1 Σεπ 2009

Μικρόφωνο είναι, όχι μουστάκι

Προεκλογικό παραλήρημα απόψε στο "Τηλεάστυ" από τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ο κος. Καρατζαφέρης, ακμαίος και με φρέσκια κομοδινί βαφή στο μαλλί, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, πιστοποιώντας ότι εργάζεται για το όφελος του ΠαΣοΚ, από το 2000 που έπαιρνε πακτωλούς κονδυλίων κρατικής διαφήμισης, μέχρι και σήμερα ακόμη.

Επιπλέον, κατέπνιξε κάμερες και μικρόφωνα με τη ρατσιστική χολή του, για τους "Αλβανούς που παίρνουν το μεροκαματάκι του Έλληνα", το "Χασάν που -συγγνώμη, αλλά- πρέπει να σηκωθεί να φύγει" και τους "μετανάστες που κατέκτησαν τη χώρα".

Είπε και πολλά άλλα. Ότι θέλει "να μας βουτάει από το μάγουλο" επειδή φοράμε ρούχα με μάρκες, ότι θέλει να ταϊσει με το σανό του σανοπώλη πατέρα του τις "κατσίκες που κυκλοφορούν με σινιέ τσάντες", ότι "θέλει να ξαναδώσει τα έργα στη ΜΟΜΑ" κ.α. Όχι, ότι θέλει να ταϊσει τα παιδάκια του δημοτικού σχολειού θρεψίνη και να τα ποτίσει μουρουνόλαδο, ευτυχώς, δεν το είπε.

Πάντως, όταν θέλει να είναι τόσο αυστηρός, καλύτερα είναι να δοκιμάζει την κορακί βαφή. Πηγαίνει καλύτερα μετην περίσταση.

Απαραίτητη σημείωση:
Η φωτογραφία είναι αυθεντική και αμετάλλακτη και το αριστερό μικρόφωνο έχει καθήσει στο πάνω χείλος του προέδρου κου. Καρατζαφέρη ως ο κολοβός μύσταξ του Αδόλφου, καθαρά από σύμπτωση αποδιδόμενη σε παιχνίδι του φακού, ή από ατυχή έμπνευση του φωτογράφου. Το ξεκαθαρίζουμε, διότι ο πρόεδρος απειλεί, που και που ακόμη και με μηνύσεις, όσους τον παρομοιάζουν με τον αρχηγό του Γ' Ράιχ, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει σήμερα την τιμητική του (ο Αδόλφος, επαναλαμβάνουμε, όχι ο κος. Καρατζαφέρης), καθώς είναι η επέτειος από την επίσημη έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Είναι εντυπωσιακό πως δεν έχει παρατηρήσει κανείς μέχρι στιγμής, πως εντός των προσεχών μηνών, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στα θέματα αιχμής της εξωτερικής μας πολιτικής.

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει για την ένταξη, ή μη της Τουρκίας.

- Ανάλογης σημασίας, θα είναι η απόφαση της ΕΕ για την ανακήρυξη, η μη της πΓΔΜ ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

- Πρόκειται να κλιμακωθούν οι πιέσεις, για εκατέρωθεν παραχωρήσεις από Ελλάδα και πΓΔΜ, ούτως ώστε να τελεσφορήσει η νέα διαμεσολαβητική πρωτοβουλία του κου. Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

- Είναι βέβαιο ότι ο αμερικανικός παράγων θα επιδιώξει με κάθε μέσο να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, η πΓΔΜ.

- Επίκειται διεμήκυνση της ακτίνας άσκησης διεθνούς επιρροής, προκειμένου να προχωρήσει το σενάριο "ταϊβανοποίησης" της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, μέσω της σύστασης γραφείων εμπορικής εκπροσώπησης.

Θεωρείστε δεδομένο, ότι ενόψει όλων των προηγουμένων, τα κέντρα διεθνούς πολιτικής, απεύχονται να βρουν μπροστά τους τον κο. Καραμανλή, μετά τη στάση που επέδειξε σε ζητήματα όπως εκείνα των αγωγών αερίου, της επικύρωσης του σχεδίου Ανάν, της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κ.α.

Τι στάση επιζητούν;

Ανάλογη εκείνης που υιοθετεί η καλλίπυγος νεαρά στο σκίτσο του Milo Manara. Και ο νοών νοείτο!

Λέτε να του μιλούν τα κύματα;

Δεν χάνει ευκαιρία να γίνει ένα με αυτήν.

Είτε κάνει διακοπές, είτε ακολουθεί επίσημο πρόγραμμα, βρίσκει πάντα χρόνο να την συναντά.

Ακόμη και όταν το καθήκον τον πίεζε να μείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών της Αττικής, εκείνος δεν άντεξε και πήγε να την απολαύσει στην παραλία Πούντα της Αχαϊας.

Λέγεται πως ξανοίχτηκε στη φιλόξενη αγκαλιά της με το κανώ του και ξέχασε να γυρίσει, ώσπου τον αναζήτησε και τον εντόπισε το Λιμενικό Σώμα.

Ο Γιώργος και η θάλασσα... Μία αδιάσπαστη σχέση. Πως ξεκίνησε; Ουδείς γνωρίζει.

Ανατρέχοντας, ωστόσο, στη βιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου από το δημοσιογράφο κο. Λακόπουλο, η οποία βασίστηκε εξ ολοκλήρου στη μαρτυρία του Αδαμάντιου Πεπελάση (στενού φίλου και συνεργάτη του ιδρυτή του ΠαΣοΚ, από τα χρόνια της Αμερικής), βλέπουμε τον πατέρα του σημερινού εν ...δυνάμει πρωθυπουργού, να κάθεται απερίσπαστος, να παρατηρεί την πορεία των κυμάτων από τα ανοικτά προς τα έξω και να συλλογίζεται. "Του μιλούν τα κύματα, του μιλούν τα κύματα" σκέφτηκε ο Α. Πεπελάσης βλέποντας τη σκηνή.

Λέτε ο φυσικός διάδοχος και άξιος συνεχιστής της δυναστείας Παπανδρέου να έχει και εκείνος αναπτύξει μία τέτοια σχέση επικοινωνίας με τα κύματα της θάλασσας και γι' αυτό να μη μπορεί με τίποτα να την αποχωριστεί;

Λέτε να εμπνέετε από τους ήχους του παφλασμού των κυμάτων, για να επινοεί σοφίσματα σαν το "αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε";

Η λύση του γρίφου αυτού, δε μπορεί να είναι πολιτική, αλλά μεταφυσική.

Στον Πειραιά συννέφιασε ...

Είναι αλήθεια ότι ενώ έχει γίνει πλέον επιτακτικό το αίτημα της βάσης της Νέας Δημοκρατίας για καθαρά ψηφοδέλτια στις προσεχείς εκλογές, με συμμετοχή άφθαρτων και αδιάφθορων προσώπων, κάτω στον Πειραιά, οι μαφιόζικες σπείρες της πόλης, σπρώχνουν με όλα τα μέσα (χρήμα, γνωριμίες, πιέσεις, εκβιασμούς) δικούς τους υποψηφίους;

Μακάρι να μην ευσταθεί τίποτα από τα παραπάνω και να πρόκειται για μυθεύματα και τερατολογήματα.

Μιλώντας για μύθους και παραμύθια πάντως, ας θυμηθούμε ότι σε ένα από αυτά, ο λύκος είχε ενδυθεί την προβιά ενός προβάτου, για να πλησιάσει στα κρυφά στη στάνη και να κάνει τη δουλειά του.

Τι τα θές; Περασμένα, ξεχασμένα!

Στις απολογιστικές αναφορές που γίνονται για το φαινόμενο των πυρκαγιών στην Ελλάδα, σβήνουν ως εκ θαύματος με το δημοσιογραφικό σπόγγο της επιλεκτικής μνήμης ή λήθης, οι τραγικές περιπτώσεις των...

- 1985 με 1.054.503 στρέμματα καμμένα

- 1988 με 1.105.011 στρ.

- 1998 με 1.016.545 στρ.

- 2000 με 1.342.933 στρ.

Μη νομίζετε φυσικά πως στα ενδιάμεσα έτη, οι καταστροφές ήταν πολύ μικρότερες.

Δεν νοείται σύγκριση στο υπό τη διακυβέρνηση ποίων έχουν καεί τα περισσότερα, ή τα λιγότερα δάση, αλλά από την άλλη πλευρά, ο πέπλος της φιλοπασοκικής προπαγάνδας δεν είναι δυνατό να σκεπάζει τόσο χαρακτηριστικά γεγονότα. Και κυρίως, τόσο πρόσφατα.

Αλλά η χαρά δεν τον αφήνει

"Ότι κάνω, το κάνω με γνώμονα το συμφέρον της χώρας"

Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κος. Σουφλιάς σε όσους του καταλογίζουν ότι πιέζει τον πρωθυπουργό για μία πρόωρη προσφυγή στην κάλπη που θα θυμίζει πραγματική αυτοκτονία.

Όσοι ξέρουμε όχι απλά να διαβάζουμε, αλλά να ερμηνεύουμε μία δήλωση, καταλαβαίνουμε ότι εκείνο που πραγματικά εννοεί ο υπουργός είναι ότι τίθεται υπεράνω κομμάτων και κομματικών συμφερόντων.

Δηλαδή, ότι είναι έτοιμος να δεχτεί χρίσμα για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με πρόταση από κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΠαΣοΚ σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε), ή ότι θα ήταν κατάλληλος για μεταβατικός πρωθυπουργός, είτε σε κυβέρνηση ΝΔ μέχρι να γίνουν εκλογές, είτε σε συμαχική κυβέρνηση μετά από εκλογές.

Θέλει ο Σαρακατσάνος να κρυφτεί...

Έχει να πέσει πολλή ντομάτα.

Τις μονές ώρες της ημέρας, διαδίδεται στην "πιάτσα" ότι έως Πέμπτη το πολύ, προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές και τις ζυγές ώρες, ότι η κυβέρνηση πάει για ολικό, σαρωτικό ανασχηματισμό.

Και βέβαια, όλες αυτές οι φήμες, έχουν ως σημείο αφετηρίας είτε συντελεστές του κυβερνητικού συστήματος που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού, είτε από διάφορους αυτόκλητους, ή ετερόκλητους τελάληδες, που υπηρετούν στα γραφείο πρωτοκλασάτων υπουργών.

Είναι βέβαιο ότι εξελίσσεται ένας σκληρός πόλεμος παρασκηνίου εντός της κυβέρνησης, προκειμένου να επικρατήσει η μία άποψη, ή η άλλη και τα κίνητρα, δεν είναι πάντα ανιδιοτελή.

Δεν έχει γίνει, ωστόσο, κατανοητό ότι με αυτά και με άλλα, η κοινή γνώμη έχει τρελαθεί και ότι η κατάσταση στη χώρα, ειδικά με την πτώση της οικονομίας της, δε σηκώνει τέτοια πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση τώρα, προβλέπεται να στηθεί οσονούπω σε Ρηγίλλης και Ηρώδου Αττικού η κόκκινη γιορτή της ισπανικής πόλης Μπουνιόλ.