14 Οκτ 2009

Όλοι ευπρόσδεκτοι στην επιχείρηση απαξίωσης του Καραμανλή


Γνωστός, από παλιά, για την αλαζονική του συμπεριφορά έναντι όλων γύρω του, βουλευτών, στελεχών, υπαλλήλων.

Ονομάστηκε βαρώνος όχι λόγω του δικού του πολιτικού μεγέθους ή της αξίας του, αλλά κυρίως λόγω της συγγένειάς του με τους αδελφούς Βαρδινογιάννη, η οποία του εξασφαλίζει μία εσαεί ασυλία στα Μέσα Ενημέρωσης, της τοπικής αντιπαλότητάς του με τον κο. Μητσοτάκη, αλλά και της συμμετοχής του στην ανάδειξη και προώθηση της υποψηφιότητας του κου. Καραμανλή για τη προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας το 1997.

Επιβεβαίωσε τη δύναμή του, όταν επέβαλε τη θυγατέρα του Όλγα ως νομική σύμβουλο του κου. Καραμανλή στο Μέγαρο Σταθάτου και αργότερα, ως βουλευτή Ρεθύμνου, παρότι ο έτερος πολιτευτής της ΝΔ εκεί, κος. Σχοινάς έδωσε αγώνα να επιβεβαιώσει ότι οι λίγες ψήφοι για τις οποίες έχασε την έδρα, ήταν προϊόν ασυνήθιστων διεργασιών που συνέβησαν εντός και πέριξ της διαδικασίας καταμέτρησης. Ο κος. Σχοινάς, πλήρωσε την επιμονή του να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του αυτούς, με μία διαγραφή-express από το κόμμα.

Όταν, εις το όνομα μίας εικονικής ανανέωσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, πιέστηκε να μην είναι μέλος της Βουλής που αναδείχτηκε από τις εκλογές του 2007, έλαβε ως αντάλλαγμα μία θέση συμβούλου εντός του γραφείου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναγκαστικά παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, όταν ένας γενναίος (νεαρός μάλιστα σε ηλικία) δικαστικός δε "μάσησε" από πολιτικά ονόματα και πολιτικές πιέσεις και αποφάσισε ότι ο εν λόγω κύριος, στην εποχή της πολιτικής παντοδυναμίας του, πράγματι άσκησε εκβιαστικές πιέσεις σε δυο άνδρες της ΕΛΑΣ να αποσύρουν τις μαρτυρίες τους σε βάρος ενός διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών ουσιών. Αποτέλεσμα της απόφασης, μία ποινική καταδίκη.

Και όμως, ο άνθρωπος που ακολούθησε την πορεία που περιγράψαμε παραπάνω για να καταλήξει κατάδικος, τώρα βγαίνει δημοσίως και κατηγορεί τον κο. Καραμανλή για όσα έπραξε, ή επέλεξε να μην πράξει, ως πρωθυπουργός. Αφού βεβαιώθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός διάγει την περίοδο της πολιτικής απομυθοποίησής του και εφόσον η θυγατέρα του Όλγα, μαζί με άλλα πρώην καραμανλικά ..."βαρωνάκια" σαν τον κο. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εντάχθηκαν ήδη στο στρατόπεδο της κας. Μπακογιάννη, έχει βγει στα τηλεοπτικά παράθυρα και studio και εκτοξεύει χολή. Πέρα από θρασύς, αποδεικνύεται και μικρόψυχος!

Μέχρι πότε θα υποφέρει το πολιτικό μας σύστημα και ο δημόσιος βίος μας από ανθρώπους σαν τον κο. Κεφαλογιάννη;

1 σχόλιο:

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Κάποια στιγμή θα μάθουμε όλοι για το τί ώθησε τον κ. Καραμανλή, έναν αξιώτατο ηγέτη στο να φύγει πάραυτα, κάνοντας εκλογές από την εξουσία και θα τρίβουμε τα μάτια μας, γιατί κράτησε μια τόσο αξιοπρεπή και αθόρυβη θέση σ΄ενα τόσο σημαντικό θέμα που τον αφορούσε!

Ο Καραμανλής θα καταγραφεί στην Ιστορία ως ο ηγέτης που πολεμήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον ηγέτη από καταβολής ελληνικού κράτους, από τα ΜΜΕ, τον ξένο παράγοντα και το κόμμα του και άντεξε αυτά τα 5,5 χρόνια. Τον κ. Κεφαλογιάννη και την ΄Ολγα του δεν θα τους γράψει η ιστορία, παρά μόνον τα αρχεία της Βουλής......!