23 Οκτ 2009

Έτοιμος να εισέλθει σε φάση νευρικής παράκρουσης ο "Καλαπόδης"




Συνεχώς επανέρχεται ο γνωστός σε όλους μας πλέον "Καλαπόδης" στο ζήτημα των αντικαταστάσεων του προέδρου της ΕΡΤ κου. Παναγόπουλου, καθώς και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητώντας από το νέο πρωθυπουργό κο. Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλία και δράση προς αυτή την κατεύθυνση.

Τώρα, εύκολα θα διερωτηθείτε τι τον μέλλει τον "Καλαπόδη" τι θα συμβεί στην ΕΡΤ. Είναι απλό... Καθυβρίζοντας και υπονομεύοντας είτε από τη θέση του "πολιτικού συντάκτη" στο περιφερειακό και περιθωριακό κανάλι στο οποίο εμφανίζεται, είτε μέσα από το blog του το κόμμα μέσα στο οποίο μεγάλωσε, περίμενε από το ΠαΣοΚ ότι μονομιάς θα τον προσλάμβανε τουλάχιστον ως κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων στη θέση της Μαρίας Χούκλη, για να μην πούμε δηλαδή ακόμη και ως διευθυντή ειδήσεων.

Τελικά, οι προσδοκίες του "Καλαπόδη" αποδεικνύονται μάλλον παλάτια χτισμένα στην άμμο και οι ελπίδες του εντελώς φρούδες, με αποτέλεσμα να εκδηλώνει τα πρώτα σημάδια μίας νευρικής ανυπομονησίας. Βλέπετε, έναν τέτοιο τύπο δε θα τον προσλάμβαναν στην ΕΡΤ ακόμη και αν πρόεδρος αναλάμβανε ο κος. Γιομπαζολιάς.

Στο ενδεχόμενο μάλιστα που ισχύσει το δόγμα "την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη κανείς" και το ΠαΣοΚ τον αδειάσει κανονικά στα σκουπίδια και μάλιστα ούτε καν στον μπλε κάδο των ανακυκλώσιμων, ο "Καλαπόδης" πιστεύει πως μπορεί να κάνει διαφορετικά το κουμάντο του και γι' αυτό το λόγο, ρίχνει "γέφυρες" προς την πλευρά της κας. Μπακογιάννη. Πιθανός στόχος του είναι να κατορθώσει να καπαρώσει ξανά καμιά σύμβαση στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ή να λάβει το χρίσμα για την αγαπημένη του Περιφέρεια. στην οποία το κόμμα κατέβασε υποψήφια έως και την πρώην τηλεοπτική παρτενέρ του. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση ο "Καλαπόδης" βγαίνει πολλά μέτρα οφσάιντ, καθώς δε θα σκεφτόταν ποτέ η "Ψηλή" να εκδηλώσει το παραμικρό σημάδι εύνοιας σε έναν τύπο που ανέβαζε και κατέβαζε τον κο. Καραμανλη "φαύλο" προεκλογικά.

"Καλαπόδη", συγγνώμη φίλε, αλλά you totally screwed up...

Αυτή τη φορά θέλουμε τρομοκράτες με τα όλα τους κε. Χρυσοχοϊδη


Κύριε Χρυσοχοϊδη, επειδή την τελευταία φορά που προσπαθήσατε να μας πείσετε πως εξαρθρώσατε τρομοκρατική οργάνωση, μας παρουσιάσατε ως εκπαιδευμένους αντάρτες, επαγγελματίες δολοφόνους και συγγραφείς επαναστατικών προκηρύξεων κάτι ταλαίπωρους μπαρμπάδες και κυριούληδες, κάτι χοντρομπαλάδες ταβερνόβιους και κάτι τελειωμένα φρικιά, οι οποίοι είναι αμφίβολο εάν μπορούσαν να πετύχουν με πιστόλι ιπποπόταμο στα είκοσι μέτρα, να τρέξουν τα εκατό μέτρα σε ένα λεπτό, ή να γράψουν δύο δομημένες αράδες σε ένα κείμενο, μήπως αυτή τη φορά θα έπρεπε να σκεφτείτε να μας παρουσιάσετε κανένα πιο fit and sharp μοντελάκι;

Κυβερνητική μετάνοια και αλληλεγγύη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Poleatics, ο πρωθυπουργός κος. Παπανδρέου, σε ένδειξη μετανοίας απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑίους για τις προσαγωγές στα Εξάρχεια αλλά και πολιτικής αλληλεγγύης απέναντι στην Αριστερά των κινημάτων, δεσμεύτηκε να αποσύρει ο υπουργός του της Δικαιοσύνης κος. Καστανίδης το νόμο για τις κουκούλες.

Όσο για τον έτερο υπουργό του, εκείνον της Προστασίας του Πολίτη, του επέβαλλε τιμωρία να γράφει κάθε πρωί από εκατό φορές το σύνθημα που φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Μόνο να προσβάλει τον κόσμο ξέρει το Gremlin της δημοσιογραφίας

Έγραψε χθες βράδυ το Gremlin της ελληνικής δημοσιογραφίας, δείχνοντας για μία ακόμη φορά, πόσο προσβλητικά αντιμετωπίζει όλες και όλους εμάς.

Απαντώντας στην παρατήρηση του διευθυντή του νέου "Ελεύθερου Τύπου" κου. Μιχελάκη ότι ανάμεσα σε άλλα, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δει ξανά και το Ιδεολογικό της, το Gremlin ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και πολλά από Ιδεολογία.

Τώρα πως γίνεται να φτύνει έτσι τον πολίτη - τηλεθεατή, άτομο που κατάφερε να διδάσκει σε πανεπιστήμιο, χωρίς να είναι καν σε θέση να εκφέρει ούτε μία συντακτικά σωστή πρόταση, είναι άλλο θέμα.

Σημείωση: Το παρατσούκλι Gremlin δεν προέρχεται απλά και μόνο από το λευκό θύσανο στη μέση της κώμης, αλλά και από την αδηφάγο διάθεση για φήμη και χρήμα.

Γιατί δεν ασχολούμαστε με την υποψηφιότητα του κου. Ψωμιάδη




Το ίδιο ερώτημα με την προηγούμενη ανάρτηση μας έχει τεθεί και αναφορικά με την υποψηφιότητα του κου. Ψωμιάδη.

Σε αυτή την περίπτωση, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η σπουδή του νομάρχη Θεσσαλονίκης να εμφανίζεται άλλοτε ντυμμένος Πόντιος πολεμιστής, άλλοτε Άη-Βασίλης και άλλοτε Ζορρό, ουδόλλως μας έχει εμπνεύσει. Διότι, άλλοι ήταν οι λατρεμένοι ήρωες των παιδικών μας αναμνήσεων.

Εάν και εφόσον αποφασίσει να κάνει μία εμφάνιση ως Μπλεκ, ή ως Ρόϋ Ρέϊς της δοξασμένης Μέλτσεστερ, εδώ είμαστε και το ξανασυζητάμε...

Γιατί δεν ασχολούμαστε με την υποψηφιότητα του κου. Αβραμόπουλου


Πολλοί μας ρωτούν με μηνύματά τους για ποιο λόγο δεν ασχολούμαστε με την υποψηφιότητα του κου. Αβραμόπουλου.

Μας συγχωρείτε φίλοι, αλλά με έναν πολιτικό που ίδρυσε ένα κόμμα δημοσκοπική "φούσκα" που δεν έλαβε καν μέρος σε εκλογές και είχε ως σήμα δύο κουλούρια Θεσσαλονίκης, δεν ασχολούμαστε.
Εξάλλου, για να καταλάβουμε, ο κος. Αβραμόπουλος επιθυμεί να ηγηθεί μίας Νέας Δημοκρατίας που -κατ' αυτόν- είχε προ πολλού κλείσει το βιοϊστορικό της κύκλο;
Έτσι, για να συνεννοούμαστε...

Ολα μέλι-γάλα με τη Ντόρα, διατείνεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

"Αφού η Ντόρα δεν είναι τώρα υπουργός Εξωτερικών, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί της". Τάδε έφη ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κος. Καρατζαφέρης.

Φαίνεται πως μοναδικό του πρόβλημα ήταν να φύγει από τη μέση ο κος. Καραμανλής και να γίνει πρωθυπουργός ο κος. Παπανδρέου.

Εντάξει μεγάλε. Το πιάσαμε το υπονοούμενο...

Έχει μάθει να την αποκαλεί πλέον με το κανονικό της όνομα;

Αφού χόρεψε ένα ανάλαφρο βαλς με τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες των κκ. Μεϊμαράκη και Σπηλιωτόπουλου, τώρα, φαίνεται έτοιμος να χορέψει ένα σφιχταγκαλιασμένο ταγκό, με την υποψηφιότητα της κας. Μπακογιάννη. Ο λόγος για τον κο. Καραχάλιο.

Βέβαια, η παλιά κολλεγιακή φιλία του με τον κο. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι σχέσεις του με τους βαρονέτους κο. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και κα. Όλγα Κεφαλογιάννη που έχουν προ πολλού προσχωρήσει στο στρατόπεδο της "Ψηλής", η ύπαρξη του κοινού φίλου, δημοσιογράφου κου. Γιάννη Κουρτάκη, καθώς και η σιβυλλική δήλωση του κου. Μεϊμαράκη ότι... "είναι Κρητικός", του δίνουν το δικαίωμα να σκέφτεται ότι αυτή η πολιτική ...εισπήδησή του, θα είναι άνετη και ομαλή.

Ουδεμία αντίρρηση εκ μέρους μας. Αλήθεια, όμως, μπορεί πλέον να αποκαλεί τη Ντόρα με το κανονικό της όνομα, ή του 'χει μείνει το συνήθειο να αναφέρεται σε εκείνη με το προσωνύμιο "η... κυρία" από τις εποχές που παρίστανε το μουτζαχεντίν του Καραμανλισμού;

Στοίχημα να αποδείξει ότι είναι Μπακογιάννη και όχι Μητσοτάκη

Σημαντική υπόθεση η ενότητα και ο σεβασμός για μία οικογένεια και επιβεβλημένο να τιμά καθένας τους δικούς του. Αλλά στην περίπτωση της κας. Μπακογιάννη, η ταύτισή της με το πολιτικό παρελθόν του πατρός της, αποδεικνύεται τροχοπέδη προκειμένου να κατακτήσει την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας.

"Μια φορά κάναμε το λάθος (για την ακρίβεια πολλοί λένε την μ...ία) να δώσουμε το κόμμα στους Μητσοτάκηδες" ακούγονταν όλα αυτά τα χρόνια να λένε για το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος η κα. Μπακογιάννη, πολλά από τα στελέχη του λεγόμενου "καραμανλικού πυρήνα", αλλά και της ευρύτερης βάσης. Με άλλα λόγια, εάν η κα. Μπακογιάννη είχε σπεύσει νωρίς να αποδείξει ότι αποτελεί πλέον μία εντελώς αυθύπαρκτη, αυτόφωτη, αυτόβουλη πολιτική προσωπικότητα, ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να διεκδικούσε την εκλογή της από τον α' γύρο, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.

Έχει πάντως μπροστά της αρκετό χρόνο ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο και κρίσιμο στοίχημα για την συνέχεια της πολιτικής διαδρομής της. Με ποιο τρόπο και διά μέσου ποιων συμβολισμών, είναι κάτι που εναπόκειται στη δική της κρίση και ερμηνεία.

Μάλλον πιστεύουν πως απευθύνονται σε ... "αμερικανάκια" !!!

Στο μεταξύ καλό θα είναι οι συνεργάτες του κου. Σαμαρά να βάλουν φρένο σε όσους περιφέρουν για λογαριασμό του ιδίου και της υποψηφιότητάς του το επιχείρημα-φόβητρο "μα, καλά, πάτε να δώσετε το κόμμα στους Αμερικανούς", γιατί προκαλούν θυμό και αγανάκτηση.

Το αναφέρουμε αυτό, διότι μπορεί να θεωρούνται δεδομένες (και να μην τις πολυβλέπουμε με καλό μάτι για να πούμε την πάσα αλήθεια) οι σχέσεις και οι συμπάθειες που έχει η κα. Μπακογιάννη πέραν του Ατλαντικού, αλλά από την άλλη πλευρά και ο κος. Σαμαράς εκεί σπούδασε, εκεί εκπαιδεύτηκε και εκεί εξακολουθεί και διατηρεί προνομιακά ένα κύκλο συνομιλητών. Εξάλλου, είναι γνωστή και η σχέση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.
Εάν καταστεί αναγκαίο, θα επανέλθουμε και με πληροφορίες για σχέσεις με ομογενείς που είχαν (και έχουν) ως σύμβολο στο θηρεό των σωματείων τους το πουλί της Χούντας.

Μήπως οι καινούργιοι θα έπρεπε να μάθουν τι έπαθαν οι παλιοί;

Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση...

Μήπως τα "φρέσκα" στελέχη που βάζουν την υπογραφή, το όνομα, τη φήμη και το πολιτικό μέλλον τους κάτω από την υποψηφιότητα του κου. Σαμαρά, θα ήταν καλό πρώτα να φροντίσουν να πληροφορηθούν κατά ποιο τρόπο είχε συμπεριφερθεί το 1996 ο Μεσσήνιος πολιτικός σε όλους εκείνους που είχαν βάλει το κεφάλι τους στον τορβά για χατήρι του το 1993;

Εμείς τουλάχιστον θυμόμαστε ότι η πρώτη κίνησή του μετά την ήττα του 1996, ήταν να "φάει" από τα κομματικά όργανα τους δέκα βουλευτές του που είχαν τραβήξει στη δική τους πλάτη το κάρο της Πολιτικής Άνοιξης καθ' όλη την περίοδο 1993-96.

Πολλή συζήτηση για το σκεπτικό της επιλογής του Νικήτα

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκεται και η επιλογή του δημάρχου Αθηναίων κου. Κακλαμάνη να βάλει την υπογραφή του υπέρ της υποψηφιότητας της κας. Μπακογιάννη.

Λέγεται ότι η στράτευση του κατ' εξοχήν Λαϊκοδεξιού της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ της υποψηφιότητας της κας. Μπακογιάννη, συντείνει στο συμπέρασμα ότι η "Ψηλή" δεν έχει μάτια μόνο για το νεοφιλελευθερισμό, αλλά είναι ανοικτή προς όλες τις τάσεις.

Από την άλλη πλευρά, προκαλεί απορία πως ο κος. Κακλαμάνης, από πρωτοπαλίκαρο του κου. Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη, τώρα πάει με την κα. Μπακογιάννη. Η πλευρά του κου. Σαμαρά, παρουσιάζει το δήμαρχο Αθηναίων περίπου ως ασυνεπή με την προσωπική ιστορία του και την μέχρι σήμερα πολιτική διαδρομή του. Βέβαια, η αντίθετη εκδοχή πρέπει να είναι φυσιολογικά ότι έχοντας γνωρίσει επί σειρά ετών τον χαρακτήρα του κου. Σαμαρά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους δικούς του ανθρώπους, ο κος. Κακλαμάνης δεν θέλει να έχει καμιά σχέση μαζί του.

Αφού δε σας αρέσει ούτε το όνομα Κυριάκο, γιατί δεν πάτε αλλού;

Αν πιστεύετε ότι στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξουν όλα, ακόμη και το όνομα, κε. Κυριάκο, για ποιο λόγο δε μαζεύεστε εσείς και όλοι οι όμοιοί σας να πάτε να φτιάξετε ένα δικό σας κόμμα, όπως το οραματίζεστε και όπως το επιθυμείτε;

Υποσημείωση: Δε φτάνει που είχε τα ιστορικά πεπραγμένα του πατρός να την βαραίνουν, τώρα επωμίζεται και τις εξυπνάδες του μικρού αδελφού η "Ψηλή". Τελικά, πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση γόνου οικογενειοκρατίας, που αν είχε ένα απλό ονοματάκι όπως Ντόρα Παπαδοπούλου, ενδέχεται να είχε ακόμη καλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί αρχηγός.

Τώρα τρέχουν περισσότερο από ότι προεκλογικά οι υποψήφιοι

Το ακούσαμε με τα αυτιά μας και το βρήκαμε πετυχημένο...

Μακάρι οι υποψήφιοι για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας να είχαν δείξει προς όφελος του κόμματός τους προεκλογικά, την ίδια κινητικότητα που δείχνουν τώρα προς όφελος των προσωπικών βλέψεων και φιλοδοξιών τους.