρι και γραμματέα θα σε κάνουμε, είναι τα θετικά κίνητρα, αντίστοιχα, που προσφέρονται σε φτωχούς ανθρώπους, που απασχολούνται ως εργάτες και αντιμετωπίζονται ως είλωτες.

Σημείωση: Όπως θα προσέξατε ήδη, στην περίπτωση του Τράγκα (όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπως του Αυτιά, του Παπαγιάννη-«Καλαπόδη» και μερικών άλλων), δεν χρησιμοποιούμε την προσφώνηση κος. (κύριος), ούτε καν βάζουμε εμπρός το βαφτιστικό τους όνομα. Για μας, ένας Τράγκας, δεν είναι τίποτα παραπάνω από Τράγκας.