30 Νοε 2009

Μην σας ενοχλεί η ισχύς της παρέμβασής μας, ας είμαστε συναγωνιστές

Όσο μεγαλώνει η επιρροή και η ισχύς της παρέμβασης του Poleatics, τόσο πιο πολλή ένταση και νευρικότητα φανερώνουν ορισμένα από τα ... "παλιά" κεντροδεξιά blogs. Και που να βλέπατε παιδιά και τα συνεχώς ανοδικά στατιστικά επισκεψιμότητάς μας, χωρίς ρομποτάκια και άλλες μαϊμουδιές που χρησιμοποιούν διάφορα καλόπαιδα (ή ..."καλαπόδια") για να γράφουν νούμερα και να πουλούν μούρη, θα παθαίνατε πλάκα.

Εμείς, πάντως, δεν σας βλέπουμε ανταγωνιστικά, αλλά συναγωνιστικά και για το λόγο αυτό, από το ξεκίνημά μας, που μας διαβάζαμε μόνο εμείς, μέχρι και τώρα που έχουμε καταλάβει το δικό μας ζωτικό χώρο στην μπλογκόσφαιρα, σας διαφημίζουμε και σας παινεύουμε και αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια.

Κάτι ακόμη. Δεν είμαστε blog μίας χρήσης. Ήρθαμε για να μείνουμε.

Τιτανομέγιστε Mediakia, πάλι μας μπέρδεψες με τη φωτογραφία άτιμε!!!

Με την πρώτη ματιά, νομίζαμε πως επρόκειτο για τον αείμνηστο Τζωρτζ Μπεστ στα νιάτα του, όταν μεσουρανούσε στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Αλλά μετά σκεφτήκαμε, για στάσου, δεν είναι και τόσο παλιά αυτή η φωτογραφία.
Με τη δεύτερη ματιά, νομίζαμε πως επρόκειτο για τον κο. Χριστόφορο Παπακαλιάτη, σε ενσταντανέ από το "Κλείσε τα Μάτια", με την ευφορία διάχυτη στη ματιά του γιατί μόλις είχε αγαπηθεί με την νυν βουλευτή ΠαΣοΚ, κα. Πέμη Ζούνη. Αλλά μετά σκεφτήκαμε, για στάσου, δεν είναι και τόσο καινούργια αυτή η φωτογραφία.
Τελικά, μπαίνοντας στην ανάρτησή σου, είδαμε πως πρόκειται για τον πρωθυπουργό της χώρας. Αλλά και πάλι, δεν καταλαβαίνουμε σε ποια ακριβώς φάση τη ζωής του είναι τραβηγμένη, τότε που έγινε Γιώργος, ή τότε που ακόμη λεγόταν Jeffrey;
(Την φωτογραφία τη βρήκαμε και την αντιγράψαμε από το blog του Mediakia)

Να μείνουμε με τις τσιγκούνες του δευτέρου ορόφου και τα ξερόχορτα;

Θεωρητικά, βέβαια, έχουμε και μία άλλη επιλογή: να καθίσουμε στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας και να κοιτάζουμε έξω στον κήπο που και που, για να ξελαμπικάρουμε. Έλα όμως που οι δύο τσιγκούνες του δευτέρου ορόφου σε κάθε συνέλευση την πέφτουν στο διαχειριστή για οικονομία στην ΕΥΔΑΠ και στον κηπουρό! Τι, να μείνουμε να βλέπουμε τα ξερόχορτα και τις μάνικες; Καλύτερα στην έρημο, να βλέπουμε και καμιά όαση ως οπτασία όπως ο μακαρίτης ο Βαγγέλης Σειληνός στην ταινία.

Δώστε καμιά ιδέα ρε παιδιά, εσείς οι παλιότεροι που ξέρετε απ' αυτά

Μιας και προετοιμαζόμαστε για την δική μας πορεία στην έρημο, κατεβήκαμε στην αποθήκη και ανεβάσαμε τις παλιές μας Timberland. Μπορεί κάποιος έμπειρος από αυτά, να μας πει αν κάνουν, ή να βρούμε κάτι πιο ελαφρύ για την άμμο;

Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση: Κάτω τα χέρια από τον Καραμανλή

Μία επισήμανση, που αφορά πολλούς, πλην του ιδίου του κου. Σαμαρά φυσικά. Επειδή διαπιστώνουμε ότι κάποιοι ασπάλακες, κρίνουν ότι προκειμένου να τοποθετήσουν το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην κορυφή του Ολύμπου, είναι ανάγκη να γκρεμίσουν τον προηγούμενο πρόεδρο στα Τάρταρα, τους προειδοποιούμε να αφήσουν κατά μέρος τις φραστικές ακρότητες, τις ακραίες κριτικές και τις απαξιώσεις, τις ισοπεδώσεις, τους αφορισμούς, τους μηδενισμούς.

Στο Poleatics, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πρωτίστως καραμανλικοί και δεν θα επιτρέψουμε σε εκείνους που τον έγλυφαν, τώρα να τον φτύνουν. Εμείς δικαιούμαστε να του αποδίδουμε κάποια στοιχεία κριτικής, διότι πάντα τον πιστεύαμε και ουδέποτε τον γλύφαμε. Για άλλη μία φορά, loud and clear: τον ηγέτη που εξυμνήσαμε το 1997 και αποθεώσαμε το 2004, δεν θα επιτρέψουμε να τον κάνει κανείς κουρελού, ούτε να τον μετατρέψει σε πτυελοδοχείο και όποιος τέτοιος μας .. "καθήσει" στο μάτι, θα δεχτεί πολιτική και επικοινωνιακή "καταιγίδα".

Σημείωση: Η αρχή θα γίνει με την αποκάλυψη των ..."ξεφτεριών" εκείνων που τον φασκέλωναν ομαδικά στην οθόνη της τηλεόρασης, τη στιγμή που κατέθετε δημοσίως την παραίτησή του, τη μοιραία νύχτα της 4ης προς 5η Οκτωβρίου στο Ζάππειο.

Τα συγχαρητήριά μας και στους κκ. Ντ. Μπακογιάννη και Παν. Ψωμιάδη

Συγχαρητήρια στην κα. Μπακογιάννη, για την σημαντική επίδοση που επέτυχε κόντρα σε αντιξοότητες και εμπόδια, τα οποία με απόλυτη σαφήνεια και ακρίβεια περιγράψαμε εδώ στο Poleatics (και δεν παίρνουμε ούτε μία αράδα πίσω), καθώς και για την αξιοπρεπή παραδοχή του αποτελέσματος εκ μέρους της.

Συγχαρητήρια στον κο. Ψωμιάδη για τη δυναμική του στο βόρειο κομμάτι της χώρας, αλλά και στο σύνολο της επικράτειας, αλλά πάνω απ' όλα γιατί τα "έψαλε" στο Συνέδριο στα golden boys και στους κουμπάρους και μάλιστα, σε απόσταση αναπνοής από αυτούς.

Οι ευχές και τα συγχαρητήρια του Poleatics προς τον κο. Αντ. Σαμαρά

Το Poleatics αποστέλλει τα συγχαρητήριά του στο νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Κύριε Σαμαρά, ο Θεός να σας δίνει δύναμη και φώτιση στο δύσκολο έργο που σας περιμένει, στο οποίο, είναι σίγουρο πως θα επιτύχετε, εάν εμπιστευτείτε και τους 700.000 Νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη χθεσινή γιορτή της Δημοκρατίας, τόσο, όσο η πλειοψηφία εμπιστεύτηκε εσάς, με την ψήφο της. Τα πολλά άλλα λόγια είναι περιττά, θα κριθείτε και εσείς, όπως και όλοι οι πολιτικοί με βάση το έργο σας. Πιο περιττά ακόμη, είναι τα λιβανίσματα. Εξάλλου, ήδη διαγκωνίζονται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, πρόθυμοι να σας τα προσφέρουν.
Ευχή μας και προσδοκία μας, η προεδρεία σας να αποδειχτεί θετικά σημαδιακή για τη ΝΔ και πολλαπλά επωφελής για τον τόπο.

Βολές κατά Σιούφα για την εξέλιξη της διαδικασίας (αλλά και γενικότερα)

Καθότι είναι ξεκάθαρο, από τα σχόλια και τα μηνύματα κάποιων ... "αναγνωστών" εδώ και καιρό, αλλά πολύ περισσότερο από χθες το βράδυ, ότι τελούμε υπό καθεστώς ενορχηστρωμένων πιέσεων και απειλών, συνεχίζουμε την τακτική των αναδημοσιεύσεων αναρτήσεων από φίλους μας bloggers και μάλιστα, κατά προτίμηση εκείνους που υποστήριξαν την εκλογή του κου. Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την αναμέτρηση:

Ο "ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ".... (σ.σ.: αυτός είναι ο αυθεντικός τίτλος της ανάρτησης, ειλικρινά!!!)
"Δημήτρης Σιούφας. Μετά την αποτυχημένη και σκανδαλώδη αποτυχία του στο πέρασμά του από τη Βουλή, αποτυγχάνει, όπως αναμενόταν, και στις εσωκομματικές εκλογές. Κατώτερος σε όλα. Ένα προϊόν "τζακιού" από τα γνωστά. Ήρθε η ώρα για...αλλαγές..."

(Αναδημοσίευση από το Mediakia)

Αίτημα της κοινωνίας να φύγουν τα σαπρόφυτα, εκτιμά ο Mediakias

Αναδημοσιεύουμε από το blog του Mediakia, τη δική του εκδοχή για την ανάλυση του αποτελέσματος, ένα σημαντικό μέρος της οποίας μας καλύπτει. Αν θέλετε να την διαβάσετε κατευθείαν μέσα στην σελίδα του φίλου blogger, κάντε κλικ εδώ.

"Απο χθες, ξεκίνησαν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις για τα αίτια του αποτελέσματος. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, διότι δεν την πιστεύουμε! Πιστεύουμε ότι σημαντικότερη -ακόμη και απο την επικράτηση Σαμαρά με όλη τη σημειολογία που τη χαρακτηρίζει είναι η συμμετοχή των ψηφοφορων-φίλων-οπαδών της ΝΔ. Περίπου 550.000 άνθρωποι -στη χειρότερη πολιτική συγκυρία για τη ΝΔ με ιστορικά χαμηλό ποσοστό-γκρέμισαν δυο μύθους της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας: την "απολιτίκ" συμπεριφορά της κεντροδεξιάς εκλογικής μάζας και το σύμπλεγμα των κεντροδεξιών να εκφράσουν τα πιστεύω τους. Πρόκειται για δυο ανατροπές που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες απο τη νεα ηγεσία, καθώς διαμορφώνουν νέο σκηνικό. Η αποκαλούμενη βάση της ΝΔ, αυτός ο κόσμος ο περιφρονημένος τα τελευταία χρόνια, φάνηκε ότι είναι πολύ πιο μπροστά απο την ηγεσία τους. Παρά την ταπείνωση απο ανοίκειες συμπεριφορές και την εκλογική συντριβή μαζεύτηκαν κάνοντας ουρές στα εκλογικά τμήματα. Το μήνυμα σαφές: "ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;". Έδειξε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Δηλαδή...

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι απο σήμερα ο αρχηγός ενός περήφανου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Οφείλει πλέον να τους ακούει να τους σέβεται, να τους τιμά με στόχο να διευρύνει αυτή τη βάση. Τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό έχουν πλέον αλλάξει. Ο Σαμαράς έχει τη μεγάλη ευκαιρία -που έχασε ο Παπανδρέου. Να αφουγκραστεί την κοινωνία και τα μηνύματά της, να μην πει άλλα ψέματα, να πάρει το μαχαίρι. να ματώσει η ΝΔ όσο χρειάζεται για να απαλλαγεί από τα σαπρόφυτα, τους αριβιστες, τα λαμόγια, τους τεχνοκράτες του ψεύδους, τους καιροσκόπους, τους επαγγελματίες της κωλοτούμπας. Η κεντροαριστερά δεν μπορεί πλέον να καμώνεται την αυθεντία στον "κοινωνικό διάλογο" και την "κοινωνική εκπροσώπηση". Η κοινωνία δεν έχει ούτε νταβατζήδες, ούτε προαγωγούς, ούτε προστάτες. χει φόβους, ανησυχίες, αιτήματα και προβλήματα. Σε όλον τον κόσμο είναι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες που δίνουν απαντήσεις Η Ελλάδα αποτελούσε εξαίρεση. Μέχρι σήμερα. Αυτό ελπίζουμε να το εννοεί ο νέος πρόεδρος και να πιάσει αμέσως δουλειά. Ας φτιάξει τα του οίκου της ΝΔ για να δείξει πως εννοεί τη "νέα εποχή". Ας τολμήσει! Ας κάνει όσα βήματα δεν επέτρεψε το ΑΘΛΙΟ περιβάλλον του, να κάνει ο Κώστας Καραμανλής..."

Ενδιαφέρουσα η τελευταία επισήμανση του Mediakia, για το "ΑΘΛΙΟ -κατά δική του έκφραση- περιβάλλον" του κου. Καραμανλή που δεν του επέτρεψε να κάνει τα απαραίτητα βήματα, όπως και η αναφορά του σε "σαπρόφυτα". Η αλήθεια είναι πάντως, ότι ο blogger είχε εξηγήσει ποιους εννοεί "σαπρόφυτα", σε ανάρτησή του μόλις προχθές (κάνετε κλικ εδώ, αν θέλετε να μεταφερθείτε στην αυθεντική ανάρτηση), τοποθετώντας τα μάλιστα, στο περιβάλλον υποστηρικτών του κου. Σαμαρά:

"Το τίμημα της επιτυχίας είναι να πλήττεις με ανθρώπους που πριν σε σνομπάριζαν" έλεγε η αγγλίδα πολιτικός Νάνσυ Αστορ. Τη ρήση αυτή θα πρέπει να την κρατήσει καλά στο μυαλό του ο Αντώνης Σαμαράς. Τα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς λίγοι -πιστοί- φίλοι έμειναν δίπλα του. Προφανώς τώρα -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- οι ...δουλειές του ανοίγουν και δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στους φίλους. Όμως ας προσέξει... Ας προσέξει αυτούς που πριν τον σνομπάριζαν, τον λοιδορούσαν, ή -ακόμη χειρότερο- ήταν σε στρατόπεδα αντιπάλων του, οι οποίοι αντίπαλοι είτε τους "πέταξαν" ως άχρηστους ή οι ίδιοι "άλλαξαν στρατόπεδο" αναζητώντας στο Μεσσήνιο πολιτικό τη γη της πολιτικής επαγγελίας. Ας προσέξει ο Σαμαράς διότι ήδη έχουν αρχίσει δίπλα του να μαζεύονται γυμνοσιάλιαγκες και σαπρόφυτα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της "πολιτικής επικοινωνίας-στρατηγικής" και της "παροχής συμβουλών"! Θέλετε κάποια ονόματα; Π.χ. δημοσιογραφων; Γ.Παπ -οχι ο Καλαπόδης-, Νικ.Τ, Μ.Κο, Γ.Κου και απο γυναίκες οι Μα.Π, Χ.Κ, Μα.Σ κ.α. Σ όλους αυτούς ας συνυπολογίσουμε τους γνωστούς συστημικούς κωλοτούμπες της "αριστερής" δημοσιογραφίας σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις... Ας προσέξει ο Σαμαράς πως θα στελεχώσει την ομάδα του απο Δευτέρα. Οι γυρολόγοι και οι ιδεολογικοί ζητιάνοι στην παράταξη είναι πολλοί. Ας κάνει πρώτος το ξεκαθάρισμα..."

Ελπίζουμε να ευοδοθούν οι προσδοκίες του φίλου blogger (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, υποστήριζε ανοικτά την εκλογή του Μεσσήνιου πολιτικού) και ο κος. Σαμαράς να απαλλαγεί από όλους αυτούς που ο Mediakias αποκαλύπτει και καταγγέλλει.

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από σαπρόφυτα. Όχι εκείνα που καταγγέλλει ο φίλος blogger, αλλά από τα άλλα, τα λιγότερο επικίνδυνα, που βρίσκουμε στη φύση.

Φιλευσπλαχνία, αλλά και αποφασιστικότητα από τη νέα ηγεσία της ΝΔ

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε μία ένδειξη φιλευσπλαχνίας, δηλώνει ότι "ξεχνάει ότι ειπώθηκε - σφουγγάρι" - είπε συγκεκριμένα. Αλλά απευθύνει προειδοποίηση ότι "δε θα δεχθεί καμία υπονόμευση".

Η κα. Πιπιλή, οπαδός του σε αυτή την αναμέτρηση, δηλώνει ότι "θα πάρουμε μαζί μας (!!!) και άλλους" και προαναγγέλλει το "κόψιμο κάθε δεσμό με την οικογενειοκρατία και τις βαρονίες".

Και δεν έχουν καν αναλάβει επισήμως, για να καταλάβετε.

Συγκλονιστική (εκ των υστέρων) αποκάλυψη του Τσίμα για την εκλογή

Mega Channel, Δευτέρα 30/11/2009, 2:13 π.μ., Παύλος Τσίμας: "Υποδέχεται στην είσοδο (σ.σ.: της Ρηγίλλης) τον κο. Σαμαρά, ο κος. Μενέλαος Δασκαλάκης, που είχε ταχθεί υπέρ του".

Α μπα; Ώστε έγκριτε κε. Τσίμα, γνωρίζατε ότι ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, στενότατος συνεργάτης του ουδέτερου κου. Καραμανλή και άνθρωπος που είχε στα χέρια του το διοικητικό μηχανισμό, το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως, τα κονδύλια διαχείρισης αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, υποστήριζε τον κο. Σαμαρά, αλλά καμία αίσθηση, ή επιταγή του δημοσιογραφικού σας καθήκοντος δεν σας οδήγησε να το αποκαλύψετε προεκλογικά. Ενδιαφέρον...