14 Οκτ 2009

"Δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω" τους απαντά ο Πάκης


Θεωρητικά μιλώντας πάντα, το πλήθος στη μία φωτογραφία θα μπορούσε να εκπροσωπεί τους αμέτρητους οπαδούς και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βράζουν από θυμό σε βάρος του κου. Παυλόπουλου και του ζητούν να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, διότι του καταλογίζουν ότι όχι μόνο κόστισε πολιτικά και επικοινωνιακά στην προηγούμενη κυβέρνηση με τη στάση του ως υπουργός σε κρίσιμα θέματα (λ.χ. πυρκαγιές, μεταναστευτικό, εγκληματικότητα, αναρχία στο κέντρο της Αθήνας, εκλογικός νόμος που δίνει bonus δέκα έδρες στον πρώτο των επόμενων εκλογών κ.α.), αλλά και ότι ήταν από εκείνους που χάϊδευαν επί έξι χρόνια τα αυτιά του κου. Καραμανλή, προκειμένου να μην ακούει τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες της βάσης.
Θεωρητικά, μιλώντας πάντα, ο κος. Παυλόπουλος στην άλλη φωτογραφία θα μπορούσε να επιδεικνύει στο πλήθος, που έχει καταγγεγραμμένες τις αιτιάσεις τους.

Επί του πρακτέου πάντως, άνθρωποι του κου. Παυλόπουλου απαντούν σε όσους ισχυρίζονται ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να μείνει πιστός στην επανειλημμένως τεθείσα δημόσια δέσμευσή του ότι θα αποχωρούσε από την πολιτική μαζί με τον κο. Καραμανλή, ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει λόγο να πράξει οτιδήποτε τέτοιο, καθώς στις τελευταίες εκλογές όχι μόνο εξελέγη, αλλά και με αύξηση σταυρών, κάτι που αποδεικνύει ότι είναι αποδεκτός από τον κόσμο. Φυσικά, δεν αναφέρουν τίποτα για το ότι υπήρξε αύξηση του πληθυσμού του εκλογικού σώματος, καθώς και ότι στην Α' Αθηνών δεν κατήλθαν ως υποψήφιοι βαριά ονόματα από το χώρο της ΝΔ όπως οι κκ. Βουλγαράκης, Γιαννάκου, Ψαρούδα-Μπενάκη κ.α. και επομένως, ήταν φυσιολογικό ο κος. Παυλόπουλος να ανεβεί λίγο παραπάνω από ότι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Ε, λοιπόν, καλά σας κάνει ο κος. Πάκης παιδιά. Από τη μία τον καθιστάτε λαοφιλή και λαοπρόβλητο και από την άλλη ζητάτε την παραίτησή του. Είναι πράγματα αυτά; Σοβαρευτείτε λίγο!

Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, μα υποφέρεις και υποφέρω


Κοιτάξτε τη φωτογραφία και πείτε μας, αλήθεια. Δε σας θυμίζουν οι κκ. Καρατζαφέρης και Παπανδρέου ένα παράνομο ζευγαράκι εραστών, που συναντιούνται τυχαία σε δημόσιο χώρο συνοδευόμενοι από την οικογένεια και τους οικείους τους και προσπερνούν ο ένας τον άλλον με μία προσποιητή αδιαφορία, λέτε και δε γνωρίζονται καν; Ατυχές ίσως το συγκεκριμένο παράδειγμα, αλλά εύστοχος ο συμβολισμός. Από το 2000 και έπειτα ο κος. Καρατζαφέρης έχει εργαστεί έχοντας ως επιδίωξη αποκλειστικά και μόνο να κάνει πλάτες στο ΠαΣοΚ και να καταφέρνει χτυπήματα δολιοφθοράς σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Το αποκορύφωμα αυτής της μεθόδευσης, ήταν η πολιτική στάση του ΛΑΟΣ τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις τελευταίες εκλογές, ο κος. Καρατζαφέρης υποσχόταν ότι ως κοινοβουλευτικό κόμμα θα αναλάμβανε να διαδραματίσει ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Τι νομίζετε λοιπόν πως πείραξε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ σε σχέση με τη μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει στο λιμάνι του Πειραιά; Όχι η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός του κου. Παπανδρέου στη διαχείριση της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ και Cosco. Όχι το γεγονός ότι ξευτιλίζεται η χώρα διεθνώς ότι αθετεί τις συμφωνίες της. Όχι ότι τα επορεύματα μένουν στιβαγμένα στους προβλήτες, η αγορά υποφέρει και τα φορτία πλοίων κατευθύνονται ήδη σε άλλα, ανταγωνιστικά λιμάνια. Ούτε και το θράσος των συνδικαλιστάδων λιμενεργατών των οποίων ο μέσος όρος μόνο των ετήσιων αμοιβών τους κυμαίνονται στα 77.000 ευρώ. Αλλά η αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε με τους Κινέζους η ΝΔ!

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο κος. Καρατζαφέρης έχει ξεμπροστιαστεί για τα καλά πλέον;

Όλοι ευπρόσδεκτοι στην επιχείρηση απαξίωσης του Καραμανλή


Γνωστός, από παλιά, για την αλαζονική του συμπεριφορά έναντι όλων γύρω του, βουλευτών, στελεχών, υπαλλήλων.

Ονομάστηκε βαρώνος όχι λόγω του δικού του πολιτικού μεγέθους ή της αξίας του, αλλά κυρίως λόγω της συγγένειάς του με τους αδελφούς Βαρδινογιάννη, η οποία του εξασφαλίζει μία εσαεί ασυλία στα Μέσα Ενημέρωσης, της τοπικής αντιπαλότητάς του με τον κο. Μητσοτάκη, αλλά και της συμμετοχής του στην ανάδειξη και προώθηση της υποψηφιότητας του κου. Καραμανλή για τη προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας το 1997.

Επιβεβαίωσε τη δύναμή του, όταν επέβαλε τη θυγατέρα του Όλγα ως νομική σύμβουλο του κου. Καραμανλή στο Μέγαρο Σταθάτου και αργότερα, ως βουλευτή Ρεθύμνου, παρότι ο έτερος πολιτευτής της ΝΔ εκεί, κος. Σχοινάς έδωσε αγώνα να επιβεβαιώσει ότι οι λίγες ψήφοι για τις οποίες έχασε την έδρα, ήταν προϊόν ασυνήθιστων διεργασιών που συνέβησαν εντός και πέριξ της διαδικασίας καταμέτρησης. Ο κος. Σχοινάς, πλήρωσε την επιμονή του να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του αυτούς, με μία διαγραφή-express από το κόμμα.

Όταν, εις το όνομα μίας εικονικής ανανέωσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, πιέστηκε να μην είναι μέλος της Βουλής που αναδείχτηκε από τις εκλογές του 2007, έλαβε ως αντάλλαγμα μία θέση συμβούλου εντός του γραφείου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναγκαστικά παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, όταν ένας γενναίος (νεαρός μάλιστα σε ηλικία) δικαστικός δε "μάσησε" από πολιτικά ονόματα και πολιτικές πιέσεις και αποφάσισε ότι ο εν λόγω κύριος, στην εποχή της πολιτικής παντοδυναμίας του, πράγματι άσκησε εκβιαστικές πιέσεις σε δυο άνδρες της ΕΛΑΣ να αποσύρουν τις μαρτυρίες τους σε βάρος ενός διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών ουσιών. Αποτέλεσμα της απόφασης, μία ποινική καταδίκη.

Και όμως, ο άνθρωπος που ακολούθησε την πορεία που περιγράψαμε παραπάνω για να καταλήξει κατάδικος, τώρα βγαίνει δημοσίως και κατηγορεί τον κο. Καραμανλή για όσα έπραξε, ή επέλεξε να μην πράξει, ως πρωθυπουργός. Αφού βεβαιώθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός διάγει την περίοδο της πολιτικής απομυθοποίησής του και εφόσον η θυγατέρα του Όλγα, μαζί με άλλα πρώην καραμανλικά ..."βαρωνάκια" σαν τον κο. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εντάχθηκαν ήδη στο στρατόπεδο της κας. Μπακογιάννη, έχει βγει στα τηλεοπτικά παράθυρα και studio και εκτοξεύει χολή. Πέρα από θρασύς, αποδεικνύεται και μικρόψυχος!

Μέχρι πότε θα υποφέρει το πολιτικό μας σύστημα και ο δημόσιος βίος μας από ανθρώπους σαν τον κο. Κεφαλογιάννη;

Μη σκοτώνεστε παιδιά, μπείτε στην ουρά και όλοι θα πάρετε!


Μιλώντας για την κούρσα της διαδοχής και την πρώην υπουργό Εξωτερικών, να σας αποκαλύψουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, την ακρίβεια των οποίων προσπαθούμε να διασταυρώσουμε, η κα. Μπακογιάννη ετοιμάζεται να προβεί σε επίδειξη ισχύος με ένα συνολο υπογραφών συνέδρων που έχει ήδη ξεπεράσει τις 2.000 και πηγαίνει προς τις 2.500. Για όσους γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του τακτικού συνεδρίου του 2007 στο ΣΕΦ, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλοί από του πραιτωριανούς του λεγόμενου "Καραμανλισμού" όχι μόνο έχουν προσεταιριστεί την κα. Μπακογιάννη, αλλά έχουν εναποθέσει τα όπλα τους στα πόδια της, δηλώνοντας υποταγή. Κάνουν άραγε αυτή την κίνηση οργανωμένα, επιβεβαιώνοντας την υποψία ότι ο κος. Καραμανλής της το έχει δώσει το κόμμα, ή απλά οι άνθρωποι είναι τυχοδιώκτες και παρτάκηδες;