24 Αυγ 2009

Ο απόλυτος παραλογισμός

Να συμφωνήσουμε λίγο στα αυτονόητα;

Πρώτον, κανείς και τίποτα δε μπορεί να νικήσει μία φυσική καταστροφή, δηλαδή, φωτιά, σεισμό, πλημμύρα, ανεμοστρόβιλο κ.α. Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από πρόσφατες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών σε εξαιρετικά προηγμένα κράτη, όπως στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Το μόνο που μπορεί να πετύχει ένα κράτος, είναι να αντιμετωπίσει περιοριστικά τις συνέπειες και να συνδράμει τους πληγέντες.

Δεύτερον, ακόμη και ένα κακό κράτος, ακόμη και μία κακή πυροσβεστική υπηρεσία, είναι λογικό ότι έχουν καλύτερη συνολική εικόνα και καλύτερο συνολικό έλεγχο της εξέλιξης μίας φυσικής καταστροφής. Σε σύγκριση πάντα, με τους πανικόβλητους κατοίκους, τους ακόμη πιο πανικόβλητους δημάρχους, τους αλλόφρονες ρεπόρτερς, τους ακόμη πιο αλλόφρονες παρουσιαστές.

Τρίτον, ακόμη και η πιο ηλίθια κυβέρνηση, ακόμη και το πιο άχρηστο κράτος, επουδενί επιθυμούν να εκτεθούν και για το λόγο αυτό, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να τελειώσει ο εφιάλτης μίας φυσικής καταστροφής με το λιγότερο επώδυνο τρόπο.

Συμφωνήσαμε στα αυτονόητα;
Ωραία!
Έχει τη δυνατότητα κανείς να τα μεταφέρει στους διάφορους Λιάρους και Στραβελάκηδες, Οικονομέες και Καμπουράκηδες, Ευαγγελάτους και Παυλόπουλους;
Γιατί εδώ η κατάσταση ξεφεύγει από τον συνήθη λαϊκισμό και πάει στον απόλυτο παραλογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: