2 Δεκ 2009

Η δημοσκόπηση της Alco, πρώτο σημάδι ανάκαμψης για τη Νέα Δημοκρατία

Σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του ιστότοπου Newsit, στο κομμάτι της πρόθεσης ψήφου η διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στις 7 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, το κυβερνόν κόμμα εμφανίζεται να λαμβάνει το 36,1% της προτίμησης των ερωτώμενων, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 29,1%. Σημειώνεται οτι η πραγματική διαφορά στις εθνικές εκλογές δύο μήνες πριν, βρισκόταν στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι γεγονός ότι η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ και μάλιστα από ένα διευρυμένο εκλογικό σώμα, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, τόσο σε ότι αφορά τη διαχείριση των θεμάτων της Οικονομίας, όσο και στην αδυναμία της να τηρήσει έστω και ελάχιστες από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δίνουν αέρα νέας πολιτικής και εκλογικής δυναμικής τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και στον κο. Σαμαρά προσωπικά. Το στοίχημα για το κόμμα της Ρηγίλλης, αλλά και τον επικεφαλής της, έγκειται τώρα στο να δείξουν σημάδια ειλικρινούς μεταστροφής σε σχέση με τις κακές συνήθειες και νοοτροπίες που είχαν παρατηρηθεί στη ΝΔ τα τελευταία χρονια, καθώς και αξιοπιστίας ως προς τη δυνατότητά τους να σχηματίσουν ξανά μία εναλλακτική πλατφόρμα διακυβέρνησης, που θα είναι υπεύθυνη, πειστική και ουσιαστική.

Η διαφορά των 7 ποσοστιαίων μονάδων που δείχνει η Alco είναι πάντως ευμετάβλητη. Αν τα πάει ακόμη χειρότερα η κυβέρνηση και καλύτερα η ΝΔ, μπορεί να πάει μέχρι την αρχή του νέου έτους ακόμη και στις 5 μονάδες. Σε ένα εντελώς αντίστροφο ενδεχόμενο, μπορεί να επιστρέψει στις 10. Άλλωστε, η δημοσκοπική βουτιά της ΝΔ το Σεπτέμβριο του 2008, αποτελεί χαρακτηριστική απόδειξη, ότι τα πολιτικά και εκλογικά δεδομένα είναι δυνατό να αλλάξουν δραματικά, εντός ελάχιστου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, για να έχουμε μία πιο σαφή και αποκρυσταλλωμένη άποψη σχετικά με το δημοσκοπικό ρεύμα που δημιουργεί υπέρ της ΝΔ η εκλογή του κου. Σαμαρά, είναι απαραίτητο να περιμένουμε τα αποτελέματα του πρώτου κύματος μετρήσεων από όλες τις εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: