25 Νοε 2009

"Οι πράσινοι ...φόβοι και οι κουμπαριές!" από τον politis-gr

Τελικά ο εκφοβισμός των πολιτών περί ( δήθεν) χρεοκοπίας της Ελλάδας που έχει επιμεληθεί το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Γ. Παπανδρέου , αρχίζει και αποδίδει καρπούς.

Το σενάριο καλό. Οι ρόλοι μοιρασμένοι και καλοπαιγμένοι. Οι γκεστ σταρ ...όλα τα λεφτά. Το έργο έχει τεράστια ...χρηματική...επιτυχία. Σπάει ...ταμεία!

Τώρα αυτά είναι ασφαλιστικά ταμεία, τα ταμεία της Ιπποκράτους , τα ταμεία κάποιων επιχειρηματιών ή τα ταμεία των τραπεζών, σε όποιο και να ποντάρετε θα πάτε ...ταμείο!

Οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί. Μαζί με αυτούς και κάποιοι μέσα από το ΠαΣοΚ. Έρχονται δύσκολες ημέρες σου λένε και πρέπει να εξασφαλιστούμε.Διαβάζω π.χ στο «Παρόν» της περασμένης Κυριακής ότι νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠαΣοΚ προσέλαβε στο γραφείο του ως συνεργάτες …τη γυναίκα του, τον γιο του και την κόρη του.

Να μένουν όλοι οι μισθοί στην οικογένεια, δηλαδή. Αυτό θα πει οικογενειακός προγραμματισμός σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Όμως μην νομίζετε ότι η αληθοφάνεια του σεναρίου που επιμελείται το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης επηρεάζει μόνο …άπειρους νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ. Επηρεάζει και μεγαλοστελέχη της ΙΔΙΑΣ της κυβέρνησης.

Ο ...κύριος αναπληρωτής έχει τοποθετήσει την γυναίκα του στη θέση ...συμβούλου του με 8.000 ευρώπουλα τον μήνα!

Βλέπετε ότι δεν είναι μόνο η υπουργός κ. Μπατζελή που κοίταξε από την αρχή να εξασφαλίσει τους συγγενείς της. Υπάρχουν ακόμα δεκάδες παραδείγματα.

Τρομοκρατήθηκαν μάλιστα τόσο πολύ που θέλησαν να ...εξασφαλίσουν και τους κουμπάρους και τις κουμπάρες.

Κουμπάρος στη θέση γενικού γραμματέα. Έχει τα προσόντα μου λένε. Από την άλλη όμως, πως εμένα ένα πουλάκι μού είχε σφυρίξει ότι ο κύριος γενικός ήταν τόσο σίγουρος που το ..κελαηδούσε εδώ και εκεί, πολύ πριν ...αποφασιστεί;

Αμ ό άλλος; O ....Διπλωματικός ; Ο κύριος αυτός κατέχει εξέχουσα θέση στη νέα διακυβέρνηση. Προσέξτε! Εξέχουσα θέση!

Τελικά ...φοβήθηκε και αυτός από τα λεγόμενα του κ. Γ. Παπανδρέου - πριν φύγει για τις εξωτικές διακοπές του- και θέλησε να εξασφαλίσει και αυτός μια κουμπάρα του.

Την απέσπασε λοιπόν στο διπλωματικό του γραφείο σε θέση ...ειδικού συμβούλου, αμειβόμενη με 7.000 ευρώπουλα τον μήνα! Η απόσπαση μεν είναι στα όρια του νόμου , αλλά η κουμπάρα το μοναδικό πτυχίο που διαθέτει είναι ....ΤΕΙ Νοσηλευτικής!

Μια νοσοκόμα ...πάντα την ήθελε η διπλωματική υπηρεσία θα μου πείτε. Όχι δεν υπαινίσσομαι ότι είναι άρρωστη ως υπηρεσία. Μόνοι τους το λένε! Θα μας στοιχίσει λίγο ακριβά ως ειδική σύμβουλος , αλλά ..χαλάλι. Κουμπάρα είναι αυτή!

Πέραν λοιπόν της χιουμοριστικής διάθεσης που έχω σήμερα για ....την διαφάνεια που ευαγγελίζονται , ορκίζονται και προσκυνούν, μήπως κάποιος από τους φίλους του ....σοσιαλισμού, μπορεί να θυμηθεί το ....ποίημα περί νομίμου και ηθικού; Αυτό ντε , το φιλοσοφικό ερώτημα που απαντήθηκε ευκόλως και κατά το δοκούν.

Ισχύει και σήμερα; Γιατί διακρίνω μια ...μουγκαμάρα. Εκτός εάν ξαφνικά έγιναν ένθερμοι «οπαδοί» του Ιρλανδού συγγραφέα Oscar Wilde που έλεγε ότι ...«Ο καλύτερος τρόπος ν' αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να ....υποκύπτεις σ' αυτόν»!

ΥΓ. Από το επικοινωνιακό τσουνάμι περί χρεοκοπίας φοβήθηκε μέχρι και η κυρία Μαργαρίτα. Πέραν λοιπόν του κτήματος και των δεξιώσεων που επιμελείται , σκέφτηκε , τώρα στα …80φευγα της, να γίνει και ..τηλεοπτική παραγωγός. Να ...εξασφαλιστεί και αυτή πριν επέλθει ο «Αρμαγεδδών» της….. χρεοκοπίας!


(Η αναδημοσίευση γίνεται από το blog του politis-gr)

Σκέφτεται πως να τους συμμαζέψει πριν επιστρέψει δυναμικά η ΝΔ

Ο κος. Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει ότι από τις 6/12 και μετά, θα έχει απέναντί του ως αντίπαλο ένα νέο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ένα κόμμα συντεταγμένο πίσω από τον αρχηγό που μόλις εξέλεξε και έτσι, αντιλαμβάνεται ότι η περίοδος χάριτος για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, ουσιαστικά λήγει. Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει καμιά από τις πρώτες εξαγγελίες του, για τις οποίες ήδη ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει πως επρόκειτο για προεκλογικές και μετεκλογικές στρακαστρούκες, αλλά σημειώνονται και τα πρώτα απτά δείγματα δυσαρμονίας, ασυνεννοησίας και πολυφωνίας ανάμεσα στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του και απειθαρχίας στο ευρύτερο κομματικό σύστημα του ΠαΣοΚ.

Ο κος. Παπανδρέου καλλιεργεί όλο και περισσότερο τη σκέψη ότι πρέπει να συμβεί κάτι δραστικό πριν βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντί του μαχητική και οργανωμένη και σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ο γνωστός "σκληρός" του πυρήνα των άμεσων συνεργατών του, του έχει προτείνει ακόμη και την περίπτωση ενός πρόωρου πολιτικού "αποκεφαλισμού" κάποιου στελέχους.

Προς το παρόν, ο κος. Παπανδρέου δε φαίνεται να πιστεύει ότι μία τέτοια κίνηση είναι αναγκαία, ούτε καν ενδεδειγμένη. Από την άλλη πλευρά, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του ορισμένες παρατηρήσεις για παραπτώματα και είναι πιθανό από την προσεχή βδομάδα να αρχίσει να μοιράζει και "κίτρινες κάρτες". Αν συμβεί κάτι κραυγαλέο μέχρι την αρχή του νέου έτους, που θα τον υποχρεώσει να βγάλει ακόμη και "κόκκινη κάρτα" δεν το γνωρίζουμε, αλλά από την άλλη πλευρά, με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση πνίγεται ήδη στη δίνη ενός πρωτοφανούς πολιτικού και οργανωτικού μπάχαλου, τίποτα δεν αποκλείεται.