24 Αυγ 2009

Μην ξεχάσετε τα φώτα!

Τώρα το χοντραίνουν λίγο το πράγμα. Ο κος. Χρυσοχοϊδης, συνέκρινε τον κο. Καραμανλή με τον κο. Bush, που πετούσε πάνω από την πλημμυρισμένη Νέα Ορλεάνη με το ελικόπτερο.

Καλύτερα μη μπουν οι φίλοι του ΠαΣοΚ στη διαδικασία των προσωπικών συγκρίσεων και συσχετισμών, γιατί οι αντίπαλοί τους, θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τον κο. Παπανδρέου ως τον Neil Kinnock, ηγέτη των Εργατικών στις βρετανικές εκλογές του 1992. Έως του σημείου δηλαδή, στις προσεχείς εκλογές να τυπώσουν καμιά αφίσα που θα λέει:
«Αν ο Γιώργος κερδίσει, μπορεί παρακαλώ ο τελευταίος Έλληνας που θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, να θυμηθεί να κλείσει τα φώτα»;

Ο απόλυτος παραλογισμός

Να συμφωνήσουμε λίγο στα αυτονόητα;

Πρώτον, κανείς και τίποτα δε μπορεί να νικήσει μία φυσική καταστροφή, δηλαδή, φωτιά, σεισμό, πλημμύρα, ανεμοστρόβιλο κ.α. Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από πρόσφατες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών σε εξαιρετικά προηγμένα κράτη, όπως στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Το μόνο που μπορεί να πετύχει ένα κράτος, είναι να αντιμετωπίσει περιοριστικά τις συνέπειες και να συνδράμει τους πληγέντες.

Δεύτερον, ακόμη και ένα κακό κράτος, ακόμη και μία κακή πυροσβεστική υπηρεσία, είναι λογικό ότι έχουν καλύτερη συνολική εικόνα και καλύτερο συνολικό έλεγχο της εξέλιξης μίας φυσικής καταστροφής. Σε σύγκριση πάντα, με τους πανικόβλητους κατοίκους, τους ακόμη πιο πανικόβλητους δημάρχους, τους αλλόφρονες ρεπόρτερς, τους ακόμη πιο αλλόφρονες παρουσιαστές.

Τρίτον, ακόμη και η πιο ηλίθια κυβέρνηση, ακόμη και το πιο άχρηστο κράτος, επουδενί επιθυμούν να εκτεθούν και για το λόγο αυτό, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να τελειώσει ο εφιάλτης μίας φυσικής καταστροφής με το λιγότερο επώδυνο τρόπο.

Συμφωνήσαμε στα αυτονόητα;
Ωραία!
Έχει τη δυνατότητα κανείς να τα μεταφέρει στους διάφορους Λιάρους και Στραβελάκηδες, Οικονομέες και Καμπουράκηδες, Ευαγγελάτους και Παυλόπουλους;
Γιατί εδώ η κατάσταση ξεφεύγει από τον συνήθη λαϊκισμό και πάει στον απόλυτο παραλογισμό.

Σου ‘ρχονται οι μερακλήδες!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα επιδράμουν στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τόσο οι γαλάζιοι, όσο και οι πράσινοι καρεκλοκένταυροι. Το ερώτημα είναι, ειδικά φέτος, πως θα ανταποκριθούν απέναντι στα κελεύσματα της πλανεύτρας νύμφης του Θερμαϊκού.

Για τους γαλάζιους πρώτα…
Θα περισώσουν, έστω και την ύστατη ώρα, το γόητρο της κυβέρνησης και θα φερθούν σεμνά και ταπεινά, όπως από την πρώτη στιγμή τους είχε ζητήσει ο κος. Καραμανλής;
Ή θα σκεφτούν, δε βαριέσαι αδερφέ, ας πάει και το παλιάμπελο, μπρος στο ενδεχόμενο μίας εκλογικής ήττας που θα τους στείλει στην αντιπολίτευση και θα ξεσαλώσουν όσο ποτέ άλλοτε;

Για τους πράσινους τώρα…
Θα τους κόψει λίγο το μυαλό, να μην προκαλέσουν σχόλια με την παρουσία τους και θα τη βγάλουν τουλάχιστον για φέτος με σουτζουκάκια και μπακαλιαράκια, ή ενθουσιασμένοι εμπρός στο ενδεχόμενο μίας νίκης που θα τους φέρει στην κυβέρνηση, θα αρχίσουν τις υπουργικές περαντζάδες στα μπουζούκια και στα ακριβά εστιατόρια;

Λογικά, θα έπρεπε να κάτσουν φρόνιμα και οι μεν και οι δε, καθώς η πλάστιγγα των εντυπώσεων δεν έχει καθόλου ισορροπήσει. Αλλά με τέτοιους μερακλήδες, ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Γιώργος αγνοείται, stop

Τέταρτη μέρα πυρκαγιών στην Αττική και πλην της αρχικής δήλωσης που έκανε, ο κος. Παπανδρέου αγνοείται. Βγήκε στην κάμερα, είπε δύο πράγματα, για τα οποία του είπαμε και μπράβο και έκτοτε δεν τον ματαείδε, ούτε τον ξανάκουσε κανείς.

Πήγε ταξίδι με τη Σοσιαλιστική Διεθνή; Τότε γιατί δεν εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου;

Έκανε scuba diving στο νότιο Ευβοϊκό, τον ρούφηξε μέσα στην κοιλιά της ατράκτου του κανένα Canadair και τον πέταξε μές στην καρδιά του πύρινου μετώπου; Τότε γιατί δε βρήκαν οι πυροσβέστες πεταμένο βατραχάνθρωπο μέσα στα αποκαϊδια;

Τον έκλεισε μέσα τιμωρία η μήτηρ κα. Chant γιατί υπέπεσε σε κάποια αταξία; Τότε γιατί δεν τον φωνάζουν απ΄έξω από το παράθυρό του, τα άλλα παιδιά του ΠαΣοΚ να βγει να παίξουν;

Πέρα από τα αστεία, φαίνεται πως ο περίγυρος των επικοινωνιακών του συμβούλων, έχει συμβουλεύσει τον κο. Παπανδρέου να μείνει για ένα διάστημα λίγων ημερών έξω από το κάδρο της επικαιρότητας, καθώς, όποιος εμφανίζεται αυτές τις μέρες, κινδυνεύει να πεί τη λάθος φράση, ή να εισπράξει πολιτικό κόστος.

Το κρυφτούλι, όμως, δεν ταιριάζει σε κάποιον που δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει.

Τον έκαψαν και καίγονται

Όσες πολιτικές κατηγορίες και αν του έχουν προσάψει οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κος. Ρουσσόπουλος έπειθε ως εκπρόσωπος. Ειδικά σε κρίσιμες φάσεις, όπως στις πυρκαγιές του 2007, εξέπεμπε εκ μέρους της κυβέρνησης σιγουριά και ηρεμία.

Σήμερα, η απουσία του γίνεται ακόμη πιο ευδιάκριτη. Όχι διότι ο διάδοχός του δεν είναι επαρκής. Μια χαρά είναι ο κος. Αντώναρος και έχει μάλιστα πιο καλλιεργημένο πολιτικό λόγο από τον κο. Ρουσσόπουλο. Απλώς, ο τελευταίος γνώριζε καλύτερα από διαχείριση της εικόνας.

Μήπως κάποιοι βιάστηκαν να τον κάψουν και τώρα, καίγονται και οι ίδιοι;

Στείλτε τα δικά σας παιδιά

Πολλά στόματα μιλούν για την ανάγκη εμπλοκής στρατευμένων στην αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Προφανώς είναι τρελοί, ή άσχετοι, όσοι τα λένε αυτά.

Οι φαντάροι δεν έχουν τη γνώση, ούτε την εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Το πολύ-πολύ να σβήνουν οριστικά κάποια αποκαϊδια, κάτι που είναι και πάλι επικίνδυνο, διότι μπορεί να υπάρξει άξαφνη αναζωπύρωση κάπου και να τους παγιδεύσουν οι φλόγες. Εκείνο που μπορούν να κάνουν οι φαντάροι, είναι να βοηθούν σε δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων, τίποτα περισσότερο.

Τα παιδιά που πάνε για ένα δωδεκάμηνο να κάνουν θητεία δεν είναι αναλώσιμοι, ούτε πειραματόζωα. Και όσοι λένε εξυπνάδες, να στείλουν τα δικά τους παιδιά.

Σαν δύο σταγόνες νερό

Καπότε οι βετεράνοι αποχωρούν.
Έτσι και ο κος. Κακαουνάκης, αργά ή γρήγορα θα λάβει την απόφαση να ξεκουραστεί.

Αλλά είναι έτοιμος ο διάδοχός του!

- Είναι και εκείνος -άκης, βέρος Κρητικός.
- Είναι και εκείνος Πασόκος - ουδέποτε το έχει κρύψει.
- Καταφεύγει και εκείνος στο λαϊκισμό - άλλωστε, αυτό είναι που πουλάει σήμερα.
- Είναι και εκείνος παχουλός και καλοζωισμένος - διότι η πράσινη δημοσιογραφία αποδεικνύεται συνήθως τρυφηλή.

Μία λεπτομέρεια απέμενε, το μούσι, αλλά όπως φαίνεται, τακτοποιήθηκε και αυτή.

Καλως μας βρήκατε κε. Καμπουράκη!