6 Νοε 2009

Βολεύει την ησυχία κάποιων να γίνει ένα συνέδριο σε αλυσίδες

Είναι άριστη ιδέα να δοθεί ο λόγος μόνο στους συνέδρους στο ΣΕΦ και μάλιστα, να τους επιτρέπεται να αναφέρονται κυρίως στο θέμα ημερήσιας διάταξης που είναι η τροποποίηση του καταστατικού, για να πάει η εκλογή νέου προέδρου στα μέλη.

Αν άνοιγε η διαδικασία και σε άλλους ομιλητές, ενδέχεται να ακούγονταν πολλά και ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, πως υπήρχαν άνθρωποι που προειδοποιούσαν τους ιθύνοντες νόες που διαχειρίζονταν τις κεντρικές αποφάσεις για το πότε και το πως θα γίνονταν εκλογές, ότι τα αυθεντικά ευρήματα των οκτώ και οκτώμιση μονάδων στις σφυγμομετρήσεις δεν ήταν τυχαία και δε σήκωναν σταθμίσεις, για να εισπράττουν ως απάντηση μία φαιδρή κατηγορία για ηττοπάθεια. Πως υπήρχαν άνθρωποι που προειδοποιούσαν πως οι ισχυρισμοί περί του χαμηλότερου από το 1950 πληθωρισμού ήταν αστείοι και ότι ο κόσμος υπέφερε από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, για να εισπράττουν ως απάντηση ότι θα έπρεπε κανονικά να πάνε να εργαστούν για το ΠαΣοΚ. Πως υπήρχαν άνθρωποι που επέμεναν για δυναμική αποπομπή των golden boys και για επιστροφή σε μία πιο φιλολαϊκή πολιτική, οι οποίοι «κόβονταν» από τη σύνθεση των συσκέψεων ως ενοχλητικοί.

Μην αυταπατάται κανείς. Αυτό το συνέδριο, θα είναι ένα συνέδριο σε αλυσίδες, γιατί έτσι βολεύει την ησυχία κάποιων.

Στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης μεταφέρεται η περίφημη τοιχογραφία;

Ως απάντηση στην ύβρη και στην ασέβεια του νέου προέδρου της Βουλής κου. Πετσάλνικου να αποκαθηλώσει την τοιχογραφία με τη μορφή του προκατόχου του, η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να την ζητήσει με σκοπό να την αναρτήσει στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης 18, στην αίθουσα υποδοχής του ισογείου, στον τοίχο κάτω από τη γυριστή μαρμάρινη σκάλα, ακριβώς απέναντι από το γραφείο του κου. Σταϊκούρα και το γραφείο οικονομικής εξόρμησης, όπου στεγαζόταν άλλοτε ο μακαρίτης Βαρθολομαίος και τώρα, κάποια από τα «ορφανά» του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην περίπτωση που είναι αδύνατη η μεταφορά της τοιχογραφίας, οι υπεύθυνοι της ΝΔ προσανατολίζονται να προτείνουν στον κο. Σιούφα να τοποθετήσουν μπρούντζινη προτομή του δίπλα στα σκαλοπάτια της εισόδου, ή να προσθέσουν τη μορφή του στο τεράστιο βιτρό πάνω από τη γυριστή μαρμάρινη σκάλα. Μία άλλη ιδέα να στηθεί άγαλμα στον προαύλιο χώρο, μεταξύ του νεοκλασσικού και της αίθουσας κήπου, απορρίφθηκε από τον ίδιο τον κο. Σιούφα ως υπερβολική.

(τη γελοιογραφία τη δανειστήκαμε από τον ΚΥΡ και από την εφημερίδα "Το Βήμα")

Επέμεινε να φάνε "πόρτα" στο ΣΕΦ οι γραμματείς του κόμματος;

Αληθεύει ότι όταν ετέθη από κορυφαίο και κατ' εξοχήν αρμόδιο παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου θέμα να τυπωθούν ονομαστικά πάσα για να έχουν πρόσβαση στην κεντρική αίθουσα του ΣΕΦ οι γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείς του κόμματος που δεν είναι επισήμως σύνεδροι, ο κος. Σιούφας ήταν πεισματικά και αμετάκλητα αρνητικός;

Αν είναι αληθής η πληροφορία, είναι ντροπή άνθρωποι που έχουν δώσει ψυχή στο κόμμα εδώ και έξι χρόνια και μάλιστα άμισθα στις περισσότερες από τις περιπτώσεις, να γίνονται τροφή στην αδηφάγο αμετροέπεια του γουρλομάτη Pikatsu.

Θα αποφύγουν τις ..."ψιλές που θα πέσουν στις γωνίτσες";

Ελπίζουμε οι υποψήφιοι για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας να έχουν λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να συγκρατήσουν εκείνους τους θερμοκέφαλους που αναφέρουν υπαινικτικά, για να μην πούμε απειλητικά, για το αυριανό συνέδριο «ε, στις γωνίτσες, όλο και καμιά ψιλή θα πέσει».

Τα κοκτέιλ, τα τραπέζια και τα ραντεβού δεν στήνουν μηχανισμό;


Δεν θα ζητήσουμε το λόγο από την κα. Μπακογιάννη για τις συναντήσεις που οργανώνει με στελέχη και ομάδες στελεχών, καθώς η ίδια, απ’ ότι γνωρίζουμε, ουδέποτε έχει τεθεί κατά της δημιουργίας μηχανισμών. Αλλά ο κος. Σαμαράς, που δηλώνει φανατικός κατά των μηχανισμών, με τα δικά του κοκτέιλ, τραπέζια και ραντεβού σε Βασιλίσσης Σοφίας και Μουρούζη, τι ακριβώς προσπαθεί να δημιουργήσει;