2 Δεκ 2009

Η δημοσκόπηση της Alco, πρώτο σημάδι ανάκαμψης για τη Νέα Δημοκρατία

Σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του ιστότοπου Newsit, στο κομμάτι της πρόθεσης ψήφου η διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στις 7 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, το κυβερνόν κόμμα εμφανίζεται να λαμβάνει το 36,1% της προτίμησης των ερωτώμενων, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 29,1%. Σημειώνεται οτι η πραγματική διαφορά στις εθνικές εκλογές δύο μήνες πριν, βρισκόταν στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι γεγονός ότι η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ και μάλιστα από ένα διευρυμένο εκλογικό σώμα, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, τόσο σε ότι αφορά τη διαχείριση των θεμάτων της Οικονομίας, όσο και στην αδυναμία της να τηρήσει έστω και ελάχιστες από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δίνουν αέρα νέας πολιτικής και εκλογικής δυναμικής τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και στον κο. Σαμαρά προσωπικά. Το στοίχημα για το κόμμα της Ρηγίλλης, αλλά και τον επικεφαλής της, έγκειται τώρα στο να δείξουν σημάδια ειλικρινούς μεταστροφής σε σχέση με τις κακές συνήθειες και νοοτροπίες που είχαν παρατηρηθεί στη ΝΔ τα τελευταία χρονια, καθώς και αξιοπιστίας ως προς τη δυνατότητά τους να σχηματίσουν ξανά μία εναλλακτική πλατφόρμα διακυβέρνησης, που θα είναι υπεύθυνη, πειστική και ουσιαστική.

Η διαφορά των 7 ποσοστιαίων μονάδων που δείχνει η Alco είναι πάντως ευμετάβλητη. Αν τα πάει ακόμη χειρότερα η κυβέρνηση και καλύτερα η ΝΔ, μπορεί να πάει μέχρι την αρχή του νέου έτους ακόμη και στις 5 μονάδες. Σε ένα εντελώς αντίστροφο ενδεχόμενο, μπορεί να επιστρέψει στις 10. Άλλωστε, η δημοσκοπική βουτιά της ΝΔ το Σεπτέμβριο του 2008, αποτελεί χαρακτηριστική απόδειξη, ότι τα πολιτικά και εκλογικά δεδομένα είναι δυνατό να αλλάξουν δραματικά, εντός ελάχιστου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, για να έχουμε μία πιο σαφή και αποκρυσταλλωμένη άποψη σχετικά με το δημοσκοπικό ρεύμα που δημιουργεί υπέρ της ΝΔ η εκλογή του κου. Σαμαρά, είναι απαραίτητο να περιμένουμε τα αποτελέματα του πρώτου κύματος μετρήσεων από όλες τις εταιρείες.

Για τη Νέα Δημοκρατία που αξίζουμε και που έχει ανάγκη η Ελλάδα

Του ΣΤΑΘΗ ΕΡΙΦΥΛΛΙΔΗ
Τέως Δήμαρχου Καβάλας

Πυρηνικού Ιατρού

Μην σταθούμε επί μακρόν στα αυτονόητα, ότι ήταν άξια η εκλογή του κου. Σαμαρά και τον συγχαίρουμε για αυτή. Ότι του ευχόμαστε καλή δύναμη και υποσχόμαστε πως θα τον βοηθήσουμε. Αυτά εξυπακούονται. Ας περάσουμε στα πιο ουσιαστικά, διότι το μέλλον δύσκολα στέκεται για να μας περιμένει. Ας μιλήσουμε για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία. Τι μπορεί να ελπίζει κανείς άραγε;
Πρωταρχικά, όχι εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση. Αλλά ενότητα και σύμπνοια. Δραστική αντιπολίτευση και προχωρημένες θέσεις. Πολιτική παρουσία και κοινοβουλευτική παρέμβαση. Πολιτική δύναμη, που θα εξελιχθεί και πάλι σε εκλογική δυναμική.
Επίσης, αξιοποίηση των οκτακοσίων χιλιάδων ενεργών καταγεγραμμένων ψηφοφόρων. Με ποιο τρόπο; Δια της ενεργής συμμετοχής τους και μέσα στις κομματικές δομές και δράσεις. Όλοι όσοι ψήφισαν την Κυριακή, από τους ηλικιωμένους με τις μαγκούρες έως τα παιδιά με τις σημαίες, είναι όλοι τους οργανικά κύτταρα μίας κοινωνίας που διψά να καταστεί από κομπάρσος της Πολιτικής, πρωταγωνιστής.
Τέλος, μαζικοποίηση της οργανωτικής ανάπτυξης και της πολιτικής λειτουργίας, όχι στο πρότυπο ξεπερασμένων μηχανισμών, κάθετης προσωποπαγούς διαχείρισης καθηκόντων, αλλά οριζόντιας ομαδικής παραγωγής ιδεών. Ένα κόμμα σαν τη ΝΔ δεν πρέπει να στηρίζεται στον κομματικό παραγοντισμό και στην κομματική γραφειοκρατία, αλλά στον πολιτικό στοχασμό και στην πολιτική ιδεολογία.
Συνεργαζόμενοι όλοι, βάση και στελέχη, με το νέο επικεφαλής του κόμματος, ας αρχίσουμε από σήμερα κιόλας να βάλουμε τα θεμέλια για τη ΝΔ που αξίζουμε. Για τη ΝΔ που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Ο Mediakias κάνει ρεζίλι τον "Καλαπόδη" με τα ίδια τα στοιχεία του


Ρε Καλαπόδη, τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Τι παπαριές γράφεις ότι είχες πληροφορίες από τα τερματικά την Κυριακή; Θες να σου θυμίσουμε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ τι έλεγες; Λοιπόν:

Στις 9.35: Σαμαράς: 55%.
Στις 9.59: Σαμαράς 60%-Ντόρα 35%-Ψωμιάδης 5%.
Στις 12.02: Σαμαράς 56-58%, Ντόρα 38-40%.
Στις 14.27: Σαμαράς 58%-Ντόρα 38%- Ψωμιάδης 4%.
Στις 16.49: Σαμαράς 60%.
Στις 17.42: Σαμαράς 57-59%, Ντόρα 37-39%, Ψωμιάδης 4-6%.

Τι πέτυχες βρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ; 'Η να σου θυμίσουμε τις... 20 μονάδες διαφορά που προέβλεψες; Ή την ένσταση που θα καταθέσει η Ντόρα; Γι αυτό η ΝΔ καταστράφηκε! Διότι κάτι κωλοτούμπες σαν κι εσένα το 'παιζαν παράγοντες.

(Αναδημοσίευσ από τον Mediakia)